'Dan moet je zulke rigoureuze maatregelen niet uitsluiten'

BartVeenstra, 05-08-2020 om 10:35, 5674 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf kan zich voorstellen dat de (eerdere) coronabesmettingen bij Ajax zorgen voor een 'bom onder de Eredivisie'. Dat stelt de journalist in een video op de website van De Telegraaf.

'Als je ziet hoe makkelijk het virus in een selectie kan kruipen... Je ziet het in het buitenland bij grote sporten, zoals in Amerika. Daar worden wedstrijden in Disneyland gespeeld. Nederland moet misschien toch ook overwegen om spelers in een bubbel te krijgen', stelt Verweij, die een voorbeeld geeft van hoe het niet zou moeten gaan. 'Het kan namelijk niet zo zijn dat een speler op donderdag wordt getest, vrijdagavond met zijn hele gezinnetje uit eten gaat en zaterdag op het voetbalveld staat. Dus misschien moet de KNVB daar ook naar kijken. Dat spelers die getest zijn toch de discipline gaan opbrengen om niet uit te gaan. Om thuis te blijven.'

Verweij sluit niet uit dat hele selecties in een hotel moeten om de Eredivisie veilig te laten verlopen. Een lastig scenario om maandenlang uit te voeren, zo weet de journalist. 'Het is natuurlijk niet prettig als je vrouw en kinderen thuis hebt. Ik zeg niet dat dat móét gebeuren, maar je moet het wel overwegen.'

Voor nu is het zaak dat de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie veilig verlopen. 'En dan moet je zulke rigoureuze maatregelen ook niet uitsluiten. Een ding dat de KNVB kan doen: misschien kunnen ze deze bloedtest wel verplicht stellen. Als dit blijkt bij Ajax, dan zijn er misschien clubs waar nog veel meer spelers besmet zijn geraakt', besluit Verweij.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jayq
Duitsland, Engeland, Italië en Spanje hebben de afgelopen maanden toch al lang aangetoond hoe het moet?

Het is kwestie van copy-paste en je hebt een veilige competitie. Er hoeft echt geen wiel uitgevonden te worden voor de komende maanden.
1 0
Peewee
in principe zou elke eredivisieploeg volledig getest moeten worden alvorens er aan het nieuwe seizoen wordt begonnen ... maar wel met uitzondering van AZ natuurlijk want die zouden zich dan toch alleen maar weer benadeeld voelen!
1 0
JariJari
Oh ik dacht met uitzondering van AZ omdat we die de competitie uitgetrapt hebben.

Ik ben voor, geef PSV hun ticket maar.
0 0
Sanalologo
Het feit dat niemand wat merkt geeft toch al aan dat er niks aan de hand is.
1 -2
Web
Leef je onder een steen?
Volg je het niet?
2 -2
Sanalologo
Jij maakt echt zeldzaam veel domme opmerkingen.
0 -2
Web
Naïef zijn en weg kijken bij de problemen
Over dom gesproken
1 0
Libero
Jij bent anders ook niet bepaald een uitblinker. Het gaat niet alleen om deze jonge topsporters, maar ook om de mensen met wie ze in contact komen.
De reden dat het virus zich zo snel verspreidt is juist omdat men het (aanvankelijk) niet doorheeft; het zijn vooral de zwakkeren die er het slachtoffer van worden, met dank aan mensen die denken dat 'er niets aan de hand is' en niet verder kunnen denken dan zichzelf.
1 -2
Sanalologo
Niks gehoord over familie van deze voetballers die overleden zijn.
0 -1
Web
Zo dom ben je volgt niet nieuws eens niet
Over slim gesproken
1 0
Libero
Jesus Christ, heb je nog meer intelligente comebacks? xD
1 -2
Joseph
Mag toch aannemen dat Ajax de spelers en staff al oplegt om zo veel mogelijk thuis te blijven.

Wel weer lekkere sensatie uit het riool met een bom onder de eredivisie..
0 0
AFCAPolarBear
Waarom een bom? Van alle sporters die het virus hebben opgelopen, heb ik nog geen 1 gehoord die er ziek van is geworden. Wanneer dat het geval is, kan je spreken van een bom. Maar dan voor alle sporten. En in dat geval zijn de bubbels wel belangrijk en noodzakelijk om gesloten te houden. Tot die tijd, kan alles gaan, zoals het nu gaat
0 0
Libero
Dybala, was naar eigen zeggen nog nooit zo ziek geweest en had lang erna nog klachten.
0 0
Redrum
Daarom heb je dat artikeltje toch ook geplaatst Mike? Om een bom onder de eredivisie te gooien. Met je BREAKING NEWS van iets dat 2 maanden geleden al geconstateerd was.
1 -1
Aspers73
Wat een paniek om niks weer.
0 -2
insectenverdelg
Overmars heeft gewoon spelers en stafleden geinjecteerd met Covid 19 om de competitie stil te leggen zodat Ajax toch nog het CL ticket pakt. Want de neerwaadse spiraal was niet op een andere manier te stoppen!

Een ongeveer gemiddelde reactie op FR12. :)
1 -2
Kuningast
Ik neem aan dat je een grap maakt maar het zou me niks verbazen als het echt zo is.. de gemiddelde kakkerlak loopt niet over van hersencellen
0 0
DT10
Als ik AZ was, zou ik naar het CAS stappen, want als zij minder corona-besmettingen hebben dan Ajax, verdienen zij natuurlijk het rechtstreekse CL-ticket...
1 0
NegentigMinutenLang
Slecht voorbeeld, als je op vrijdagavond besmet wordt ben je volgens mij niet de volgende dag besmettelijk vanwege de incubatietijd.
1 -1