Zenden waarschuwt: 'Druk altijd groter in tweede jaar'

ThijsZwagerman, 04-08-2020 om 10:35, 6145 views, de Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Boudewijn Zenden en Eljero Elia zijn te spreken over het debuutseizoen van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt bij respectievelijk FC Barcelona en Juventus. Beide oud-Ajacieden veroverden een basisplaats en maakten veel minuten in het eerste seizoen bij hun nieuwe club. 

In gesprek met de Volkskrant looft Zenden de keuze van De Jong voor FC Barcelona en het feit dat de middenvelder zijn transfer naar de Catalanen al in een vroeg stadium afrondde. ‘Heeft-ie goed gedaan. Hij past daar ook met zijn spel.’ 

Hoewel Zenden, zelf oud-speler van FC Barcelona, te spreken is over het debuutseizoen van De Jong, waarschuwt hij de oud-Ajacied juist voor het tweede seizoen. ‘Er wordt continu doorgeselecteerd bij een club als FC Barcelona. Ook jongens met grote transfersommen zijn niet zeker van hun plek. Ik heb het idee dat men daar echt tevreden is over hem. Maar in het tweede jaar is de druk altijd groter.’ 

'Matthijs heeft het zelf afgedwongen'

Elia, in het seizoen 2011/2012 speler van Juventus, zoomt in op het spel van De Ligt bij de kampioen van Italië. ‘Matthijs kwam als tiener uit een heel andere voetbalcultuur. Ik was al wat ouder, had ervaring in Duitsland en dan nog was het pittig’, zegt Elia, waarna de buitenspeler zich lovend uitlaat over De Ligt. ‘Je moet geluk hebben dat de trainer het in je ziet zitten. Maar ik vind ook dat Matthijs het zelf heeft afgedwongen. Italië leunt op ervaring, maar ik vond hem stabieler dan een aantal ervaren spelers.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jutter
Is toch erg belangrijk die mening van Zenden dat hij die überhaupt al heeft, sla er steil van achterover in mijn leunstoel!. Mag nu zijn mond nog open doen, maar zal al rap naar de pijpen van Herrn Schmidt moeten dansen.
0 -3
PierreHeno
...en wanneer Zenden het zegt.
1 -2
Joseph
Blijkbaar is het voor die 2 lastig om voor te stellen wat het betekend als je echt talent en kwaliteit hebt. Voor hun doen was het al een moeizaam jaar voor Frenkie en de Ligt. Voor Frenkie omdat hij geen goede coach heeft en voor de Ligt omdat ze in Italië denken dat leeftijd een goede verdediger maakt.

Beide zijn nu al een begrip bij hun club, zal alleen maar makkelijker voor ze worden.
1 -1
ovdw
Frenkie zal het sowieso redden. Daar maak ik me totaal geen zorgen over. Iemand met zoveel talent is uniek. Bovendien heeft ie ook een goede "kop" er opzitten.

Zelfde geldt voor Matthijs. Al vind ik Frenkie nog unieker.
1 -1
Joseph
Frenkie moest nog basisspeler van Ajax worden op de leeftijd dat de Ligt voor 75 miljoen naar Juventus ging, met een finale in de EL en een halve finale CL op zak. Als je het over uniek talent hebt, zijn er in de geschiedenis maar weinig tot geen spelers die in de buurt komen van de Ligt. Echt ongekend als verdediger.
1 -1
insectenverdelg
Toch is de Palmares van de Ligt voor een 20 jarige absurd. Meestal maken CV's op deze leeftijd langzaam minuten in het eerste.

De Ligt finale EL, halve finalec CL, Golden Boy award, aanvoerder op je 18e van Ajax. kampioen en beker Nederland, kampioen Italie en al 23 caps achter zijn naam. Zijn weinig verdedigers die dit op hun 20e al konden roepen.
1 -1
AFCAMM
Beetje off-topic, maar hoe goed was Zenden eigenlijk? Ik herinner me vooral een incident waarbij hij volgens mij op de paal klapte, maar hield me niet echt bezig met zijn voetbalkwaliteiten, dus ik heb geen idee meer.
0 -1
Babangida83
Gewoon een zeer prima speler. We hadden op dat moment een wereldteam met het NL-elftal en hij misstond daar niet in. Had alleen de pech dat Overmars wel echt wereldklasse was op zijn positie. Qua voetbalintelligentie blijft hij mij altijd weer verbazen met de uitspraken die hij doet. Beetje meelullen met de grote jongens, maar als hij zelf moet denken, is dat wel een probleem.
0 -1
insectenverdelg
Was in de pijnlijke wedstrijd tegen Italie op EK 2000 de bete man op het veld. Zijn tegenstander heeft helemaal geengrip op hem gehad. Helas was hij niet contant genoeg, want als hij het op zijn heupen had was hij echt heel goed.
0 -1
DT10
Ik heb het nooit een bijzondere speler gevonden, meer een waterdrager. Desondanks heeft hij het bijzonder ver geschopt in zijn carriere, met de nodige interlands en clubs als Barcelona en Liverpool op zijn CV.
0 -1
Drukwerk1968
Waterdrager? Ben jij goed bij je hoofd? Hij was veel meer dan dat.
0 0
ovdw
Zenden was een zeer verdienstelijke speler. Nederlands elftal, PSV, Barcelona, Liverpool. Op de schaal van wereldniveau een prima subtopper.
2 -2
ProfessorX
OMG 2 nitwits moeten ook een podiumpje krijgen.
0 -4
Drukwerk1968
Jij ook zeker? Grote verschil is dat hun wat gevraagd wordt en jou niet.
0 0