'Gravenberch wil bepalender worden in Ajax 1'

ThijsZwagerman, 11-08-2020 om 14:20, 8285 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Voetbal International is het goed mogelijk dat Ryan Gravenberch komend seizoen zijn grote doorbraak gaat beleven. Het medium schrijft dat Gravenberch bepalender wil worden en zich deze voorbereiding definitief in het basiselftal van trainer Erik ten Hag hoopt te spelen. 

De inmiddels achttienjarige Gravenberch maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het uitduel met PSV en mocht afgelopen seizoen voor het eerst serieus ruiken aan een basisplaats in de Ajax-hoofdmacht. De tiener speelde, mede door de vele blessures na de winterstop, een serie wedstrijden als basisspeler. Uiteindelijk kwam Gravenberch afgelopen seizoen tot twaalf wedstrijden, waarvan acht als basisspeler. 

Mede vanwege die ervaringen tipt Voetbal International Gravenberch als de Ajacied die aan de vooravond van zijn grote doorbraak staat. ‘Gravenberch wil bepalender zijn in Ajax 1, zoals hij dat jaarlijks steevast in de jeugd ook was. Een mooi doel waar hij de komende maanden invulling aan mag geven’, schrijft het medium over de doelstelling van Gravenberch.

Scoor je WZAWZDB-zonnebril tijdens de hittegolf!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daveajax1976
Sorry maar ik zie niet wat veel mensen wel in hem zien!
Ik zelf vind het maar een erg matige speler en denk ook dat Ryan het niet bij Ajax gaat redden.
1 -4
geDaante
Dat kan, hoef je geen sorryvoor te zeggen ;). Misschien lijkt het voor jou zo doordat ie op één tempo speelt en wat traag lijkt, maar is erg handig met zijn lange stelten, en zal snel kunnen aanhaken aan het tempo qua handelingssnelheid denk ik. Passt makkelijk en strak, technisch, loopvermogen, heeft een actie. Komt wel goed.
1 0
Henkjanklaas
Gezien zijn leeftijd zeker hoopgevend. Maar is nog geen CL niveau waardige speler. Hoeft ook nog niet. Kan wel stappen maken binnen de eredivisie door veel wedstrijden te spelen. Blijft dus dat versterkingen noodzakelijk blijven mocht de club echt ver willen komen in de CL. Zal altijd zo blijven vrees ik zodat Ajax incidenteel successen boekt. En toch kaalgeplukt zal blijven worden door de “grote” clubs
0 -2
geDaante
Niet mee eens,je kan als Ajax niet 11 spelers hebben die al CL-waardig zijn, dus hoef je voor Gravenberch echt geen vervanger te halen. Het gaat er meer om een paar CL waardige spelers te hebben met wat ervaring, en daarbij toptalenten die de potentie hebben vrij snel CL waardig te worden. En dat kan je als team CL waardig maken. Die jeugd brengt namelijk wel veel gretigheid, en dat is uitermate belangrijk. Zit daarbij de teamgeest goed, kan je wat moois neerzetten.
1 0
Dit is mijn club
Hij zal nog echt stappen moeten maken want zijn handelingssnelheid valt tot dusver niet mee.
2 0
Pheadrus
Het is een lust voor het oog om Gravenberch te zien spelen met die prachtige elegante motoriek. Je zou hem alleen graag iets "dwingender" willen zien spelen. Dat zit tussen de oren en kan met volwassenheid te maken hebben. In iedere geval was een opvallend moment dat ook door "036AFCA97" hieronder is benoemd; op een bepaald moment bij bal verlies "vloog" Gravenberch er in en met een sliding neutraliseerde hij het gevaar. Dat is wat ik bedoel met dwingend spelen; power en onoverwinnelijkheid laten zien. Dat heb ik in het verleden te weinig bij hem gezien. Ik hoop dat dit een voorbeeld van de nieuwe Gravenberch is.
2 -1
Pheadrus
Even graag jullie inzicht horen; Wat als Gravenberch RCV zou staan?
0 -1
Ozymandias
Gravenberch komt op het middenveld aan de rechterkant niet goed tot zijn recht en ik zie niet in waarom hij centraal achterin aan de rechterkant beter tot zijn recht zou komen. Gravenberch moet als linkercentrale middenvelder spelen in een rol waarbij hij in de opbouw zich veelvuldig laat inzakken om het middenveld in te dribbelen of met een lange pass het spel naar de rechterflank te verleggen. In die rol kan Gravenberch tot een wereldtopper uitgroeien gezien het grote voetballende vermogen wat hij aan zijn grote atletische vermogen koppelt.
1 0
Whazzza
Best een aardig idee. Hij past daar beter dan Eiting in ieder geval
0 -3
036AFCA97
Nee. Daar heeft die de verdedigende kwaliteiten niet voor.
2 0
Joseph
Ben benieuwd hoe het middenveld er uiteindelijk uit gaat zien. Dat zal natuurlijk ook afhangen van Tagliafico en Donny.

Tagliafico lijkt me onhoudbaar, dat is echt het koopje van de zomer, is alleen de vraag wie hem gaat pakken. Dan zal Martinez naar zijn positie schuiven en dan hoop ik eigenlijk op Gravenberch, Eiting en Donny op het middenveld. Ik vind Gravenberch tegen RKC een aantal keer fanatiek terugsprinten, dat is precies wat Eiting nodig heeft naast zich. Lijkt mij een mooi gebalanceerd middenveld.
0 -1
Henkjanklaas
Is geen CL waardig middenveld.
2 0
Whazzza
Punt naar achteren dan? Mogelijk vindt Ten Hag Martinez niet de opkomende back die bij zijn systeem past.
0 0
Ozymandias
Ik zou het mooi vinden als Ajax weer met een '6' gaat spelen maar als je kijkt naar de talentvolle spelers die Ajax voor op '10' heeft (Lang, Jensen, Giovanni, Ünüvar, etc.) lijkt het me momenteel geen logische keuze. Ajax heeft momenteel namelijk alleen Blind en Eiting die qua type echt goed op '6' bij Ajax passen. Blind is als '4' nodig en Eiting is vooralsnog behoorlijk blessuregevoelig geweest. Martínez zou in sommige wedstrijden (waarin er een stofzuiger nodig is) op '6' kunnen spelen maar de meeste tegenstanders moet daar iemand met een groter voetballend vermogen staan.
0 0
Joseph
Zou voor Eiting ideaal zijn, maar denk dat het allemaal niet zo statisch moet. Martinez zal nooit een opkomende back als Tagliafico worden, ik zie hem meer op het middenveld zijn acties maken dan de lijn af rennen.
2 0
Ozymandias
Inderdaad, Martínez zou als linksback juist naar binnen moeten knijpen om vanuit de linkerhalf-ruimte het middenveld te versterken. Ik denk dat Ajax naar een 3-4-3 systeem moet overschakelen met (v.l.n.r.) Martínez, Blind en Jurriën als verdedigers, twee controlerende centrale middenvelders (Vd Beek en Gravenberch) die als box-to-box middenvelders kunnen spelen, Tadić in de spits en Promes, Neres, Antony en Kudus/Dest op de flanken.
0 0
Marcus
Vond Gravenberch denk als één van de weinige heel goed spelen. Positioneel heel sterk, speelde kan een mannetje voorbij en is sterk in zijn passing. Voor de balans op het middenveld vind ik hem heel complementair op ons middenveld. Zijn lengte en fysiek is iets wat goed Ajax kan gebruiken. Ik denk dat hij dit seizoen zijn doorbraak gaat beleven.
Van wat ik hoor en lees van Ten Hag denk ik dat hij hem als basis speler gebruiken bij de start van het nieuwe seizoen.
1 -2
036AFCA97
Ben echt fan van Gravenberch. Zie hem ook liever spelen dan Ekkelenkamp, Eiting en Marin. Denk echt dat hij kan uitgroeien tot onze eigen Pogba. Tegen RKC had die dat mooie afstandsschot, die passeerbeweging die Frenkie bij Modric deed en toen het een keer fout ging ging die er meteen achteraan en pakte hij de bal weer met een sliding. Als deze jongen niet overmoedig wordt door Raiola denk ik dat we heel veel plezier aan hem gaan beleven.
3 -2
Schip
Laat maar zien, elke speler wil dit. Jong zat, mist nog handelingssnelheid en arbeid in de omschakeling. Als hij een goede 6 wil zijn, moet hij druk zetten op die bal en niet alleen leuke dingen willen doen in balbezit. Die knop zou als eerste om moeten. Dan komt de rest vanzelf.
4 -1
Lazell
Vind het vreemd dat Gravenberch van meest aanvallend ingestelde middenvelder met de punt naar achteren nu opeens een controlerende speler wordt...
0 -2
Ozymandias
Dat is toch niet "nu opeens" gebeurd maar is een ontwikkeling die al werd ingezet toen hij in de B-jeugd speelde? Vd Beek en De Jong waren (volgens mij) ouder toen hun rol op het middenveld veranderde.
1 0
DeMeervanweleer
Ondanks dat ik zie dat hij heel goed kan voetballen, vind ik het er, door die lange benen, soms uitzien als een giraffe op schaatsen, het oogt niet flitsend allemaal, maar dat kan gezichtsbedrog zijn, net als bij Rijkaard destijds.
3 -1
Ozymandias
Dat moet dan inderdaad gezichtsbedrog zijn aangezien hij juist een vloeiende dynamiek heeft waarmee hij (zeker voor een speler van 1.90 meter) makkelijk draait en keert en hij heeft (voor een middenvelder) ook geweldige dribbel. Hij maakte het afgelopen seizoen in de Eredivisie per 90 minuten meer dribbels dan De Jong het seizoen daarvoor én had een hoger percentage aan geslaagde dribbels dan De Jong.
0 0
DeMeervanweleer
Lijkt dan eigenlijk bij nader inzien meer op de middenveld versie van Kanu. Die was ook onnavolgbaar, al zag het er anders uit vanwege die lange stelten.
Wat is zijn beste positie in jouw ogen?
0 0
Ozymandias
Momenteel denk ik dat de positie van linkercentrale middenvelder zijn beste positie is (omdat hij daar de afgelopen jaren de meeste wedstrijden heeft gespeeld) maar ik denk dat hij als linkshalf in een systeem met een '6' meer potentieel heeft. Alleen dacht ik dat ook van De Jong terwijl ik nu (nadat ik hem bij Barcelona veel wedstrijden als linkshalf heb zien spelen) denk dat Ten Hag het perfect heeft gezien dat hij als linkercentrale middenvelder het beste tot zijn recht komt.
1 0
Schwalbino
Dat is zijn manier van bewegen. Dat zegt niet zoveel.
0 0
Ozymandias
Gravenberch speelde redelijk tegen RKC en heeft duidelijk alles om een fenomenale speler voor Ajax te worden. Hij moet alleen naar de volgende versnelling schakelen om hetzelfde te kunnen betekenen als hij voor Jong Ajax kon betekenen. Toen hij de stap van de o19 naar Jong Ajax maakte had hij ook even nodig om een versnelling hoger te schakelen en toen hij dat uiteindelijk had gedaan werd het al snel duidelijk dat hij het niveau van Jong Ajax was ontstegen. Ik verwacht dat Gravenberch het komende seizoen die stap bij het eerste ook zal zetten en dat hij over een jaar niet meer uit de basis te denken is.
2 0
Soccerskins
ik denk dat het er heel erg aan ligt waar Martinez uiteindelijk komt te spelen. Als Martinez linksback komt te spelen moet Ajax nog een rechter centrale middenvelder halen die direct ook de aanjager naast Gravenberch kan worden. Wanneer Martinez toch op het middenveld blijft spelen zie ik Gravenberch nog geen basisplaats veroveren dit seizoen.
0 0
Ozymandias
Dat zou goed kunnen maar zou erg jammer zijn aangezien hij zo veel mogelijk speeltijd nodig heeft om die stap zo snel mogelijk te zetten.
0 0
Schwalbino
Veel potentie maar je ziet dat hij best nog vaak keuzes maakt in een wedstrijd die verkeerd uitpakken. Dat is ook niet vreemd want dat aspect kan hij alleen verbeteren door wedstrijden te spelen. Als hij daarin verbetert wordt hij vanzelf ook bepalender. Dit is ook waarom de laatste stap van de opleiding de praktijk is en waarom jonge talenten dus ook wedstrijden moeten spelen.
0 0
wendoo9
Weet niet wat ik van deze jongen moet denken. Hij kan zeker goed voetballen maar lijkt iets vertragend in zijn spel te hebben. Hij mist een soort van explosiviteit in zijn spel zoals een Anthony dat wel heeft. Het kort wegdraaien en gelijk door. Hoop dat hij het kan/of gaat veranderen anders wordt het een lastig verhaal voor hem. Moet wel zeggen dat hij nog wel vrij jong is dussss nog credit genoeg staan.
0 0
Schwalbino
Dat heeft hij af en toe omdat hij gewoon nog veel te leren heeft.
0 0
glob
Succes
0 0