'Onana hield het spel zo'n zes minuten op'

NickOoms, 16-09-2020 om 07:35, 6896 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax-watcher Johan Inan heeft geconstateerd dat André Onana gedurende de wedstrijd Sparta - Ajax zes minuten heeft tijdgerekt, zo vertelt hij in het Algemeen Dagblad. Inan vindt dit vooral de fout van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Volgens Ajax-watcher Johan Inan was Onana ongeveer dertig seconden per doeltrap aan het tijdrekken. 'Over een doeltrap deed Onana meestal een kleine halve minuut. Waar genoeg arbiters zo'n vertraging zonder voorgeschreven regel straffen, liet Kamphuis een handvol keren na om een indirecte vrije trap aan Sparta te geven. Vanaf de openingstreffer van Antony hield de keeper het spel bruto zo'n zes minuten op.'

Van der Ende vindt dat Kamphuis harder had moeten optreden. 'Hij had de toon al lang kunnen én moeten zetten. Onana maakt nu duidelijk gebruik van het niet adequaat handelen van de arbiter. Dat gebeurt als je als leidinggevende niet het overwicht hebt. Dan word je aan alle kanten in de maling genomen', gaat Van der Ende verder. 'De scheidsrechter heeft geweldige kansen laten liggen voor een reprimande of gele kaart. Zo kon hij het tijdrekken minimaliseren en het kijkspel bevorderen. Negeert Onana dat, dan zijn de consequenties voor hem. Nu heeft die kaart alleen nog een administratieve en geen preventieve of duidelijke waarde.'

Van der Ende vindt het lastig om een keeper bij een eerste keer tijdrekken meteen te straffen. 'We willen dat het aangepakt wordt en dat de verloren minuten erbij getrokken worden. Dat wordt niet overal goed toegepast. Daarom heeft het onze aandacht. Het is lastig consequent toe te passen. Bij 0-0 maakt geen van beide keepers haast. Moet je dan de eerste meteen een indirecte vrije trap tegen geven. Dat heeft invloed op het spel en de uitslag en wordt daarom al snel als belachelijk gezien. Dat maakt het delicaat. Het is zoeken naar balans. Dat is niet makkelijk.' 

Bandbreedte

Ook voormalig Oranje-keeper en trainer Joop Hiele rekte als keeper tijd. 'Ik rekte ook tijd als het kon. Dat is me nooit door een coach geleerd. Dat doet een keeper die een beetje na kan denken gewoon. De scheids bepaalt de bandbreedte. Die stond het toe. Ik vond wel dat Onana vroeg begon. Bijlow deed het tegen PEC ook eens. Als ze het in het buitenland doen, noemen we het professioneel maar hier wordt het meteen raar gevonden. Ik begrijp het wel, zeker als de scheids het toelaat.'

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
In deze wedstrijd was het belangrijk. Prima. Niet meer over zeuren.
0 0
PierreHeno
Het met rood wegsturen van Tagliafico waar dit helemaal geen rood waard was heeft ook een grote invloed op het wedstrijd verloop Mario. Veel groter dan die paar minuten die Onana treuzelt...die trekl je er dan toch gewoon bij als scheids? Wat is simpeler dan dat. En dat zeg je dan toch ook tegen zo'n keeper: "wanneer jij zo door blijft gaan met tijdrekken dan tel ik er het dubbele bij aan extra tijd....kies maar!".. Dan hoef je niet met gele kaarten etc te gaan staan wapperen ook. Baasje spelen om het baasje te spelen hoeven we niet. Leiding geven aan een eerlijk wedstrijdverloop kan een scheids ook wel zonder al die kaarten af. Geef rood voor een schwalbe in de 16 m (evt controle VAR) en geel voor een schwalbe elders op het veld. Dan komen we daar hopelijk ook eens van af.
0 0
Aeter
Ik vind dat ze bij de eerste keer tijdrekken moeten waarschuwen en daarna consequent geel en erna rood (2xgeel) mogen trekken. Dan is het zo afgelopen. Vind het ook niet bij Ajax passen om dit te doen. Tijdrekken is een zwakte.
0 0
AjaxHoorn
Ik vind het ook schijtirritant, al jaren.
0 -1
Ajacied33
Man man, wedstrijd ligt al bijna een week achter ons en in Rotterdam praten ze er nog over. Wat een obsessie hebben die gasten jegens alles wat met Ajax te maken heeft. Ik hoor ze daar niet over de zwaar onterechte rode prent van Nico
2 0
edalm
Volgens mij heeft van Leer de eerste 27 minuten al tijd lopen rekken. Daar hoor ik niemand over.
3 0
Redrum
Als hij dat 90 minuten lang had gedaan en Sparta met 0-0 het veld was afgestapt had er geen haan naar gekraaid. Het is gewoon zielig hoe men bij het AD continu de publieke opinie richting Ajax manipuleert. Niet één professionele zeiksnor, maar wel zeven hebben deze week een stukje geschreven over het tijdrekken van Ajax. Eigenlijk gewoon te bizar voor woorden dit.
2 0
TontoKarnaggel
Ach, eigenlijk is het toch lachen. Stel je voor....een volwassen man met een stop-watch in zijn knuistje voor het beeldscherm. Ingespannen loerend naar een keeper en druk timend zodra deze iets doet wat op tijdrekken lijkt. En dat allemaal in de hoop een zuur en negatief stukje over de clup die je al zoveel frustratie heeft bezorgd te kunnen tikken. Triest en hilarisch tegelijk....
0 0
AFCA2211
Voer gewoon eens zuivere speeltijd in, dan ben je van al dat gezeik af.
2 0
3sterrenAjax1
typisch dat de media hier proberen de aandacht op te vestigen. ik gok dat er dit seizoen nog een zelfingenomen NL scheids opstaat die het "mannetje" wil spelen en zich populair wil maken door onana dmv 2x geel voor tijdrekken een lesje te leren.
2 0
TontoKarnaggel
Hahaha, nijhuis slaapt van opwinding al een paar dagen niet.....
3 0
JariJari
Nu wordt het ineens breed uitgemeten omdat het een Ajax speler betreft. Ik daag ze uit dit over een heel seizoen voor alle keepers bij te houden. Onana gaat in de middenmoot eindigen of lager. Zijn veel grotere overtreders dan Onana.
1 0
Redrum
Ja maar dat is precies het probleem, nu doet de keeper van Ajax het en dan is heel Nederland weer een week volledig van slag. Doet de keeper van Feyenoord het dan is het professioneel.
3 0
Adam24
Zoals afgelopen weekend. Bijlow werd geprezen! Keepte goed hoor daar niet van maar ging ook bij ieder rollertje languit op de grond liggen. Feyenoord stond overigens met elf man op een grasveld ipv met tien op plastic.
2 0
trooop
Intern schorsen. Zolang je Ajax vertegenwoordigt vertoon je klasse. Dat kleinzielige tijdrekken doe je maar bij je volgende club.
1 -4
JariJari
Kunnen we jou niet intern schorsen?
1 -1
Adam24
Straks spelen we Europees en is het weer 'volwassen'. Ik vind het bloed irritant en vervelend en het maakt het een zaadpot maar dat vind ik ook van de speelstijl van Sparta, het kunstgrasveld en de onterechte rode kaart. Onana gaat niet bij een 1-0 voorsprong tegen RKC tijdrekken. Overigens waren de Spartanen vanaf minuut 0 aan het tijdrekken, balletjes wegtikken etc, totdat er wat te halen viel
1 0
Kuningast
Over het algemeen wordt er veel te weinig gedaan tegen tijdrekken en ander spelbederf. Wat mij betreft direct geel geven, daarna nog een keer waarschuwen en dan rood geven. Ik denk dat we er dan zo vanaf zijn..
0 -1
7172AFCA7395
Nee, geel geven en dan in totaliteit 10 min bijtrekken.
Trouwens wel benieuwd hoeveel tijd die keeper van RKC
gaat proberen te pakken. En dan waarschijnlijk 11-11.
1 0
TontoKarnaggel
Onana deed 30 seconde over een uitrap en heeft zo dus 6 minuten tijd gerekt. Andere keepers doen dus exact 0 seconde over een uitrap?
Los van het feit dat Onana hier mee moet stoppen is dit natuurlijk weer een prachtig stukje framing. Een wedstrijd waarin Ajax ruim een uur onterecht met een man minder speelt zo brengen alsof ze weer eens ontzettend gematst zijn. Typisch AD en van hanegem style....
5 0
JariJari
Dit. De scheids was inderdaad dramatisch, zie Nico zn belachelijke rode kaart als beste voorbeeld.

Niemand hoor ik in de media over Feyenoord's cadeautje (penalty)? O ja natuurlijk, die krijgen ze iedere week anders zijn ze een grijze middenmotor a la FC Groningen.
2 0
ElPistolero9
Het is gewoon ongelooflijk slechte journalistiek. Ik denk oprecht dat de journalist in kwestie te dom is om te beseffen dat een keeper normaal ook tijd kwijt is om de bal te trappen.
2 0
JariJari
Te dom? Dit is gewoon bewust. Manipulatie heet dat. Maar tegenwoordig doet alle media dat (of zal ik het beestje bij de naam noemen: straatpropaganda machine)
2 0
Schip
Dat je in bepaalde situaties, waarin de druk is toegenomen en de tegenstander loopt te snuiven van opwinding als keeper die bal wat langer bij je houdt, begrijp ik. Dat is een reactie op het spelbeeld en je geeft een signaal naar je ploeg.

Maar stelselmatig niet alleen het ritme van de wedstrijd onderbreken, maar de klok naar voren halen is gewoon not done als keep van Ajax. We zagen allemaal wat het ons heeft gekost tegen Spurs, wanneer een scheids doodleuk die knop op zijn stopwatch indrukt. Je staat langer op het veld, de tijd komt er gewoon bij en de druk neemt gigantisch toe omdat de seconden bijna als minuten gaan aanvoelen. Elke normale pass wordt moeilijker.

Kappen met die shit. Af en toe na een redding of i.d.? Prima, maar niet als tactiek.
0 -2
stopperspil
Scheidsrechters gaan nu extra op hem letten en bestraffen
1 0
4EVERAJAX
Ajax watcher, maar zeker geen fan die man. Mooi 3 punten mee met 10 man
0 0
Frank1978
Vooropgesteld vind ik dat tijdrekken niet bij Ajax hoort, maar... Waarom alleen naar Onana kijken? Hoeveel tijd neemt een keeper van een willekeurige tegenstander van Ajax wel niet bij een gelijke stand (of wanneer Ajax achter staat)? Ach ja, we hebben het weer eens over het AD, die mensen zijn gewoon op een ziekelijke manier geobsedeerd door Ajax. Next.
3 0
JariJari
Zijn kakkies.
1 0
TontoKarnaggel
Vroeger kon ik me er best boos om maken, tegenwoordig vind ik vooral heel sneu. Als volwassen man zo huichelachtig en hypocriet kunnen zijn vanwege een voorkeur of antipathie tegen een bepaalde voetbalclub, alsjeblieft zeg, grow up....
3 0
Redrum
Precies, het is vooral gewoon heel zielig. Dit zijn gewoon hele kleine mierige ventjes die dit soort stukjes schrijven.
0 0
cantharel
Onana mijn held doe gewoon wat je vind dat je moet doen maar wees gewaarschuwd want de aasgieren lopen je te zoeken.
1 0
bdsngsfs
In dit geval vond ik het prima, alhoewel overbodig tegen Sparta.
Tegen Tottenham vond ik het ronduit verkeerd omdat hij alle snelheid uit de wedstrijd haalde terwijl Ajax er juist goed in zat. Dat kwam Tottenham meer ten goede dan Ajax. Ik denk dat Onana er beter mee op kan houden omdat hij het spel niet goed leest wanneer het echt nodig is, en wanneer vooral niet.
0 -2
Vierendertigste
Een Ajax-watcher bij het AD???
Zeker heel objectief.
De "fout" van Kamphuis was die rode kaart, waar half NL het mee eens was, omdat het Ajax betrof.
2 0
JariJari
Net als half NL gejuicht had als Ajax CL ticket aan AZ gedoneerd was.

Oh en de hele reden waarom we officieel de fucking titel niet gehad hebben. Maar ik tel hem gewoon. Fuck off.
0 0
Kingoffdatoilet
Ik vind het eigenlijk niet zo'n heel groot probleem als je het een beetje terug kan zien in de extra tijd. Spelers kunnen het rustmomentje ook altijd goed gebruiken. Het is onmogelijk om 90 minuten lang maar de hele tijd op en neer te moeten hollen. 30 seconden om op adem te komen is dan zo ongelofelijk lekker.

Het is gewoon zeuren om het zeuren. Alleen omdat er verder bij Ajax niet zoveel valt te zeuren. Dit geluid hoor je nooit bij andere ploegen terwijl die ook gewoon tijd lopen te rekken. Hypocrisie van de Nederlandse voetbalkenners ten top.
2 0
Red Devil
Hij moet stoppen met die onzin want er komt een keer een scheids die maling aan hem heeft en hem dan die 2e gele kaart geeft.
0 -1
Frank1978
Mag van mij, maar dan wel ook consequent zijn graag en bij een tegenstander hetzelfde doen, kijken wie er de meeste rode kaarten krijgt.
2 0
JariHeijden
Onana rekt idd wel heel erg veel tijd en ook heel opzichtig. Ik ben het eens met Mario vd Ende. Die zes seconden regel (een keeper mag de bal maar zes seconden in zijn handen houden voordat hij de bal in het spel brengt), wordt nooit uitgevoerd. Ook niet als een keeper de bal twintig seconden vasthoudt. Als ik de scheidsrechter was (en ik geen Ajax bril op zou hebben), dan zou ik daar toch erg scherp op zijn.

Als KNVB zou ik daar echt een punt van maken. Want hoewel ik Joop Hiele ook zeker begrijp, vind ik het echt razend irritant. Het is echt overdreven. En soms werkt het wel, maar soms ook niet.
1 -2
jutter
Absoluut mee eens, heb dat ook al eerder gezegd. Onana was tegen Sparta bezig om de ref (die nog een rookie is in de ED) te tarten en testen hoe ver hij kon gaan. Puur volgens de regels had hij bij dat bijna extreme tijdrekken gewoon rood moeten krijgen, dat zullen velen hier niet met mij eens zijn maar dat moet dan maar. Overigens deel ik ook de mening m.b.t. die 6/7 seconden regel bij een spelhervatting van de keeper, dat is natuurlijk niet specifiek met Onana het geval maar veel meer in het algemeen. Maar een dergelijke situatie zie je in alle competities, dus ook wereldwijd. Is natuurlijk in allereerste instantie een zaak voor de spelregelcommissie van de FIFA, en vervolgens dus ook het kleinere broertje, UEFA dus. om daar tegen op te treden. Overigens leg ik persoonlijk de schuld van de uitschakeling door de Spurs in de CL geheel en al bij Onana door dat ook al heel erg opzichtige tijdrekken. Daar moet hij zeker extra op geattendeerd worden, voor zover dat al niet het geval is, intern bij de club, want dat is Ajax totaal onwaardig!
0 -3
JariJari
Ze tellen tegenwoordig niet eens meer als de keeper de bal te lang in zijn handen houdt en dat is een officiele regel. Zeker met VAR kun je gwoon een shot clock starten iedere keer dat de keeper een bal in zijn handen heeft.

Tot ze dat goed uitvoeren zie ik weinig toegevoegde waarde voor tijdklok bij spelhervattingen.
0 0
Kingoffdatoilet
Die extra tijd bij de spurs was all the veel. Liet die lul van een scheidsrechter ook nog te lang doorgaan. Zaakje stinkt weer eens een beetje
0 0
AlexIbarra
'Over een doeltrap deed Onana meestal een kleine halve minuut.'
Wat is het gemiddelde dan? Hieronder heeft iemand al opgeteld hoe lang vLeer erover deed.

Het echte tijdrekken van Onana is denk ik 10 seconden per keer geweest. Wanneer je een lange doeltrap neemt moet de bal gehaald worden, moeten spelers in hun nieuwe posities gaan staan (liefst rustig en niet sprintend, keeper ff kijken waar er wat te halen valt en dan geconcentreerd die bal 60 meter wegrossen.
Dat duurt gemiddeld gewoon 20 seconden als je het allemaal netjes doet.

De extra tijd daarbovenop kun je tijdrekken noemen, bij 30 seconden per doeltrap is dat dus 10 seconden. Ik zit er absoluut niet mee als de scheids daar iets van zegt of na 2 of 3 keer een gele kaart geeft. (Indirecte vrije trap is totaal ongebruikelijk maar ja, AD...)
Maar als de scheids niet optreedt, je staat met 10 man en coach, aanvoerder en verdedigingsleider zeggen 'doe maar rustig aan hoor', waarom zou Onana dan sneller handelen?

Sterker nog, ik had het vreemd gevonden als Erik in de 75e minuut naar de zijlijn was gelopen en had geschreeuwd: "Andre, schiet nou eens op gvd!!"
3 0
JariHeijden
Dat het opvolgen van de zes seconden regel (straf indirecte vrije trap) ongebruikelijk is, is geen reden om hem niet eens weer af te stoffen. De KNVB moet daar echt mee bezig gaan. Vorig jaar was Padt tijdens de wedstrijd Ajax - Groningen al vanaf de 17e minuut opzichtig aan het tijdrekken. Als je de zes seconden regel naleeft (en dat hoeft echt niet met een stopwatch, maar als het tien seconden duurt voordat de keeper de bal weer in het veld brengt, ben je er toch wel overheen), dan scheelt dat heel veel ergernis.

Eens met je dat als de scheids niet optreedt, Onana daar gebruik van kan maken. De scheids bepaalt hoe ver je kan gaan. Bij een slechte scheids wil dat nog wel eens uit de hand gaan lopen. De grote fout zit mijns inziens dus voor het grootste deel bij de scheids. En daarmee bedoel ik eigenlijk het hele arbiterkorps. Ik hoop dat de KNVB meer werk maakt van tijdrekken. Gele kaart is een methode bij vrije trappen en doeltrappen (en dan niet schijterig zijn om een tweede te geven als je door blijft gaan) en die zes seconden regel is een methode bij lang de bal in je handen houden.
0 -2
AlexIbarra
6 seconden regel geldt voor uittrappen, niet voor spelhervattingen. En was natuurlijk belangrijker toen je nog terug op de keeper mag spelen.

Maar na 10 seconden mag de scheids best ff de keeper aansporen idd.
2 0
JariHeijden
De zes seconden regel geldt idd niet voor spelhervattingen. Dat schrijf ik ook nergens. De zes seconden regel geldt bij het vasthouden van de bal voordat je hem weer loslaat. Niet alleen uittrappen dus. Het gaat erom dat de keeper de bal maar zes seconden in zijn handen/armen mag houden. Daarna moet hij de bal loslaten. Uittrappen, gooien, neerleggen voor zijn voeten. Maakt allemaal niet. Het gaat erom dat de bal na zes seconden weer in het spel moet worden gebracht en er weer gevoetbald kan worden.
0 -1
AlexIbarra
Ik weet het man, we zijn het dan ook eens. :)
Duimpje omlaag was niet van mij.

Inan van AD heeft het echter over het geven van een indirecte vrije trap voor het traag nemen van een doeltrap. In mijn post had ik het dus eigenlijk alleen over doeltrappen maar 25 seconden lang de bal in je handen houden is natuurlijk nog erger.

Al vind ik bij streng handhaven 10 seconden beter dan 6. Als een keeper een corner plukt in een overvolle 16 en dan ff op de grond valt met de bal veilig tegen z'n borst, zit je al op 5 sec.
Maar de scheids heeft imo meer dan genoeg mogelijkheden om er iets aan te doen als het allemaal te lang duurt.
0 0
Kingoffdatoilet
Nadat je de bal hebt neergelegd mag je de bal ook weer oppakken dus dan kun je alsnog de hele wedstrijd zo doorgaan
0 0
AlexIbarra
Nee, dat mag niet.

Je mag hem wel laten stuiteren (bijv. als mentale voorbereiding op een lange uittrap) maar niet neerleggen en daarna weer opnieuw oppakken.
0 0
Labrador
Tegen Sparta. Ajax onwaardig. En weet je wat misschien nog wel het ergste was? De zaadballen die hij gaf. Onana moet dit gewoon niet doen. Slimmer zijn.
0 -4
Kingoffdatoilet
Onana moet zeker geen zaadballen geven. Dat moet hij idd niet doen. Ik vind dat geen enkele speler dat moet doen. Tijdrekken hoort er bij. Dus gewoon doen
1 0
AFCAPolarBear
Onana moet het voortaan slimmer doen! Minder opvallend, of tenminste semi-opvallend. Als de tegenstander de bal over de achterlijn schiet, eerst even naar Blind of welke verdediger er dan net buiten het strafschopgebied staat, en even een gesprekje hebben met die speler. Dan joggend naar de bal gaan en dan even wijzen en mannen naar voren sturen. Dan 5 seconde over de uittrap doen. Daarmee heb je al meer dan 40 seconde gewonnen. En dat niet elke keer doen, maar 1 in de 3 keer. Heb je ook 4 minuten gewonnen en geen haan die daar naar kraait. Onana doet het nu zo opzichtig, misschien juist de bedoeling om de tegenstanders te tergen.

Wat Hiele zegt, klopt helemaal. We willen in Nederland de braafste jongen van de klas zijn. Alles moet volgens de regels, maar het is juist heel professioneel om het spel te vertragen als je het gevoel hebt dat dit nodig is om de overwinning binnen te slepen. Als ze dit willen aanpakken, moeten ze ook elke blessurebehandeling "bestraffen" met minimaal een minuut buiten het veld om te herstellen. Ik denk dat er plots bijna geen enkele speler meer gaan liggen, alleen als ze echt een behandeling nodig hebben! ;-)
2 0
Turbo
Je zou bijna vergeten dat letterlijk elke keeper, inclusief CL en EL, dit steevast tegen Ajax doet vanaf de 1e minuut.

Selectieve verontwaardiging. We spelen 70 minuten met 10 man vanwege een belachelijke rode kaart. Op een plastic veldje waar niet op te voetballen is. Maak je daar maar druk om.
7 -1
BrandjeXL
Tijdrekken doe je als het nodig is maar Onana overdrijft. Speelt vervolgens de lange bal wat dus altijd balverlies oplevert. Totaal onnodig om jezelf op deze manier uit het spel te halen. Deze domme acties zijn een van de redenen waarom je verliest van Spurs. Je speelt die gasten helemaal dronken en Onana is direct in de twee helft begonnen met tijdrekken en de lange bal te spelen. Elke lang bal was dus balverlies.
0 -3
Amp
Kan me even niet herinneren of ze de timer ook aan hadden staan toen bv de keepers van az en grunn dit deden tegen ajax. Of is het dan allemaal ineens wel geoorloofd? Hou op hoor. Meer dan een helft met 10 man, op dat kutgras en een scheids die tegenwerkt. En nog konden ze niet winnen. Laat ze daar maar vraagtekens bij plaatsen.
2 0
Kingoffdatoilet
Dan is het professioneel Ajax ontregelen. Als je Ajax kan ontregelen is bijna alles geoorloofd
0 0
BrandjeXL
Niet zi
0 0
PJSM
Tijdrekken gebeurt overal dus niets nieuws. Next topic.
1 0
Dubbelvla
dit is weer typisch iets voor het Nederlands voetbal om zich druk om te maken. je hoort niets over die rode kaart, maar dat tijdrekken niet bestraffen, dát was nou DE fout die de scheids deze wedstrijd heeft gemaakt...

laten we het maar houden op hoge bomen die veel wind vangen.

nu gaan we hier in Nederland extra letten op tijdrekken, vervolgens spelen we in europa tegen één of ander oostblokland of Spaanse subtopper en dan doet de keeper een halve wedstrijd over één uittrap en staan we allemaal voor lul.

Heb Dynamo-AZ niet gekeken gisteravond, maar ben benieuwd naar de uittrappen van de Dynamo keeper na de 1-0.
3 0
JariHeijden
Ik heb graag dat ze in Nederland wat meer gaan letten op tijdrekken. Dat is normaal gesproken in het voordeel van ons.
1 0
Stuyvesant
Nog trager dan Onana....
0 0
Redrum
Zo typisch weer dit. Het zou de hele week over de schandalige rode kaart van Nico moeten gaan, maar dat wordt compleet genegeerd. In plaats daarvan is dit al de zevende stukjesschrijver van het AD die klaagt over het tijdrekken van Onana. Ook heb ik uiteraard nog nergens iets gelezen over hoe Feyenoord aan de 3 punten is geholpen door Nijhuis. De toon is weer gezet in Nederland. Ajax heeft ook dit jaar weer niet de gunfactor. Maar ja, die hebben wij ook niet nodig gelukkig.
4 0
Jojo49
kijk het eens rustig terug , de eerste 10minuten,, van leer deed zo rustig aan,, hoor er niks over.
1 0
AFCAMM
Vanaf z’n eerste balcontact al, inderdaad. Liep er volgens mij lekker het strafschopgebied mee uit.
Dan lijkt de toon me meteen gezet..

Al vind ik het nog steeds niet fraai.
0 0
preme
Aldus het AD, dat van de zomer ook 'Ajax-watcher' Freek Jansen zag terugkeren naar VI. Donder lekker op en ga je met het andere Rotterdamse clubje bezighouden. Tuurlijk is het flauw, maar Ajax had al een paar jaar niet de openingswedstrijd gewonnen en staat vervolgens met 10 man op een klote veld. Professioneel uitgespeeld als je het mij vraagt en drie punten in de pocket. Next.
4 0
xstaniox
Een indirecte vrije trap heb ik nog nooit gegeven zien worden. Een gele kaart daarentegen vaak genoeg.
1 0
JBM
Onana staat de komende tijd terecht onder een vergrootglas.
Ben benieuwd hoe hij hiermee omgaat.
0 -4
Ajax27
Echt baggergedrag van Onana. Nee als voetballiefhebber kan ik hier niet van genieten.
En nu dit weer zo breed wordt uitgemeten kun je ervan uitgaan dat dit Ajax nog een keer heel erg gaat tegenwerken.
2 -3
AFCA127
Tot aan de rode kaart heeft Van Leer 5x het spel hervat (4 doelptrappen, 1 vrije trap na buitenspel in de 16)
De tijd die hij hiervoor gebruikte;

- 28 seconden
- 21 seconden
- 22 seconden
- 27 seconden
- 30 seconden

A) scheelt dat dus niet zoveel, B) gebeurt dit dus bij 0-0, 11 tegen 11 en in een thuiswedstrijd, C) heeft Ajax dus al decennia lang te maken met dit soort tijdrekken van tegenstanders.
13 0
Bennyben
Daar hoor je niemand over blijft toch onbegrijpelijk het eerste half uur deed van leer niets anders dan tijdrekken maar daar hoor je niemand over
4 0
Ajaxtao
Negentig procent van ajax wedstrijden wordt er tijdgerekt in het nadeel van ajax.Als een scheids dan een keer een tweede gele kaart geeft dan is de vaderlandse pers helemaal in rep en roer.
Hypocriete jankende pers.
2 0
PJK54
Gelukkig hebben we weer iets gevonden om een hype van te maken en niet te vergeten Naaihuis alert te maken op Onana, dus André pas op zondag hij gaat je in de gaten houden!! en zal bij 10 seconden "tijdrekken" geel trekken.
Oké het tijdrekken wat hij deed was verschrikkelijk irritant en Ajax-onwaardig maar hoeveel keepers wereldwijd doen dit niet?? maar het is Ajax dus even lekker aandikken. Overigens ben ik van mening dat hij daar ook per direct mee moet stoppen Ajax is gebaat bij een snelle voortgang van het spel en niet bij getreuzel van een keeper.
6 0
blessure
Ik ben een ontzettende voetballiefhebber, maar toch erger ik me aan het gedrag, van Onana.
Kijk, als je dat het laatste kwartier doet met een 0-1 voorsprong, heb ik er geen moeite mee
Maar in de eerste helft tijdrekken, is gewoon belachelijk.
Daar komt bij, dat je bij een snelle spelhervatting, na een aanval van de tegenpartij, makkelijker kunt scoren.
En vooral bij ploegen, die zwaar verdedigen.
2 0
NotForSale
Dat hij wat langer over doeltrappen doet, sta ik volledig achter. Dat hij na sommige reddingen de bal op de grond laat liggen zodat een tegenstander moet jagen is zelfs slim. Maar het is gewoon zeer kinderachtig dat wanneer een Spartaan hem de bal aangeeft, hij deze niet wil aannemen. Neem die hal gewoon aan en ga dan nog wat tijdrekken, want dit zag er niet uit en creëert onnodig veel afkeer.
5 0
koppensneller
Waar gaat dit in godsnaam over ? Al hadden ze nog 15 minuten doorgespeeld dan had Ajax nog eerder gescoord dan Sparta.
2 0
Luck76
pfffff.... en waarom moest hij tijdrekken? Omdat je met 10 man speelt. Zullen we het daar nog een keer over hebben?
Ik vind Onana een held! Hij doet er alles aan om die overwinning eruit te slepen.
3 -1
AFCA127
30 seconden per doeltrap.
Stel dat hij dat 8x heeft gedaan (wat in de praktijk niet het geval was) dan kom ik alsnog niet op 6 minuten. Daarnaast is er geen keeper in de wereld die binnen 1 seconde een doeltrap neemt. Dat kost, gemiddeld, zeker 15 seconden.
Kortom, 8x 15 seconden tijdrekken = 2 minuten... Maar dat is natuurlijk een minder interessante krantenkop.
5 0
donpedroh
Toch nog wat geleerd van Getafe, toen mocht het ook dus waarom nu niet?
4 0
off
Ik heb het idee dat de hele media vergeet dat ajax met 10 man speelde. Daarnaast gebeurd het al jaren tegen ajax. Maar dan gaat het er niet de hele week over.
11 0
xstaniox
Dan gaat het er überhaupt niet over, sterker nog, ze moeten wel, want ze spelen tegen Ajax.
De media vinden het onbegrijpelijk als een club als Sparta geen tijd zou rekken.
0 0
Luck76
Precies dit
0 0
migilo
Snel een artikel want straks heeft niemand het er meer over en doet hij het straks weer. Sneu krantje.
3 0