Kieft: 'Boadu is geen Ajax-speler'

NickOoms, 16-09-2020 om 10:20, 13374 views, Veronica Inside |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Volgens oud-Ajacied Wim Kieft is Myron Boadu geen speler voor Ajax, zo vertelt de voetbalanalist dinsdagavond in de Champions League-uitzending van Veronica. Kieft vindt dat Boadu niet over de kwaliteiten beschikt waaraan een Ajax-spits moet voldoen.

De voormalig Ajax-spits is van mening dat Boadu in de Eredivise veel beter past bij PSV dan Ajax. 'In Nederland kan Boadu eigenlijk maar naar één club en dat is PSV, maar zij kunnen hem waarschijnlijk niet betalen of zij willen hem niet betalen. Het is natuurlijk geen speler voor Ajax, want daar moet je in de kleine ruimte spelen. Hij moet het echt van het lopen hebben en dat doet hij dus bij AZ overigens geweldig.'

Zakaria Labyad

Kieft was dan ook verbaasd dat Ajax-trainer Erik ten Hag Zakaria Labyad afgelopen zondag tegen Sparta in de spits liet spelen. 'Daar begreep ik echt niks van. Waarom stond hij nou in de spits? Je hebt zoveel andere mogelijkheden voorin en eigenlijk op voorhand weet je dat er betere mogelijkheden zijn. Nou was het lullig voor die jongen dat hij er uit moest, maar hij is wel de eerste die er dan af wordt gehaald. Promes moet je lekker op links zetten en Tadić in de spits.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FissaDeGekste
Kieft heeft niks met Ajax maar als het gaat om spitsen beoordelen voor Ajax is hij altijd on point.
4 0
Web
Ik snap er werkelijk niets van Ten Hag Tadic niet in de spits zet, met hem kom je zo makkelijk aan voetballen toe, echt de beste optie
Het vreemde is dat Ten Hag hem er zelf neer gezet heeft
Misschien dat wacht op Neres?
Maar dan nog, zet hem in de spits Ten Hag

Bouadu is ook geen speler voor Ajax, hier heeft Kieft ook gelijk in
5 0
BlueDuke
Bij Ajax werkt een aanvallende middenvelder in de spits verrassend goed. Alleen die moet wel body hebben en een beetje kunnen kopen. Snap het idee (siem de jong en tadic) maar labyat is te klein daarvoor. Maar een type malen of Boadu of Hansen did passen minder bij Ajax.
0 0
Strandvliet09
Met Eriksen kon het ook, maja labyad heeft die kwaliteiten niet.
0 0
gi0vanni
Dat kopen moeten geen probleem zijn, ze hebben geld genoeg.
0 0
De Stift
Suarez is gewoon de perfecte spits voor het huidige Ajax. Het moment is ook perfect: hij is nog van wereldklasse, leeft in onmin met Barcelona en Barcelona moet spelers kwijt.
2 -1
Soccerskins
Boadu zou het echt niet beter doen dan Traoré. Compleet onnodig om hem naar Ajax te halen.
4 0
MisterAFCA
Wel een gek verhaal dat Kieft een speler niks voor Ajax vind maar wel voor pisvee... het schijnt dat je lampenclubje een trainert heeft aangetrokken die pressievoetbal wilt spelen sukkel. Dan zou het dus net zo min iets voor je walgelijke clubje uit Eindhoven zijn...
1 -8
AFCAMM
Hoezo is dat raar?
Er zijn wel meer spelers die niet goed genoeg zijn voor Ajax, maar wel naar PSV zouden kunnen.

Ajax wil spelers die meer brengen.
3 0
Web
Hij bedoeld dat PSV ook in de kleine ruimte wil spelen met de nieuwe trainer
0 0
ErikFrenkHuntelaar
Laf en op de counter spelen zit daar in het DNA, dat krijgt die trainer er niet uit. Komt binnen als aanvallende coach en verdwijnt als counter coach.
0 0
mistermiyagi
Traore verkopen en Boadu halen!

Tuurlijk is geen aanspeelpunt, deze jongen kan veel, heeft die x factor waardoor hij toch erg waardevol zal zijn.
Super jong, groot talent en genoeg eredivisie ervaring

In Europa hebben we juist een spits nodig die op de counter erg gevaarlijk kan zijn. (het mes snijdt aan 2 kanten)
0 -5
Aspers73
Vond hem opnieuw zeer matig gisteren. Gisteren had hij er moeten staan, niet tegen RKC.
3 0
DS
Aan de andere kant, wat is een Ajax spits.
Van Basten, Bergkamp, Kluivert, Huntelaar, Suarez, Tadic. Ze verschillen allemaal best veel van elkaar.
Het enige vergelijkbare is, dat ze op de meest onwaarschijnlijke manieren goals kunnen maken.
0 0
Schip
Een Ajax spits is ten eerste een spits die op 9 kan voetballen. Bergkamp heeft dat bij Ajax trouwens zelden gedaan op een uitwedstrijd tegen Osasuna na meen ik.

Dus dat betekent dat je als aanspeelpunt en targetman moet kunnen fungeren. Completer bestaat bijna niet. Heb je gelijk het probleem te pakken.

Je moet technisch sterk zijn om in de kleine ruimte te spelen, balvast genoeg zijn om met je rug naar de goal te spelen, genoeg overzicht hebben om te combineren met de vleugels en middenvelders die bijsluiten, maar genoeg killer instinct hebben om zelf die goal te maken.

Veel spitsen kunnen al niet als aanspeelpunt spelen en met de rug naar het doel spelen: Zivko, Hunter. Hunter's aanname is niet top en hij kan geen bal afschermen. Hij rost die bal liefst direct op doel en is daar ook fenomenaal goed in (geweest, iets minder nu). Bosman was ook niet echt balvast, maar meer een type Hunter. Had wel een iets betere aanname.

Sommigen willen het niet (Suarez), die gaan met oogkleppen voor een actie en doelpoging. Afhankelijk van hoe goed je actie is, ben je dan waardevol. Suarez had onvoorspelbare klasse acties met een hele goeie, wat onderschatte trap.

Sommigen zijn erg goed als aanspeelpunt en cijferen zichzelf weg voor de combinatie: Petterson, Tadic, Pantelic, Kieft in mindere mate, DIe was nog steeds extreem doelgericht, maar weinig beweeglijk en zonder individuele actie. Gaat dan wel ten koste van hun eigen doelgerichtheid. Als er een veelscorende, slimme middenvelder of schaduwspits achter staat, hoeft dat geen probleem te zijn: vdBeek, LItmanen, Bergkamp.

Sommige spitsen hadden in aanleg of uiteindelijk alles: Van Basten, Kluivert, in potentie ook Dolberg. Die konden niet alleen als aanspeelpunt fungeren en met de kont naar de goal, maar hadden ook nog een individuele actie en waren zoals door de lucht als over de grond sterk, Dolberg eerste iets minder.

Iemand als Arveladze had de individuele actie en had de balbehandeling en aanname - ook intelligentie - om als aanspeelpunt te fungeren, maar was fysiek was minder en ook door de lucht niet aanwezig.

Boadu is meer een twee spitsen spits.
1 0
Sterretje73
Simpelweg een spits met middenveld kwaliteiten...
0 -1
BlueDuke
Siem de jong.
0 0
Aspers73
Wat ook te vergelijken is....ze kunnen allemaal voetballen, laten anderen beter spelen, zijn goed in combinaties and egoïstisch als het moet. En het zijn allemaal geen bonkige spelers zoals Traore of Brobbey.
0 0
JCr14
Buiten dat moet je geen ene cent naar Alkmaar overmaken.
Vragen toch meer aan Ajax dan aan anderen.
3 0
Schip
Dat Boadu geen speler is voor de kleine ruimte was al lang duidelijk. De analytici lopen achter de fanfare aan. Niettemin nog steeds een aardige spits, maar nooit geschikt geweest voor een ploeg als Ajax.

En AZ wordt dan wel afgefakkeld als zwakke ploeg, maar Ajax beet zich ook jaren stuk op de Rostov's en Rapid Wien's van deze wereld. Ook bepaald geen wereldploegen. Daarbij hield AZ gelijke tred met ons, ook na terugkeer van Ziyech en verloren we thuis van ze. Even een reality check af en toe mag best.

Dat Eenhoorn een gluiperige actie heeft ondernomen maakt dat allemaal niet anders. Ik had het mooi gevonden voor het aanzien van de eredivisie als een tweede vertegenwoordiger in de CL speelt.

Anyway: Eenhoorn maakt het dan wel weer erg makkelijk me hierover heen te zetten :)

Stengs stagneert al een langere tijd. Benieuwd of hij nog een stap gaat maken. Anders kan hij de top vergeten en die richting gaat het langzaam op.
7 -4
JCr14
Het aanzien wordt echt niet beter als AZ de CL in moet
5 -2
Schip
Voorspelbare opmerking.

Zoals je gisteren kon zien, valt dat qua spelbeeld enorm mee. En als AZ het spelniveau van vorig jaar weer haalt, is het gewoon een uitstekende vertegenwoordiging van Hollandse school.

Je moet die onderbuik niet laten analyseren.
3 -2
Schwalbino
Goed gezien Wim. Overigens is Tadic ook geen spits maar hij vult het prima combinerend in. Vanaf links of rechts vind ik hem minder worden. Zijn explosiviteit is minder geworden. Zijn echte positie is natuurlijk op het middenveld.
3 0
Frank1978
Met Kieft eens in dit geval. Ik zie bij AZ op het moment sowieso geen spelers die ons echt beter zouden maken. Tel daarbij op dat ze aan ons belachelijke prijzen vragen en je kan beter ergens anders gaan kijken.
1 0
3*stars*3
Nooit begrepen waarom sommige Ajacieden hem zo graag in Amsterdam willen zien.
Ja op zijn 13/14e kon je hem nog kneden maar nu zou je zelfde krijgen met Zivkovic.
Spits die juist gevaarlijk is als er ruimtes komen te liggen.
Mee eens met Wim, dat Boadu ook beter past in Eindhoven.
2 0
Schip
Ja, al is het potentieel van Boadu echt een stuk hoger. Zoals hij soms goals maakt, verraadt toch wel kwaliteit. Is alleen absoluut geen 9 voor Ajax.
0 0
debarbaar
Allemaal verstandige woorden van Wim Kieft. Het is jammer dat we niet twee keer enorm op de broek hebben gehad zodat ten Hag een ander systeem moest uitdenken. Labyad komt zwaar tekort voor Ajax, Boadu is niet beter dan Brobbey. Hansen of Traore. Stengs is duidelijk overschat en we weten nu ook weer waarom Ajax Bizot niet meer nodig had.
1 0
Schip
Vindt Bizot nog steeds een aardige keeper. We lieten hem gaan en haalde Lamprou en Varela. Mwah.
0 -1
Amp
Dom gelul. Bizot zou nu niet bij ons op de bank willen zitten, en zou ook sinds zijn doorstroom geen 1e keus zijn geworden en ook nooit zo lang hebben willen wachten. Heeft in de tussentijd ff bijna 10 jaar ofzo ergens anders ervaring opgedaan. En dan ga je dat nu vergelijken met situaties als lamprou en varela.
0 0
Lazell
Als Neres volledig terugkomt gaat Labyad eruit, ben ik van overtuigd. TH gaat Promes, Antony en Tadic er niet uithalen.
0 0
Asociaal
Zou ik wel toejuichen, een voorhoede met Anthony, Tadic
1 0
Jojo49
Geen enkele speler van Az , is een speler voor ajax. kiev is al niks, laat staan Az.
7 0
wladimir
Wijndal, Midtsjo en Koopmeiners zijn spelers die bij Ajax op een lijstje staan. Dat weet ik bijna zeker. Boadu en Stengs zijn sowieso veel te duur. Die gaan mede daardoor 100% mislukken. De 35e jarige Ron Vlaar is de leider van de defensie. Met alle respect, maar daar ga je geen Champions League mee halen.
0 -1
angelob1989
Niet helemaal mee eens, Wijndal zou ik wel bij ons willen zien.
1 0
Ferd
Over Boadu heeft kieft gelijk, dat roep ik al een jaar
4 0
Hollister
Geen Ajax speler en ook minder goed dan iedereen hier denkt, deze jongen is gewoon gehypted... Traore en Brobbey zijn in potentie niets minder
1 0
Hans Kraay Jr.
Over Labyad ook wel.
1 0
jutter
Op dit moment zeker niet, maar hij is nog erg jong natuurlijk. Mogelijk dat hij over een aantal jaar wel een goede Ajax spits zou kunnen zijn/worden, maar dat staat in de sterren geschrevenen hangt van zo veel factoren af. Ik kijk doorgaans zelden of nooit naar voor en nabeschouwingen van een wedstrijd. Besloot dat gisteren wel te doen, maar dat werd weer voorspelbaar geleuter. Waarin het optreden van Alkmaar nogal mild werd beoordeeld. Ik vond dat Alkmaar in de 1e helft helemaal niet zo geweldig, dat lijkt maar zo omdat een dergelijke tegenstander je die indruk geeft dat je beter bent en dat ook toelaat Hoe vaak hebben we dat niet met Ajax gezien tegen met name Italiaanse ploegen. Veel balbezit, maar erg weinig rendement en uiteindelijk zelfs met lege handen staan door een sneaky tegengoal, je kon de klok er bijna op gelijk zetten. Dat was gisteren ook met dat Alkmaar het geval, op vrijwel identieke wijze als vaak met Ajax wat jaartjes geleden. Dat het commentaar op dat spel van Alkmaar door deze 'analisten' vrij mild van aard was heeft natuurlijk met de status van die club te maken. Als Ajax een dergelijke wedstrijd had afgeleverd was de kritiek niet mals geweest en had men Ajax helemaal afgebrand. Voor mij nu weer mede een reden om voorlopig alle voor en nabeschouwingen aan me voorbij te laten gaan, want men slaat vaak ook pure onzin uit en hoort men zichzelf graag praten. Zeker die van der Gijp die altijd zijn mening wel erg opzichtig aan anderen wil opdringen en denkt de voetbalwijsheid in pacht te hebben. Nee, dat geleuter wil ik voorlopig niet meer horen.
1 -2
Jehebtnietaltijdbalbezit
Ik denk dat ik niet de enige ben die heeft zitten grinniken om bovenstaande reactie....De slotzin maakt het helemaal af.
0 0
AlexIbarra
Helemaal eens met Kieft deze keer.

Saai man, niks te zeiken.. :)
7 -1
arigold
Goede teksten van Wim. Boadu bij Ajax wordt een Zivkovic 2.0...
8 0
Pauw
Nah, liever Tadic spits, Antony of Lang links en Neres rechts.

9 0
Lazell
Antony is op links 3 klasses minder dan op rechts. Neres is ook minder op links, maar nog steeds heel gevaarlijk.

Ik zou het zo wel eens willen zien:
Tadic
Neres - Lang - Antony

Promes is geen 10.
4 0
Ozymandias
Hoe weet je dat Antony drie klasses minder is op links? In de enige wedstrijd die ik hem ooit als linksbuiten heb zien spelen deed hij het net zo goed als in de wedstrijden die hij op rechts speelde. Ik denk dat Antony op rechts inderdaad beter is maar dat kunnen we vooralsnog onmogelijk met zekerheid stellen.
3 0
Lazell
Nee natuurlijk kun je dat niet met zekerheid stellen, maar wel met grote waarschijnlijkheid als je kijkt naar wat voor type speler het is. Speler met een goede actie en heel goed schot, die wil je het liefst op zo vaak mogelijk voor de goal wil krijgen vanuit een zo goed mogelijke hoek en dat lukt op rechts beter dan op links. Neres kan ook slim afmaken, maar zijn schottechniek is een stuk minder.

Is ook nog jong en onervaren, naast dat hij het land, zijn teamgenoten en de speelstijl moet leren kennen moet hij ook nog een nieuwe positie leren kennen. Daar gaat tijd in zitten. 1 goede oefenpot zegt niet dat hij het een heel seizoen op elk niveau tegen elk type tegenstander kan uitvoeren. Neres heeft die aanpassing wel al gehad en heeft bewezen goed te kunnen spelen op links.
0 0