'Zien Ajax als Porsche-garage en Anderlecht als BMW-garage'

NielsOpdam, 14-08-2020 om 15:10, 10552 views, Sporza |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Volgens Stijn Francis, zaakwaarnemer bij Stirr Associates, zien de topclubs Ajax als een betere 'garage' dan Anderlecht of andere Belgische clubs. Dat vertelt de makelaar aan Sporza. Afgelopen week werd Jonathan David voor minimaal 32 miljoen euro verkocht aan Lille OSC, maar volgens Francis kon dat een hoger bedrag zijn. 

'Als David bij Ajax speelde, dan zou een club hem voor 60 of 70 miljoen kopen', begint de zaakwaarnemer. 'Daar ben ik van overtuigd. Kijk naar Davinson Sanchez. Dat is een goede speler, die mee kan bij Tottenham, maar ik vind Mata van Club Brugge niet slechter. Speelt Mata bij Ajax dan wordt hij voor meer verkocht dan wat nu mogelijk is bij Club Brugge.'

Francis vraagt aan de buitenlandse clubs ook waarom Nederlandse clubs beter verkopen. 'Ajax zien ze als een Porsche-garage en Anderlecht als een BMW-garage. Voor een Porsche betaal je altijd meer en dat komt omdat spelers van Ajax in het verleden al bewezen hebben dat ze mee kunnen bij de absolute top.'

Denk jij dat Bayern München met 0-2 wint van FC Barcelona? Zet in en krijg 10,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ferd
En Feyenoord wordt gezien als een Trabantje
0 0
Raoul14
Zonder iemand hier te willen beledigen, maar waar zouden we de rest dan mee moeten associeren?
Psv Ford, Fey Opel, AZ Kia?
2 -1
TontoKarnaggel
Feyenoord=batavus
0 0
Juichtoon
Sanchez speelde finale EL en Club Brugge ........
2 0
Flipper33
Menig snelle Bmw is duurder dan een Porsche
2 0
Schwalbino
Wat is jou beste Bmw verhaal. Dan vertel ik een Porsche verhaal.
0 0
Luie
David is ook duurder dan sommige van onze Porsches
4 0
Web
Hij heeft hier zeker een punt, maar dat heeft Ajax ook afgedwongen
Feyenoord verkoopt international Tonny Vilhena voor 9 miljoen
Ajax een speler die nog geen minuut in het eerste heeft gespeld Botman 9 miljoen
5 -1
Juichtoon
Dus heeft hij geen punt...is stemmingmakerij. Win eerst maar eens 4 x CL, 2x WB etc. En lever al 50 jaar spelers voor de Europese top. Dan praten we verder. Ik durf stelling wel aan dat Ajax veelal te weinig voor haar spelers heeft ontvangen
4 -2
Web
Zie je Frenkie op dit moment spelen?
Hoeveel spelers komen wel niet op de bank terecht als ze Ajax verlaten
Bovendien maakt Ajax afspraken met bv De Ligt, blijf je nog een jaartje extra
( omdat ze in een kut competitie spelen willen ze weg ) werken wij mee
Onzin dus wat je zegt
0 -1
Juichtoon
Er gaan ook heel veel spelers zonder prijsafspraak weg. Prijsafspraak is eerder de uitzondering.
Op de bank terecht als ze Ajax verlaten? ..nou noem er eens een stuk of 10 dan....
0 0
Hwb
Klaassen, Siem de Jong, Tete, Riedewald, Bazoer, Blind, Van Rhijn, Fischer, Milik, Vd Wiel, Cillessen, Younes,
0 0
Mocrodammerr
Prijsafspraken bij Ajax is geen uitzondering meer vanwege de europese prestaties. spelers willen hogerop! Ajax maakt ze zoet met een hoger salaris en een lager transferbedrag bij concrete interesse. Het is van het zotte dat bijv Frenkie 2x zo duur was dan Ziyech, er was maar 1 bepalende speler bij Ajax, en dat is Ziyech. maar tjah, met hem waren bijv afspraken gemaakt.
0 -2
DT10
Als deze zaakwaarnemer daar zo overtuigd van is, had hij hem misschien voor een paar miljoen minder naar Ajax moeten laten gaan, dan had hij daar later profijt van gehad.
1 0
Ajaxbrl
Ajax : Porsche Garage , Anderlecht : BMW Garage , PSV : Mini Garage , AZ : Smart Garage , Feyenoord : Varkensstal.
20 0
Ar
Foutje: AZ is dakloos!
6 0
MankeNelis
AZ : Smart cabrio garage
1 0
DonAdam
Uiteraard maakt het uit of een club zojuist de halve finale van de Champions League heeft gespeeld, of leuk meedoet in de Belgische competitie, maar ook Ajax gaat nooit 70 miljoen van een club als Lille ontvangen voor een speler, dus dat is lulkoek.
2 -1
Kingoffdatoilet
Als een Ajax speler 70 miljoen kost doen ze geen stapje omlaag naar Lille.
2 0
jutter
Daar kan je het toch onmogelijk niet mee eens zijn!! Want zo werkt dat nu eenmaal, maar zeker ook als je kijkt welke wereldsterren Ajax in de loop der jaren allemaal heeft voortgebracht. Daarom wordt bijv. ook een vrijwel nobody als Botman voor een slordige 9 miljoen verkocht. Die spelend bij een andere club nauwelijks een miljoentje of 2 had opgebracht. Andere clubs, met name in Zuid Amerika, maken dan weer 'misbruik' van Ajax door de naam van de club veelvuldig in de media te laten vallen om andere clubs te lokken of meerdere opties te hebben. Komt veelvuldig voor daar, en zal voor Ajax zelf in bepaalde gevallen ook negatief kunnen gaan uitpakken. Ook die voorbeelden zijn er, zie o.a. Richarlison.
1 -1
Juichtoon
Ajax ontvangt eerder te weinig dan te veel voor haar spelers. Kan er zo wel 25 opnoemen waarvoor Ajax veel te weinig geeft gekregen.
1 -1
Web
Kom maar op met die namen dan
Echt begrijp je niet waarom De Ligt en Onana nog een extra jaartje er aan plakken bij Ajax
Omdat ze in een geweldige competitie spelen ? NEE
Omdat Ajax afspraken maakt dat ze een jaar langer blijven, en ze dan tegen een redelijke prijs weg mogen
Anders kan ik jou verzekeren, was Onana al weggeweest
0 -1
Juichtoon
Huntelaar (25) Sneijder (23), Raffie (5), Eriksen (12), Suarez (23), van Basten (1), Koeman (2), Rijkaard (1), Sar (3), Davids (0),
En nog talloze anderen. Echt allemaal ver onder hun waarde.
0 0
Hwb
Transfermarkt heeft bij de transfer van Sneijder een marktwaarde van 14,5 miljoen en een verkoopprijs van 27,5. Bij Huntelaar een marktwaarde van 20 en een verkoopprijs van 27. Bij VdV een marktwaarde van 8 en een verkoopprijs van 5,1. Bij Eriksen een marktwaarde van 18 en een verkoopprijs van 14,15. Suarez marktwaarde 25 en verkoopprijs 26,5.
Davids is flauw, dat was een situatie waarin hij einde contract was net na het Bosman-arrest. Zijn waarde was dus 0, daar kon Ajax in die situatie niet meer voor krijgen.

Ben wel benieuwd waarop jij de waarde van de spelers die je noemt baseert.
0 0
SoNick
Zo heel vaak verkopen wij ook geen speler voor 60-70 miljoen....
4 0
Schwalbino
Opel Kadet Garage Feyenoord.
17 0
Redrum
Ik zie Feyenoord toch meer als een tweedehands Suzuki-dealer.
4 0
Flipper33
Maar Suzuki’s zijn wel betrouwbaar haha
5 0
Ajax34
Dan heb je nog nooit met een Suzuki in de winter gereden.
Een keer gedaan met de auto van mijn ex schoonma het ijs zat aan de binnenkant van de ruiten. De kachel ging via de voorkant van de auto lang zij naar binnen Alleen op de noord en zuid pool was meer ijs.
1 -1
Gooseman
Trabant Garage.
2 0
3sterrenAjax1
haha! autosloop bedrijf feyenoord!!
9 0
Kupke
Toch opvallend vind ik wel. Als de Ligt bij PSV had gespeeld hij hoogstens 50 miljoen opgeleverd. Komt ook grote deels door de huidige financiele status van Ajax. En dat komt weer door puik werk van Overmars en co.
3 0
Bky
PSV had een de Ligt nooit op kunnen leiden. Daar komt niet veel beters uit dan een Jordy de Wijs.
6 0
Juichtoon
Precies...
0 0
trodat4030
Hoho, Obispo was volgens @Aad300 toch nog veel beter dan de Ligt?
1 0
xstaniox
Is hij waarschijnlijk nog steeds.
3 0
insectenverdelg
Ze kijken naar hoeveel spelers ook daadwerkelijk slagen nadat ze afgeleverd worden. Dat aantal bij Ajax is beter dan welke ploeg in de Benelux. Daar betaal je dus voor.
2 0
Redrum
Nee het is gewoon logisch. Ajax heeft zijn goede naam meer dan verdiend en plukt daar nu de vruchten van. Psv heeft tot op de dag van vandaag nog nooit een echte wereldspeler afgeleverd vanuit de eigen jeugdopleiding. Hun beste spelers (waar ze zelf ook graag mee te koop lopen) zijn stuk voor stuk aankopen. Het zegt al genoeg dat ze van plan waren een standbeeld bij het stadion neer te zetten voor Depay. Als je dat als club als boegbeeld ziet van je jeugdopleiding is het op dat gebied heel erg triest met je gesteld.
2 0
Lazell
Nog nooit? Serieus niet?

Weet niet of het lijstje compleet is op transfermarkt, maar ik kom niet verder dan Huntelaar, Depay en Zenden.
1 0
Juichtoon
De enige PSV speler uit de eigen kweek die het een beetje heeft gemaakt is Afellay. In 50 jaar betaald voetbal. Huntelaar, Zenden en Depay zijn aankopen van een andere Bvo.
0 0
Frank1978
paren moet natuurlijk parel zijn, lukt me om een of andere reden niet om mijn vorige post aan te passen... :-)
1 0
Frank1978
Ik kan me nog goed de (begin) jaren '90 herinneren toen bij Ajax de ene na de andere paren uit de eigen jeugdopleiding doorbrak bij het eerste. Bij Psv kwamen ze vanuit de eigen jeugd aanzetten met spelers als Rene Klomp (wie kent hem niet?)… Kopen waren ze echter wel goed in en ze hadden altijd verdacht veel interesse in (voormalig) Ajacieden. De meningen hierover zullen verdeeld zijn, maar voor mij is Psv de derde topclub van ons land. Ik vind het gewoon een zielloze koopclub en als Philips ooit begonnen was in Assen, was het Psv Assen geweest.
4 0
Redrum
Absoluut, psv is niks meer en niks minder dan een project van het bedrijf Philips om een voetbalclub op te richten. Geen enkele filosofie, gewoon blind geld erin pompen. In dat opzicht komen ze niet eens in de buurt van Ajax en Feyenoord. Dat zijn clubs die zichzelf groot gemaakt hebben vanuit een eigen filosofie. Psv heeft zijn grootste successen simpelweg gehaald door de beste spelers van Ajax en Feyenoord weg te roven met hun Philips centen. Voor zo'n club kan ik simpelweg geen respect opbrengen. Net zo goed als ik dat geen greintje sympathie voel voor clubs als Chelsea, City en PSG.
3 0
ajaxrulesz
en toch blijven ze akelig dicht op ons zitten. Ze dreigden de achtervolging aleens definitief te moeten staken in 2011 toen de gemeente ze uit het ravijn moest redden met een reddende arm door roekeloos financieel beleid met dure spelers maar zodra de miljoentjes gestort waren gingen ze er dezelfde avond nog grotendeels uit aan jawel, dure spelers.
1 0
Redrum
Ja die oplichterij was ongekend. Ze kregen 50 miljoen van de gemeente met de eis dat ze die centen niet aan spelers gingen uitgeven. Bijna elke euro van die 50 miljoen hebben ze vervolgens uitgegeven aan nieuwe spelers. Geen haan die er naar kraaide, zeker niet de gemeente. Ze hebben de afgelopen jaren flink wat titels gepakt, maar verder zitten ze ons in geen enkel opzicht dicht op de huid. Psv is gewoon een ongekend smerige en laffe club. Hun manier van handelen, hun manier van voetballen, het staat allemaal lijnrecht tegenover de filosofie van Ajax en wordt vooral gedreven door schaamteloosheid en een gebrek aan trots. Een walgelijke club in alle opzichten. Laten we vooral ook niet vergeten hoe ze vroeger onze beste spelers wegroofden door ze simpelweg meer salaris te bieden. Het bedrijf Philips heeft letterlijk Ajax leeggeroofd in de jaren '80 en ze hebben daar zelfs hun enige EC1 mee gewonnen. Niet met goed voetbal uiteraard, maar met allemaal kleurloze gelijke spelletjes. Maar psv is inderdaad de enige club die nog in onze buurt blijft. Zonder psv hadden we geen concurrentie meer. Dat ene titeltje per 18 jaar van Feyenoord is uiteraard geen serieuze bedreiging en over AZ hoeven we het allemaal niet meer te hebben.
3 0
ajaxrulesz
Letterlijk citaat uit het nrc "Uit de informatie die de Commissie is verschaft, blijkt niet dat de gemeente enig voornemen had op die transacties winst te maken, maar veeleer dat zij probeerde een verlies te vermijden. Zij bouwde garanties in om de transactie neutraal te maken voor de begroting. Dit zou niet acceptabel zijn geweest voor een gemiddelde investeerder in een markteconomie”
1 0
ajaxrulesz
De europese commisie was toendertijd ook vernietigend in haar oordeel: Pure staatssteun. Omdat de gemeente toen niet heeft gehandeld als een commerciele partij. staatssteun dus. gemeente eindhoven deed dit namelijk niet om een bank te redden ofzo en van faillissement te behoeden of een spoorbedrijf voor een faillissement te behoeden, nee maar Psv
te redden wat een voetbalclub is. Dat was Ongeoorloofd, zo was toen het oordeel van de EC.
0 0
Redrum
Precies, het was overduidelijk ongeoorloofde staatssteun en toch is er helemaal niks mee gedaan. Ongelofelijk maar waar.
3 0
Frank1978
Haha ja, vanaf de kwartfinale geen enkel duel weten te winnen, echt iets voor Psv om zo je enige EC1 te pakken. En het is dat er een vloek op Benifica rustte, anders had Psv nu alleen een UEFA Cup in de prijzenkast staan wat EC's betreft... ;-)
0 0
Redrum
Haha ja dat was ik zelfs nog vergeten, de club van wie ze wonnen in de finale was Benfica. Ze hebben dus ook nog even volop geprofiteerd van de vloek van Bela Guttmann. Alleen een club als psv kan op zo'n ongekend vieze wijze een grote prijs winnen.
2 0
Frank1978
Dat komt omdat de ED niet zoveel voorstelt qua niveau en er dus niet zo heel veel voor nodig is om heel veel punten te behalen. Psv lijkt ook altijd heel erg gefixeerd op het behalen van de landstitel, zodat ze Eindhoven weer tot "voetbalhoofdstad" kunnen bombarderen (maar alleen Ajacieden zijn zogenaamd arrogant). Buitenlandse (top)clubs weten echter ook dat het niveau hier verre van hoog is en kijken bij een interesse voor een speler dan ook vooral naar internationale prestaties en misschien de prestaties in de onderlinge duels van de top drie. En dan is het heel begrijpelijk dat men liever een Ajax speler heeft dan iemand van Psv en daar dus ook meer voor over heeft.
3 0
ajaxrulesz
Met je eens.
1 0
Sanalologo
Denk eerlijk gezegd dat Als PSV de halve finale CL had gehaald, dat ze wel dicht bij de zelfde prijs zouden komen. Alleen is de halve finale onrealistisch voor PSV.
0 0