'Ajax de grote winnaar als Onana en Tagliafico blijven'

BartVeenstra, 23-09-2020 om 14:50, 5902 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International ziet het mogelijk behouden van André Onana en Nicolás Tagliafico door Ajax als de belangrijkste 'transfers' van deze zomer. Lange tijd leek het erop dat beide steunpilaren zouden vertrekken bij Ajax, maar nu het einde van de transferperiode nadert, is de kans groot dat ze beiden blijven.

Voor Tagliafico is zijn ideale club niet langsgekomen deze zomer. Jansen legt in de Pak Schaal Podcast uit hoe dat kan: 'Ik denk dat het te maken heeft met de internationale markt. Zoveel transfers zijn er nog niet geweest. Hij is het slachtoffer van het corona-effect. Met 28 jaar is hij ook al redelijk op leeftijd', zegt Jansen, die uiteindelijk niet snapt dat clubs niet met de Argentijn aan de haal gaan. 'Hij is reserve-aanvoerder van Argentinië, heeft 25 interlands achter zijn naam staan en heeft in de Champions League gigantisch veel indruk gemaakt met al zijn optredens.'

Ook Onana lijkt nog minimaal een jaar bij Ajax te blijven en dat vindt Jansen misschien nog wel opvallender. 'Chelsea heeft nu een keeper van Stade Rennes gehaald. Waarom niet Onana?', vraagt Jansen zich af, waarna hij opmerkt dat Onana vlak na het voortijdig beëindigen van het vorige seizoen iedereen al aan het bedanken was. Nu lijkt hij toch te blijven. 'De tijd dringt voor hem en het zou ook heel gek zijn als je als club nu ineens halsoverkop Onana haalt. Eigenlijk is Ajax de grote winnaar als die twee blijven.'

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJSM
Hopen dat Onana en Nico blijven. Henrique er nog bij halen en we kunnen ook in Europa mee doen
0 0
wendoo9
Wat ik zo raar vind dat veel Ajaxspelers in de media geuit hebben dat ze het erg fijn vinden om Alvarez erbij te hebben in het team. Mijn vraag is : Ziet Ten Hag het nu goed of zien sommigen experts hier het verkeerd dat deze jongen er niks van kan en geen Ajaxspeler is. Mijn mening is tot wat ik de laatste wedstrijden van gezien heb dat hij zijn stinkende best doet en niet eens zo verkeerd. Er zijn zeker betere voetballers voor die positie daar is er geen twijfel over, maar kunnen die fysiek wel brengen wat Alvarez wel op zijn manier wel kan brengen ???
1 -1
Henkjanklaas
Er moet inderdaad een pijlsnelle controleur op het middenveld bij anders worden we in de CL overlopen, weg gecounterd. Alvarez is te traag en kan dan niet belopen.
Gravenberch komt net kijken en Kudus is meer aanvallend ingesteld.
Sanchez op t middenveld is te klein en te traag ook.
0 0
Turbo
Veel? Wie dan?

En heb je spelers wel eens horen zeggen dat ze per direct een medespeler uit de basis willen omdat ie er niks van kan?

Iedereen doet zn stinkende best. En welke fysiek brengt Alvarez? Hij verliest 50% van zn kopduels. Wint gemiddeld net zo veel of minder duels als Kudus en Gravenberch. En wordt er continu uitgelopen en is ontzettend kwetsbaar in de omschakeling. Dus wat brengt hij nou precies?
1 -1
Jan Doedel
Haha hij brengt precies wat jij opnoemt maar ja Erikje ziet t anders.
0 0
Gonzalez75
Naar welke clubs met sportief aanzien zouden ze nog kunnen gaan waar ze in feite ook basisspeler zullen zijn? De ploegen waar ze aan werden gelinkt hebben andere opties gebruikt. Die blijven hopelijk nog eerste seizoenshelft
0 0
Cruijffthebest
Prachtig als ze beide blijven, maar het zorgenkindje is toch het middenveld waar we een speler missen die de boel kan sturen en de tegenstander kan ontregelen!
0 -1
koppensneller
Hoezo halsoverkop?? Alsof hij volledig inzicht heeft over alle onderhandelingen achter de schermen. Misschien is een club al weken bezig en is het binnenkort af.
0 -1
De Stift
Die transfermarkt is nog twee weken open. Het is nog veel te vroeg om te juichen.
0 -1
koppensneller
Ajax heeft wel aangegeven geen last minute verrassingen te willen en dan lijkt 1 week voor sluiting een redelijke termijn.
0 -1
Dennis129
Met Dest, Veltman, Van de Beek en Zyech worden er 4 basisspelers verkocht.
Er worden enkel 2 hele grote talenten voor teruggekocht en alsnog zouden we de grote winnaar zijn..
Zeer overdreven allemaal. Je kan moeilijk zeggen dat we sterker dan vorig jaar zijn.
Daarnaast nog een hoop bankzitters verkocht en verhuurd.
Moet het nog zien als we zo een paar blessures hebben met wekelijks 2 wedstrijden.
2 -5
marcinator
Dest en Veltman worden prima opgevangen door Schuurs en Mazraoui. Timber/Martinez/Alvarez zijn prima vervangers voor de CV en Timber ook voor de RV.

V.D. Beek en Ziyech ga je inderdaad wel missen, maar zo gaat het altijd bij Ajax en er komen altijd spelers bovendrijven. Kudus, Gravenberch en Antony zijn hiervoor geschikte vervangers. Spelers worden ook weer een jaartje ouder en beter.
Ik maak me niet zoveel zorgen....
3 -3
Cruijffthebest
Ik wel.
0 -2
Schwalbino
Twee grootverdieners erbij. Een goed voorbeeld voor de spelers die lager ingeschaald zijn. Goede prestaties worden beloond. Spreek met je voeten en cash met je bankrekening.
2 -1
Turbo
Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Kudus, Martinez, Gravenberch; Antony, Tadic, Neres/Promes; is gewoon een sterk elftal waar je leuk voetbal mee kan spelen. We gaan er de CL niet mee winnen, maar kampioen worden met leuk voetbal moet absoluut haalbaar zijn en eigenlijk gewoon een vereiste.

Grootste probleem is de breedte achterin. Als 1 van die 4 weg valt zijn we gelijk de sjaak.

Andere probleem is dat we waarschijnlijk een paar maanden (en zeperds) moeten afwachten voordat we daadwerkelijk dat elftal zien spelen.
6 -2
koppensneller
Godzijdank spelen we pas in het laatste deel van de competitie de echte topwedstrijden.
0 -1
ÁlvaroRecoba
Zonder twijfel het beste elftal. Ik zie werkelijk niet wat Martínez zou missen t.o.v. Álvarez.
Lengte, inderdaad, maar qua sprongkracht en felheid zou ik liever in duel met Edson komen dan met Martínez, als tegenstander.
2 -1
ArthurG
De enige reden die ik me kan voorstellen dat Alvarez op het middenveld speelt en Martinez niet, is dat Ten Hag verwacht Martinez nodig te hebben in de achterhoede. Hij kan zowel op de plek van Blind als op de plek van Tagliafico goed uit de voeten.
1 -1
EuforischeRealist
Er is imo nog wel een reden. Zowel Martinez, als Gravenberch, als Kudus trekken van nature naar links op het middenveld. Daarmee is je bezetting natuurlijk in disbalans, wellicht dat er daarom op dit moment voor andere poppetjes wordt gekozen.

Het lijkt me overigens wel dat je hieraan kunt werken dus op termijn moet een andere personele bezetting geen probleem zijn.
0 -1
ÁlvaroRecoba
Gravenberch trekt vanáf links naar het midden. Als Kudus meer van rechts komt, is het geen punt als hij naar links komt, naar het midden dus. Het is niet dat je drie spelers op links en geen op rechts hebt.
0 -1
Dubbelvla
het enige waar ik nog aan twijfel is hoe graag ze dan nog voor het team door 't stof willen gaan. is het geslenter van Onana (tijdrekken) tijdens Spart uit, niet mede door een 'het boeit me allemaal niet meer zo'-instelling?
0 -6
ajaxxcied4life
Dat tijdrekken deed hij in mijn optiek gewoon om de overwinning over de streep te trekken.
6 -1
Schwalbino
Was ook mijn indruk. Het is een tactisch dingetje zoals de cornervlag van de tegenstander opzoeken en je daar insluiten om tijd te rekken.
1 -1
appeltje
Als ze vrolijk gaan aanvallen met 10 man en het dan 1-1 wordt, is het weer dat ze het 'gewoon zakelijk hadden moeten uitspelen'.
1 -2
AlexIbarra
We waren 65 minuten met een man minder aan het voetballen.
Het is niet echt des Ajax' maar tijdrekken is dan tactisch gewoon de juiste keus.

Wel met je eens dat spelers natuurlijk 100% gemotiveerd moeten zijn, zeker een Nico maar ook Onana. Ik zie echter weinig reden om dat niet te zijn.
Er is ze vorig jaar een titel onthouden die ze graag wilden winnen, we zijn er weer bij in de CL en de snelste weg naar een toptransfer is jezelf laten zien bij Ajax.

Daarnaast kunnen ze volgens mij binnen 24 uur bijtekenen voor een miljoen per jaar extra als ze dat graag willen.
3 -1
Dubbelvla
ik ben het met je eens hoor, maar met name Onana komt soms een beetje ongeïnteresseerd op me over, niet alleen tegen Sparta. Maar goed... dat deed Ziyech ook, haha.

We gaan het zien de komende wedstrijden.

De dealine is over 2 weken. Wat mij betreft is dat gewoon te kort dag om nu nog spelers te verkopen. Misschien op Dest na.
1 -1
Ajacied33
5 oktober moet maar snel naderen. Ik hoop echt dat Onana en Nico dit seizoen nog blijven. Verder hoop ik alleen nog op een Propper, dan is het wat mij betreft goed zo qua selectie
1 -4
EersteAanname
Propper, die slome middenvelder bedoel je? Nou, doe mij Gravenberch en Kudus maar hoor.
1 -2