'Lang nu eigenlijk op dezelfde positie als toen hij wegging'

JesseTH, 11-08-2020 om 18:40, 11638 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Freek Jansen voorziet voor Noa Lang een moeilijke opdracht om zich in de basis van Ajax te spelen. De aanvaller annex middenvelder had bij FC Twente een stap moeten zetten richting dat niveau, alleen de coronacrisis gooide roet in het eten. Jansen vreest dat Lang nu niet verder is dan de voorbereiding van vorig seizoen.

'Wat voor Lang jammer is, is dat hij bij FC Twente echt veel vlieguren had kunnen maken', aldus de Ajax-watcher van Voetbal International. 'FC Twente is natuurlijk een grote club met – destijds – het stadion altijd vol. Dat was voor hem een goede prikkel. De pech is dat het door corona maar heel kort is geweest. Nu is Lang terug en zit hij eigenlijk op dezelfde positie als toen hij wegging.'

'Als heel Nederland een opstelling maakt van Ajax, zet niemand Lang erin. Zelfs als eerste wissel kom je niet direct bij hem uit', schetst de verslaggever de situatie. 'Dan moet je afvragen of het voor zo’n gozer niet beter is om komend seizoen ervaring op te doen bij FC Groningen, FC Twente of Heerenveen, zo’n club.'

Gaat Razvan Marin voor zijn kans?

Een andere speler die volop voor zijn plek moet vechten, is Razvan Marin. 'Nieuw seizoen, nieuwe kansen', zo zei Erik ten Hag eerder. Het heilige vuur is in elk geval aanwezig bij Marin, zo denkt Jansen. 'Ik heb alleen nog steeds mijn twijfels of hij wel het type voetbal in zich heeft wat Ajax wil hebben. Het hangt redelijk nauw samen wat Ten Hag wil, 4-2-3-1 met twee controlerende schakels voor de verdediging. Daar heeft Ten Hag het vorig seizoen nooit goed voor elkaar gekregen. Je mist een soort balansbewaker voor de verdediging.'

Marin is een van de opties voor die positie voor de verdediging, zo weet Jansen. 'Alleen hij moet wel hele andere dingen laten zien dan hij het afgelopen jaar heeft gedaan. Het is niet voor niks dat hij zijn kansen niet kreeg. Als iets niet klopt, dan ga je als trainer zoeken. Hij kwam zelden tot nooit uit bij Marin. Dat zegt genoeg als je elke dag met hem op het trainingsveld staat. Hij moet het nu laten zien, anders is zijn kans geweest.'

Denk jij dat Wolverhampton Wanderers en Sevilla met 2-2 gelijkspelen? Zet in en krijg 15,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PierreHeno
Verkoop Tadic en Promes dan ook maar ...kunnen we lekker verder met Lang, Eiting en Ekkelenkamp. Vergeet dat aanhaken bij de top 16 Europese clubs nou maar want dat gaat niet gebeuren wanneer je steeds je beste spelers verkoopt en dat gaat opvullen met spelers als Lang, Marin, Eiting, Ekkelenkamp, Alvarez, Schuurs. Pri.a voor de kleredivisie maar je gaat met dat spelersmateriaak dan echt niet meedoen in CL/ EL.
0 -1
Ajax27
Freek Janssen heeft eens gelijk. Beste optie voor Noa is om te laten verhuren. Gewoon een compleet jaar spelen, dat is het beste. Als nummer 10 en/of buitenspeler staan Tadic, Promes, Donny, Neres en Antony hoger in de pikorde. Bij een vertrek van Donny zal er een nieuwe speler worden aangetrokken. Dus idd, verhuur aan een mooie club als Groningen of Heerenveen, of gewoon weer naar Twente... dat zou het beste zijn voor z'n ontwiikkeling.
1 -1
Gronkjaer
Freek zegt eigenlijk dat Noa er nog Lang niet is!

Ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha!
2 -2
geDaante
Lang hoeft ook niet al veel verder te zijn, kon vorig jaar bij wat meer vertrouwen al prima mee bij Ajax. Heeft nauwelijks gespeeld echter, en is naar Twente gestuurd vanwege zijn gedrag. En dan komt er een veel mindere Babel voor terug...

Aan Lang heb je meer dan Promes. Veel veelzijdiger.
3 -3
Ajax27
Hahahahahahahha... oh geDaante, jij gaat zo ver in je liefde voor Lang dat ik bijna zou denken dat je zelf Noa Lang bent. Aan Lang heb je meer dan aan Promes.. ok vanaf nu neem ik echt geen enkele post meer van je serieus. De laatste dat ik op je reageer (....deze maand).
2 -1
trooop
Veelzijdigheid is op zichzelf net zo'n lege term als ervaring. Veelzijdigheid zonder kwaliteit = niks. Promes mag dan wat minder veelzijdig zijn, er zit in alles wat hij doet meer kwaliteit dan bij lang, die nog steeds even lichtzinnig balverlies lijdt als altijd. Lang probeert altijd maar wat, en ook nog op halve concentratie, want voor toegewijde, geconcentreerde aandacht is hij te simpel. Wordt van z'n levensdagen geen topspeler.
2 -1
Web
Ik ben het nu met je eens
Lang begint ergens aan, dribbelt met de bal, en weet nooit waar hij uitkomt
Hoofd naar beneden, en dan speelt hij terug of breed
En niet een keer, maar zelfs structureel
2 -1
Web
Jij moet dat toch begrijpen
Lang had ( heeft ) baat bij veel spelen op deze leeftijd
Babel is zo makkelijk achteraf, was wel international, of was je dit ontgaan?
Probeer eens EEN keer een post te plaatsen bij een club die financieel bankroet was
enorm gesaneerd heeft onder Frank de Boer ( credits nooit zeiken ook niet in die ordinaire revolutie ( want dat was het )
Waardoor trainers als Bosz en Ten Hag sterke selecties kregen , met een mix van talent en routine, waar ze Europa hebben doen watertanden
Vorig jaar zat het tegen doordat er belangrijke spelers weg vielen, net naar dat het team goed begon te spelen.
Toch nog 10 punt pakken in de CL en plaatsing afgestolen door de dwaze leiding

Please ooit eens een positieve post, soms gaat het anders dan dat jij en ik wil
Leer dit nu eens
Ajax staat al jaar en dag voor goed voetbal, dat was al toen Cruijff 17 jaar was tot nu toe.
Met soms mindere jaren en waar het grote geld heerst, redden ze het toch maar
2 -1
Schwalbino
Lang vroeg zelf om verhuur omdat hij wedstrijden wilde spelen met het oog op zijn ontwikkeling. Heeft uitgebreid op AS gestaan.
3 0
Web
Klopt, en wat ook veel beter is voor zijn ontwikkeling
Op de bank bij Ajax, met af en toe wat speelminuten
Of wekelijks spelen bij een eredivisie club
1 0
altijdwelwat
Had volgens mij wel te maken met de komst van Babel , achteraf was de komst van Babel lachwekkend dat riep ik trouwens vooraf al. Lang is als enige afgerekend op een matig optreden tegen Valencia thuis , gek genoeg was hij ook in die wedstrijd cijfermatig onze beste aanvaller volgens de statistieken. Met Babel in de ploeg verloren wij vervolgens in een kort tijdsbestek van Groningen , Utrecht, Heracles , Getafe en AZ. Babel gaf later als reden voor zijn falen en slechte wedstrijden , het grote aantal geblesseerden hahaha ....
0 -1
Web
Als Neres niet geblesseerd was geraakt
Hadden zowel Babel en Lang weinig aan spelen toe gekomen
Babel achteraf zo makkelijk, was wel international hoor, en speelde daar vaak ook nog behoorlijk, zo gek was dit toch niet?
Soms zit je achteraf mis,
2 -1
Lazell
Je mag nooit iemand halen obv status. Babel is gewoon niet goed genoeg gescout.
1 -1
Web
Dat zal altijd zo blijven, de een valt tegen en de ander mee
Voorlopig deed hij het naar behoren ( ik zeg niet goed ) bij Oranje
En hij was ook niet gekocht, risico is te begrijpen
2 -1
Lazell
Ben ik niet met je eens, maar dat mag. Een klein beetje tegenvallen mag, maar spelers die op elk vlak falen dat kan gewoon niet. Dan heb je niet goed gekeken naar de kwaliteiten die je nodig hebt, de kwaliteiten die de speler heeft en of dat bij elkaar past. Marin en Alvarez begrijp ik bijvoorbeeld, maar Magallan en Babel niet.
0 0
Lazell
Lang is een andere speler dan Promes. Ik snap heel goed wat je bedoelt, maar het beste is om beide types te hebben. Lang de lichtvoetige dribbelaar, Promes de koelbloedige afmaker. Als Lang zich kan ontwikkelen en stappen blijft zetten, kan Lang zowel de goede afmaker als lichtvoetige dribbelaar worden en is hij veelzijdiger en dus verder dan Promes.

Maar zover zijn we nog niet imo. Hij heeft ook pech dat we met Tadic, Neres, Antony en Promes voor zo'n 60 miljoen aan spelers hebben voor de 4 posities voorin. Dus dat hij ook niet heel veel kansen gaat krijgen om zich in de basis te bewijzen.
2 -1
geDaante
Alleen een koelbloedige afmaker zijn vind ik niet bepaald een profielschets voor een buitenspeler, meer voor een spits. En het moet ook niet overdreven worden; hij liep puur op geniale ballen van Ziyech, gewoon bij de tweede paal komen, stelt niet zoveel voor. Was inderdaad wel efficiënt in hey afronden, maar dat mag ook wel van zo dichtbij.
1 -2
Web
Wat doe jij nu weer Promes te kort
Het houd ook maar niet op, iedere aankoop is aan de beurt bij jou
Zonder de loopacties van Promes ( na denken kerel ) kan Ziyech nooit die ballen kwijt, of zag jij ook die goede loopacties bij de andere aanvallers? Ik minder, want dat heeft Promes nu eenmaal.
Hij scoort makkelijk, heel veel gevoel in voorzetten,

Wat heb jij toch tegen aankopen
Zelfs Blind vond je een mis koop
Stop nu eens met die onzin, je maakt je ongeloofwaardig
Niet zeggen dat je Blind geen miskoop vond, want dan lieg je.
2 0
Lazell
Hij maakte ook heel veel loopacties naar de spits. Het gaat niet zo zeer om op welke positie hij start, maar waar hij eindigt. Dat hij op papier buitenspeler staat zal vast, maar Ziyech, Donny, Tadic en zelfs een opkomende Tagliafico konden die positie makkelijk overnemen. Promes / Donny als diepgaande spelers, Tadic/Ziyech die wat meer in de bal komen.

Denk dat je hem wel een beetje onderschat, heeft mooiere goals gemaakt dan intikkers en lastigere loopacties dan 'gewoon bij de 2e paal komen'. Maar neemt idd niet weg dat hij ook tekortkomingen heeft, beetje overzicht mist in de passing in de drukte en geen passeerbeweging a la Neres / Ziyech heeft. Denk dat als hij nog veel balvaardiger was, hij nooit naar Ajax voor pakweg 15 mio was gekomen.
3 0
Web
Gewoon een hartstikke goede voetballer voor Ajax
Gedaante wil alleen maar jeugdspelers, en niets anders
Wil heel graag geen Europees voetbal spelen, speeltuin voetbal
1 0
Ozymandias
Hoe kom je erbij dat Lang door zijn gedrag naar FC Twente is gestuurd? Trouwens kwam Babel niet als de vervanger van Lang maar was de komst van Lang de reden dat Lang werd verhuurd.
3 -1
geDaante
Dan is het nog erger, een beter eigen talent als minder inschatten dan pure middelmaat Babel. Geloof daar ook weinig van. Te toevallig zi vkak na die akkefietjes in het veld met Lang.
1 -1
Ozymandias
Jij denkt dat één opstootje genoeg is voor Overmars en Ten Hag om iemand weg te sturen? Heb je niet door hou absurd dat klinkt? Waarom is Dest dan niet weggestuurd terwijl die ook een opstootje met Tadic had?
1 -1
geDaante
Omdat de andere mogelijke reden nog erger en onbegrijpelijker zou zijn; een zeer middelmatige huurspeler aantrekken ten koste van een gratis en veel beter eigen talent met ook nog eens veel meer doorgroeimogelijkheden, potentie en doorverkoopwaarde.

En dat het een slechte keuze was is logischerwijs ook duidelijk gebleken. Helemaal niks heeft Babel toegevoegd.

Ervaring zonder kwaliteit = niks.
0 -1
Web
Uitlenen kan heel goed uitpakken, ben ik zelfs heel er voor
Vooral aan een eredivisie club, waar je alles bijna speelt
Lang is ( was ) gewoon nog niet goed genoeg
Als er geen blessures kwamen, had Lang alleen maar bij Jong gespeeld
Waar word je beter van
Je mag maar een keer raden
1 0
Web
Want Lang is een voorbeeld speler
Zal ik jou iets voorspellen
Als Lang niet direct basis word, ga je het zijn echte karakter weer zien
En dat gaat gebeuren, omdat ik er zo 5 op kan noemen die beter zijn, ook kwa instelling
Houd mij hier maar aan
1 0
trodat4030
1(!) akkefietje..
1 -2
geDaante
Nog erger dus ;)
1 -2
trodat4030
Lang is niet naar Twente gestuurd vanwege zijn gedrag, Lang is naar Twente gevlucht(!) omdat ze Babel per se moesten halen. Jij maakt er nu iets van wat het niet was..
2 -2
Web
Ik denk zeker als Ten Hag 100 procent vertrouwen had in Lang?
Hadden ze waarschijnlijk Babel niet gehuurd ( kun je geen buil aan vallen )
Kopen was wat anders geweest

Gerdrag? Vond alleen Ten Hag dit, of ook meerdere spelers in de selectie?
Zie de reactie van Tadic, schrok ik heel erg van, zie je nooit bij Tadic
1 0
geDaante
Ligt eraan watde reden was Babel te halen, misschirn omdat Lang niet voldeed of te lastig was.
0 -2
Web
Zou maar zo kunnen
Gezien de reactie van Tadic en Ten Hag
Dat zegt toch ook wel iets
Zowel een medespelers ( aanvoerder zelfs ) en de trainer maken hem klein voor de camera. Misschien wel bewust, even op zijn plaatst zetten
Was vroeger heel normaal hoor.
Johan Cruijff deed in die jaren niets anders
1 0
Lazell
Diepgang en snelheid waarschijnlijk. Neres was geblesseerd en Promes ook volgens mij.
1 0
JariHeijden
Jij stelt liever Lang op dan Promes???

Promes heeft toch wel laten zien dat hij prima past binnen Ajax. Topscorer van Ajax, terwijl hij nog best wat wedstrijden heeft gemist door blessures. Hij kan op linksbuiten, maar ook aan de rechterkant, achter de spits en tegenwoordig zelfs spits naar het schijnt. Juist Promes is veelzijdig. En veel verder dan Lang uiteraard.

Het zijn ook beide wat andere spelers, maar zeggen dat Lang veel veelzijdiger is dan Promes en dat je meer hebt aan Lang dan aan Promes vind ik je reinste flauwekul.
1 -1
Web
Helemaal eens, maar dat ben ik vaak met jou
1 0
geDaante
Wat Trodat zegt, ben ik het helemaal mee eens. Promes kan overal wel uit de voeten, maar voegt nergens veel toe, behalve afgelopen seizoen als loper op ballen van Ziyech.

Leuk, maar dan ben je dus heel afhankelijk als speler van goede ballen, en dat als vleugelspeler, wat iemand zou moeten zijn die zelf mannetjes voorbij kan en gevaar kan stichten. Dat heb ik Promes naiwelijks zirn dien, vaak wat pielen, maar dan toch weer het balletje terug of breed.
1 -3
Web
Gewoon niet waar wat je zegt
Maar het is een aankoop, en dan ben jij totaal niet rieel meer
Kwam hij uit de jeugd ( is ook nog zo ) had je gezegd, geef hem de tijd hij heeft zoveel goede eigenschappen
Zo zit jij gewoon in elkaar
1 0
trodat4030
Dat Promes vanaf meer posities kan, maakt hem niet veelzijdiger, hij doet op alle posities namelijk exact hetzelfde. Promes heeft een (type) Lang nodig om goed te voetballen, Lang kan prima zonder Promes goed voetballen.
1 -1
Ozymandias
Promes is qua type een "very poor man's version of" Cristiano Ronaldo. Hij heeft een geweldige timing in zijn loopacties de diepte in en koppelt dat aan een redelijk groot scorend vermogen. Als hij lager op het veld aan de bal komt kiest hij voor de logische pass (vaak legt hij de bal simpel af) om vervolgens op een positioneel intelligente manier de ruimte(s) te bespelen.

De kracht van Promes ligt in zijn spel zonder de bal maar op de één of andere reden wordt het belang van die kwaliteit enorm onderschat hier op AjaxShowtime. Terwijl je juist van fans van Ajax (een club wat een ENORME invloed heeft gehad op de ontwikkeling van het spel van spelers zonder de bal) zou verwachten dat ze het belang daarvan op waarde zouden kunnen inschatten.
3 -1
trodat4030
Ik had het over veelzijdigheid. Op verschillende posities hetzelfde 'trucje' kunnen uithalen is imo niet per se veelzijdigheid. Lang is veelzijdig, die kan een man uitspelen, heeft een dribbel, combinerend vermogen, inzicht voor de steekpass en heeft scorend vermogen. Dát is veelzijdigheid in mijn ogen.

Ik denk dat jij mijn reactie een beetje verkeerd hebt begrepen, want je hebt het over iets compleet anders. Waar je ook de misvatting maakt dat ik het spel zonder bal onderschat, ik sta voor kort combinatievoetbal op hoog tempo, dat staat ból van de loopacties zonder bal, het zogenoemde door bewegen na het inspelen. Tuurlijk is dat belangrijk.
0 -1
Web
Helemaal eens, jij brengt het heel goed onder woorden
Net wat hier onder staat
Johan was daar een enorme voorstander van
Je kan niet allemaal spelers hebben die in de bal komen
1 0
ProfessorX
iets waar Cruijff op hamerde .
2 0
Leprechaun
Ik denk juist dat Lang samen met Antony de eerste backup is voor de aanvallende posities achter de spits.

Tadic
Promes/Lang - Van de Beek - Neres/Antony
3 -1
Lazell
Ziet er heerlijk uit, vind het alleen zonde dat grote talenten als Lang en Antony niet basis staan en veel vlieguren kunnen maken.

Zet Lang ook maar als backup op 10, trouwens. Optie is ook nog dat Neres backup is van Promes en Antony dan erin komt.
1 0
ProfessorX
Lang, Eiting, Ekkelenkamp , Timber,Traore zouden beter even geduld hebben nog 1 seizoen .

Stel Ajax verkoopt nu Promes dan kan Lang inschuiven of Neres vertrekt volgend seizoen dan kan Lang inschuiven .

Als voorbeeld dit geld ook voor de overige jongens , want minuten gaan ze sowieso maken dit seizoen.
0 -1
Schip
Ik denk dat Lang wel degelijk relevante ervaring heeft opgedaan. Natuurlijk is het zonde, maar hij heeft zich wel verder ontwikkeld. Kijk gewoon naar wat hij levert. Echt meer dan een Labyad of Marin in mijn ogen. Hij komt daarmee in aanmerking voor een van de aanvallende middenveld posities. Vraag is meer of hij TH kan overtuigen van een goede kop op zijn schouders denk ik.
2 -1
Web
Ga je nu echt alleen op RKC af?
Mag toch hopen van niet
Marin speelde daar overigens ook goed dus????
0 0
Schip
Jongen, waar heb je het nou weer over. Kijk eens naar de speeltijd in de eredivisie vorig jaar bij Ajax. De assist die een overwinning opleverde in die thuiswedstrijd bijvoorbeeld. Heb jij dat Marin zien doen?

Kijk naar zijn voorbereiding vorig jaar. Echt een van de beteren hoor.

Kijk naar de wedstrijden bij Twente. Gewoon redelijk tot goed. Kijk naar zijn voorbereiding dit jaar.

Hij laat echt wel zien wat te kunnen. Waarom dan jongens als Labyad erbij houden? Marin is wellicht te duur, maar ook daar heeft Lang een streepje op voor wat mij betreft. Gewoon een kans geven.
0 0
geDaante
Precies, dat laatste. Ten Hag moet daarbij ook niet te degelijk doen, wat toleranter zijn voor 'mannetjes'.
2 -2
Web
Kom nou eens met een speler die niet fijn gewerkt heeft onder Ten Hag?
Dat is de maatstaf tegenwoordig, omdat je niet meer bij trainingen mag kijken zoals vroeger wel mocht , daar zie je hoe een trainer is en met spelers omgaat en training geeft, hoe de sfeer is in de groep enz
Gewoon aannames waar jij op uit gaat
1 0
Ozymandias
Waar baseer jij op dat Ten Hag niet goed met “mannetjes” om kan gaan. Dat is volgens mij juist iets wat Ten Hag goed kan gezien zijn verleden met spelers als Labyad, Ziyech en Tadić.
1 -2
Schip
Mannetjes met status zeggen TH ronduit hoe het moet en hij luistert daar naar. Dat is wat anders als om kunnen gaan met. Mannetjes zonder status komen er niet in bij TH. Het is maar wat kunnen omgaan met is.
0 -1
JariHeijden
En Promes bij Go Ahead.
0 0
geDaante
Lang is duidelijk 'weggestuurd' vanwege die akkefietjes in het veld. Anders stuur je hem niet weg en haal je ren slechter er voor terug
0 -2
Ozymandias
Kan het zo zijn dat ze Lang gewoon weg nog niet volwassen genoeg vonden spelen en dachten dat de ervaring van Babel nodig hadden? Jij kiest direct voor een theorie die het beste past bij jouw kritiek van Overmars en Ten Hag. Zoals je altijd voor de theorie kiest die het beste daarbij past. Feit is dat we geen idee hebben waarom Lang werd verhuurd. Er zijn vele mogelijkheden te bedenken waarom ze liever Babel dan Lang hadden. Trouwens was het een fout (iets wat ik toen al aangaf) maar het is onzin dat het duidelijk is dat Lang om zijn houding werd weggestuurd.
1 -1
JariHeijden
Je kunt ook zeggen dat het in het belang van de ontwikkeling van het talent van Lang was om ergens anders veel minuten in de eredivisie te maken. Misschien staat een en ander wel compleet los van elkaar. En is het qua investering in je eigen talent goed om te verhuren. Lang heeft zijn minuten gemaakt bij Twente en hij heeft zich daar duidelijk ook ontwikkeld. Dus we kunnen wel stellen dat het voor Lang goed was.
0 0
geDaante
Ik moet er inderdaad bij zeggen dat het mijn hele sterke vermoeden is.

Er is geen enkele te verantwoorde reden te bedenken waarom Lang plaats moest makenvoor Babel. Alleen al omdat Babel het niveau niet heeft en nooit gehad om bij Ajax te spelen.

Lang heeft duidelijk meer en betere kwaliteiten. Dan investeer je jn die jongen, zodat hij ook volwassener gaat spelen, in plaats van tijd rn moeite te steken in een middelmatige huurspeler, die het sowieso niet brengt, voetballend minder brengt.

De zoveelste rare frats van Overmars en Ten Hag, die het beiden gewoon slecht gedaan hebben afgelopen seizoen, wat een feit is.
0 -1
Web
Overmars is de man die Ajax trainers Bosz en Ten Hag geweldige selecties heeft gegeven
Waar Europa versteld van stond, grootste ploegen speelden ze van de mat
En Ajax is gezond geworden er nog boven op

BLIJVEN VOLHOUDEN DAT OVERMRS NIETGOED DOET

Lang gaan wij het nog eens over hebben, met een beetje mensen kenners had je dit al gezien
Gewoon een verkeerd mannetje, geloof mij maar

Maar dat gaat van zelf uitkomen
1 0
JariHeijden
Een mening is nog geen feit. Ook al presenteer je het als een feit. Het blijft een mening. Jouw mening dat Overmars en Ten Hag het slecht gedaan hebben afgelopen seizoen deel ik totaal niet.

En dat is ook een mening, en geen feit.
0 0
Sunny
Ik vond Lang tegen RKC onze beste aanvaller.
Heeft de potentie om voor de basis te gaan.
Kwikzilverachtig, tempo, dribbel, snelheid, dynamisch, techniek.
Ik hou wel van dit soort spelers.
3 0
Lazell
Eens. Moet even de zuurpruim uithangen: het was wel tegen de wissels van RKC, die (nog) geen dubbele bezetting hebben en pas 1,5 week in training zijn. Dat is nog lichtjaren verwijderd van de tegenstand in de CL.
1 0
Benleiden
Hij was héél aanwezig, nare jongen om tegen te spelen als back. Ik vond hem ook erg goed hoor!
3 0
Schwalbino
Zijn assist op Huntelaar was mooi. Als je zelf de kans creeert mag je ook proberen hem zelf af te maken dus ik verwachtte dat Lang ging uithalen maar schonk de kans aan KJ. Dit soort functioneel spel moet hij een hele wedstrijd lang laten zien. Dan gaan zijn kansen op meer speeltijd van zelf komen.
5 0
Web
Allemaal leuk maar met de concurrentie wat er nu voor in loopt, word het heel lastig voor Lang
En dan zullen wijn karakter zien, let maar op
Ik vind dat Ajax hem moet verkopen
Een Speler als Ekkelenkamp zo veel beter karakter
1 -4
geDaante
Liever een lastpakje die heel goed kan ballen, dan een degelijk type dat niet goed genoeg is voor Ajax
2 0
Web
Zullen wij dit even afwachten
Lang is een matige tot slechte speler
Ekkelenkamp is ook zwaar onder waardeert door jou
0 0
TomAjaciedd
Ekkelenkamp onderschat en Lang een slechte speler? Ik heb echt het gevoel dat mensen hier terug willen naar het beton voetbal van Frank de Boer. Je bent voor Ajax. Ajax staat voor creatief voetbal. Lang hoort daar tussen, Ekkelenkamp een stuk minder.
1 0
Schwalbino
De weg die hij heeft afgelegd is niet de makkelijkste geweest. Je kunt je wel voorstellen hoeveel hij, als Ajax fan, bij feyenoord is tegengewerkt. Desondanks zette hij door. Aan motivatie en doorzettingsvermogen geen gebrek.

De vraag is kan hij de draai maken naar meer functionaliteit en kan hij het geduld opbrengen.
1 0
MosesD
Marin is één van de opties voor de verdediging? Nee, dat dus juist niet. Marin is een aanvallende middenvelder, beslist geen controleur.
3 -1
31xAjax
Dat Freek Janssen dat niet ziet is nog tot daar aan toe, maar ten Hag zie dat ook niet.....
1 -1
Web
Die Ten Hag toch, wat maakt hij er een zooitje van, kan geen speler op de goede positie zetten. Tadic in de spits hij lijkt wel gek, Frenkie veel te ver naar achteren, Ziyech waarom zet hij hem op 10? Dat doe je toch niet. Blind en De Ligt zet je toch niet centraal, Donny is in alles geen middenvelder, Tagliafigo kun je overal neer zetten maar geen back, geld ook voor Dest
Promes kan er geen reed van, is veel minder dan Lang ( hoe vaak heb je dit wel niet gezegd ) Ten Hag hoe durf je Promes te brengen, en ook op verkeerde positie toch?
Zo kan ik nog even doorgaan, ben je nu echt zo dom?
Constant zeggen dat Ten Hag de spelers op verkeerde posities zet
Donny bleef en Ten Hag ging wat uitproberen met spelers, ten koste gegaan van punten met Marin?
Ik ben ook voor Schuurs, maar maakte hij niet te veel fouten? En stond die wel op de goede plek? Of zie jij een spits in hem, zou kunnen hoor, ik kijk bij jou nergens van op

Baal nog van de beide CL jaren van Ten Hag
Kut wedstrijden tegen Dynamo Kiev, AEK Athene, Bayern, Juventus, Real, Standaard, Benfica, Tottenham ,Chelsea 9 speles nog aanvallen )
Titel en de beker wat heb je er aan

Als Ajax niet was genaaid door de leiding, hadden ze weer door gegaan in de CL, en nog 10 punten pakken, is gewoon een wereld prestatie met die blessures

Maar blijf lekker door zeiken, over de nummers 12 tot16 die hij wel eens op andere posities uitprobeert, en niet altijd gelukkig uit pakt ,wat hij zelf ook wel weet, maar het waren wel wissel spelers hoor.

Graag een inhoudelijke reactie
Niet WEB heeft als zaterdag amateur gespeeld, daar ga je toch niet mee over voetbal praten
2 -4
Schip
Nog ff Web. Ziyech had direct op 10 gemoeten, zoals Bosz al liet zien. Maar dat durfde poepbroek TH niet. Totdat hij het afgelopen seizoen probeerde en direct zag dat Ziyech ervoor gemaakt was. Toen wilde hij niets anders meer. Nou, fabuleus inzicht voor een zelf uitgeroepen toptrainer hoor.

Frenkie heeft onder Keizer al op 4 en 6 gespeeld, nog veel gedurfder dan onder TH. In de jeugd ook op 6. Wat een visie, oh heil Ten Hag!

Tadic op 9 is de enige goede zet. En ook dat ging met grote aarzeling. Slaagde perfect tegen Bayern en vervolgens maanden niet meer gedaan. Totdat de groep zich weer begon te roeren en met Real in het vooruitzicht TH niet anders kon. En zie, het werkt!
0 -3
Web
Echt jij vind ook dat Ten Hag de spelers verkeerd neer zet
Echt?
Heb ik je toch overschat
1 0
Ozymandias
In het eerste halve seizoen van Ten Hag bij Ajax speelde Ziyech als middenvelder. Het seizoen daarna is hij op aanraden van Schreuder (die Ziyech bij FC Twente uiteindelijk als hangende rechtsbuiten had gebruikt) in een vrije rol op rechtsbuiten gezet. Schreuder heeft zelf een keer aangegeven dat Ten Hag dat op zijn aanraden heeft gedaan.

Dat is gezien het succes wat Ajax met Ziyech als hangende rechtsbuiten en Vd Beek als '10' had ook de juiste keuze geweest. Het is absurd dat je daar kritiek op hebt terwijl Ajax de dubbel won en de halve finale van de Champions League haalde mét prachtig voetbal. How ffing ungrateful can you be as a "supporter".
1 0
gi0vanni
Die combinatie liep inderdaad heel vaak goed maar Ziyech achter de spits met Promes op links en Neres op rechts liep ook geweldig. Het mooiste was dat er toen ook heel veel positie wisselingen waren.
0 0
MosesD
Gaat het wel goed? :-)
0 0
Web
Heel goed hoor, zulke posten plaatst ik normaal niet
Maar hij speelt constant op de man, en hoe.
Dat je Ten Hag geen goede trainer vind prima.
0 0
ProfessorX
Met je eens man , dat gezeik altijd van die betweters.
2 -1
Ozymandias
Bij Standard heeft hij zijn beste wedstrijden gespeeld in de rol die Vd Beek afgelopen seizoen had.
0 0
Web
Dat is gewoon zijn positie, zou je hem daar een wedstrijd of 6 laten staan, gaat hij het laten zien, heeft ook nog eens een geweldige trap in de benen
Ik durf zelfs te zeggen, met vertrouwen de beste speler in deze selectie met corners en vrije trappen
Deze speler heeft net als Schuurs vertrouwen nodig, heel bescheiden jongens zijn het
0 0
Robbie en de Kock
En waar speelde die dan? Op 10 of op 6?
Ajax beste spel vetleden seizoen was met Donny op 6 naast Martinez. Tegen Feyenoord, Utrecht, Valencia, Chelsea. Dat draaide als een tierelier. Net voor de blessures.
2 0
Web
Het middenveld met Martinez, Ziyech en Donny
Stond als een huis mee eens
Nu een andere situatie zonder Ziyech te weinig voetballend vermogen
Martinez samen met Donny moet creativiteit bij staan, Gravenberch moet dit kunnen, maar is nog te wisselvallig
Marin met Donny is hetzelfde type
1 0
ST
Lille. Tegen Valencia liep t veel minder.
0 0
trooop
Toch zou ik hem eerder op 6 zetten dan op 10, want als hij voor de bal uitkomt heeft hij al helemaal geen idee. Maar mij lijkt het vooral een pendelaar. Een rechter middenvelder, als dat nog zo mag heten.
Veelzeggend genoeg trouwens dat nog steeds niemand precies weet wat je met die gast aan moet. Terwijl hij helemaal niet zo slecht is.
3 0
EersteAanname
Ik was het vorig seizoen eens dat hij verhuurd werd omdat ik hem duidelijk niet goed genoeg vond nog voor Ajax, maar ik vind dat hij echt gegroeid is. Oogt erg gretig en heeft iets in z'n spel dat me aan Ziyech doet denken. Wat mij betreft juist wél de ideale 12e man en de eerste die ik op zou stellen wanneer Neres, Promes of Antony geblesseerd raakt.
3 0
Lagasj
Realiteit: Verkopen.
0 -5
altijdwelwat
Lang kan met zijn creativiteit juist een hele belangrijke rol gaan spelen , ik vind hem ook echt gegroeid in zijn spel. Heeft altijd iets dreigends , levert energie , heeft oog voor medespelers en kan iemand passeren.
7 -1
afca1985
Lang boven Promes any day of the week wat mij betreft
1 -2
Mozzer
Lang zie ik echt wel als 1e of 2e reserve.
Brengt altijd wel wat flair.

Marin moet zich bewijzen de komende duels, anders afscheid van nemen.
5 -2
036AFCA97
Vond hem tegen RKC erg goed invallen. Denk dat hij echt een goede nummer 10 zou kunnen zijn als hij de felheid en dat jagen wat hij tegen RKC deed vaker laat zien.

Hij heeft zijn karakter bij veel mensen tegen zich, maar een hele selectie vol Eitings lijkt me ook enorm saai. Hopelijk ontwikkelt hij zich goed want we kunnen wel een goede nummer 10 gebruiken. Liever Lang dan Labyad.
5 -3
AjaxHoorn
Eens. Hij heeft veel getraind in de zomer. Het is nu wel aanhaken of afvallen.
2 -1