Gent-voorzitter verwijst naar Ajax na recordtransfer David

ThijsZwagerman, 12-08-2020 om 17:05, 16706 views, Sporza |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

AA Gent-voorzitter Ivan De Witte is blij met de transfer van Jonathan David naar Lille OSC. Volgens De Witte is de miljoenenovergang van voormalig Ajax-target David naar Lille OSC een goed signaal voor het Belgische voetbal. 

Met de verkoop van David is volgens De Witte 32 miljoen euro gemoeid. De transfer is daarmee de duurste uitgaande Belgische transfer ooit. ‘Gent is zeker van 32 miljoen euro’, bevestigt De Witte bij Sporza. ‘Ik wens dat te benoemen omdat er een grens is doorbroken in het Belgische voetbal. Lange tijd leek een voetballer uit België een grens van 25 miljoen euro te hebben, maar dat is verleden tijd.’

Dat AA Gent nu ook eens een fors bedrag incasseert voor een uitgaande transfer, doet voorzitter De Witte zeer goed. ‘Als Ajax, PSV en Lille hogere bedragen kunnen krijgen, zie ik niet in waarom een goede speler uit België niet zoveel waard zou kunnen zijn. Belgische clubs moeten zich niet langer laten beperken door de grens van 25 miljoen euro. Dit is een goede zaak voor AA Gent, maar ook voor het Belgische voetbal.’ De duurste uitgaande transfers vanuit de Belgische Pro League stonden tot voor kort op naam van Wesley en Youri Tielemans. Zij vertrokken voor 25 miljoen euro naar respectievelijk Aston Villa en AS Monaco.

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van FC Utrecht? Zet dan in en krijg 8,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Amsterdam1900
Dat Lille heeft ook wel geld he
0 0
Liam
Met alle respect voor AA Gent: Ajax is in Europa van een iets andere orde dan zij.
0 0
Francisco81
Domme vergelijking ook. Spelers van Ajax zijn en worden veel waard door Europese wedstrijden en interlands. Aa Gent hoor je amper wat van, ja zijn een keer kampioen geworden aantal jaartjes terug en eindigen wel eens bij de eerste 4. Om dan gigantische bedragen te vragen zoals ze bij Ajax etc dat wel kunnen slaat nergens op qua vergelijking. Ondanks dat een het goede speler is en nog beter kan worden mogen ze heel blij zijn met dit bedrag
0 0
PJSM
Dus.......
0 0
Bounce77
Wat hebben wij daarmee te maken, ga weg joh calimero
1 -5
JariHeijden
Wat is dit nu weer voor een rare reactie...
2 -1
MPAjax
snap de minnetjes niet, ze hebben de naam van ajax gebruikt om een dergelijk bedrag te kunnen lospeuteren van lille nota bene, moet niet gekker worden
0 -2
Lazell
Dus? Het is hartstikke normaal om prijzen van vergelijkbare spelers/clubs erbij te halen om te bepalen of een prijs wel/niet marktconform is. Alsof wij niet bedragen in Portugal erbij haalden/halen?
0 0
ElmerStouten
De transfersom van een speler uit een b-competitie zoals de Jupiler Pro League en de Eredivisie wordt nu eenmaal bepaald door Europese wedstrijden.
Ik heb ooit van Derksen begrepen dat de scouts uit de grote competities alleen de topwedstrijden (Ajax, Feyenoord, AZ en PSV tegen elkaar) van de competitie en de Europese wedstrijden van een speler komen bekijken omdat bij de rest het niveau te laag is.
Dus is het niet zo gek dat er tot nu toe niet meer dan 25 miljoen is betaald voor topspelers want de clubs presteerden internationaal nooit.
1 0
Lazell
Ajax heeft de laatste seizoenen wat meer topwedstrijdjes gespeeld dan alleen PSV/Feyenoord/AZ, gelukkig. Als je ziet dat Frenkie / De Ligt uit kunnen blinken tegen Real, Bayern en Juve, dan weet je wel dat ze het niet alleen thuis tegen PEC kunnen.
0 0
JordanAFCA
Voor Ajax een te groot risico
1 0
noppenkoning
Goed gedaan door Genk, zeker als je bedenkt dat hij gratis is komen binnenwandelen.
2 0
trodat4030
Frenkie. Matthijs. Ziyech. Sanchez. Kortom, gij zijt nog lang niet daar meneer de Witte, maar de eerste pasjes zijn geplaatst.. Zeker en vast!

(leest het zo Vlaams als ik het bedoel? :p)
4 -1
NotForSale
Het leest als een Waal die Nederlands probeert te praten
3 0