'Of Ajax het moet willen? Voor een megabedrag waarschijnlijk wel'

BartVeenstra, 13-08-2020 om 12:00, 11624 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ronald de Boer vindt de mogelijke interesse van Arsenal in Quincy Promes opmerkelijk. De aanvaller speelt sinds vorig jaar bij Ajax, maar zou - zo schreef The Sun dinsdagavond - de overstap kunnen maken naar de Engelse topclub.

'Hij is net weer in Amsterdam en heeft een goed seizoen gedraaid. Dat Arsenal voor Promes komt, vind ik wel opmerkelijk', zegt De Boer bij FOX Sports. Naar verluidt zou Arsenal een bedrag van 27,8 miljoen euro over hebben voor Promes. 'Of Ajax het moet willen? Voor een megabedrag waarschijnlijk wel.'

De Boer geeft aan dat Promes misschien helemaal geen transfer wil maken. 'Hij is net lekker weer op z'n plek en is gek van Amsterdam. Ik begrijp heel goed als hij lekker bij Ajax zou blijven', zegt De Boer, die denkt dat Ajax misschien wel overstag wil gaan. 'Hij heeft 15 miljoen gekost. Als je 35 miljoen kan pakken, zal Ajax denken: nou, Quincy.... Het zou kunnen. Het is ongelooflijk, zoveel winst maak je niet snel.'

Denk jij dat Ajax twee doelpunten maakt tegen FC Utrecht? Zet in en krijg 3,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Peewee
Afgezien van het feit dat Ajax haar spelers per definitie veel te goedkoop van de hand doet, is Promes wat mij betreft gewoon een overschat eikeltje dat rendeerde op de kunsten van Ziyech! Mocht Arsenal hem willen ophalen dan niet lang nadenken en verkopen!
0 0
Ajax_026
Promes moet je behouden als er niet over de 40 mlj word geboden. Ik vind het goede voetballer alleen een slecht rol model voor de jeugd maar goed het kunnen niet allemaal ideale schoonzonen zijn.
0 0
AlexIbarra
Ronald heeft een punt.
15 miljoen plus salaris is 17. Plus 35 miljoen winst is 52.

Als Arsenal nu 60 biedt en een dik salaris, kunnen ze de topclubs misschien voor blijven.. ;)
0 0
Meerkoet
40 miljoen+
Een vervanger kost gewoon 20 miljoen.
0 0
MPAjax
je kan promes niet missen met een neres die altijd wel wat heeft
2 0
Flipper33
Neres is een rechtsbuiten Promes links dus voor Neres hebben we gewoon Anthony alleen op links dan alleen lang
0 0
BillSplate
Dan heb je zeker 1 tot 1,5 jaar gemist waarin Neres linksbuiten speelde?
0 0
Ajax4proud
Ik ben geen Promes fan en zal dat ook niet worden. Als hij weg gaat prima en zo niet dan ook prima. Antony komt erin en laat gelijk zien waarom hij die prijs waard is ook al is het een oefenwedstrijd.

Als Promes verkocht word dan heeft Overmars wel weer goede zaken verricht.
1 -2
Montana
Hij speelt nu net een 'seizoen' weer (en niet in de verdediging) en er komt een EK aan na dit seizoen. Lijkt me verstandiger om bij Ajax te blijven en je Oranje basisplaats veilig te stellen. Daarna kan hij voor nog meer weg als hij wilt.

De vleugelspelers van NL kan hij makkelijk uit de basis houden als hij veel speelt.

En voor Ajax is het fijn dat talenten daardoor nog een jaar kunnen 'proeven' aan een basisplek.
3 0
Deepblue
Ik geloof er eigenlijk niks van.
3 0
7172AFCA7395
Dat en onverkoopbaar vind ik.
0 0
atalantanio
Als Ajax Promes gaat verkopen is het echt alleen een handelshuis. Dan kun je echt stellen dat het sportieve aspect niet leidend is. Onana, Tagliafico en Van de Beek snap ik, die spelen al een tijd bij Ajax, en je wilt spelers ook niet een mooie carrièremove ontnemen, maar je gaat toch niet alles verkopen wat los of vast zit? Daarnaast is circa 30 miljoen geen megabedrag anno 2020. Dat zou 50-60 miljoen zijn.
5 0
MPAjax
Stel he dat manchester city de Johan Cruijff ArenA wilt kopen en naar Manchester laten overkomen, zouden ze daar ook mee akkoord gaan? misschien een te gekke gedachte maar hé, het is en blijft een handelshuis en dan is alles te koop xD
0 0
Adam24
Het is natuurlijk niet zo dat Ajax dan een handelshuis is. De directie heeft vaak genoeg een “nee” verkocht (Neres 50 miljoen, Dolberg 60 miljoen). Ajax is voor veel spelers geen eindstation zoals Barca, Real, Juve of Bayern. Spelers willen vaak door en de club kan niet op een mega hoge inkomstenstroom rekenen zonder verkoop van spelers. Je moet altijd keuzes maken. 35 miljoen of meer is erg veel geld voor Ajax en voor een speler als Promes.
1 -1
Bobbaasje
Mocht Promes weg gaan, dan vol voor Éverton Soares gaan.
1 0
mallerd
Die gaat al naar Benfica.
1 0
Web
Het gaat er ook om wat je voor dir bedrag terug kan kopen
Dit seizoen zou je hem misschien wel kunnen missen?
Maar wat als Neres vertrekt het nieuwe seizoen?
Je moet als club ook vooruit kijken, buiten spelers zie ik niet in de jeugd lopen
0 0
trodat4030
Misschien wil Arsenal Pinas wel huren. Zegt Marc gewoon dat hij ontzettend goed is, beter nog dan Sanogo (is nog waar ook).
3 0
3sterrenAjax1
ik zag de afgelopen dagen veel mensen roepen dat we promes prima weg kunnen doen. maar ik denk dat die mensen de waarde van promes onderschatten. het klopt dat hij geen typische buitenspeler is. dat wil zeggen iemand die zoals antony of neres makkelijk 1-2 man uitspeelt. echter wat promes wel heeft is dat hij erg koelbloedig is en gevoel voor positie heeft en daardoor vaak beslissend is met doelpunten. en dat lag echt niet alleen aan ziyech. zijn bijzondere connectie met ziyech lijkt namelijk nu opeens tegen hem gebruikt te worden. alsof hij zonder ziyech niet meer beslissend zou zijn. maar in rusland (zonder ziyech) scoorde hij er 2 jaar op los en werd 1x topscorer. en ook vorig jaar heeft promes vaak belangrijke goals gemaakt zonder dat ziyech daar bij betrokken was. ik denk daarom dat als je promes verkoopt je vaak moeite gaat hebben om de kansen te verzilveren en je dus te vaak tegen onnodig/onverdiend puntverlies zal aanlopen. ook heeft promes veel ervaring en daar gaan we toch op inleveren deze zomer (ziyech al weg, en dan mogelijk nog tagliafico, en misschien wel onana en vd beek). ik zeg daarom absoluut houden.
3 0
Web
Promes is gewoon voor Ajax een goede speler
Misschien dat ze hem het komend seizoen best kunnen missen, omdat je gewoon heel goed in de voorhoede spelers zit
Maar wat gebeurt er naar dit seizoen? Wie vetrekken er?
Ik zou Promes er bij houden, of het bedrag moet nog zo omhoog gaan
0 0
AFCAPolarBear
35 miljoen vind ik geen megabedrag. Bedragen boven de 50 miljoen komen in die richting.
4 0
AFCA-B93
Niet realistisch natuurlijk, maar wat zouden we met die 50 miljoen moeten gaan doen? Je moet nog steeds een waardige vervanger gaan zoeken wat al lastig zat is. Het is ook niet zo dat hoe hoger de transfersom is, hoe meer zin die betreffende speler in de Eredivisie wilt gaan spelen
0 0
036AFCA97
30 miljoen voor Promes, 30 miljoen voor Onana, 50 miljoen voor Donny, 25 miljoen voor Nico. De kas van Overmars kan straks niet meer dicht, maar dan zitten wij weer te kijken naar Eiting, Alvarez enzo te kijken
8 0
JSF
Mocht Quincy wel oren hebben naar een transfer, dan legt Marc de vergoedingslat voor Arsenal heel hoog. Ik denk minimaal €40mln voor deze international
2 0
Joseph
Vind het met Promes moeilijk in te schatten, zijn grootste kracht was toch de klik met Ziyech, buiten dat zou ik toch zeggen dat je voor 27 miljoen een betere speler/ talent als Antony moet kunnen vinden. Aan de andere kant, het is wel een Nederlandse jongen met ervaring en kwaliteiten die in ieder geval de eredivisie ontstijgt, dat is ook wat waard en heb je niet zomaar gevonden op de vleugels.
Als Marc een haalbare parel op het oog heeft, zou ik zeggen doen, anders lekker vasthouden aan Promes. Al moet je bij 35 miljoen wel overstag, dat is meer waard dan zijn opbrengst met Neres en Antony op de vleugels als basisspelers.
0 0
Adam24
Je levert dan in één transferperiode wel heel veel goals in (samen met Ziyech). Alleen sommige bedragen zijn lastig om te weigeren, ook richting de speler toe. Hij is wel vervangbaar, zowel intern als extern. Daarnaast zou je er aan kunnen denken om een echte spits te kopen en Tadic weer op links te zetten.
0 0
Schwalbino
Wat ze bij Arsenal niet begrijpen is waarom Quincy bij Ajax zo goed speelt. Hij is 90 minuten in beweging. Geeft alles. Omdat hij eerder niet goed genoeg werd bevonden. Dat geeft net die paar procent meer energie.
2 -1
Pauw
Wat doet hij allemaal zo goed dan? Hij heeft veel wedstrijden bijzonder weinig toegevoegd, maar dan zijn toegevoegde waarde gered door een doelpunt. Zonder goede aanvoer vind ik zijn toegevoegde waarde zo beperkt dat ik 'm voor dit bedrag zeker zou laten gaan.

Moet wel zeggen dat ik zijn bijdrage tegen RKC onlangs wel goed genoeg vond, maar RKC is een twijfelachtige graadmeter.
3 -1
pieke
Je hebt veel keus met hem.
Hij kan op de vleugels, hij kan op 10, hij kan in de spits (topscorer van de Russische competitie en hij schijnt ook nog in de verdediging uit de voeten te kunnen. Nooit weg doen. Zeker niet naar de aardsrivaal van zijn soulmate Zyech.
1 -1
Godenzoon24
Eens voetballen beperkt. Neusje voor de goal is zijn kwaliteit!
1 -1
Ajax4proud
Helemaal mee eens, hij heeft goede aanvoer nodig. Kijk naar Antony, die laat gelijk z'n waarde zien zonder Ziyech!

Nu hebben we alleen nog een oefenwedstrijd gezien, ben reuze benieuwd hoe Ajax het in de CL gaat doen. Met of zonder Promes, I don't care.
1 -1
Schwalbino
Hij is heel dynamisch en probeert elke keer in balbezit iets te ondernemen, een combinatie op te zetten of een actie te maken. Het mislukt ook regelmatig maar met de druk die Ajax op de tegenstander heeft is de bal ook meestal weer snel terug. En het lukt ook regelmatig en dan ontstaat er wel iets.

Met de energie die hij erin gooit is het voor een verdediging een heel vervelende tegenstander. Tegen hem spelen betekent dat je geen moment rust hebt.
0 -1
Web
Doelpunten maken vind jij dat hij gered word
Doelpunten maken draait alles om in het voetbal
Hij heeft ook nog eens heel veel gevoel met voorzetten
Topscorer in Rusland, zal ook wel toeval zijn? Draait weer om goals
Op veel posities inzetbaar en net wat Scwalibino zegt, contant in beweging, enorm lastig te verdedigen
0 -1