'Gevoel dat Ajax niet gaat inzetten op Ekkelenkamp'

BartVeenstra, 13-08-2020 om 09:25, 11991 views, Voetbaltijd |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Arnold Bruggink denkt niet dat Jurgen Ekkelenkamp in het komende seizoen een basisplaats bij Ajax zal krijgen. De analist bespreekt in het YouTube-programma Voetbaltijd een mogelijke huurtransfer naar FC Twente.

Ekkelenkamp krijgt in de voorbereiding van Ajax weliswaar zijn kansen van trainer Erik ten Hag, maar Bruggink denkt dat de aanvallende middenvelder geen basisplaats zal hebben als het seizoen echt gaat beginnen. 'Ik heb hem zaterdag zien spelen tegen RKC en toen speelde hij echt goed. Maar gevoelsmatig heb ik het gevoel dat Ajax daar niet op in gaat zetten', zegt Bruggink.

De voormalig speler van FC Twente denkt dat Ajax bovendien de transfermarkt opgaat als Donny van de Beek - een concurrent van Ekkelenkamp - vertrekt. 'Als Van de Beek weg zou gaan, heb je toch sterk de indruk dat Ajax daar nieuwe spelers voor gaat halen. Maar dat is pas het moment dat FC Twente in kan gaan springen en dan praat je misschien wel over eind september. FC Twente moet gewoon lang wachten.'

René Wagelaar, voormalig jeugdspeler van FC Twente en nu zaakwaarnemer, vindt dat FC Twente er alles aan moet doen om Ekkelenkamp aan te trekken. 'Dat zou passen en als dat niet zou passen, moeten ze Lamprou daar maar neerzetten. Naar mijn gevoel gaat hij nog geen tien wedstrijden spelen bij Ajax.'

Denk jij dat Ajax, net als afgelopen seizoen, met 4-0 wint van FC Utrecht? Zet in en krijg 13,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Voor andere spelers misschien, maar juist voor de plek van Donny hebben we al super veel opties en talent lopen.
0 0
Ar
Waar is Ekkelenkamp vanavond?
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ik zie in hem wel een nieuwe Donny, het is een lastig verhaal hij kan nog niet Ajax op sleeptouw nemen daar is die te jong voor, maar hem verhuren ben je hem weer kwijt als optie.
0 0
Ansjo
Marin, Alvarez, Labyad, Magallan. Die moeten gewoon vertrekken want vooral die spelers lopen eigen jeugd in de weg. Maar ja die zijn allemaal gehaald op advies van trainers en directeuren die er nog zitten en die willen hun fouten niet toegeven. Die spelers redden het sowieso niet en moeten weg. Van die jeugdspelers als Ekkelenkamp, Eiting, Gravenberch, Lang weet ik het ook nog niet maar die krijgen van mij altijd de voorkeur boven die andere spelers die ik net noemde. Schoon schip maken.
2 -1
TontoKarnaggel
Had nooit zulke hoge verwachtingen van Ekkelenkamp maar eerlijk is eerlijk, als hij meedoet valt hij me eigenlijk altijd mee. Bovendien is het een symphatieke gozer die niet voor heibel gaat zorgen mocht hij even buiten de boot vallen. Kortom, hij mag van mij er wel bij blijven.
4 0
Ar
Aan het begin van het seizoen ‘89-‘90 zei men hetzelfde over Bergkamp. Die was maar derde keus.
Dat seizoen brak ie definitief door.
1 -1
7172AFCA7395
Voor mij brak Bergkamp door toen ie halsoverkop uit de
schoolbank werd gehaald om op een koude EC avond in Malmo
zijn naam te vestigen om het een week later nog even dunnetjes over te doen.
Maart 1987 toch...
0 0
Ar
Ja, maar niet als basisspeler. Dat werd hij pas gaandeweg het seizoen ‘89-‘90, en aan het begin van dat seizoen was hij derde keus op 10.
0 0
7172AFCA7395
Yup, ga ik je gelijk geven.
Zo stond hij bvb in de EC2 finale 1988 niet in de basis en ook in het seizoen daarna ook niet altijd erin. Is interessant natuurlijk, want wat zou men toen (als AS er al zou zijn)
over Bergkamp hebben gezegd. Dat ze hem beter konden verhuren of verkopen waarschijnlijk. Het is een andere tijd natuurlijk en ook andere omstandigheden. En de vraag is ook hoeveel tijd wil je een speler gunnen.
0 0
Ar
Aan het begin van 89/90 was het dat Bergkamp weinig zicht had op speelminuten en misschien beter verhuurd kon worden. Want hij heette derde keus. Ajax had Ron Willems gehaald voor de positie van CAM, Scholten kon er, en ook Vink heette dichter tegen de basis aan te zitten. Feyenoord was vervolgens in die voorbereiding geïnteresseerd Bergkamp over te nemen. Ajax weigerde en gaandeweg kreeg Dennis die herfst steeds meer speelminuten, en vervolgens scoorde hij dat seizoen 9 wedstrijden op een rij. Dat was een record die zijn definitieve doorbraak betekende, al werd hij door zijn Ajax trainer en bondscoach Beenhakker uiteindelijk tegen mijn zin niet geselecteerd voor het WK. Dat record zou later verbroken worden door de opvolger van Bergkamp, die 10 wedstrijden op rij zou scoren.
1 0
Web
Nog wel een heel verschil hoor
Bergkamp had een mega techniek
1 0
3sterrenAjax1
bruggink preekt voor twente. die willen hem huren en dat zou ze goed uitkomen.
1 0
jutter
Ik neem de mening van Bruggink, en talrijke anderen, doorgaans maar voor lief. Maar ik denk dat hij met zijn mening over Ekkelenkamp wel eens gelijk kan hebben, ik persoonlijk heb ook niet veel verwachtingen van Traoré,. In dat verband is overigens de opmerking van ten Hag dat hij zich ook kan voorstellen om Promes daar evt. te gaan proberen/posteren vrij opmerkelijk. Die spitspositie staat schijnbaar niet ter discussie bij Ajax, wat het dus n.m.m. wél zou moeten zijn gezien de (on)mogelijkheden daar. Dat schijnt intussen ook bij de technische staf doorgedrongen zijn, maar het blijft natuurlijk een zwaktebod van jewelste van ten Hag gezien diens opmerking!.
0 0
ajaxxcied4life
Je bent met Ekkelenkamp om vervolgens te eindigen met de spitspositie welke ter discussie zou staan. Wat is jouw punt nu?
1 -1
jutter
Dat zowel Ekkelenkamp als Traoré geen Ajax 1 matariaal is lijkt mij vrij duidelijk. Die bevestiging zullen we vanavond waarschijnlijk weer gaan krijgen. Die spitspositie begint toch een hoofdpijn dossier te gaan worden met de voetbalbejaarde Huntelaar, noodoplossingen Tadic en misschien zelfs Promes. En Brobbey en Hansen die zich eerst maar eens bij Jong moeten gaan bewijzen. DAAR ligt mijn name mijn punt!
0 -1
Hans Kraay Jr.
Tadic is misschien ontstaan als noodoplossing maar daar kan je na twee seizoen toch nauwelijks meer over een noodoplossing spreken.

Dan is Tadić gewoon je eerste spits, niks mis mee lijkt me. Dan heb je daar achter natuurlijk Traoré en Huntelaar. Valt wel mee toch het hoofdpijn dossier.

Ik denk dat ten Hag nu verder kijkt hoe hij kan rouleren met die overvloed aan spelers voorin en het overvolle programma.
1 0
Benleiden
Ekkelenkamp gaat eindelijk zijn belofte inlossen dit seizoen. Die jongen oogt sterker, frisser en volwassener dan voorheen. Hij is een hele fijne speler met een goed gevoel voor ruimte. Zijn handelingssnelheid is erg hoog en dit gekoppeld aan zijn goede oriëntatie-vermogen zelfs dodelijk in de zestien. Als Donny weggaat dan kan hij het zo overpakken.
4 -3
7172AFCA7395
Denk ook dat het een kandidaat basis-speler is.
Maar Arnoldje ziet hem natuurlijk graag bij Twente.
En terecht.
0 -2
Ozymandias
Zeker met de extra fysieke kracht die hij deze zomer heeft aangetraind vraag ik me af of hij zich niet beter kan richten op een concurrentiestrijd met Álvarez, Schuurs en Jurriën voor de positie van rechtercentrale verdediger. Ekkelenkamp heeft een goede inspeelpass en ik denk niet dat het hem lang zal duren om weer te wennen aan een positie centraal achterin aangezien hij daar als talent ervaring mee heeft én de spelintelligentie heeft om zich snel aan een positie aan te passen.
2 -1
JariHeijden
Centraal achterin? Heeft Ekkelenkamp ervaring als centrale verdediger? Dat is echt nieuwe voor mij. Ik ken hem alleen maar als middenvelder. Wanneer heeft hij als verdediger gespeeld?
0 0
PeterVKV
Dubbele bezetting op het middenveld: Eiting/Gravenberch, Marin/Taylor, vd Beek/Ekkelenkamp. Ekkelenkamp brengt met diepgang en scorend vermogen iets extra's. Vergeet niet: 5 wissels.
2 0
7172AFCA7395
Mooi zo n filiaaltje in het oosten ...:-)
0 0
Flipper33
Vind het ook geen basisplaats waard.
1 -2
Web
Er lopen op AS al jaren mensen die hem aflopen te zeiken, en lekker in koor mee doen
Ik zeg niet dat Ekkelekamp een basis plaatste pakt, maar hij is veel beter dan war hier vaak langs komt
Maar ja als je allemaal in de polonaise van Gedaante mee loopt, krijg je dit van zelf
Ik waardeer GEdaante best wel, omdat hij alles ( probeert ) te onderbouwen
Maar slaat totaal door, niets maar dan ook niets gaat binnen Ajax goed sinds Jonk weg is
Overmars kan al helemaal niets goed doen
Dat is de man die zowel Bosz als Ten Hag geweldige selecties gaf van een mix van jong talent en routine, waarmee ze Europa versteld lieten staan
Van een club die dik in de rode cijfers stond, naar een hele gezonde club geholpen
Natuurlijk zitten er missers tussen, ik snap ook niet dat je naar Maggalan weer bij hetzelfde type Alvarez uit komt, ja Alvarez is iets beter, maar ook niet wat Ajax na streeft
Maar daar staan zoveel goede aankopen tegen over
Zie buiten de missers die elke club heeft, ook eens het goede wat er bij Ajax gebeurt de laatste jaren
Heel bijzonder dat je dan steeds elke post weer Overmars afzeikt
2 -5
Ar
Zijn er mensen die meelopen in de polonaise van Gedaante?!
Dan zijn die nog gekker dan die gedaante zelf.
1 0
altijdwelwat
Net zoals jij Noa Lang altijd loopt af te zeiken bedoel je ?
2 0
Web
Die vind ik Ajax onwaardig,
Al speelde hij zondag verdienstelijk, maar ik blijf zeggen ( hoop dat ik het verkeerd zie ) het geen speler is voor Ajax
Doe ik dat structureel?
Ik heb er ook helemaal geen probleem mee dat je zegt dat een speler zwak of slecht vind
Gaat mij meer om dat Overmars niets goed kan doen binnen Ajax
Jonk ( wat ik een goede trainer vind ) kan niets fout doen, dat zal jij ook gezien hebben
1 -3
7172AFCA7395
Ik denk ook dat Jonk ergens nog op een lijstje
kandidaat-trainers staat in A'dam.
0 0
Dennis129
In de tijd van Jonk ging er ook een heleboel mis. Het doorslaan in het belangrijk maken van die performance coaches bv. Als je de grootste talenten uit die tijd bekijkt. cerny, Nouri, Eiting, vd Beek hebben allemaal 1 ding gemeen. Hun zwakke been gebruiken ze zo ongeveer alleen om op te lopen. Een goede pass ermee geven of zelfs een bal kappen was een probleem met het slechte been. Eigenlijk een schande als de toptalenten uit een club die pretendeert 1 van de beste jeugdopleidingen ter wereld te hebben echt helemaal niets met hun verkeerde been kunnen. Jonk wordt veel groter gemaakt dan hij is.
2 0
geDaante
Ongelooflijk wat een gelul.

Juist onder Jonk is men bezig gegaan met tweebenigheid, en het aanleren daarvan. Voor de lichting Van de Beek was dat al te laat, daar zijn ze in de onderbouw mee bezig gegaan, waar het nog zinvol is. Al die talenten die je noemt, excelleerden onder Jonk, en ontwikkelden zich uitstekend, met ook uitstekend spel als team.
0 -2
Dennis129
Te laat voor die lichting hou toch op man. Waren net tieners toen Jonk het overnam. En ze hoeven niet compleet tweebenig geworden te zijn. Maar alleen erop kunnen lopen als toptalent.. maar laten we maar verder niet in discussie gaan. Jonk is voor jou schijnbaar een soort heilige dus heeft geen zin.
1 0
Web
Klopt wel wat ik zeg, een klein beetje kritiek op Jonk
En jij gaat op los
Denk je nu echt dat ze in Europa gek zijn?
Dat ze Jonk niet kennen?
Weet je waar hij nu trainer is, het nietige Volendam
Zet je dit niet aan het denken?

Jonk is goede trainer, maar absoluut geen hoofdjeugdopleiding
Daar heb je heel andere kwaliteiten voor nodig
Zouden ze bij PSV blind zijn? Kennen ze hem als geen ander
0 0
geDaante
Nee, kritiek op Jonk mag er zeker zijn, als het maar terecht en onderbouwd is. Geen verzinsels en nagepraat dat niet waar is.
0 0
Web
Bergkamp denk daar anders over, veel meer kwa techniek ik huis dan Jonk Jonk is daar zelfs houterig bij
Vanenburg is een gouden greep van Ajax
Betere met techniek bestaat niet in Nederland
Heerlijk van onze hoofdjeugdopleiding
0 0
geDaante
Ja, Vanenburg als techniektrainer is natuurlijk een hele goede zet.
0 0
Web
Daar heb je ook een punt
Bergkamp vond ook dat ze door slaan met performance trainers
Natuurlijk heb je die nodig in het huidige voetbal, maar het evenwicht was zoek
Techniek trainen is en blijft altijd het belangrijkst in ieder sport
Daarom zo mooi dat Vanenburg techniek trainer word, enorm gemist sinds Bergkamp weg is

Neemt niet weg dat Jonk een goede trainer is, Bergkamp ook

Federer zij eens in een interview, dat je makkelijk kan lopen belangrijk is ,maar het belangrijkste is hoe je de bal over het net terug slaat
Daar moet je veel meer op trainen, technisch vermogen draait alles om
1 -2
geDaante
Dank voor toch nog je beetje waardering Web ;). Het belangrijkste is dat jij zelf een goed gevoel bij het huidige Ajax en diens leiding hebt. Dat vind ik oprecht fijn voor je, en wil dat eigenlijk ook niet van je afnemen. Maar dit is een discussieforum, en ik zal mijn mening blijven geven.

Ik heb mjjn verwachtingen van Ajax echter al wel bijgesteld, en heb besloten Ajax meer gewoon een beetje te volgen en niet meer per se het beste te willen/eisen. Doordat je met mensen in de leiding en daaronder te maken hebt, en dus aitomatisch met ego en ook eigenbelang, zal Ajax nooit het maximale uit zichzelf kunnen halen, en lijkt een echt goed lange termijnbeleid een utopie.

Wat Overmars betreft leg ik de lat denk ik gewoon een stuk hoger dan jij en anderen, en zie ik zijn handelen en presteren vanuit een andere hoek.

En wat Ekkelenkamp betreft, goede speler; loopvermogen, goede loopacties, positionering (in de aanval, in opbouw slecht maar lijkt opdracht), redelijke functionele techniek en vooral slim met geregeld verrassende keuzes, neusje voor de goal.

Maar niet goed genoeg voor Ajax vind ik. Is toch wat te houterig in de kleine ruimte, en handelt geregeld niet snel genoeg, met dan gehaaste, foutieve passing. Doordat dit soort types niet sterk zijn aan de bal, en het vooral van lopen, positioneren en bijvoorbeeld kaatsen moeten hebben, zie je vaak dat dit soort types de bal niet willen hebben op het drukkere middenveld, omdat ze dan in de problemen komen. Je krijgt dan dat ze zich niet aanbieden, en in de opbouwfase vaak al diep in de dekking staan te wachten. Dit zag je ook bij Klaassen vaak. En dat kan niet, als je van achteruit wil opbouwen. Dus qua type zie ik het ook niet zitten.
1 -1
Web
Volgens mij ben jij een prima persoon, daar twijfel ik helemaal niet aan
Maar vind jij dat je ongepast telkens weer mensen in de organisatie kan onder uit schoffelen, en er het fijne niet van weet?
Je mag ( moet ) kritisch zijn, ben ik ook
Maar Overmars heeft nog nooit van jou ook maar een plusje gekregen
Doet werkelijk alles fout in jou ogen
Bijna elke post heb je het over de miskopen, Alvarez, Maggalan, Marin, Kristensen enz
Waarom nooit eens een post
Wat een geweldige aankopen
Frenkie, Onana, Sanchez, Tagliafigo, Neres, Dolberg, Tadic, Blind, Ziyech, Promes, Martinez kan je over twijfelen, ik vind het een goede versterking voor de selectie
Waarschijnlijk twee parels als Kudus en Anthony, maar dat moeten wij nog zien

Ekkelenkamp toch een prima speler voor de breedte?
Zestien gelijkwaardige spelers krijg je nooit, en geeft ook nog eens problemen
1 -3
Ansjo
Miskoop kan best maar als iedere leek kan zien dat het niets voor Ajax is dan gaat er gewoon iets mis. Hetzelfde geld voor het decennialange stelselmatig niet kunnen opleiden van aanvallers. Wat is er nou daadwerkelijk doorgebroken vanuit de opleiding in de aanval de laatste 2 decennia? Van der Meyde, Babel, Kluivert. Alle 3 geen toppers.
0 0
Web
Neem je even mee dat er veel goede talent volle Ajax spelers heel jong vertrokken zijn.
Kluivert had wel degelijk talent, maar zag het grote geld
0 0
geDaante
Overmars heeft in mijn ogen goede keuzes gemaakt qua hoofdtrainers, met Bosz, en later Ten Hag/Schreuder. Ten Hag vond ik echter afgelopen seizoen hard door de mand vallen, en heeft mij enorm teleurgesteld.

Ook het aankoopbeleid afgelopen seizoen was dramatisch.

Ik denk dat het probleem ligt in weer het hoog of lager leggen van die lat. Sommigen vinden 50% goede aankopen, en 50% miskopen, een prima trackrecord voor een Technisch Directeur. Ik vind dat echt enorm slecht, onacceptabel. Veel Technisch Directeuren in het buitenland hebben zoveel te besteden, dat ze lui worden sneller gokjes wagen denk ik. Ook heb ik mijn vraagtekens bij de competentie van veel TD's.

Goede aankopen mag je verwachten, zou niet iets speciaals moeten zijn. Je zou verwachten dat een speler grondig gescout wordt, tot in details en heel nauwgezet, gespiegeld aan de speelwijze van Ajax en de specifieke kwaliteiten die op een positie gevraagd worden. Dat er een duidelijk idee achter zit. Voltreffers kan je niet steeds verwachten.

Als je dan met iemand als Magallan aankomt, of Kristensen, waarvan je na een minuut al ziet dat ze enorm lomp en motorisch erg slecht zijn, en met name Magallan ook nog eens totaal geen balgevoel en techniek heeft, misschien wel de slechtste inspeelpass ooit, waar ben je dan mee bezig? Waar slaat dat op? En ook Alvarez, kan totaal niet verdedigen, ligt snel op de grond, en paniekerig.

Orejuela voldeed ook al niet. Met Kristensen twee rechtsbacks gehaald voor vele miljoenen, en wie komt er uiteindelijk te spelen? Mazraoui en later ook Dest, eigen 'gratis' jeugdspelers.

En ook twee CV's gehaald, Magallan en Alvarez, terwijl Schuurs en Timber nu om die plek concurreren. Ook weer miljoenen weggegooid, en voor wat?

Pierie, voldoet ook al niet, al kan ik er ergens wel inkomen, omdat hij opbouwend wel aardig is.

Marin, in niks een type Frenkie, maar wel gehaald om hem op te volgen. Meer een type voor de Van de Beek rol, maar ook daarvoor niet technisch genoeg en heel erg druistig.

Babel? Bandé?

Promes vind ik om en nabij de € 20 miljoen ook niet waard. Zie ik zelfs niet graag in de basis.

Zoveel tientallen miljoenen over de balk gegooid aan miskopen en spelers die niks toevoegen. Dat kan niet als Ajax zijnde, dat zuiniger op zijn geld moet zijn. Bijkomend nadeel is dat de selectie veel matiger wordt dan nodig, met een zwakke bank. Bij de meeste bovengenoemde aankopen is het ook vooral het gebrek aan idee erachter. Een beetje als die reclame, van doe maar een kapseltje ;). En dat vind ik onacceptabel. Dan doe je maar wat. Uiteraard zitten er dan ook weleens betere aankopen en voltreffers tussen. Dat krijg je met gokwerk.

Nu is Sanchez niet per se een Ajaxspeler (opbouwend matig), maar maakte heel veel goed met zijn atletisch vermogen en doortastendheid. Frenkie, Onana en Dolberg zijn jeugdtransfers, daar zie ik Overmars niet een grote rol in hebben. Frenkie kon je overigens niet omheen, Onana was gespot in een tweestrijd met Barca jeugd, en Dolberg stond bekend als grootste talent in Denemarken.

Ziyech nam in zijn eentje Twente bij de hand, en gold als de beste speler in de eredvisie. Tadic en Blind hadden connecties met mensen bij Ajax, en wilden toevalligerwijs door omstandigheden naar Nederland komen. Dan hoef je maar genoeg geld te bieden.

Tagliafico, Neres en Martinez vind ik verrassender, en goede aankopen.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat de goede aankopen in mijn ogen ook veelal vrij voor de hand liggend waren, veelal niet aankopen waarbij je dacht zó, daar is men creatief op gekomen en sterk gescout. Veel aankopen waren allang in kaart gebracht door zoveel clubs.

Ekkelenkamp kan in mijn ogen best een goede reservespeler zijn, maar dan zie ik hem meer als een CV, of als een spits. Of je moet aan het einde van de wedstrijd wat opportunistischer speler en met een lopende 10 gaan spelen.

Dat kan uiteraard, maar dan moet hij niet een plek op de bank bezet houden waar een betere speler kan zitten.
0 -2
Web
Vind het toch te makkelijk, de miskopen die zeker ook zie op Overmars zijn conto.
Maar de aankopen is meestal normaal omdat ze goed spelen bij de huidige club, en daar zal Overmars geen verdienste in hebben? Volgens jou
Jonk was vel tegen Dolberg, dat weet jij ook
Want die vond dat Ajax, ben zijn naam even kwijt, later speelde hij nog even bij Sparta een goede spits in huis had.
Heeft Overmars er toch doorgedrukt

Dan moet je altijd nog die goede spelers overtuigen dat ze voor Ajax willen spelen

Noem mij nu eens een club waar de aankopen allemaal slagen, en ken die clubs niet
Zelfs Johan had bijzonder veel miskopen in zijn tijd, dat zullen de mensen bevestigen die in die tijd al de club volgen
Dat ik wel eens dacht, wat moet die bij Ajax, maar Johan ziet het, het zal toch wel goed zijn
0 0
trooop
Op wat details na volledig mee eens.
0 0
Web
Nog even bijzaken en geruchten lezen
Brobbey over Huntelaar zegt
Zowat letterlijk mijn woorden
0 0
trooop
Dat klopt, alleen maar kinderen in je team kom je ook nergens mee. Maar moet zo iemand dan gelijk 37 zijn en over matige voetballende kwaliteiten beschikken? Was heiko westermann in jouw ogen ook zo'n goede mentor geweest?
De lat mag best iets hoger, ook in dit geval.
0 0
Web
Westerman vind ik helemaal nies vanaf dag een
Schande voor Ajax zelfs
Heitinga ook niet
Maar Huntelaar is een ander verhaal, super fit en en enorm scherp nog, maar nogmaals geen basis speler, daar is het fout gegaan
Krijg je verkeerd beeld van hem, en daar werd hij een geven moment op beoordeeld
Ik ben heel erg voor Tadic, sorry voor de jongeren maar hij is gewoon de beste, met hem voetbal je veel beter
0 0
trooop
Fit en scherp wel, maar ik vind hem niet goed genoeg. Nooit gevonden ook, z'n hele carrière lang. Op z'n top was hij een aardige afmaker, maar dat label 'dodelijke spits' is altijd al een mythe geweest. Maar vooral voetballend komt hij z'n hele carrière al tekort. Dat compenseert hij met gretigheid en geweldig positie kiezen, mooie spitsenkwaliteiten. Maar het is niet voor niks dat schalke altijd zijn club was. B-categorie.

Je laatste zin ben ik het mee eens. Promes lijkt me trouwens ook een interessante optie als spits.
0 0
7172AFCA7395
Het in mijn ogen sterk verbeterde scouting-werk schrijf ik
toe aan vooral Overmars. Natuurlijk zijn er ook miskopen geweest, maar ook toptransfers. En die verdienen voor mij
de meeste aandacht.
0 0
geDaante
Om beter te worden en veel minder geld te verspillen, dus om sportief en financieel erop vooruit te gaan, moet je juist kijken naar je fouten en falen.

Want die kosten je geld, en sportieve successen.
0 0
trooop
Typische kop in het zand-opmerking. Er is je net uitgelegd waarom daar niet zoveel knaps aan is. En dan toch gewoon weer zeggen wat je al vond.
0 -1
geDaante
Ja, vrij merkwaardig. Al kan hij het niet me me eens zijn natuurlijk.
0 0
7172AFCA7395
Ja. Want mijn stelling is Overmars-Opmars.
0 0
trooop
Die stelling deel ik, met overmars en sar heeft Ajax de beste leiding sinds tientallen jaren. Maar dat betekent niet dat het nu ineens perfect is. Verre van.
0 0
Web
Perfectie moet je nastreven
VD Sar heeft zich zo verbeterd die jaren
0 0
SilverHaze
Daarom is het toch essentieel om er spelers bij te hebben die elkaar aanvullen. Overigens ben ik het niet met je eens. Ekkelenkamp is juist goed in de kleine ruimte. Als je dit soort spelers nodig hebt in de eerste fases van de opbouw, dan doe je iets verkeerd als team. Dat kun je Overmars en Ten Hag aanrekenen, want dan is het elftal uit balans.
0 0
geDaante
Aanvullen is prima wat mij betreft, maar ze moeten ook die basis delen; goed zijn in het korte en vlotte combinatiespel, dus vaardig in de kleine ruimte, en niet meteen in de problemen komen als ze de bal even niet kwijt kunnen. Dat laatste krijg je wel met types als Ekkelenkamp, Klaassen, Til, etc. Van Klaassen en Til is ook niet gekomen wat men ervan verwachtte. Het blijven beperkte, afhankelijke spelers die in een bepaald tactiekje passen; diepgaan zonder bal op lange ballen van achteruit of vroege voorzetten.

Zo opportunistisch wil ik Ajax niet zien spelen. Ik zie graag een creatieve 10 die aan de bal zelf ook voor gevaar kan zorgen, en juist de aanvallers bedient, in plaats van dat de 10 steeds bediend wordt.
0 0
SilverHaze
Ekkelenkamp vind ik echt een type Donny, Klaassen. Scorende middenvelder met veel loopvermogen. Bij vertrek Donny mag hij de kans krijgen. Technisch functioneel erg goed. Heeft body. Heeft bewezen het tempo aan te kunnen. Indruk gemaakt in de KKD. Ajax is het aan haar identiteit verplicht hem de kans te geven en ik hoop dan ook niet dat ze Donny gaan vervangen met een transfer. Marin schrijf ik wel af, omdat hij vorig jaar het tempo ook gewoon niet aan kon. Kan nog komen, maar het lijkt me niet.
2 -3
Ajax27
Man man man... wat een tenenkrommend amateuristisch youtube kanaal. Erg vermoeiend...
Ekkelenkamp, tjah ik denk niet dat ie het op dit moment gaat redden in dit Ajax. Dus dan is verhuren een optie. Marin hetzelfde.. beiden zullen zich in de voorbereiding moeten laten zien en anders is het gewoon verhuren/verkopen.
1 -1
Schwalbino
Hij speelde niet heel erg goed. Dat was het geval geweest als hij de slordige momenten had weten te vermijden. Je ziet wel dat hij voetbalslimheid heeft en dat hij dit seizoen wat meer body heeft gekregen.
1 0
Web
Word steeds beter, zal niet zo maar een basis plaatst pakken, maar wel potentie
0 -2
Schwalbino
Absoluut. Kai Havertz zonder diens vlieguren. Bij Bayer mag die spelen omdat het een van de weinige spelers is die iets verrassends kan doen. Jurgen heeft in dat opzicht gewoon meer spelers voor zich dan Havertz die zich daardoor al verder heeft kunnen ontwikkelen.
0 -1
trooop
Mis ik hier een vette knipoog? Anders is dit wel een hele merkwaardige vergelijking. Ekkelenkamp is een atypische voetballer die net aan kan aanhaken, havertz is een van de grootste natuurtalenten van zijn generatie.
0 -1
Bky
Je zou als youtuber maar zo verlegen zitten om content dat je maar of all persons Arnold Bruggink gaat interviewen.
1 -1
Pauw
Ik zie bij Marin niet zoveel wat Ekkelenkamp niet kan. Belangrijke reden waarom Ajax voor Marin zou kiezen is de transferwaarde die Marin vertegenwoordigt. Ik ben niet zo'n fan van het type Ekkelenkamp, maar zeker geen fan breedte-aankopen zoals Marin.

Verkoop Marin maar.
1 0
Web
Ekkelenkamp is hetzelfde type als Donny
Donny is verder en ook beter, al weet je nooit hoe Ekkelekamp zich door ontwikkeld?
Ajax heeft al jaren met dat type spelers zoals Klaassen goed voetbal gespeeld.
Deze spelers worden op AS zwaar onderwaardeert
Gelukkig niet bij de kenners binnen Ajax, die het voor het zeggen hebben
Zelfs Johan was een groot voorstander van dat type spelers
1 -1
Schwalbino
Wat voor type speler is Ekkelenkamp dan volgens jou.
0 0
MK77
off:
Grappig om te zien dat we nu ook al de gouden standaard voor België zijn

https://sporza.be/nl/2020/08/12/-speelde-david-bij-ajax-dan-was-zijn-transferprijs-60-of-70-miljoen~1597243527062/
0 0
MPAjax
lille gaat dat geld proberen op te strijken natuurlijk
0 0
Bjorn
Ligt dat ook niet voor een deel aan wat met Donny gaat gebeuren?
0 0