K&K kritisch op opstelling Ajax: 'Je had Álvarez niet nodig'

JesseTH, 21-09-2020 om 18:10, 6610 views, AT5 |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Kale en Kokkie, bekend van hun gelijknamige webserie op het YouTube-kanaal van AT5, zijn niet te spreken over de prestaties van Ajax tijdens de eerste twee wedstrijden van het seizoen. Tegen Sparta Rotterdam was het duo niet te spreken over het niveau en dat is na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk niet anders.

'Het is 3-0, je hebt drie punten en daarmee is alles gezegd. Het is gewoon niet goed', zo oordeelt Kale over het thuisduel tegen de Brabanders. 'Het was tegen Sparta niet goed en gisteren (zondag, red.) niet. De derde goal was een plaatje, maar voor de rest zit je in de tweede helft echt met plaatsvervangende schaamte te kijken.'

Kokkie verbaast zich vooral over de relatief defensieve opstelling waarmee Erik ten Hag de Amsterdammers liet aantreden tegen RKC Waalwijk. 'Die jongens komen hier niet heen om te gaan voetballen, maar wat doe je? Je zet vier verdedigers en een verdedigende middenvelder neer. Dat begrijp ik niet. Je had Álvarez toch helemaal niet nodig?'

Het grootste ergerpunt voor Kokkie zat hem echter in het optreden van de VAR. Er werd een doelpunt van Ajax afgekeurd en een vermeende handsbal werd niet toegekend en voor die beslissingen was aardig wat tijd nodig. 'Op een gegeven moment had ik zin om weg te lopen. Ik irriteerde me echt mateloos. Nijhuis wordt weer naar dat kastje geroepen, er wordt een goal afgekeurd en je bent al drie minuten verder. Als je die beelden, zoals zij, 86 keer gaat bekijken, dan heb je overal wel een duwtje. Volgens mij hoort dat bij het voetballen.'

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pieke
Kale en Kokkie, wat een stelletje droeftoeters zijn dat zeg.
0 -3
Schip
Alvarez is compleet overbodig in thuiswedstrijden tegen dit soort ploegen in de eredivisie. Dat zag je trouwens bij alle eerdere coaches ook, die niet voor niets startten met Schone als 6 op te stellen. TH draait het lekker om, omdat Kudus zo'n onacceptabel risico voor de omschakeling vormt. Of i.d.

Misschien moet hij countervoetballer Promes eens van de spelmakerspositie halen, zodat je meer voetbal, variatie en balvastheid in het elftal krijgt. Dan hoef je ook minder om te schakelen.
3 -4
Kingoffdatoilet
Ik vond de afgekeurde goal wat onnodig. Was een tackle op de bal maar de bal rolt het raar onder hem door en dan raakt hij ook de speler. Ik kan er nog wel bij dat hij daarom afgekeurd wordt.

Dat er geen penalty gegeven was is echt belachelijk. Hij steekt zijn elleboog gewoon uit.

Verder was Ajax maar matig. Zonder Alvarez had Ajax ook makkelijk gewonnen. Ik zie zijn toegevoegde waarde dan weer wel.
1 -1
Lagasj
Ook K&K zien dat we een malloot als trainer hebben.
Dit spel is Ajax onwaardig en TH is verantwoordelijk voor deze klucht.
6 -20
Web
Echt wat ben jij een droef toeter, en niet zo zuinig ook
7 -3
Hollister
Lul niet zo dom man... gisteren was het verder van top, maar ik heb wel degelijk een heel prima Ajax gezien.. achterin vrijwel niets weggegeven ... zeker 10 grote doelkansen gecreeerd.. helaas 2 goals ontnomen anders wordt het gewoon 5-0.
Kunnen er nog dingen verbeteren? Absoluut, maar desondanks heb ik een prima pot gezien... en dat voor de 2e wedstrijd van het seizoen. Ik heb veel slechtere wedstrijden gezien ... ook met Frenkie Matthijs, Donny en Hakim erbij.. dus niet zo zeuren
8 -4
Schip
Het was matig. 'Niets weggeven', echt? Het is een thuiswedstrijd tegen RKC.

Het tempo was er niet en dit soort wedstrijden gingen niet zo snel matig hoor met Frenkie en Ziyech. Hoe dan ook, iedere viool zou deze wedstrijd hebben gewonnen.
1 -2
Hollister
Sorry hoor... maar je kan ook overdrijven
6 -4
Vlieske
Het mooiste van allemaal is. Alvarez is nog de zwakste in de omschakeling en in het ballen veroveren van allemaal.
4 -17
Web
Waar haal je dit vandaan?
1 0
NaarCLbeker5
Teller blijft lopen: nu 102 keer dezelfde opmerking door Vlieske.
2 -1
Knalpot
Oh ja joh

https://www.whoscored.com/Matches/1469697/Live/Netherlands-Eredivisie-2020-2021-Ajax-RKC-Waalwijk
5 0