'Ajax moet proberen Rodriguez naar A'dam te halen'

BartVeenstra, 10-08-2020 om 14:10, 22192 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax zou in de zoektocht naar een nieuwe linksback moeten aankloppen bij AC Milan voor Ricardo Rodríguez. Dat is Maarten Wijffels, journalist bij het Algemeen Dagblad, van mening. Ajax wil haar selectie op de linksbackpositie naar verluidt sowieso versterken, ongeacht het wel of niet aanblijven van Nicolás Tagliafico.

'Weet je wat Ajax moet doen? Ze zouden moeten proberen om Rodríguez, die een half seizoen bij PSV speelde, naar Amsterdam te halen', zegt Wijffels in de podcast van het Algemeen Dagblad. 'Bij AC Milan verdient hij te veel om in te leveren, maar Ajax is het salaris aan het omhoog gooien. Dan heb je een uitstekende linksback en hij kan zich een jaar voor het EK in de kijker spelen bij Zwitserland. Ik zou dat proberen.'

Johan Inan, Ajax-watcher namens de krant, geeft aan dat Ajax sowieso een linksback wil aantrekken. 'Ze hebben niet echt een linksback achter Tagliafico. Martínez misschien, maar ik geloof dat Ten Hag hem liever niet als linksback opstelt', aldus Inan, die er nog altijd rekening mee houdt dat Donny van de Beek en André Onana vertrekken. 'Het is zoals bij Donny van de Beek de vraag of daar dan nog een coronakorting bij komt. We weten dat Real Madrid al heel lang achter hem aan zit, maar ik kan me voorstellen dat ze dat bedrag nu met zes, zeven of acht miljoen omlaag willen schroeven.'

Denk jij dat FC Kopenhagen stunt en wint van Manchester United? Zet in en krijg 12,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
En Real heeft gelijk moet ik als Ajax-supporter in Ajax-pijama en Akax-zonnebril op bekennen. Marc zal gerust genoegen nemen met 72 miljoen euro ipv 80 miljoen. Marc zal wel zeggen, dat hij akkoord gaat met een coronakorting van 8 miljoen euro, want zo kennen wij Marc wel. Haalt nooit het vel over de neus van een andere club.
0 0
Rockpotje
In zijn passing en traptechniek is hij echt een bovengemiddelde back en hij heeft voldoende inzicht. Maar ik heb het gevoel dat hij het tempo in de top niet aankan. Bij Milan kiezen ze uiteindelijk ook voor Hernandez die veel beter kan omschakelen. Nu komt Milan natuurlijk weer een beetje terug, maar dat ik is nog steeds niveau Europa League en daar moeten we toch boven durfen mikken. Voor de Eredivisie is hij echt prima, dat hebben we (vrij kort) gezien. Maar in de CL tegen Bayern of Liverpool wil ik het nog weleens zien.
0 0
ST
Goede back hoor! Wordt hier duidelijk onderschat.
0 0
ProfessorX
Alweer Wijffels en moeten ???
0 0
RuffRhythim
Rot toch op met je Coronakorting man!
De poencompetities zijn afgerond. De TV miljarden zijn veilig gesteld.
Wat nou Coronakorting? De hoofdprijs dokken of anders bekijken ze het lekker!
4 0
Van Reenen
Kan best, zie mijn reactie.
0 0
Jan Doedel
Zo is dat!
2 -1
Kingoffdatoilet
Te matig. Gezien bij PSV en hij heeft zichzelf daar al afgetest voor Ajax
1 -2
afcasven1995
Gaat zo goed als zeker naar Torino.
0 0
Marcao
Ex pisveejer met een knotje. Dacht het niet.
2 -9
JOHANisGOD
Doe niet zo kinderachtig!
8 -2
trooop
Geen slechte speler maar geen goed idee. Het moet eens afgelopen zijn met al die verdedigers op ons middenveld, want dat is waar martinez dan weer komt te staan. Dat doet ten hag maar lekker bij z'n volgende clubs. Ik zou bijna zeggen: blijf met je poten van ons voetbal af.
Gewoon martinez op linksback, dat kan hij uitstekend. En alvarez verkopen, deze week nog.
0 -7
Web
En Rodriguez is een uitstekende speler ( back ) past beter bij Ajax dan PSV
2 0
Web
Zal het doorgeven aan Ten Hag
Wie bepaald wat ons voetbal is
Jij!
Martinez heeft een behoorlijke indruk achter gelaten op het middenveld
Het middenveld Martinez, Ziyech en Donny stond als een huis
Van alles wat, goede voetballer die de mensen voor de goal zet, iemand die de ruimte ziet, en een speler die de ballen weer opraakt bij balverlies en ze aan de goede kleur geeft
Met Dest, Blind en Tagliafigo had je genoeg aanvallende impulsen van achter uit
Evenwicht noemen ze dat
Met 11 Frenkies win je geen wedstrijd
1 0
Drukwerk1968
Nog een kind met zonnesteek
1 -1
ram
Hoezo "gewoon"? Dat jij toevallig denkt dat Martinez is gehaald of verdediger of back, doet er natuurlijk totaal niet toe. Martinez heeft bij ons niet/zelden als back gespeeld en is geweldig op het middenveld. Ik snap dit soort posts echt totaal niet.
4 -1
trooop
Dat jij toevallig denkt dat hij 'geweldig' is op het middenveld doet er natuurlijk ook totaal niet toe. Zo zijn er nog wel meer dingen die er in feite totaal niet toe doen, maar laten we ons daar niet teveel van aantrekken. Daar wordt alles heel saai van.

Martinez houdt zich prima staande op het middenveld, omdat het een prima voetballer is. Maar je staande houden is niet genoeg, voor het Ajax-middenveld moet je voetballend gezien extra's hebben. Het gaat niet om de gemiddelde wedstrijd, daarin redt Ajax zich sowieso wel. Het gaat erom dat we voetballend de baas blijven onder de hoogste druk. Daar heb je handige spelers voor nodig die denken in een-tweetjes, die voelen van welke kant fel jagende tegenstanders komen en dan niet slechts 'geen balverlies lijden', maar die de brille hebben daarvan te profiteren.

Dat is nog belangrijker nu gebleken is dat ten hag een voorkeur lijkt te hebben voor degelijkheid op het middenveld, voor relatief techniekloze spelers. Naast zulke spelers is martinez wat mij betreft een teveel aan niet-natuurlijke-middenvelders. Hij is op het middenveld zeker geen ramp, zoals bv alvarez wel is, maar het is niet ideaal. Als ten hag dit seizoen naast hem kiest voor bijvoorbeeld gravenberch en tadic als middenvelders, dan zou ik er al beter mee kunnen leven. Maar dan nog kan het beter. Als de voetballende oplossing onder hoge druk tenminste je uitgangspunt is.
2 -1
Web
Waarom Ten Hag dan met een middenveld van
Frenkie, Donny en Schone ( graag uitleg )
Het lult maar aan
Martinez is een uitstekende middenvelder
Cruijff ( ooit van gehoord )
Speelde altijd met dat type
Klaassen was de eerste die Johan op papier zou zetten
Jij wil zo graag als een kenner over komen, maat je snapt er niets van
En dan dat drammen, 17.03 dictator ook nog
0 -1
trooop
Het is nu wel een keer duidelijk web. Ik begrijp er geen zak van en cruijff gaf jou al gelijk toen hij wouters 75 jaar geleden op doel zette. Of was het spits? Hoe dan ook, schaf eens een airco aan.
1 0
ProfessorX
Mee eens , want het grote Ajax had spelers als Neeskens , Wouters Davids als zulk soort middenvelders hard en meedogenloos , maar wel overzicht en techniek .

Bij Barca had je Busquets .
Bij alle topclubs heb je gewoon zo een speler nodig als Martinez
0 0
ram
Haha, nee, een mening doet er natuurlijk wel toe (verhoudingsgewijs). Ik zeg "Dat jij toevallig denkt dat Martinez is gehaald als verdediger of back" omdat dat niet belangrijk is. Hij is gehaald door Ajax maar niet per definitie voor de achterhoede. Dat verzin jij en is gewoon fout en daarmee ging je hele argumentatie de mist in. Dat was mijn punt.

Wat betreft je 2e en 3e alinea: dat doet er wel toe, want dat is jouw mening. Maar ik ben het er totaal niet mee eens.

Ik vind Martinez juist wel de perfecte middenvelder omdat hij felheid combineert met voetballend vermogen. Hij en Nico zijn de enige spelers in de selectie met felheid in hun spel en dat is hard nodig, zeker op het middenveld. Ik vind Martinez absoluut noodzakelijk op het huidige middenveld; zonder hem misschien we verdedigend echt iets. En in topvorm is Martinez ook nog eens een geweldige voetballende middenvelder. Hij heeft echt alles wat betreft wegdraaien, stukje dribbelen en passen.
0 -1
trooop
Hehe, je eerste zinnen, ik dacht 'daar kom ik wel mee weg'. Niet dus, punt voor jou. Of beter: half punt. Want of hij nou voor het middenveld of voor de verdediging gehaald is doet er niet zo toe (ik denk beide want ten hag houdt niet van specialisten). Mijn punt is dat het wat mij betreft in Ajax-termen eerder een verdediger is. Hij kan wegdraaien, dribbelen, passen, inderdaad. Maar het is altijd op basis van reageren, 'ad hoc', daardoor vaak wat moeizaam en structureel zonder plan. Extra knap eigenlijk dat het hem toch vaak lukt - goede speler. Maar het verfijnde middenveldspel zit niet in z'n natuur. Dat is een belangrijk verschil voor als de echte druk erop komt. Tottenham, valencia, chelsea, juve etc.
0 0
Web
Nogmaals kijk naar een team, wat heb je nodig, wat staat er voor, naast en achter
Laat Ziyech zich alleen focussen op het aanvallende gedeelte omdat hij daar het beste in is
Laat Donny de ruimte belopen, waar van hij uit scoort
Dan past Martinez daar uitstekend tussen, draait zo weg en is altijd aanspeelbaar.
Jij kan alleen maar individueel kijken
0 0
ram
Haha, sportief! Ik hou het bij "heel punt" trouwens, haha, aangezien ik dus al aangaf dat het niet uitmaakt voor welke positie hij is gehaald. Supporters en media zeggen vaak dat een speler ergens voor is gehaald terwijl de club dat zelden naar buiten brengt en/of de trainer posities kan aanpassen.

En voetbaltechnisch blijven we het oneens, haha. Ook prima! Ik vind het juist een middenvelder omdat hij ook een drive heeft en goed kan voetballen. En aangezien Blind achterin geweldig is, zie ik Martinez al helemaal als middenvelder.

Ik vind het ook niet alleen reageren; ik vind hem dus ook een goede voetballer. En ik denk dat het je juist tegen sterkere ploegen ook spelers nodig hebt die fel kunnen verdedigen op het middenveld. Voetbal is niet alleen maar "verfijnd middenveldspel". Spelers als Casemiro en Kante zijn niet voor niets extreem belangrijk voor hun ploegen. Met de huidige selectie is Martinez de eerste die ik opstel... op het middenveld! ;)
0 0
trooop
Voetbal is zeker niet alleen maar verfijnd middenveldspel, maar het beheersen daarvan is wmb wel een voorwaarde. Het is niet zo dat zulke spelers daarnaast per definitie niks anders kunnen. Daarbij heb je niet perse bikkelaars nodig, mits je goed samenwerkt met het drukzetten. Is gewoon een iets anders soort benadering.

Ik ben trouwens niet zo'n fan van kante, en al helemaal niet van casimero. Vooral casimero kan echt niet voetballen. En toch is het natuurlijk geen slechte speler. Maar doe mij maar kovacic: die beheerst imo alles wat nodig is.
0 0
ram
En laat Martinez nu juist meer een type Kovacic zijn dan een type Casemiro ;)

Al is het vrij raar dat je geen dan bent van Kante, vind ik. Dat is toch echt bizar goed... Casemiro natuurlijk ook. Jij bent duidelijk geen voorstander van enige felheid en verdedigende power; dat is duidelijk. Maar dat betekent gewoon dat je overlopen wordt.
0 0
trooop
Je kunt inderdaad zeggen dat martinez dichter bij kovacic in de buurt komt dan bij casimero, maar mij gaat het hierom: zijn het qua eerste natuur, zeg maar in de kern, voetballers? Of zijn het in de kern eerder balafpakkers/tegenhouders/verstoorders? Zo bekeken komt martinez wmb aan de kant van casimero en kante.

Geen fan van kante: dat is echt een hele onnatuurlijke voetballer. Het is bijzonder dat zo'n goede balafpakker toch zo aardig kan ballen, dat is de enige reden dat hij zo aanbeden wordt. Maar puur voetballend veroorzaakt hij elke wedstrijd meerdere hele onhandige situaties voor z'n teamgenoten.

Het draait om raffinement. Misschien dat dat woord je helpt begrijpen wat ik bedoel. Dat onderscheidt de wat meer gemaakte voetballers van de rasvoetballers.

Nee, geen power betekent allerminst dat je overlopen wordt. Zoals ik al zei: gewoon goed samenwerken met drukzetten. Andere aanpak.

Ik ben niet per definitie een tegenstander van felheid en power. In de praktijk is het 9 van de 10 keer alleen zo: felheid en power dient meestal als compensatie voor gebrekkige vaardigheden. Voetbal draait om slimheid en kunde met de bal, niet om knotsen en tegenhouden. Dat is ook een manier om te winnen hoor, maar niet mijn manier. En in mijn ogen ook niet de Ajax-manier.
0 0
Vierendertigste
Wat een volslagen absurd idee.
Niet het niveau Ajax.
1 -4
Web
Een goede voetballer hoor, zou zijn beelden maar eens bekijken
2 0
Raver
Gewoon Blind linksback en Schuurs en Martinez centraal klaar af
0 -14
Web
Nee, hoe kom je er op om Blind back te zetten
Dat kan hij redelijk, maar centraal is hij een baas van een speler
3 0
ram
Tuurlijk. Lekker Blind van de plek halen waar hij als een absolute wereldtop veldheer stond te ballen en hem neerzetten op een plek waar hij overduidelijk veel minder is. En lekker Martinez naar de verdediging halen terwijl hij op het middenveld heeft bewezen geweldig te kunnen spelen.
1 0
Deepblue
Blind nooit meer uit het centrum halen.
5 0
Meerkoet
Pure middelmaat.
Dan kan je beter investeren in een talent.
1 -7
gebruikersnaam
Die Wijfels heeft iets te lang met zijn koppie in de zon gezeten volgens mij
0 -7
ram
Waarom? Wat is er mis met Rodriguez?
3 0
ProfessorX
Salaris is bizar
1 0
ram
Volgens mij valt dat wel mee en/of valt daar wel wat te regelen.
0 0
mgtow
Prima back. Daar kan je je prima mee vertonen in Europa. Bij psv balen ze nu nog dat ze zijn salaris niet kunnen betalen. Gelukkig hebben ze wel toppertje Bruma. Haha.
8 0
Lazell
Idd. Heb mij er nog over verbaasd hoe makkelijk hij voetbalt, zeker voor een back. Aan de zijlijn is het normaal lastig omdat je minder opties hebt, maar door zijn extreem goede traptechniek heeft hij een veel groter bereik en dus meel afspeelmogelijkheden dan de gemiddelde back.

En we missen een vrije trappen specialist.

Goede optie, als hij betaalbaar is.
0 0
ajaxrulesz
Tobbertje zul je bedoelen. Btw Rodriguez is bijna rond met Torino.
1 0
AFCA14JC
Volgens mij is Rodriguez geen slechte optie alleen komt Martinez in mijn opinie het best uit de voeten op linksback dus dat is al gedekt. En te dure optie als back-up. Gelukkig bepaald Maarten Wijffels of z'n vriend Sjoerd Mossou het beleid niet!
0 -4
PetrosQ
Waarom vind jij Martinez het beste uit de voeten komen als linksback? Welke specifieke kwaliteiten heeft hij daar?

Persoonlijk vind ik hem de beste verdedigende middenvelder / controleur die we hebben. Hij is verdedigend ijzersterk, goed loopvermogen, sterk in de duels en combineert dat met dito veldspel. Je krijgt hem nauwelijks van de bal, hij speelt bijna altijd eerst vooruit, heeft een goede traptechniek om het spel te verleggen en kan mee in het combinatievoetbal van Ajax, ook hoger op het veld.
1 -1
ram
Ik snap echt niet dat je zegt dat Martinez het best tot zijn recht komt als back. Daar heeft ie bij ons niet gespeeld en op het middenveld was het fenomenaal...

Laat hem dan lekker op het midden en haal een linksback, zou ik zeggen.
2 -2
fc Barcelona_ke
fenomenaal was hij zeker niet. hij is niet echt middenvelder, maar deed afgelopen seizoen aardig. dat is niet precies waar Ajax hoopt. Marin en Alvarez waren slecht, Gravenberch Eiting waren nog niet klaar, daarom posteert Ten Hag hem op het middenveld, maar hij speelt beter op het centrale verdediger of linksback
3 -1
ram
Ik ben het er totaal niet met je eens. Op het eind van het seizoen (zeg de laatste 25%) was hij iets minder: true. Maar daarvoor: absoluut fenomenaal. Hij werd vaak man van de wedstrijd of had dat moeten worden. Verdedigend supersterk en ook voetballend top.

Centraal achterin is hij ook niet verkeerd hoor. Hoe hij op linksback is weten we niet. Ik zie geen enkele reden om hem van het middenveld te halen en ook als je kijkt naar zijn kwaliteiten past hij daar het beste.
0 -2
Aspers73
Fenomenaal? Frenkie was dat, Martinez zeker niet.
3 -1
ram
Frenkie was fenomenaal plus ;)

Maar Martinez was echt wel geweldig. Ik zie hem op het middenveld de wereldtop halen. Centraal achterin zie ik dat niet gebeuren. Misschien kan ie als linksachter ook ver komen maar dat weten we niet.

Ik haal liever een bewezen linksback zodat we Marti op het middenveld kunnen houden.
1 -3
PetrosQ
Volledig met je eens. Ik begrijp niet waarom men dat niet ziet. Waarschijnlijk omdat Martinez wat minder opvalt en Frenkie bepaalde acties had waardoor hij wel opviel.

Martinez is Frenkie niet, maar dat zijn vrij weinig spelers. Hij deed het ontzettend goed als middenvelder het eerste halfjaar en ook als verdediger speelde hij uitstekend. Hij mist daar allen lengte.

Veel spelers die het o.a. van hun passing moeten hebben speelden aan het eind matig. Dat kwam doordat je een groot deel van de wedstrijden met statige spelers als Babel, Huntelaar en Tadic speelden. Tadic is dan nog wel creatief, maar kan niet in zijn eentje aanvallen. Hij is daarin ook vaak meer ondersteunend dan onderscheidend.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Eigelijk ken hem te slecht om te zeggen goed of slecht... als veel zeggen dat die goed is moet ik dat maar voor een waarheid aannemen.
0 0
ram
Goh... origineel idee. Daar had vast niemand aan gedacht. Maar ik zou wel voorstander zijn. Ik vond hem bij Wolfsburg bij de beste backs ter wereld horen en bij PSV deed ie het ook vrij goed. Prima speler.
4 0
Ozymandias
Inderdaad, Rodríguez wordt deze maand pas 28 en in het seizoen 2017/18 en 2018/19 speelde respectievelijk 47 (gemiddeld 88 minuten per wedstrijd) en 41 wedstrijden (gemiddeld 86 minuten per wedstrijd) voor AC Milan. Alleen om de een of andere reden haalde hij maar af en toe het niveau wat hij bij Wolfsburg bijna elke wedstrijd haalde. Als hij bij meerdere clubs was mislukt zou dat een slecht teken zijn geweest maar het komt komt regelmatig voor dat een goede speler bij één club gewoon niet goed tot zijn recht komt om vervolgens bij zijn volgende club weer zijn normale niveau te halen. Bergkamp en Vd Sar zijn daar een goed voorbeeld als Ajacieden die duidelijk bij de absolute wereldtop hoorde maar bij Italiaanse clubs geen schim van zichzelf waren om vervolgens in de Premier League weer wereldtoppers te worden.
6 0
ram
Precies. Ik zie hem bij ons zijn niveau wel weer halen. En hij is vrij compleet: zowel aanvallend als verdedigend kan hij wat brengen. Ik verwacht niet dat hij duur is en zijn zeker willen komen. Wat mij betreft is ie van harte welkom!
4 0
036AFCA97
Zie liever Van Aanholt, Angelino en misschien zelfs Wijndal.
1 -2
Westerpark1982
Angelino is onhaalbaar. AZ wil niet aan Ajax verkopen. Blijft over van Aanholt. Is al 30 jaar en weet niet of hij het niveau heeft wat ajax nastreeft..
2 0
Ozymandias
Van Aanholt is nog geen 30 maar wordt dat aan het einde van deze maand wel. Alleen maakt zijn leeftijd weinig uit aangezien hij nog steeds ongelofelijk fit is. Van Aanholt is een beetje een "domme" linkervleugel verdediger (daarmee bedoel ik niet dat hij dom is maar dat de rol die hij heeft tactisch nogal "basis" is) die de gehele wedstrijd de linkerflank op en neer blijft rennen maar buitenspelers vinden het nooit leuk om tegen dat soort backs te spelen. De energie en explosive snelheid die hij toevoegt maakt het spel van de linksbuiten ook makkelijker doordat als hij aan de bal komt Van Aanholt over hem heen krijgt waardoor Van Aanholt tegenstanders dwingt te kiezen tussen achter hem aan gaan of bij de linksbuiten te blijven. Dit is (zoals ik al schreef) de meest "basis" rol van de wingback maar er zijn weinig wingbacks met de inhoud en explosieve snelheid die zo vaak over de linksbuiten heen kunnen gaan als Van Aanholt. Van Aanholt voegt daardoor enorm veel toe aan het spel zonder zelf per se in balbezit te komen. Ik vind alleen dat hij opbouwend minder toevoegt dan ik van een back wil zien (maar dat geld ook voor Tagliafico en Dest).
2 -1
ram
Van Aanholt zou wel bij ons passen hoor, ook qua niveau. Maar toch... ik vind hem meer een back voor een 5-mansverdediging; aanvallend is ie een stuk sterker dan verdedigend. Ik zou het geen verkeerde optie vinden hoor, als hij niet te duur is. En ik vrees dat ie wel duur is. Ik denk dat er betere opties zijn.
2 0
Ozymandias
Inderdaad, verdedigend is hij fel genoeg om net niet slecht te zijn maar hij voegt aanvallend veel meer toe.
1 0
PowNed
Opzich geen gek idee.
Prima back.
3 0