Van Galen: 'Ajax is de meest logische stap'

FinnDekker, 17-09-2020 om 18:50, 28977 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het zou voor een hoop talenten van AZ goed zijn om in de nabije toekomst bij Ajax aan de slag te gaan. Dat is wat Barry van Galen, clubicoon in Alkmaar, met moeite toegeeft in een podcast van Voetbal International. Vanuit Ajax is het volgens de voormalig middenvelder makkelijker om de stap naar de Europese top te maken. 

'Als je het puur vanuit die jongens bekijkt, zou Ajax de meest logische vervolgstap zijn. Want als je eerst daarheen gaat, heb je meer aanzien in het buitenland. Er gaat bijna nooit een speler van AZ direct naar een buitenlandse topclub', aldus Van Galen, die doelt op jongens als Calvin Stengs, Teun Koopmeiners en Myron Boadu. Voor AZ zelf is het volgens de oud-voetballer overigens geen verstandige keuze. 'Dat kan niet. Dat willen we niet. Wij gunnen Ajax geen speler van AZ.'

Het is alleen niet volledig aan AZ om dat te bepalen. 'Kijk, het aanzien van Ajax-spelers is even weggeweest, maar het is weer helemaal terug. Ik heb het liever niet en het ligt gevoelig, want ik heb helemaal niks met Ajax. Maar voor de carrièreplanning van die jongens zou dat het beste zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Op zich blij dat AZ daar een stokje voor steekt, anders kopen we er straks weer één die niet voldoet. Enkel Moisander en De Zeeuw voldeden en toen voetbalden we wel op een iets ander niveau.
1 0
Redrum
Precies, dit is alleen maar prima. Zo komen we niet in de verleiding om weer een totale miskoop te begaan.
0 0
Redrum
Tuurlijk, maar voor Ajax is er geen enkele AZ-speler daadwerkelijk een versterking. Lange bal van achteruit Teun Koopmeiners, Myron ik kan niet voetballen in de kleine ruimte Boadu en Calvin soms ben ik wel wakker tijdens de wedstrijd Stengs hoeven wat mij betreft niet in de buurt van Amsterdam te komen.
2 0
Pure
Kansloos kut clubje dat Az :) schitterend dat ze uit de cl liggen. Nog bedankt voor de extra centen kansloze Barry
0 0
jutter
Boadu, Stengs en Wijndal komen pas kijken. Dus zijn op dit moment (nog) niet interessant voor Ajax, maar kunnen dat op de wat langere termijn wél gaan worden. Op dit moment lijkt mij Koopmeiners de enige speler van die ploeg die van waarde voor Ajax zou kunnen zijn. Is weiliswaar niet al te snel, maar is wel een intelligente/creatieve speler met overzicht en leidinggevende kwaliteiten (en straalt dat ook uit) en heeft ook een prima trap in de benen. Ik zie het persoonlijk wel zitten in deze speler, zowel als centrale verdediger als middenvelder.
0 0
wladimir
Bij een vertrek van Onana zou Bizot een optie kunnen zijn. Die wordt dan waarschijnlijk de keeper van het Nederlands elftal. Cillessen is te duur. Er zijn geen betere keepers in NL.

Bij een vertrek van Tagliafico is Wijndal een prima opvolger. Hij is jonger en is een potentiële linksback voor Oranje.

Wanneer Eiting vertrekt is Teun Koopmeiners een optie. Een linksbenige middenvelder die ook als LCV kan spelen. Ook een potentiële International. Ik vind het een betere voetballer dan Lisandro Martinez. Eiting ruilen tegen Koopmeiners + wat cash is misschien wel een optie.

Stengs en Boadu vind ik niet beter dan Neres, Antony, Tadic en Traoré. Die kunnen beter naar PSV gaan.

Ajax kan van AZ de structurele nummer twee maken. AZ zal niet in staat zijn met Ajax te concurreren. Zonder de hulp van Ajax zal het lastig zijn voor AZ om boven Feyenoord en PSV te eindigen. Beide clubs hebben een hogere begroting.
0 -4
PJSM
Het toeval wil dat wij ook geen enkele interesse hebben aan welke speler van AZ dan ook. Komen allen tekort voor niveau dat ajax nastreeft.
2 0
wladimir
Vorig seizoen even veel punten in de Eredivisie en op het zelfde moment uitgeschakeld in de Europa League. Doe maar niet te stoer! Wanneer Onana, Tagliafico, Eiting en Ekkelenkamp vertrekken kloppen we daar waarschijnlijk aan.
0 -1
Lazell
Voor de spelers van AZ is het wellicht beter, maar voor Ajax niet. Boadu kan niet in de kleine ruimte, op de plek van Stengs hebben Neres en Antony voorrang, als linker controleur hebben we Martinez, Gravenberch, Kudus. Dan blijft alleen de linksback positie over, maar als Nico en Dest blijven hebben we daar met Martinez, Rensch erbij ook 4 opties.

"Het ligt gevoelig, want ik heb helemaal niks met Ajax". Wat een kleuter zeg...
1 0
PaulC
Vroeger had ik altijd sympathie voor FC Twente, totdat deze club een te grote broek aantrok. Er werd geroepen dat de hegemonie van Ajax door de nieuwe veranderingen van FC Twente afgelopen was. Die club plus supporters gedroegen zich nog arroganter dan waarvan ze Ajax beschuldigden.

Op de een of andere manier vind ik dat AZ zich nu net zo gedraagt als Twente destijds.....
3 0
wladimir
AZ en Twente zijn beide clubs die het Feyenoord en PSV moeilijk kunnen maken. Het zou verstandig zijn van Ajax om juist met die clubs samen te werken.
0 -3
Henkjanklaas
Van Galen was een van de spelers binnen eeg zeer goed AZ toentertijd, beter dan nu. Met een geweldige mentaliteit ook. Waarom de aversie tegen Ajax mag Joost weten. Omdat er wel eens een speler is weggehaald... het huidige AZ mist de power, de absolute wil om te winnen hetgeen blijkt uit het laatste eurocup voorronde treffen met die Russen, slappe hap
0 0
MarLuuk76
Niet 1 speler weghalen daar, niks wat ook maar iets toevoegt.
0 0
godlike
Dat gunnen we Ajax niet....

Lachwekkend was jaloezie met voetballend NL doet. Wat mij betreft niks meer kopen van AZ, enkel transfervrij overnemen.
0 0
4xEC1
Eigenlijk geeft van Galen gewoon toe dat ook AZ spelers beter eerst naar Ajax moeten gaan. Ik lees veel negatiefs over hem en dit bericht, hij zal natuurlijk ook niet zeggen dat hij wèl wat met Ajax heeft maar laat ze maar allemáál even realistisch zijn daar in Alkmaar a.u.b.
1 0
Henning
Dat AZ een andere houding t.o.v Ajax heeft aangenomen komt door "Feijenoorder" Eenhoorn. Kakkies vinden het altijd lastig om normaal te handelen en te communiceren als het Ajax betreft. Dan slaat de boel in de bovenkamer op tilt.
3 0
sdjt01
De enige van AZ die mij echt overtuigd heeft is wijndal.
0 -2
behangdelul
Als beloning even koopmeinders ophalen daar
1 -2
ajaxxcied4life
Ik krijg het gevoel dat AZ nu spijt heeft als haren op hun kop dat zij een tijd geleden hebben gezegd geen spelers aan Ajax te zullen verkopen. Tegelijkertijd zullen ook de AZ-spelers hier van balen want Ajax is in principe de enige Nederlandse club die eventueel het kapitaal bezit om daar in te kunnen kopen en mogelijk PSV als zij echt gekke dingen gaan doen. Ondertussen staan de Europese topclubs ook niet echt te springen om deze AZ-talenten en worden die jongens gedwongen om een stap te maken naar clubs als Trabzonspor of Real Betis Sevilla. En dat dan al zeker niet tegen de hollywoodprijzen die AZ in gedachten heeft, of misschien inmiddels wel had. Het kan voor deze spelers natuurlijk allemaal erger dan de hiervoor genoemde clubs, maar een tussenstap naar Ajax is in dat licht bezien dan ineens niet zo heel erg gek. Veelal speelt Ajax in de Champions League en kan zo af en toe zelfs een rol van betekenis spelen in dat toernooi, zoals eerder is aangetoond. Of overwintert in het slechtste geval in de Europa League.

Zoals AlexIbarra al denk ik terecht aangaf is AZ volgens mij inderdaad gewoon bang voor de financiële slagkracht van Ajax en ging het vanuit die toestand ineens vol op het orgel (Een kat in een vermeend nauw hè...). Desalniettemin hebben enkele spelers daar Mino Raiola als zaakwaarnemer en die krijgt best wel dingen voor elkaar qua interessante clubs. In ruil voor zijn diensten aan deze spelers en het bewerkstelligen van contractverlengingen voor AZ, mag hij volgens mij nu ook een mondje meepraten in de bestuurskamer van die kazenstad meende ik. Zo heb je dan als club zijnde ineens zomaar een Lemic 2.0 in huis gehaald.
2 0
AFCACBS1900
Ik krijg het idee dat AZ en alles wat daar bij hoort zichzelf een stuk hoogwaardiger achten dat ze zijn.
1 0
JariJari
Gunnen ons het niet terwijl wij onze spelers voor een koopje aan hun geven. Laat zien hoe niets ze zijn in vergelijking met ons.
1 0
godlike
Dit dus, ik associeer zo'n houcing met onvolwassenheid en onprofessionaliteit
0 0
WZAWZDB14
Ik hoop dat AZ na de zielige nederlaag tegen kiev inzien dat het uiteindelijk maar beter is voor heel Nederland ( denk en AZ zelf ook) dat ze niet de CL ingaan. Wat zou dat een afgang voor het Nederlands voetbal zijn geweest...
5 0
3*stars*3
Correctie, vorig jaar een topteam voor NL begrippen.
0 0
3*stars*3
Az moet leren inzien dat het qua club, historie, uitstraling etc, gewoon een NL subtopper is.
Niets mis mee en natuurlijk heeft elke sporter of club ambities maar je moet realistisch blijven.
Az had vorig jaar een roltrap, voor NL begrippen.
Maar het is geen topclub.

Overigens gaan spelers vroeg of laat niet zo snel meer lange contracten tekenen daar.
Ze zien Ajax en PSV als de top van NL maar als de club belachelijke bedragen blijft vragen.
Dan zullen er meer opvolgers komen van Til, Jansen en die Alireza....
3 0
wladimir
Tottenham is Europese top en dus een te grote stap. Alireza is teamgenoot van Veltman en Pröpper. Waar speelt Til? Die was ik alweer vergeten. In deze spelers waren Ajax, Feyenoord en PSV überhaupt niet geïnteresseerd. Alle spelers die Ajax (Gudelj), Feyenoord (Haps) en PSV (Maher) van AZ hebben gekocht zijn mislukt.
0 0
Benleiden
Bij AZ hebben ze maar één doelstelling: frustratie kweken bij alles en iedereen die wat met Ajax heeft. Daar moeten we niet intrappen, want ze willen juist dat we een hekel aan ze krijgen om ze zo ongemerkt cq onbewust te bombarderen tot rivaal.
2 0
Ansjo
Op termijn gaat dit halsstarrige gedrag van AZ tegen zich werken want voor een hoop AZ spelers is die binnenlandse tussenstop echt nodig voordat ze de stap naar het buitenland kunnen maken. Maar dat geleuter dat het gevoelig ligt dat slaat nergens op. Dat is gewoon kunstmatig een gevoel van rivaliteit creëeren die nergens op slaat want voorheen hadden AZ en Ajax altijd een goede relatie en heeft Ajax altijd prima bedragen betaald voor AZ spelers en deed Ajax ook niet overdreven moeilijk als een speler als bv de Wit de overstap naar AZ wilde maken.

Dus ik heb het hier wel vaker gezegd, als je een AZ speler bent met ambities laat dan altijd een transfer clausule in je contract zetten dat je voor een redelijk bedrag naar de top 3 mag mochten die clubs je willen halen. AZ verkoopt je namelijk liever aan een buitenlandse club met grote kans om daar te falen dan je de stap naar de top 3 te gunnen. Dus die hebben echt niet het beste met de speler voor.

Ik heb die Eenhoorn ook wel eens horen ouwehoeren dat we een sterkere competitie krijgen als die AZ spelers niet naar Ajax gaan maar dat is natuurlijk geleuter. We krijgen daar juist zwakkere ploegen door doordat die betere spelers juist niet in de Eredivisie blijven spelen. De competitie wordt zwakker en daardoor kan een club als AZ misschien meer bereiken.
6 0
3*stars*3
Helemaal mee eens.
0 0
Meerkoet
Kan iemand mij vertellen waar dit dorpse gedrag bij AZ vandaan komt?
Wat was de aanleiding voor dit infantiele gedrag?
Ze willen zich op de kaart zetten, maar gedragen zich als een stel kleuters.
3 0
Ajacied33
"Het ligt een beetje gevoelig". Moet wel altijd lachen om zulke teksten. Komen deze teksten vanuit Rotterdam of Eindhoven, dan begrijp ik dat volkomen. Ahhaha maar kom op, sinds wanneer is Ajax een rivaal van Az. Obsessie tov Ajax is wel schrijnend en tegelijkertijd grappig ook...
16 0
RayJordaan
Apart clubje blijf ik dat vinden AZ
4 0
Schip
Dat je fan bent van een andere club is prima. Maar dat je niets met Ajax hebt als oud profspeler vind ik zo ontzettend boers.

Zoals Swart omgaat met Feyenoorders en spreekt over de club Feyenoord en zoals Feyenoorders als Wim Janssen spreken over Ajax, zo hoort dat. Respect voor elkaars prestaties en identiteit.

Als je een beetje professioneel bent, kun je dat van Ajax gewoon benoemen. Van Galen zakt bij mij een paar treetjes naar beneden. Vond het een leuke, creatieve speler, maar ik zie nu vooral een beperkt boertje. Begrijp nu beter wat voor cultuur er bij AZ in geramd lijkt te worden.

Jammer. Ik benadruk liever wat de clubs gemeen hebben.
21 0
Juichtoon
Hij was als voetballer ook al respectloos richting Ajax. Vuilnisman, kan deze zak ook mee?
2 0
Adam24
Wat een verschil met Ajax en Van der Sar: "prachtige transfer voor Donny van de Beek". "we kennen onze plek als club" "we leiden op voor de grote competitie" "het is hem gegund" etc. Bij AZ worden goede spelers op dit moment de kans ontnomen om een transfer in de eredivisie te maken. Ik zou lekker niet bijtekenen en gratis naar Ajax/PSV wandelen over 1/2 jaar. Daarnaast, stel: je bent zaakwaarnemer en je hebt een jongen van 20 onder je hoede en AZ en Utrecht zijn geïnteresseerd. Dan zeg je toch: ga maar naar Utrecht want dan kun je nog een binnenlandse transfer maken?
9 0
Deepblue
Mooi dat hij het zo gewoon toe kan geven. Alleen dat misgunnen is natuurlijk amateuristisch, dat zou een zelfverzekerde club nooit zeggen.
3 0
MankeNelis
Wie wil er nou AZetpillen? Zijn er dinsdag weer een aantal door de mand gevallen. Die Koopdemeijne is een type Botman. Stengs is gewoon te traag en Boadu kan niet in de kleine ruimte.
1 -1
TontoKarnaggel
Mooi joh, barry heeft helemaal niks met ons en het ligt ook allemaal erg gevoelig. Prachtig om te zien hoe al die clubjes zich verdringen om onze aartsrivaal te mogen zijn. Psv, ado, utrecht, twente, az, feyenoord en weet ik veel wie nog allemaal meer kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat Ajax hun grote rivaal is, het lijkt verdomme wel een keurmerk :)
7 0
JariJari
Inderdaad. Voor een rivaliteit moet het niveau enigszinds in de buurt komen. Anders is het meer zielig dan iets anders.
2 0
ajaxxcied4life
Je vergeet Groningen! Groningen is ook een rivaal.
6 0
TontoKarnaggel
Oohja, groningen. We schijnen ook een enorme rivaliteit met groningen te hebben. Man man man, wat liggen wij als Ajaxsupporters toch enorm wakker van deze aartsrivaal, echt èèn en al haat en nijd tussen onze clubs.

p.s. groningen, dat zijn toch die gasten met die groen witte shirts?
7 0
Zuiderling
En met de man van glas !
0 0
Caparzo
*één ;-P
1 0
Superjan
Oh man dit zijn toch de fijnste. :')
0 0
Frank1978
Nu mega sale bij autobedrijf AZ! Haal snel uw Opel voor de prijs van een Mercedes! Op is op!
1 0
Bjorn
''Wij gunnen Ajax geen speler van AZ.''
6 0
Ajaxxxisdebeste
De frustratie van de werkelijkheid spat er vanaf heerlijk!
6 0
LeoLoco
Ik heb niks met Barry van Galen!
5 0
stopperspil
Jaartje aankijken
0 0
AlexIbarra
Als Ajax nou zou uitspreken dat ze in een keer 4 spelers van Az willen halen, snap ik dat ze daar in de weerstand schieten.
Maar volgens mij hebben wij de laatste paar jaar (semi-) officieel geen interesse in ook maar 1 speler van AZ getoond. Stel dat wij Nico alsnog voor 28 verkopen en een bod van 14 miljoen doen op Wijndal, dan kun je dat toch gewoon overwegen?

Het is een stuk meer dan die jongen waard is en je hoeft het niet per se te accepteren, maar bij voorbaat elk bod afwijzen is gewoon rare bedrijfsvoering. Vaak ligt de oorsprong van raar gedrag in een vorm van angst. Zoals angst om de realiteit onder ogen te zien dat je nog lang geen echte concurrent van Ajax bent. Of een excuus dat je spelers niet door gebrek aan kwaliteit stagneren, maar omdat jij ze zo graag wilt behouden.

Ik zocht net ff op Wijndal en kwam uit bij fmdataba.com, geen idee of dat betrouwbaar is. Maar volgens die site is zijn waarde net onder de 5 miljoen en verdient hij 120.000 euro.
En in de ogen van AZ is zo'n jongen dan onhaalbaar voor ons. Ik zie dat anders.
2 0
ajaxxcied4life
Ik denk dat jij het best scherp beschrijft. Om out of the blue te verkondigen dat je geen spelers aan een x-club verkoopt, is op zichzelf best raar. Zover bekend was er geen serieuze interesse en is er niets noemenswaardigs voorgevallen hetgeen dit gedrag van AZ verklaart. Dan lijken angst inderdaad of een emotie als jaloezie of afgunst een optie te zijn voor die gekkigheid.
1 0
De Stift
Eens. Nooit meer een speler van AZ halen, nooit meer een speler van ons naar AZ.
1 0
stefanwillem
Hahahaha hou je troep maar in dat openlucht stadion. En ga lekker met Eenhoorn in een hoekje zitten janken ouwe miesgasser.
1 0
Bky
Haha, opeens is de grote bek weg. Ze zijn geld nodig daar waarschijnlijk.
2 0
Hollister
Man man man , wat lekker doorzichtig weer... Nu ze uitgeschakeld zijn voor de CL proberen voor de hoofdprijs ... komen ze in Alkmaar allemaal uit hun holletje om spelers te slijten tegen een hoofdprijs.... Was meneer van Galen ook vandaag met deze onthulling gekomen als ze nog in de race waren voor de CL. eens kijken of volgende week Wijndal of Stengs nog worden aangeboden
0 0
Lazell
Die zitten op hete kolen daar, met hun ingestorte dak en de corona crisis. Willen ze niet toegeven, maar je merkt het aan alles, zoals die wanhoopspoging voor het CL geld.
0 0
Alexander40
Probleem alleen is dat de meeste het niveau niet aan kunnen. De enige die zeker zou slagen is Wijndal. Koopmeiners is niet goed genoeg. Vind ik een typische Feyenoordspeler. Boadu heeft ruimte nodig en is een typische psvspeler. Stengs is een twijfelgeval. Past wel bij Ajax maar moet echt nog wel stappen maken. Antony en Neres zijn bijvoorbeeld nu nog een stuk beter. Probleem is ook dat AZ zijn spelers overschat. Zo een Wijndal kan nooit meer kosten dan 8-10 miljoen maar ik zie AZ zomaar 20 miljoen vragen
2 -1
ajaxxcied4life
AZ gaat ineens de grote rivaal uit lopen hangen. Sneue figuren dit soort mensen, die in allerlei vormen van koeterwaals ajaxhaat cultiveren. Ga toch fietsen Barry van Galen.
9 0
oudzuid2
inderdaad, volgens mij haalden we niet zo lang geleden iedere zomer wel een speler op in Alkmaar. en wereldtoppers waren dat ook echt niet. Moisander, Viergever niveau
1 0
Frank1978
Het is zielig en hilarisch tegelijk en tekent tegelijkertijd de kleinheid van AZ tov Ajax.
1 0
Frank1978
Wat mij betreft haalt Ajax helemaal niemand van het huidige AZ. Belachelijk veel geld betalen voor een stel (in mijn ogen) zwaar overschatte spelers. Boadu pas niet bij Ajax, Stengs heb ik nooit heel veel bijzonders gevonden en van Koopmeiners moet ik ook nog maar zien of hij het hier redt. Want, of van Galen dat nou wil zien of niet, er is een enorm verschil tussen spelen voor een subtopper als AZ en een topclub, Ajax. Voor de bedragen die AZ aan ons vraagt voor zijn spelers zijn elders betere spelers te vinden. Verder zijn spelers van AZ sowieso zelden of nooit echt een aanwinst voor ons gebleken, lekker in Alkmaar laten.
3 0
ajaxxcied4life
Inderdaad. Echt geen cent meer gunnen dat over het paard getilde clubje. Al hun 'talenten' floppen als ze bij een serieuze Europese club terecht komen. Die Vincent Janssen is claro met zijn carrière alvorens die was begonnen, Jahanbaksh idem dito
1 0
ajaxxcied4life
AZ gaat ineens de grote rivaal uit lopen hangen. Sneue mensen d
3 0
Lazell
Nja, deze houding hebben ze ook tov PSV en Feyenoord. Beetje een domme houding, dat wel.
0 0
insectenverdelg
Wijndal kom maar. Ome Barry heeft toestemming gegeven.
0 -2
El-Dorado
Och ze willen daar zo graag belangrijk zijn.. Een club als Willem 2 gaat ze nog voorbij.
1 0