Wijffels: 'Ajax kan de volgende stap niet zetten'

JesseTH, 10-08-2020 om 18:30, 23305 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Journalist Maarten Wijffels gelooft niet dat Ajax het niveau van een Nederlandse club écht kan ontstijgen. De afgelopen jaren kwamen er met spelers als Daley Blind en Dusan Tadić ervaren spelers naar Amsterdam, maar het lijkt Wijffels onmogelijk om zoiets structureel te maken.

'Ajax kan de volgende stap niet zetten op de transfermarkt', concludeert hij dan ook in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. 'Het lukte Ajax om Tagliafico, een 25-jarige international, Tadić en Blind te halen. De ervaren categorie. Maar lukt het om dat structureel te maken? Het zou pas een definitieve doorbraak zijn als jij een 23- of 24-jarige speler uit de selectie van Chelsea kunt bewegen om bij Ajax te gaan spelen.'

'Antony zal een groot talent zijn, maar dat hebben ze eerder gedaan', gaat de verslaggever verder. 'Je ziet dat Ajax altijd een club op Nederlands niveau blijft. Het lukt je niet om het structureel voor elkaar te krijgen. Ajax is misschien nog steeds de favoriet voor de titel, maar het zal ook weer een strijd worden tussen meerdere clubs.'

Collega Johan Inan gelooft wél dat Ajax nog een stap kan zetten in Nederland. 'Dan moet ik denken aan Berghuis of Ihattaren. Stel dat de coronacrisis niet had plaatsgevonden, waren ze dan gaan schakelen naar een Stengs? Je voelt wel dat ze de lijn door willen trekken en op zoek zijn naar een hegemonie waarin ze in Nederland de lakens uit gaan delen.'

Scoor je WZAWZDB-zonnebril tijdens de hittegolf!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Wat een hoop onzin. Ajax kan Nederland ontstijgen als het de ervaren rotte als Blind kan terughalen opgevuld met goede jeugd. Dat is de visie van Ajax en dat zal het blijven. Tagliafico is gehaald en naar de volgende wordt gezocht. Grote talenten kiezen nu al voor Ajax in plaats van andere topclubs.

Wat Ajax niet kan doen is Real, Barca of City na-apen. Maar moet dat dan? Ik denk van niet en dat hebben we de afgelopen jaren ook laten zien. Ajax moet bij zijn visie blijven (plan Cruijff) en erop toezien dat we foute aankopen tot het minimum beperken.
0 0
ElPistolero9
Eens. Ik vind die Wijffels een idioot, maar hier heeft hij wel gelijk imo. Het lukt Ajax maar niet om het financiële voordeel consistent in sportieve overmacht om te zetten. Wanneer hebben wij voor het laatst de competitie gedomineerd, dwz, van begin tot eind bovenaan staan en uiteindelijk 4-5 wedstrijden voor het eind kampioen worden? Volgens mij moeten we dan terug naar vorige eeuw. En PSV heeft dat wel meerdere keren voor elkaar gekregen deze eeuw.

Nee, laat je alsjeblieft niet verblinden door goeie Europese prestaties; in de Eredivisie zijn we verre van oppermachtig en misschien wel de enige club in Europa die financiële overmacht niet consistent weet om te zetten naar dominantie in de nationale competitie. Zelfs in 18-19, waarin we een waanzinnige selectie hadden, stonden we 90% van het seizoen achter op PSV en had het ook heel goed de andere kant op kunnen vallen.

Waar dat aan ligt, kan je lang over discussiëren, heb ik ook lang over nagedacht. Het is een combinatie van het moeten spelen met aanvallende speelstijl, het extra gemotiveerd zijn van tegenstanders, maar ik vrees ook met de clubcultuur, de mentaliteit bij jeugdspelers die zich graag in de kijker willen spelen bij topclubs maar niet zitten te wachten op Heracles uit.
3 0
Frank1978
Zoals ik hieronder al schreef, het heeft ook te maken met de ED als geheel. Psv en (ook vaak) Feyenoord kunnen dan wel minder materiaal hebben dan wij, ze zijn nog altijd aanzienlijk beter dan het gros van de andere teams. Zeker Psv lijkt zich vaak ook heel erg te kunnen focussen op de ED, iets wat wel eens minder is bij ons, wat jij ook al aangeeft. Het punt is gewoon dat Psv en Feyenoord normaal gesproken erg veel punten zullen behalen in de ED. Dan is er nog het probleem van ons dat onze sterkhouders altijd weer vertrekken na hooguit een paar jaar. Clubs als Bayern, PSG en Juve die al jaren hun competities domineren hebben dat probleem niet. Toch denk ik dat wij op de goede weg zijn, de EL finale en bijna de CL finale zijn veelzeggend, wie had dat nog niet zo gek lang geleden nog verwacht? We zullen met vallen en opstaan door moeten groeien naar de top van Europa, een stabiele Europese subtopper worden zou al een mooi streven zijn en van daaruit kijken wat er nog meer mogelijk is.
2 0
Mozzer
Klopt, maar je zou het jezelf een stuk makkelijker maken als je de sterkhouders van je concurrenten weghaalt. Dat doen Bayern en Juve ook. Vorig jaar had Ajax die ambitie met Bergwijn. Lukte helaas niet, maar de ambitie sprak me aan. Dit jaar had je dat kunnen proberen met Ihattaren, Malen, Boadu, Stengs of Berghuis. Sla je een dubbelslag en toon je ambitie. Maar goed, de zomer is nog lang. De interesse in Hojbjerg geeft aan dat Ajax ook in het >20M-segment kijkt en dat is positief
1 0
Liam
Maarten Wijffels. Haha. Aparte gast. Ik mag hem wel op zich want hij laat een ander geluid horen dan al die gasten die elkaar napraten.
0 -2
Mozzer
Het gaat erom dat Ajax de financiële middelen heeft tov de concurrentie om het Bayern of Juve van NL te worden met jarenlange heerschappij. Helaas weigert Ajax vooralsnog om het financiële voordeel optimaal te benutten. Dat is gewoonweg een vaststelling, geen veroordeling.
1 0
DeMeervanweleer
Wijffels kan zelf de stap van half-leeg naar half-vol niet zetten . Ajax heeft na een weinig spectaculaire, zeg maar saaie, periode met spelers als Sigthorsson en Gudelj, een grote transformatie ondergaan naar een attractieve speelstijl, met attractieve spelers als Ziyech, De Jong en Neres bijvoorbeeld. Die attractiviteit is ook nog eens samen gegaan met resultaten; finale EL en halve finale CL. Als de scheids en Abramovic c.s. er geen stukje voor hadden gestoken was Ajax ook verder gekomen in de CL. De CL achter elkaar winnen is slechts weinigen gegeven en naast heel veel geld moet je daarvoor ook een beetje geluk hebben. Ik stel mij tevreden met de intentie om met aanvallend spel met spectaculaire spelers en ook weer veel aankomend talent zo hoog mogelijk te komen. Ik kijk weer met veel plezier naar mijn cluppie en half Europa met mij.
2 0
JSF
Als we het van Wijffels moeten hebben/horen.... weinig niveau deze journalist...
1 -1
trainerdv
Dat wil Ajax toch ook helemaal niet? Dan wordt je een koopclub... Zo iemand krijgt zo vreselijk veel salaris dat het te scheef is binnen de selectie. Ajax wil zich onderscheiden met zelf opgeleide spelers, gerichte, talentvolle aankopen en vervolgens goede uitgaande transfers. Op die manier kun je incidenteel met de grootsten en rijksten der aarde wedijveren leert de geschiedenis ons.
0 0
Mozzer
Het gaat erom dat Ajax de financiële middelen heeft tov de concurrentie om het Bayern of Juve van NL te worden met jarenlange heerschappij. Helaas weigert Ajax vooralsnog om het financiële voordeel optimaal te benutten. Dat is gewoonweg vaststelling, geen veroordeling.
1 0
trainerdv
Ok, maar hier gaat het om dat we geen spelers van 24 jaar van Chelsea kunnen kopen., Das toch wan anders...Overigens zijn we het laatste decennium 6 keer kampioen geworden. Toch redelijk overheersend weer binnen NL.
0 0
Mozzer
Klopt, maar de Frank de Boer-titels voelen alweer heel lang geleden.
Laatste 6 jaar slechts 1 titel is wel beschamend gezien de spelers en mogelijkheden die je had.
En afgelopen seizoen, tot aan Corona, presteerden AZ en Feyenoord gewoon beter.
Het is dat je sterk aan de competitie begon.
Gezien de mogelijkheden moet je nu gewoon doorpakken en minimaal 5 keer op rij kampioen worden. Gegarandeerde CL-plaatsing dan, dus de extra gemaakte kosten verdien je zo weer terug.
0 0
AFCAsphere
Ajax heeft van speelronde 3 t/m 23 bovenaan gestaan, dus AZ presteerde niet beter. Feyenoord heeft zelfs 10 speelronden in het rechterrijtje gestaan. Pas toen Stam werd ontslagen en Advocaat erin kwam, begonnen ze betere resultaten te halen.

Daarnaast begon Ajax vanwege het slopende (maar succesvolle) seizoen daarvoor last te krijgen van blessures. Neres heeft na Chelsea-uit helemaal niet meer gespeeld, Labyad niet meer na Lille-uit. Bijna iedereen kreeg op een gegeven moment last van blessures. Ziyech, Blind, Promes en zelfs Onana. Nou moet je dat niet als excuus gebruiken, zeker niet als je als club zijnde deze spelers denkt te kunnen vervangen met Siem de Jong en Ryan Babel, maar Ajax presteerde prima tot aan de naaistreken van Rocchi in Londen en de blessuregolf die daarna volgde.

Om even op je ‘Bayern van NL’ te reageren: de verhoudingen liggen anders in de Eredivisie. De top 4 steekt ver boven de rest uit. Anderen zeiden het al in het thread over ‘Antonucci naar Feyenoord’, namelijk dat Feyenoord -ondanks hun matige selectie- hoogstwaarschijnlijk toch weer mee gaat doen met om het kampioenschap. De rest van de Nederlandse clubs is gewoon te zwak en dus pikken Feyenoord, PSV en AZ toch heel veel punten mee. De enige manier dat Ajax echt dezelfde rol in de Eredivisie gaat krijgen, zoals Bayern dat in de Bundesliga heeft, is als zij spelers van de concurrentie gaan wegkopen. Maar we weten nu al dat AZ, Feyenoord en PSV onredelijke bedragen gaan vragen, omdat ze weten dat Ajax veel geld heeft en ze een directe concurrent sterker maken. Maar dat geld zijn de spelers niet waar. Dus voor nu moet Ajax het doen op de manier van de afgelopen 2/3 jaar: grote talenten uit Zuid-Amerika en Europa kopen, talentvolle eigen jeugd opleiden en indien het mogelijk is een duurdere ervaren kracht uit het buitenland contracteren.
1 0
Van Reenen
Alleen maar t(wijffels)...!
0 0
ProfessorX
Wijffels ??
0 0
Ansjo
Niemand gaat er hier denk ik vanuit dat Ajax een basisspeler van clubs als Chelsea, City, Barca met nog jaren te gaan kan halen. Het blijft gewoon goed opleiden, scherp scouten en ervaren spelers met een Ajax profiel halen wiens speelstijl niet past bij de club waar ze dan spelen maar perfect is voor Ajax (Blind, Tadic, Promes).

Je kan ook niet verwachten van spelers als Onana, Nico, Ziyech etc dat ze bij Ajax blijven spelen tot het moment dat Ajax een speler heeft gehaald die beter is dan zij of ze te oud zijn geworden. Ik ben al blij als ze 3 jaar willen blijven en niet zoals Sanchez destijds al na 1 seizoen vertrokken.

De beste spelers van AZ overnemen zou normaal gesproken mogelijk moeten zijn als het om AZ spelers gaat die hun carriere slim hebben uitgestippeld. Een beetje snuggere AZ speler weet dat je altijd eerst een binnenlandse stap moet maken aangezien AZ je liever aan een buitenlandse club verkoopt waar je op de bank zal verpieteren dan je een binnenlandse stap te gunnen voor een marktconforme bedrag. En eerlijk is eerlijk de meeste AZ spelers hebben al moeite met de overstap naar de traditionele top 3 dus zijn bedragen tegen de 20 miljoen gewoon niet verantwoord. Dus tip voor de ambitieuze AZ speler: Laat een transfer clausule in je contract opnemen dat je voor een max bedrag een stap kan maken naar de trad top 3.
1 0
mistermiyagi
Boadu en Ihattaren voegen wat toe aan dit Ajax.
De rest zal ik zeker niet gaan halen uit de Nederlandse competitie
0 0
CrazyJew
Je kan pas oogsten nadat je gezaaid hebt, diezelfde Wijffels had ook de grootste mond in de tijd van de fluwelen revolutie terwijl iedereen nu zegt dat dit de ommekeer is geweest van waar Ajax nu staat. Laat hij zich nou maar druk maken om dat haven clubje dan trekken wij ons eigen plan wel
1 -1
wladimir
De ommekeer was juist eerder. Ajax kwalificeerde zich 5 achterelkaar voor Champions League. De eerste keer onder beker winnaar Martin Jol. Toen Frank het overnam werden Suarez en Emanuelson goed verkocht. Vanaf dat moment is de financiële positie beter geworden. Spelers als Stekelenburg, van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Blind, Anita, Eriksen, Siem de Jong, Derk Boerrigter en Arek Milik werden goed verkocht.

Spelers als Van Rhijn, Tete, Riedewald, Boilesen, Koppers, Dijks, Bazoer, Andersen, El Ghazi en Fischer vielen tegen maar werden doorgaans nog best goed verkocht.

Bosz heeft redelijk door geselecteerd en in dat seizoen werden we getrakteerd op een EL finale, maar weer geen kampioenschap. Het seizoen erop was een ramp geen Europees voetbal en weer tweede, maar vooral de ramp met Nouri. Keizer en Bergkamp werden niet zo netjes de deur uitgewerkt.

Vorig seizoen was fantastisch met de 34e titel en halve finale CL. Enorme transferinkomsten. Dit seizoen hebben we de CL ticket binnengesleept en overwintering in CL onterecht misgelopen. Daarna werd Ajax heel slecht. Ziyech is goed verkocht. Veltman een stuk minder. Onana en Tagliafico zullen de kassa nog wel doen rinkelen.

Financieel heeft Ajax het uitstekend gedaan. Financieel zijn we zoveel sterker dan de rest in NL. De jeugdopleiding is dit altijd geweest. Net als Bayers, Juventus en PSG zal Ajax het monopolie krijgen op de titel. Als de titel goed is voor een directe CL ticket ben ik ervan overtuigd dat Ajax kan aanhaken bij de Europese sub top met incidentele uitschieters.

Het aankoopbeleid moet wel beter en er moet meer naar eigen jeugd worden gekeken.
1 -1
Schip
Aangezien jij reageert op iemand die de FR als kantelpunt noemt en jij zelf stelt dat de opleiding altijd zoveel sterker is geweest, lijk je bedenkingen te hebben tegen de FR? Ik weet niet of ik dat er terecht in lees?

Jol haalde als eerste de CL kwalificatie, maar presteerde daarin zwak. De Boer debuteerde gelijk met een uit overwinning tegen Milan. En aan het einde van dat jaar, boekte Ajax onder vdBoog nog steeds rode cijfers hoor.

Het herstel kwam niet onder Jol, die ook geen kampioen werd. Bekerwinst maakt dat niet anders. De Boer draaide dat om en hoe.

En naast de sportieve successen onder Frank en de rust die dat ook financieel met zich mee bracht, is de verwaterde opleiding, die helemaal niet meer zo goed was als jij doet voorkomen, pas door de FR weer op een niveau gebracht waar het hoort. Namelijk met individuele en groeps techniektrainingen, nadruk op de ontwikkeling van het individu en een veel beter oog voor talent.

Als je ziet wat er uit de opleiding kwam en wat er nu redelijk stabiel uitkomt, is dat niet vergelijkbaar. NIemand kon een man uitspelen: Siem de Jong, Anita, Klaassen, Bouy. En dit zijn nog de geslaagde jeugdspelers.

Daarna kregen we Appie, Frenkie, Lang, Unuvar, Gravenberch. Die worden daarin wel gestimuleerd. Onder JOR was het one touch, zelfs in de opleiding.

Als Cruijff niet zijn naam eraan had verbonden, had de FR gewoon in de kiem gesmoord geweest, omdat Bergkamp en Jonk te weinig gewicht konden inbrengen maar 100% gelijk hadden over de middelmatige opleiding.

Dat Frank de club daarbij ook financieel heeft gered is duidelijk.

En dat onterecht CL mislopen: in Londen wellicht, maar thuis had je dat kunnen en moeten rechtzetten. Geen excuses. Wel eens met het niet netjes afscheid nemen van Bergkamp, Keizer en het feit dat meer jeugd moet worden ingepast. TH gaat dat niet kunnen. Die poept in zijn broek bij de gedachte.
1 0
MosesD
Frenkie komt niet uit de Ajax-jeugd en het is qua talenten altijd een golf beweging. Zo zijn er nu weer veel talenten, ook bij de andere clubs. Zo gaat dat nou eenmaal bij een klein voetballand.
0 0
mistermiyagi
Hier sluit ik me bij aan alleen is het onmogelijk om een Ihattaren en een Boadu te halen.
Verder heb ik geloof in de jeugd Schuurs, Gravenberch en later een Brobbey, Taylor en Unuvar.
Hopelijk blijft Dest en een Neres die terug komt van zijn blessure, Antony die een diamant lijkt te zijn.

Ajax zal makkelijk de titel pakken, internationaal zou je kunnen denken aan een vervanger van Tagliafico en een Onana die ik zie vertrekken.
Ajax heeft geld en de naam en eindigt waarschijnlijk in pot 2.
Dan is doorstroming naar de 8ste finale een stuk makkelijker en dit zal ook spelers aan gaan trekken..
0 0
Schip
Dat eerste staat me niet meer bij eerlijk gezegd. Maar nu neemt hij enkel waar wat iedereen al ziet. Ajax loopt niet weg, Ajax doet een stap achteruit. De vraag is of daarna die stap vooruit - of twee - weer komt. Wel van mening dat hoe langer de financiële kloof en CL deelname groeit / aanhoudt, hoe groter de kans is dat je die stap ergens kunt maken. Maar dan moet de opleiding echt nog een level hoger, of je moet de scouting nog veel verbeteren.
1 0
Schip
Voorlopig met Wijffels eens hoor. Je ziet dat Ajax een keer een uitschieter heeft en daarna zakt het weer in. En niet in alleen in Europa. In de eredivisie was het soms bijna lachwekkend, zo laag was het niveau van Ajax. Zelfs in thuiswedstrijden. Ziyech en Blind waren deels in de lappenmand, maar Tadic en Nico brachten ook ontzettend weinig. En ook voordat die eerste twee uitvielen begon het al stroef te lopen.

Ajax kan het geld niet(voldoende) omzetten in kwaliteit. Jeugdtalenten kunnen we halen. Daarboven niet. We blijven afhankelijk van onze opleiding en dus zak je na een piek weer weg. Al die verhalen dat als AJax miljoenen binnen schept, het gat met de rest onoverbrugbaar wordt is ook zulke koek. AZ had zo de titel kunnen pakken. Hadden zij vervolgens CL gespeeld en miljoenen binnengehaald. Ga je met je onoverbrugbare kloof.
2 -1
Ansjo
Volgens mij ben je vergeten hoe groot de waslijst was aan blessures bij beoogde basisspelers. Zelfs de invallers raakten geblesseerd.

Daarnaast zitten we helaas kennelijk weer een seizoen opgescheept met "tactisch meesterbrein" ten Hag. Ik vind die vent niets voor Ajax en had gehoopt dat hij in deze periode de stap zou maken naar een andere club. Maar we zitten volgens mij nog een jaar aan hem vast.
0 -2
Schip
Die waslijst was er niet toen het spel al minder werd. Wellicht is dat aan je aandacht ontsnapt. Tegen Valencia thuis was de hele kliek er, op Neres na. Dat kan echt niet de reden zijn dat het spel minder wordt of dat je zonder enige bezieling faalt in het in eigen huis gelijk spelen.

Daarna zijn de blessures pas gekomen. En dan nog mag je verwachten dat het team een basisniveau houdt, wanneer je routiniers als Tadic, Nico en eigenlijk vdBeek ook in je team hebt staan.
1 0
Joseph
Je vergeet dan een beetje hoe laag het niveau van de rest van de eredivisie is, het stelt echt niks voor wat de rest laat zien in Europa. Ajax kan dan lachwekkend zijn geweest( wat ik vooral bij de arbitrage vond liggen) ze zaten niet ver naast overwinteren in de CL, daar kan de rest van de eredivisie alleen maar van dromen.

Ik denk dat Antony het bewijs is dat Ajax geld om kan zetten in kwaliteit, dit was 5 jaar geleden een speler die onmogelijk was om te halen voor Ajax. Natuurlijk kunnen ze geen kwaliteit kopen om de CL te winnen, maar dit is een speler die de eredivisie al ontstegen is voordat hij kwam.

Dat er sporadisch clubs in de buurt komen, zal altijd gebeuren, AZ had inderdaad de titel kunnen pakken. Dat lag meer aan blessures bij Ajax dan een kwaliteit van AZ. Haal Stengs en Boadu weg en je ziet opeens een AZ dat moeite zal hebben zich in de top 5 te handhaven, dat is het verschil tussen een club die de competitie ontstegen is. Ajax zou zich ook kwalificeren via de voorrondes, AZ gaat dat niet lukken.
2 -2
Schip
Op jeugdtransfer gebied is een stap gemaakt, maar daar win je geen titels mee en je dwingt er ook geen CL kwalificatie / 2e ronde mee af.

Spelers die het team echt beter maken en als motor fungeren, zijn amper haalbaar. Dat is ook geen vanzelfsprekendheid, want iedere club worstelt met zulke aankopen. Ook in de PL. Maar het niveau van Ajax was vorig jaar gewoon laag, althans 2e seizoenshelft.
1 0
DT10
Tja, als je het op transfer-gebied al aflegt tegen Lille, de nummer 4 van Frankrijk, waar Ajax afgelopen seizoen toch behoorlijk makkelijk over heen liep in de CL.....
0 0
Bensco
Ik vind het ook allemaal nog vrij kwetsbaar. Van absolute sportieve dominantie is nog allerminst sprake. Financieel zijn we andere clubs ontstegen maar afgelopen seizoen (19/20) is het tot de eindstand eigenlijk nog spannend gebleven wie er kampioen zou worden. Ik denk dat het aankomend seizoen ook nog lang niet gestreden is. We hebben een sterke selectie met spelers die duidelijk van een ander kaliber zijn dan de andere clubs maar er zijn meer puzzelstukjes die op zijn plek moeten vallen. De concurrentie zal dit jaar ook sterker worden. Van AZ weet ik het niet zo goed, het zal me niks verbazen als die Europees voetbal laten schieten voor de competitie. Maar Feyenoord met Dick Advocaat en PSV met Roger Schmidt zullen hun huid duur verkopen.
2 0
Frank1978
Ik vraag mij echt af of sportieve dominantie, zoals Bayern al jaren de BL domineert, wel een haalbare kaart is in de ED. Het gros van de teams hier is, niet respectloos bedoeld verder, zo matig qua niveau. Ook al omdat de teams er vrijwel ieder jaar weer compleet anders uitzien. Dit maakt dat er zo gek veel niet voor nodig is om veel punten te pakken en normaal gesproken doen clubs als Psv en Feyenoord dat dan ook. Wat weer inhoudt dat ieder puntenverlies voor ons fataal kan zijn. Ajax lijkt ook soms de focus en de absolute wil om te winnen te missen in ED wedstrijden. Hoe kun je tegen Chelsea een verschrikkelijk hoog niveau halen (en met een normale scheids win je die wedstrijd gewoon) en het vervolgens compleet af laten weten tegen Heracles? Dit moet echt beter bij Ajax, maar zelfs dan, normaal gesproken zijn Feyenoord en zeker Psv ook duidelijk beter dan de rest. De BL, de Franse competitie en de Serie A zijn gewoon heel andere competities, zonder echt zwakke broeders. Bayern, PSG en Juve zijn de enige clubs daar die er echt (ver) boven uitsteken en hun voornaamste concurrenten verspelen gewoon regelmatig punten tegen de andere teams.
0 0
Bensco
Heb je wel een punt in zekere zin. Al schat ik de middenmoot van de BL en de Ligue 1 ook niet zo hoog in. Er zijn vanuit die competities weinig clubs die echt meedoen in Europa ondanks het feit dat ze wel 4 tickets elk voor de CL hebben.

De rest ben ik het wel mee eens. Je hoort vaak van spelers dat ze zich moeilijk kunnen opladen tegen de kleintjes na topwedstrijden. Het is ook een wereld van verschil natuurlijk. In Europa speel je tegen ploegen die voor grote belangen spelen. In de eredivisie tegen clubs die al blij zijn dat ze meedoen. Het verschil uit zich dan in dat je het ene moment ploegen tegenkomt die willen voetballen en het andere moment ploegen die liever lopen te schoppen en te hakken om dat ene puntje binnen te harken.
1 0
Joseph
Ajax is het niveau van Nederlandse clubs al ontstegen, geen idee waar deze vent het over heeft.

Structureel de top 4 van Europa halen is wel onmogelijk. Ajax zal altijd afhankelijk zijn van talent dat ze opleiden waardoor ze een hoger niveau kunnen haken dan ze kunnen kopen.

Frenkie, de Ligt en Ziyech bepaalde het niveau, niet Blind en Tadic die altijd haalbaar zullen zijn als Ajax zo doorgaat.
0 -3
Ansjo
Onzin. Bij Ajax gaan er nog zoveel zaken verkeerd. PSV en AZ hebben tegenwoordig de talenten in de aanval. Wij leiden alleen maar verdedigers en middenvelders op. We leiden bijna nooit meer aanvallers op. Waarom spelen Boadu, Stengs, Gakpo, Ihatarren niet bij Ajax in de opleiding? Ik weet nu eigenlijk al dat die Hansen en Brobbey het niet gaan redden en dat zijn dan de grootste aanvallende talenten die we hebben maar die zullen wel nooit hoger spelen dan Willem 2 oid. Natuurlijk hebben we ze wel in de opleiding gehad met Promes, Bergwijn, Mahlen etc maar die zijn of vroeg weggestuurd of hebben de debiele stap op 15 jarige leeftijd naar het buitenland gemaakt.

Tel daarbij op de achterlijke aankopen van Magallan, Kristensen, Alvarez, Marin etc. Er zit gewoon iets compleet fout in de scouting en opleiding wat dat betreft.

En dan ben ik ten Hag nog vergeten. Dat is gewoon een middle of the road trainer en in de verste verte niet het "tactisch meesterbrein" wat er over hem gezegd werd. Ik had de hoop dat dit zijn laatste seizoen zou zijn maar we zitten kennelijk nog een jaar langer aan hem vast.

Dus dit wordt waarschijnlijk weer een seizoen waar de kampioen pas rond speelronde 33 bekend is.
0 0
Drukwerk1968
Jij hebt oogkleppen op. Zou je niet beter op een Rotterdams forum kunnen gaan schrijven?
0 -1
Van Reenen
Volgens mij is Donyell Malen opgeleid bin Ajax.
0 0
Ajax114
Grote onzin, we stonden gelijk met AZ toen de competitie stopte . Structureel hebben wij elk jaar de grootste moeite in de nederlandse competitie en dat zal komend seizoen niet anders zijn.
2 -2
Joseph
Kijk anders even naar de Europese prestaties van Ajax en AZ, of de financiële huishouding, Ajax is de rest van de eredivisie al een paar jaar ruimschoots voorbij. Ajax haalt meer punten dan de rest bij elkaar opgeteld.

Als de spelers met dezelfde intentie en motivatie in de eredivisie zouden spelen, zou een een ontzettend eenzijdige competitie worden. Dat AZ zo dichtbij is gekomen, heeft daar dan dus ook mee te maken, naast blessures natuurlijk. En er zal altijd een club zijn die opeens een goede lichting heeft, zoals Ajax dat voor Europa kan hebben. AZ krijgt zojder Stengs en Boadu nu ook niks voor elkaar, speelt dan vooral om in het linker rijtje te blijven.
0 -2
JariJari
Ja, met het zware programma uit Europa achter de rug. De modellen lieten niet voir niets zien dat we meer dan 90% kans op de titel hadden zonder een punt meer te hebben.

Je kan je alleeb pas echt dominant maken (permanent klassen beter) door in een andere competitie te spelen. Anders trekt de rest permanent je niveau omlaag.
0 -2
Schip
Onzin. Die 'modellen' gingen uit van statistieken uit het verleden. En dus van gedateerde informatie, toen het verschil met AZ nog groter was. Dit AZ deed het ook verdienstelijk in Europa, schakelde taaie tegenstanders in eigen huis uit en won in een opvallende trendbreuk twee keer van Ajax (en van andere traditionele topploegen in de eredivisie).

Anders gezegd: dit AZ was volwassen in de prestaties en won ook in een periode waarin het voetbal minder goed was.

Als je vindt dat Ajax de eredivisie is ontstegen, heb je echt een borrel te veel op. De ploeg is enorm uitgehold door de verkoop van Frenkie en De Ligt. En nu dus Ziyech en mogelijk nog Onana en Nico (en Donny).

Het is financieel misschien een groeiende kloof, maar sportief gezien wordt de ploeg steeds afgetopt door de transfers. En daardoor kun je niet echt bouwen. En dus blijft Ajax klopbaar in de eredivisie. Sterker nog, ik denk dat de tegenstand dit jaar fors zwaarder wordt met een vrijwel ongewijzigd AZ, dat veel vanuit vaste patronen speelt en dus baat heeft bij dezelfde spelersgroep en dezelfde trainer. PSV heeft een prima trainer aangetrokken en veel jong (groot) talent. Feyenoord is er eveneens op vooruit gegaan.

De enige ploeg die ik qua niveau nog niet kan peilen is Ajax. Maar waar in het team zijn we erop vooruit gegaan precies? Enkel Antony? DIe gaat de ploeg niet dragen hoor.
1 -1
JariJari
Nee de modellen gaan uit van het recente verleden. Ga de methologie maar eens lezen.
0 -1
altijdwelwat
Ihattaren heeft wel geteld 6 goede wedstrijden gespeeld afgelopen jaar , de rest was vaak gewoon matig tot slecht . Heeft ook enorm veel aanleg om zwaar te worden, kwam ook 8 kg te zwaar terug uit de corona.
1 0
Schip
Hij zakte inderdaad weg, maar het niveau daarvoor was echt hoog. Hij lijkt mentaal idd uit balans, ook gezien de opmerkingen van Schmidt over hem nu. Maar voetballers zijn net mensen... Had hem er graag bij gehad. Zoals die collega van Wijffels zegt: dat had weleens een echte stap vooruit kunnen zijn, als je zulke talenten kunt halen, wellicht nog met een goede routinier erbij.
0 0
3*stars*3
Niet vergeten dat zijn vader destijds doodziek was maar dat hij toch doorspeelde en zaten goede potjes bij.
Tegen Ajax was hij de beste man in Eindhoven.

Die gozer kan er wel komen als hij mentaal stabiel blijft.
Maar volgens mij zit hij ook bij Mino en heeft nog steeds niet verlengd...
0 0
Babangida83
Feyenoord werd 1x kampioen en het jaar daarna degradeerden ze bijna naar de Eerste Divisie, zo slecht. Ajax groeit beetje bij beetje, maar wel op een duurzame manier. Dit jaar doen we in principe wel een klein stapje terug. Maar dan nog hebben we de beste selectie van het land.
5 0
Van Reenen
Één stapje terug? Ik moet het nog zien. Misschien valt het mee. Kijk alle wedstrijden van vorig seizoen eens terug. Dan weer deze speler of spelers die weinig thuis gaven, dan de week erop weer een andere speler. Ik heb wedstrijden gezien waarbij het leek of Ziyech niet meespeelde, terwijl hij op papier wel aanwezig was. Als TH de spelers zo ver krijgt, dat het hele elftal aanwezig is op het veld week-in week-uit dan boek je vooruitgang.
0 0
Whazzza
Langzaam maar zeker lopen we uit op onze Nederlandse concurrenten wat betreft:

-Uitgaande transfers. Zeker wat we voor onze toppers krijgen. Maar zelfs voor spelers die nog niet zijn doorgebroken krijgen we bedragen waar Nederlandse concurrenten soms basisspelers voor verkopen.
-Talenten die we binnenhalen. Wat we ervoor kunnen betalen, maar ook wie er wil komen.
-Championsleague inkomsten. 35 miljoen alweer dit jaar.
-Commercie, doordat onze merknaam internationaal groeit.

AL deze factoren versterken elkaar. Transferwaarden nemen bijvoorbeeld toe en meer talenten willen komen, wanneer je steeds Champions Leauge speelt en je naamsbekendheid als beste opleidingsinstituut groeit.

Als we nu een paar keer kampioen worden, en daar hebben we in deze fase nog een beetje geluk bij nodig getuige afgelopen seizoen, dan lopen we zover uit dat we binnen Nederland niet meer in te halen zijn.

Bij de internationale top kom je niet. Maar daar dicht onder, met behoud van eigen identiteit, is toch al schitterend?
5 0
ajaxminimax
Wat kan deze man altijd veel onzin vertellen. Samen met Hoijtink de meest kansloze journalist. Wat die 2 soms ook schrijven, als ik op het werk zoveel onzin verkondig sta ik op straat.
1 0
RuffRhythim
Snapt zo'n figuur nou echt niet dat zo'n proces een aantal jaar in beslag neemt?
1 -1
ProfessorX
Wijfels ?
0 0
Odin
Twijfels...
0 0
Juichtoon
Wijffels schreef half jaar geleden nog dat hegemonie van Ajax zeker was en nu weer niet. Gewoon een aandachtstrekker.
Ajax zou wel Ihataren dienen te halen. Een van de toppers van de Eredivisie.
1 0
AjaxDaniel
Daarom graag de Super League
7 -1
DonAdam
Alsjeblieft niet, dan spelen we hooguit incidenteel mee met de grote jongens. Want we zaten bij de eerste keuze, maar we zijn afgevallen ter faveure van clubs als Roma en Milan omdat de Nederlandse markt te klein is.
0 -4
RuffRhythim
Als je in zo'n Super League speelt komen die grotere jongens ook naar Ajax toe dat kan je toch ook wel zelf een beetje bedenken?
3 -2
DonAdam
Nee, het gaat om de televisieinkomsten en sponsorinkomsten uit Nederland. En de Nederlandse kijker betaalt niet of nauwelijks voor pay per view of premium kanalen. De Italiaanse markt is veel groter.

De gunfactor is er wel en de naamsbekendheid ook, wat dat betreft is AJax groter dan zelfs Milan, vandaar dat Ajax initieel werd genoemd, Maar na enkele vergaderingen viel Ajax af bij de vaste deelnemers; Ajax wordt hooguit af en toe als gastdeelnemer uitgenodigd. Hoe dan ook, de sjeu gaat eraf als die League er komt; nu doen zelfs de kampioen van dwergstaatjes mee in de voorrondes CL, als die League er komt doen alleen de topclubs uit de 4 grote competities mee. Dat betekent dus geen stunt in de CL meer zoals vorig seizoen.

Overigens heeft de UEFA eieren voor zijn geld gekozen en de grote competities 4 tickets voor directe poulefase deelname gegeven, en daarmee is de Super League voorlopig van de baan. Met als gevolg dat er slechts 6 tickets voor de kleine landen over zijn.

Ik zie aan de minnetjes dat jullie zoals gewoonlijk niet ingelezen zijn in de materie. Ik zuig dit niet uit mijn duim, dit zijn de feiten. Er staat nota bene een NRC artikel over dit verhaal online. Uiteraard achter een paywall.
0 -2
JariJari
"Nota bene een NRC" lol. Je zit er helemaal naast, maar met zulke bronnen ...
0 0
geDaante
En daarom ben ik ook altijd zo kritisch, ik wil dat het maximale uit Ajax gehaald wordt, dan moet je niet aankomen met belachelijke aankopen als Kristensen, Magallan, Alvarez, Marin, Babel, Siem de Jong, Promes voor bijna 20 miljoen, etc., etc.

Als Ajax zijnde en dus financieel vele malen zwakker, kan je niet zo gokken met aankopen, moet dat veel secuurder en kritischer bekeken worden, zodat je optimaal gebruikt maakt van het weinige geld dat je relatief hebt. Bij twijfel niet doen, dan gewoon jeugd erin. Sowieso eerst naar jeugd kijken, en daar ook veel vertrouwen in hebben.
3 -5
3*stars*3
Zaten zeker een paar belachelijke en te dure aankopen tussen.
Vooral Kristensen deed echt pijn aan de ogen.
De fans van Boca waren erg happy met vertrek van Magallan.
Maar kom op, hoe kan je Promes in rijtje zetten van miskopen.
Liet vorig seizoen zien dat hij er juist stond in de grote duels.

Ja, ja dan zullen mensen beginnen over inbreng van Ziyech maar Promes stond er toch wel.
Dat moet jij inzien maar op 1 of andere reden wil je nooit toegeven dat je iets verkeerd heb ingeschat.
Geen schande om toe te geven hoor...
1 0
CoolRunnings
Jammer dat je niet actief ben, je mening geeft, in de topic over de terugkeer van Vanenburg. Daar kun je natuurlijk niet kritisch zijn over de huidige directie of dat Cruijff ook gecharmeerd was van middenvelders zoals Wouters, Winter, Scholten. Of dat Cruijff intresse had in de bonkige spits Cyrille Regis maar uiteindelijk kwam een andere bonkige spits Hennie Meijer en dat was de 3e of 4e keus.
0 0
Web
Promes ook al een miskoop?
Dat zij je ook al van Blind, want dat kwam ook in jou posten voor
3 -2
Web
Noem nou eens een club in de wereld waar geen miskopen zijn
Voorlopig heeft Overmars zowel Bosz als Ten Hag geweldige selecties gegeven waar ze de top van Europa mee haalden
Iets wat niemand voor mogelijk had gehouden. Pure feiten
Ajax is daarbij ook nog eens kerngezond.
Nog nooit heb ik jou over de goede aankopen gehoord. Echt nooit
Opnoemen heeft geen zin, want de volgende post begin je er zo weer over
Constant weet over de miskopen beginnen
Ik waardeer je altijd door je onderbouwing, al ben ik het lang niet altijd met je eens
Maar dat maakt niets uit
Maar haal buiten Jonk ( afgod van jou ) ook eens iets positiefs aan in deze mooie club
4 -3
ProfessorX
Bied je aan zou ik zeggen ,
1 -1
DonAdam
Een club mag blij zijn als 50% van de aankopen een voltreffer is, en mag zijn rijk rekenen als die voltreffers voor de hoofdprijs weggaan. En laat Ajax in die luxe positie zitten.

Maar goed, je kan natuurlijk altijd vinden dat het glas half leeg is....
6 -1
AjaxDaniel
In wat is Promes een belachelijke aankoop?
7 0
AJAXAFC1
Maarten weet niet wat groeien is... wie er 5 jaar geleden zei en komen ervaren spelers uit de premier league naar ajax werd ook niet serieus genomen... was gebeurde er 2 jaar geleden blind en tadic terug....

dus je kan dit nooit voorspeler misschien komt er wel een meer europese competitie waar je meeste van de tijd gewoon tegen topclubs speelt en eigen competitie iets minder spannend word...
dan kan ajax best keer die slag maken of komt er een financiële andere markt...

mensen die zeggen dat iets niet kan neem ik niet serieus ;)
3 0
geDaante
Dat kan zeker wel, en in principe vrij makkelijk, als het aankoopbeleid maar consistent heel erg goed is, en men de jeugd niet uit het oog verliest, juist voorop zet, en de opleiding zo sterk mogelijk maakt en houdt.

Want dat is altijd het probleem geweest; goede periodes (oogsten) als gevolg van jaren daarvoor een duidelijke visie in de opleiding en binnen de club hebben (zaaien), om daarna (noodgdwongen door vertrek bijvoorbeeld) mensen te vervangen door ongeschikte en incapabele figuren, die die goede visie vervangen door een kansloze. Zo verpestte Van Gaal en diens volgelingen de opleiding volledig, waardoor je 15 jaar lang pure middelmaat en minder door zag komen bij Ajax, als ze al doorkwamen. Ook over het algemeen zeer slecht aankoopbeleid, bracht Ajax bijna tot de afgrond.

Tot Cruijff ingreep.

En daarom wilde Cruijff ook werken met een Technisch Hart, om aankopen te laten bepalen door meerdere technische mensen, zodat er niet zo snel miskopen gedaan zouden worden, en de jeugd niet over het hoofd werd gezien, de Hoofd Jeugdopleiding zou namelijk meestemmen.

En het sneue is, dat zo'n TH makkelijk en perfect had kunnen werken. Maar als men het van bovenaf niet wil en aanstuurt, en niet aanpassingen maakt waar nodig (zoals verantwoordelijkheden beter afbakenen, Hoofd Jeugdopleiding bijvoorbeeld ook Directeur Opleidingen maken), dan is het altijd gedoemd te falen.

Maar zoals de organisatiestructuur nu is, met Overmars als technische alleenheerser, is de kans op verval en het weer in verkeerde handen vallen van Technisch beleid erg groot. In mijn ogen is ie nu al in de verkeerde handen. Maar het kan nog erger, als de opvolger van Overmars nog minder zou zijn. Diegene kan namelijk alles naar zijn hand zetten, de jeugd weer gaan negeren omdat hij de druk van de korte termijn voelt, etcetera.

Met het juiste beleid, kan Ajax structureel bij de Europese subtop horen, en geregeld uitschieters maken naar de absolute top en dus ook CL winst.
5 -4
Deepblue
Cruijff heeft juist voor de nodige vertraging gezorgd door een halve revolutie, met een slecht plan en slechte aansturing te toeteren. Als voetballer geniaal, als manager gewoon onder de maat.
Gelukkig stelt de huidige directie vervolgens orde op zaken en zijn we waar we wezen moeten. Deel wel dat het aankoopbeleid echt scherpen zal moeten.
1 -1
Web
Heb je nu nog steeds niet ingezien dat Johan zich verkeken heeft op het TH
Daarom ben je sterkhouders als Jonk en Bergkamp kwijt bij de club
Grote fout van Johan, dacht daar veel te makkelijk over. Hij had er een sterke persoonlijkheid als Beenhakker boven moeten zetten. Maar daar maakte Johan ook al ruzie mee
De oude garde weet maar al te goed dat Johan geniaal was, maar ook veel fouten maakten. Ik volg Ajax al meer dan 50 jaar
Johan is onder de jongeren foutloos, nou echt niet
3 -1
DonAdam
Je mag Overmars niets verwijten, juist zijn werkwijze heeft Ajax het succes gebracht, waar Jonk en Bergkamp ruziend de tent uitrolden en het TH opbliezen. Ik ben met je eens dat het niet te hopen is dat Overmars in de nabije toekomst weggaat, want hij is de sleutel tot het succes en de kans op een chaos die zijn vertrek zou opleveren, is enorm. Het is aan hem om een opvolger langzaam klaar te stomen.

Hoe dan ook, je zou moeten hebben gezien dat de struktuur van het TH niet werkte. Een organisatie kan nooit democratisch geleid worden, laat staan dat er een assistent van de hoofdcoach in zit die de baas is van de hoofdtrainer. Er moet altijd een persoon zijn die de eindverantwoordelijkheid heeft en de beslissingen neemt.
1 0
DonAdam
Ik kan enigzins met Maarten Wijffels meegaan als hij denkt dat Ajax het niveau in Nederland niet struktureel kan ontstijgen, want de Nederlandse markt is gewoonweg te klein om qua begroting zover weg te lopen. Maar zijn idee dat Ajax een jonge topspeler bij een club als Chelsea kan weghalen is werkelijk krankzinnig. Chelsea heeft sinds Abramovic de club overnam ongeveer 1,5 miljard aan spelers uitgegeven en de club heeft een begroting van ruim een half miljard. Die mag is aan de harddrugs, hij is knettergek.

Ajax is naar verluid bezig om Ryan Sessegnon bij Tottenham los te weken, een club die onder de (begrotings) wereldtop zit waarin Chelsea zich bevind. Dat zou een mooie eerste stap zijn en ook het maximale wat een club als Ajax kan doen. Soweiso, dat een speler als Antony naar Ajax gekomen is in deze tijden, is al heel wat. Zoiets gaat de andere clubs niet lukken.
2 -1
TontoKarnaggel
Ik wil helemaal geen 23 jarige speler van chelsea halen, ik wil een talent als Antony halen, ik wil een speler als Unuvar zien doorbreken en ik wil af een toe een ervaren speler als Blind of Tadic erbij krijgen, en ik wil vooral het echte "Ajaxvoetbal" zien. Dat samen is meer dan voldoende om kampioen mee te kunnen worden en europees soms flink mee te tellen. Ik wil succes halen waar ik trots op kan zijn en niet omdat we toevallig het meeste geld hebben. Dat dat dan inhoud dat we geen real madrid gaan worden kan ik heel goed mee leven.
Wij zijn geen chelsea, man city of psg, en dat zou ik ook helemaal niet willen zijn, wij zijn namelijk Ajax....
2 -1
Ozymandias
Ajax zou deze periode kunnen gebruiken om talenten van Europese topclubs te kopen die daar momenteel nog geen uitzicht hebben op een basisplaats en ze wel willen verkopen zodat ze meer geld hebben om te investeren in aankopen. Spelers als bijvoorbeeld Henrique (als Tagliafico vertrekt) van Atletico Madrid en Neto (als Onana vertrekt) of Emerson (als Dest en Ajax een concurrent voor Mazraoui wil aantrekken) van Barcelona.
3 0
geDaante
Zeker, maar dat zou een korte termijnboost zijn, het gaat er vooral om dat prestaties consistent en ook op de lange termijn uitstekend zijn, om structureel bij die europese subtop aan te haken en geregeld te pieken en de absolute top te verrassen.
1 -2
RayJordaan
Precies! Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik Henrique nog nooit live heb zien spelen maar beelden spreken boekdelen, geweldige speler.

Wordt wel heel druk op het middenveld met de middenvelders van het eerste en de aanstormde talenten.
0 0
Ozymandias
Dit is een andere Henrique dan de middenvelder. Beide speelde voor Gremio maar deze Henrique is een linksback die Atletico afgelopen seizoen aan ze had verhuurd.
0 0
RayJordaan
Oh excuses, ja lijkt mij ook een hele technische en aanvallend goede back.
1 0
vincent_DV
En toch denk ik echt dat als Ajax met een goed verhaal komt, een goed plan met een mooie stip aan de horizon en je betaalt gewoon goed, dat je ook spelers kan krijgen zonder verleden in Nederland. Als je echt je best doet denk ik dat je spelers als Lanzini van West Ham bijvoorbeeld of Paqueta van AC Milan wel kan paaien. Zelfde geldt voor jonge jongens bij topclubs(buiten de topclubs die jeugd wel kans geeft zoals Barca, Real, Bayern etc). Je ziet het ook nu veel in Duitsland, hoe veel Engelse daar wel niet gaan voetballen, Madueke van PSV. Ik denk dat daar best nog kansen liggen
0 0
Dit is mijn club
De wens is de vader van de gedachte. AD mannetje.
1 0
fanforeffer
open deur ,van een domme journalist ! corona tijd ? tv gelden ? klein land ? Heel knap van Ajax om zo hoog mee te spelen.
2 0
Schwalbino
Ajax wordt beperkt door de omzet. Natuurlijk kun je dan geen speler van 23 halen die bij Chelsea 3 keer zoveel verdient.
6 0
BokkieBokstra
Nou, die verschillen blijven echt en als je denkt even een talentvolle 23 jarige van Chelsea aan te trekken dan ben je wel heel naief. Het gaat net om dat jaartje extra spelers houden en er in slagen oudere goede spelers die wat met Ajax hebben terug te halen.
2 0
Toeschouwer
Kruideniers zijn het bij Ajax
0 -4
Frank1978
En die "kruideniers" zijn alweer twee jaar op rij de beste van Nederland en het had verdomd weinig gescheeld of Liverpool had zijn CL finale tegen kruideniers moeten spelen. En wat presteert jouw club?
3 0
ajaxxcied4life
Heb jij echt de moeite genomen o.
1 0
Amsteraaij
Mooi als overmars dit seizoen weer zo'n aankoop doet. Kan dat lulverhaal van wijffels meteen de prullenbak in
2 0
3sterrenAjax1
bij wijffels is de wens altijd de vader van de gedachte. nu de nummer 1 weer standaard de cl in gaat moeten we doorpakken. als we meermaals op rij het cl-geld incasseren wordt de achterstand wel degelijk onoverbrugbaar. er moet nog een linksback, creatieve 6 en rechter centrale verdediger bij, allen die er direct staan.
4 -1
Ozymandias
Het is nu toch al decennia duidelijk dat het opleiden van spelers het fundament van elke Champions League waardige tream van Ajax is? Zelfs aankopen die een grote rol hebben gespeeld in Champions League waardige treams (zoals recentelijk Schöne, Ziyech, Neres en De Jong) hadden vaak eerst een paar seizoenen bij Ajax nodig voordat ze het Champions League waardige niveau haalde. Spelers als Tadić, Blind en Tagliafico zorgen voor een hoge vloer maar het zijn spelers als Ziyech, De Jong en De Ligt bepalen waar het plafon van Ajax ligt. Spelers als Ziyech, De Jong en De Ligt kan Ajax alleen (helpen) opleiden want spelers die in hun eerste seizoen direct al dat niveau hebben zijn voor Ajax niet haalbaar.
4 0
f.m.d.
Ik zie het ook niet gebeuren dat Ajax structureel de Eredivisie gaat domineren zoals Juventus in Italie, Bayern in Duitsland of PSG in Frankrijk.
2 -1
Bjorn
Met de vermogensposities van nu heeft het daar wel alle schijn van. De kloof groeit. Er zal nog een stap gezet moeten worden: direct de concurrentie leeg kopen.
1 0
jutter
Vrijwel niets snijdt hout wat dergelijke figuren te melden hebben. Ook dit weer, ja denken zal nog wel gaan, maar zodra er om steekhoudende argumenten wordt gevraagd om e.e.a. te staven geven de meesten niet thuis. Dat heb je doorgaans ook met die zogenaamde analisten op TV, die denken de wijsheid in pacht te hebben, maar in werkelijkheid gebakken lucht lopen te verkondigen. Vaak niets te zeggen hebben en ook nog eens met een visie over een bepaalde wedstrijd komen, waar je je totaal niet in kunt vinden. Natuurlijk is ook daar een remedie voor, gewoon niet meer kijken of luisteren naar al dat stompzinnige geleuter. Wou eigenlijk niet reageren op dit soort onzin, maar heb me toch weer laten verleiden.
1 0
Frank1978
Als hij ook maar iets anders had beweerd, was het AD waarschijnlijk 99% van haar abonnees kwijt.
1 0
Frank1978
Wijffels hoopt hier vooral op als je het mij vraagt.
1 0
Web
Weet ik wel zeker, die man haat Ajax
1 0
Web
In ieder geval Wijffels hoop het
Structureel gaat ook niet lukken
Tadic en Blind hadden beide iets met Nederland, daarbij is Blind ook nog een Ajacied
Hij heeft zeker een punt, een goede speler die niets heeft met Nederland komt niet zo maar naar Ajax. Ajax zal het van goed scouten moeten hebben.
En dat je vrij zeker bent van CL voetbal, kan ook nog de doorslag geven

In Nederland kunnen PSV en Ajax van iedereen winnen normaal
Maar zouden PSV en Ajax in de Duitse competitie spelen, dan komt het verschil wel heel erg te voor schijn
Daar zit het probleem de tegenstanders zijn gewoon niet goed genoeg
2 0
ajaxrulesz
Dat zien wij als supporters allang. Echt doorpakken zit er nietbij. Het blijft toch beperkt tot een paar dure talenten van max. 10 miljoen ofzo. Al moet ik zeggen dat ajax daarin weg erg kundig is want ik denk niet dat er momenteel op de spelersmarkt een betere middenvelder te koop is met meer potentie dat kudus voor 9 miljoen die je voor het 4 dubbele kunt verkopen binnen 2 a 3 jaar.
1 0
FSideMaluku
Ik denk dat het behoorlijk goed zit met het transferbeleid tot nu toe, en gezien de omstandigheden helemaal. Gisteren was je speler 45 miljoen waard en nu mag je hopen op de helft. En wat is precies "de volgende stap"? Dat we Drogba in zijn hoogtijdagen voor een prikkie mogen overnemen? Of dat Ronaldo op zijn 41ste naar AJAX komt?
0 0
ram
Hmm... ik zou niet weten waarom dit niet zou kunnen. Raar dat dit ook niet onderbouwd wordt. Wat is er anders dan met Nico, Dusan en Daley dan? Leg dat eens uit, zou ik zeggen?...

Volgens mij hebben we nog altijd veel geld en de spelers die we (eventueel) gaan verkopen gaan ook weer zat opleveren. We spelen Champions League en hebben aardige sponsorinkomsten. Onze status is alleen maar gegroeid sinds de ervaren topaankopen.

Met andere woorden: ik vind me dit een onzin.
0 0
Aetim
Ja, en bovendien zijn ze er alledrie nog altijd.
0 0
Santiago
Het lijkt me vrij duidelijk dat er qua transfers nog een niveau boven namen zoals Nico, Dusan en Daley is. Dat is niet heel controversieel en daar heeft hij gewoon gelijk in.

Zelfs bekende spelers die hun draai niet vinden bij hun topclub zien vaak transfers naar lagere competities niet zitten. Dan hebben ik het niet over de compleet onhaalbare categorie zoals iemand hieronder Ronaldo of Drogba aanhaalt, maar zelfs over mindere spelers.
0 0
ram
Nee, de absolute top halen kan niet. Maar dat is niets nieuws. Als Ajax een stap wil maken op de transfermarkt, dan kan dat gewoon. We kunnen vergelijkbare spelers halen als Tadic en Blind en/of beter. Ik zie niet in waarom dat niet zou kunnen.
0 0
insectenverdelg
Leuk en aardig maar zo gaat t al jaren. El finale was onmogelijk. Daarna was zo grapje in de CL onmogelijk de EL was het podium voor Ajax. Nu kan je niet structureel die stap zetten.

Je moet is kijken waar Ajax naar toe is gegaan de afgelopen 10 jaar. En waar het vqndaan komt. Zolang je blijft geloven, iets wat vdSar en Overmars v.a. dag 1 g3daan hebben. En ja er moet goed beleid bij blijven en het moet verantwoord. En nee t wordt nooit Real of Bayern. Maar er is echt veel mogelijk. En Wijfels is wer alleen maar negatief.
0 0
Web
Nico is goed gescout
Blind en Tadic hebben beide iets met Nederland
Blind zelfs een echte Ajacied
Zo makkelijk komen de spelers met extra klasse niet in Nederland spelen
0 0
VoorAltijdNummer14
My god, kon ik maar zo mijn geld verdienen...
1 0