Perez over AZ-beroep: 'Ajax had precies hetzelfde gedaan'

ThijsZwagerman, 04-08-2020 om 08:35, 9023 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kenneth Perez vindt dat AZ volledig gelijk heeft om het besluit van de KNVB aan te vechten bij de UEFA. De Nederlandse voetbalbond riep Ajax uit tot nummer één van het onafgeronde Eredivisie-seizoen, terwijl AZ evenveel punten heeft behaald als Ajax en het onderling resultaat van de Alkmaarders beter is. Ajax kreeg op basis van doelsaldo echter het beste Europese ticket toegewezen van de KNVB. 

Omdat AZ het daar niet mee eens is, stapten de Alkmaarders naar de UEFA. Perez, oud-speler van zowel AZ als Ajax, begrijpt dat wel. ‘Ik vind dat ze volledig in hun recht staan’, stelt de Deen in gesprek met het Algemeen Dagblad. ‘Ze zijn daar toch niet dom? Ik neem aan dat ze er juridisch gezien toch enigszins brood in zien, anders ga je niet zo’n strijd aan. Het kost immers ook geld. En dat de media AZ dan een soort calimerogedrag verwijten omdat de club ervan overtuigd is dat Ajax altijd wordt voorgetrokken, moet je er nooit van weerhouden om zo’n stap te nemen.’

Volgens Perez zou Ajax precies hetzelfde hebben gehandeld als AZ momenteel doet, wanneer de Amsterdammers tot nummer twee zouden zijn uitgeroepen. ‘Ik weet in elk geval honderd procent zeker dat als Ajax in dezelfde situatie had gezeten, die club precies hetzelfde had gedaan. De startpremie van de Champions League is enorm hoog en als de KNVB er met matige argumenten ruimte voor openlaat, moet je die ruimte pakken.’

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
aka
Wat een eikel
Is dit toch, vieze overloper
0 0
TheRiviera
Hoezo is Perez een eikel voor het spreken van de waarheid? Laten we even naar de situatie kijken zonder onze Ajax bril op te zetten en realistisch te blijven. Als de rollen waren omgedraaid dan had Ajax precies hetzelfde gedaan. Dit is geen vreemde uitspraak. Het probleem in deze situatie is dat AZ dit heeft gedaan zonder Ajax te informeren.
0 0
edalm
In dit geval lijkt mij de prestaties van laten we zeggen de laatste tien jaar Europees de beste richtlijn. Ff kijken wie dan het meeste recht heeft op het beste ticket
0 0
TheRiviera
Prestaties van de afgelopen jaren is geen rechtvaardige richtlijn in de huidige situatie. Als AZ dit seizoen ook daadwerkelijk met een beter doelsaldo had geëindigd dan had ik hun van harte de ticket gegund ongeacht de prestaties van Ajax. Je moet kijken naar punten, doelsaldo en onderlinge resultaat in die volgorde. Als er dan nog sprake is van een gelijke stand dan kan je misschien Europese prestaties erbij gaan trekken maar dat is niet het geval op het moment.
0 0
Ajax27
Ik heb dit hele bericht gemist op AS... haha en dan moet ik zo lachen om alle reacties hieronder. Echt de typische reacties van de puppies hieronder. Als van der Sar direct naar buiten had gebracht dat Ajax het niet eens wat met de beslissing, dat de reglementen niet gelden, dat onderling resultaat beter was, net zoals ze in Frankrijk hebben gedaan... dan had iedereen, maar dan ook echt IEDEREEN hier gezegd: "Ja, helemaal gelijk, competitie is niet afgespeeld, dus reglement telt niet, dus doelsaldo telt niet... wij verdienen het om in die CL te staan!"

En alle kleuters die zeggen dat Ajax dit niet zou doen, hou toch op man. Kom maar op met die minnetjes, maar iedere volwassen Ajacied weet dat Ajax dit ook 100% zou hebben gedaan. Wellicht wat slimmer, direct en open na de uitspraak, maar ook Ajax zou hebben gevochten voor dat CL ticket wat 40-50 miljoen aan extra's zou betekenen, een beter perspectief voor de huidige selectie, een extra middel voor nieuw aan te trekken jongens. Ook gaat de waarde van de jongens omhoog door het spelen van CL dus zekerheid van die groepsfase, dat zou absoluut een doel zijn geweest als Ajax 2e stond ipv AZ
0 -1
Frank1978
Minnetjes geef ik niet, vind ik onzin, maar je doet nogal wat aannames. Je kunt mij geloven of niet, maar persoonlijk zou ik me ervoor schamen als Ajax zou doen wat AZ nu doet. AZ stond tweede op het moment dat de competitie ophield, punt. Als ze iets meer hun best hadden gedaan tegen bijvoorbeeld Sparta en Twente, waren ze eerste geworden. Het is een competitie, geen bekertoernooi, dus het gaat simpelweg niet om het onderlinge resultaat (dat zit immers al in de totale stand verwerkt). Komt nog bij dat ook AZ wilde stoppen met voetballen. Nee, ik vind het schaamteloos en feit is dat niemand zeker weet wat Ajax zou hebben gedaan, ook jij niet. Maar ik weet wel dat ik me voor dergelijk onsportief gedrag zou schamen.
0 0
hetje
Helaas kun je dat nooit 100%zeker weten, want het feit is dat ajax niet op.plaats 2 maar op 1 staat. Misschien zouden ze hetzelfde doen, maar misschien ook niet. Dat zijn feiten.
1 0
Peewee
Perez kletst weer eens uit zijn nek!
0 0
Ferd
Nou Perez, ik weet 100% zeker dat Ajax dat niet had gedaan
0 0
Bensco
What the fuck is Perez zijn probleem de laatste jaren? Loopt alleen maar te zeiken op Ajax zelfs als die er 100% naast zit. Het is toch duidelijk? Wij staan bovenaan, AZ heeft helemaal nergens recht op.
2 0
OdjePils
Hou je bek Kenneth!
1 0
Drukwerk1968
Wordt volwassen man
0 0
Jan Doedel
AZ is in ieder de nummer 1 in het klassement van zielige jankclubs. Nadat dit klassement jarenlang aangevoerd werd door psv en feyenoord werden ze dit jaar geheel onverwacht van de troon gestoten door AZ. WEES ER MAAR TROTS OP STELLETJE DROEFTOETERS
2 0
cantharel
Zoontje speelt volgens mij bij dat zielige clubje dus hij is gewoon bang om zijn eigen mening te geven anders wordt hij bij hullie ook uitgekotst net als bij ons aller Ajax.
2 0
TomAjaciedd
Zijn zoontje heb ik wellis tegen gespeeld 2 jaar geleden in de beker. Ik zat toen in vriendenteam 3e klasse ofzo. Perez was de coach en zijn zoontje (die midmid stond, door papa) was de slechste van het team.
1 -1
VoorOnzePloeg
dus? niet iedereen kan goed voetballen en dat maakt toch niks uit?
0 0
Drukwerk1968
Ja, en? Zelfs Gullit of van basten zijn wel eens de slechtste van het veld geweest. Kinderachtige reactie
0 0
Meerkoet
'Ajax had precies hetzelfde gedaan'
Pure speculatie
1 0
Rogrando
Vieze bloedzuiger je wilt alleen een podium
2 -1
Drukwerk1968
Doe volwassen man
0 0
Francisco81
Dan was het land te klein geweest als Aax het zelfde had gedaan. Ook al hadden zij AZ wel ingelicht dan was er toch een partij commentaar gekomen
2 -1
Tinus
Schei toch uit man, wat een Calimero opmerking. Ajax had idd precies hetzelfde gedaan. Ik hoop alleen wel dat Ajax zo netjes was geweest om AZ in dat geval eerst in te lichten.
2 -3
vdhaas
Dat weet je niet. Ik hoop het in ieder geval niet.
1 0
Henkjanklaas
Perez is altijd een zuigerd... -:)
1 0
Joker
kansloze opmerking.
je weet niet wat een ander doet in dezelfde situatie.
2 0
PierreHeno
Ajax zou het ook met enig recht van spreken hebben gedaan ja....maar dat is met AZ dus helemaal niet aan de orde. Heracles heeft ook onderling beter resultaat tegen Ajax.. Hoppa ...ticket CL voor Heracles. Gelijk sta je pas wanneer je in punten als in doelsaldo gelijk staat waarna meest gescoorde doelpunten gaan tellen en is dat ook gelijk dan kijk je naar onderling resultaat. Voor iedereen met een paar hersencellen of meer bijzonder logisch allemaal......alleen niet bij dat provincieclubje aan het NH kanaal met een landelijke supportersschare van nog geen 70.000 man. En oh ja....ook ene Perez.
3 -1
Schip
ALS Ajax het had gedaan, zouden ze het met open vizier hebben gedaan. En dan zouden ze ook geprotesteerd hebben bij de stopzetting van de competitie.

Dit is zo makkelijk geluld van Mr Vanity.

Ik geloof er ook niets van. Heeft Ajax protest aangetekend tegen de beslissing van de scheids bij Chelsea - Ajax? Heeft Ajax protest aangetekend tegen de buitenspelgoals van Real in het jaar dat Lyon tegen een team knipogende kroaten moest? Heeft Ajax protest aangetekend tegen de CL zege van Juve in 96, nadat uit onderzoek van dopingdeskundigen bleek dat ze onder de pillen zaten?

Kansloze actie en even kansloos van Perez om met zoveel stelligheid te beweren dat AJax net zo kansloos zou zijn geweest. Ik denk dat ik als behoorlijk kritisch geldt als het om Ajax gaat en dit vind ik echt bull shit.
5 0
AFCAPolarBear
Ajax heeft het in het verleden niet gedaan. In het jaar dat PSV op 1 goal verschil kampioen werd, en Ajax 2x van PSV had gewonnen. Ik heb er toenderijd geen seconde aan gedacht, maar kreeg dit enkele weken te horen. AZ heeft zelf te weinig gescoord, gevalletje eigen schuld, dikke bult. Regels zijn ook duidelijk, onderling resultaat telt pas als punten, doelsaldo en aantal gescoorde goals gelijk zijn. De kans dat het wordt omgedraaid (nav juridische stappen) is klein, en men heeft in Alkmaar niet gedacht aan de impact wat het nu meebrengt. Amateuristisch mag ik dat wel noemen!
2 0
Van Reenen
Amateuristisch? Achterbakse onderkreupels.
1 0
Prethoofd123
Ik denk dat Ajax ten eerste zijn verlies had gepakt maar ook meteen had beseft dat het volstrekt zinloos is om zoiets aan te vechten. Dat besefte ze bijvoorbeeld ook na Chelsea-Ajax waarbij het vrij duidelijk was dat daar fouten gemaakt waren.
4 0
Juichtoon
Als AZ bovenaan had gestaan had de media vanaf dag 1 aangeven dat AZ als enige recht heeft op de CL-plek. Ook had AZ dan met veel bombarie de schaal uitgereikt gekregen. Ajax zou niet eens in de positie zijn gekomen om hetzelfde te doen als AZ nu.
2 0
fanforeffer
NEE Kenneth dat had Ajax niet gedaan ! In deze corona tijd hoor je je bestuurders te respecteren . En dus ook hun beslissingen ! Welk besluit had goed keuring van iedereen ? Dit zijn de reglementen aan het eind van het seizoen en geld ook voor dit vervroegde einde !
2 0
JariJari
Ajax maakt niet eens een zaak van de duidelijke fraude van de UEFA in de CL dus ik betwijfel het Kenneth.

Ook doet Ajax vrij weinig aan backstabben. Dat doen met name losers.
2 0
Frankey78
Blijf lekker door die roze AZ bril van je kijken Perez. Iedereen moet nu maar medelijden hebben met AZ hebben, omdat het grote boze Ajax altijd maar voorgetrokken word en de beste CL tickets (waarschijnlijk) ook gewoon krijgt. Wat zal ik gaan genieten Kenneth Perez wanneer AZ keihard op zijn bek zal gaan in de voorronde CL. Maar goed blijf daar bij AZ maar lekker in die grootsheidswaanzin hangen. Groter dan Ajax zullen ze in geen duizend jaar worden. En dan te bedenken dat die kwal nog in ons mooie shirt heeft gespeeld. Paar leuke wedstrijdjes gehad maar nooit echt wat toegevoegd zoals menig AZ speler. Zegt ook alweer genoeg over dat (top)clubje.
1 0
WZAWZDB14
Hahaha nee kenneth, door het zeggen maakt het nog niet waar. Ajax had dit never nooit niet gedaan, en al helemaal niet op die manier. Waarom niet? Om dat ajax duidelijk heel veel over heeft voor uitstraling/image: het merk Ajax.
2 0
BokkieBokstra
Het gaat er niet om dat AZ in beroep is gegaan, daar hebben ze het recht toe, het gaat om het stiekeme. Open kaart had beter geweest.
4 0
Benleiden
Perez is een narchist eersteklas. Geen podium meer geven, want hij gelooft harder in zichzelf dan de kleine hier thuis in Sinterklaas.
2 0
blava
Peres vergeet en ding. AZ verzuimde om tenminste de KNVB te informeren. Ook het feit dat AZ instemde met het voorstel van de KNVB (of in ieder geval in eerste instantie geen bezwaar aantekende bij de KNVB) is vreemd. M.i. had AZ het besluit van de KNVB moeten aanvechten en desnoods naar de rechter moeten gaan. Zo gaat dat in het leven. Nu passert AZ de KNVB, rechter en gaat naar de UEFA die niet anders kan doen dan naar de KNVB verwijzen.

Cambuur en De Graafschap hebben in feite hetzelfde gehoord van de rechter. Zolang het besluit zorgviuldig is genomen, met inachtneming van alle feiten, kan een rechter (en ook de UEFA) niets anders doen dan het besluit van de KNVB te respecteren.
2 0
AlexIbarra
Beste Kenneth,

Wij bij Ajax willen TITELS.
Dit jaar hebben we 9 maanden gevoetbald, 8 maanden aan kop gestaan maar geen titel.
Zijn wij een zaak bij het fucking CAS of zo gestart om een titel toegewezen te krijgen?
Zijn we een zaak gestart om geen 'solidariteitsbijdrage' te betalen?

AZ vond het prima om het seizoen te staken, heeft zich nooit ingespannen om een playoff-wedstrijd of zo gepland te krijgen zoals jongens als Martinez suggereerden, had net zo goed nog 3e als 1e kunnen worden en begint als alles al besloten is te zeiken.
Misschien om het domste deel van hun fans te entertainen met de droom van een 1e plaats en CL voetbal, of om geschiedenis te schrijven met 'dat jaar hadden we door een beslissing van de bond geen titel / CL'.

Allebei 100% Calimero redenen. Je hebt gewoon net te weinig (kunnen) laten zien.
4 0
Van Reenen
Volgende keer beginnen met: hè lulhannes kenniet
0 0
Marcao
Peres en Kieft hebben dat allebei: telkens je oude nest onderschijten. Zure, gefrustreerde mannetjes.
7 0
Benleiden
Ik had het niet beter kunnen verwoorden! De antipathie jegens Ajax is erg groot blijkt maar weer. Nul respect, nul sympathie en alles betwisten ze omtrent Ajax. Er is niks neutraals aan bij beide heren.
2 0
mgtow
KLM kan deze man weer mee terug naar Denemarken?
1 0
JSF
Jongens, dit is ook maar een mening
1 0
Frank1978
Hij brengt het echter als een voldongen feit.
0 0
Stuyvesant
En meningen zijn als anussen. Iedereen heeft er één...
1 0
Redrum
En de één is net iets uitgerekter dan de ander.
0 0
Web
Dat is nou typisch met alle winden mee draaien, geen mening willen hebben
Daarom hoor ik 100 keer liever Derksen. Die komt altijd voor zijn mening uit
Al die praat programma’s buiten VI om, zijn allemaal sprekende poppen
Zonde van de tijd en het geld

Waardeloos loze mensen stikt het van in de voetbal

Kijk eens bij Oranje, ook daar is het een hele griezelige boel
Niemand die zegt ik bepaal zelf wel wat ik zeg.
4 -5
Ajax27
Wat een onzin... Derksen, die lult pas met alle winden mee. De ene week is een speler helemaal de shit, de andere week is ie niets waard.

En het hele gebeuren om hun 'ruzie' heen bij VI.... man man man... dat is pas een poppenkast. Ze zouden nooit meer met z'n 3en bij elkaar kunnen zitten, ongeloofwaardig hier, ongeloofwaardig daar. Paar weken later: "VI gaat weer door, met dezelfde 3". Hahaha

Nee dan luister ik 100 x liever naar van Basten en Gullit samen aan tafel. Daar komt ten minste fatsoenlijke voetbalpraat uit.
0 0
JariHeijden
Gaap....
2 0
Boer Gijs
Als Ajax dit had gedaan, had Perez precies andersom gepraat, want dat levert de meeste aandacht op.
4 0
Web
Sprekende poppen zijn het
Iedereen de vriend houden
Als het salaris maar binnenkomt
0 0
Lazell
Bullshit. Als Ajax hetzelfde had gedaan, hadden ze een rechtszaak aangespannen voor het kampioenschap.
5 0
xstaniox
Nivea smeren Kenneth.
Niet Invullen Voor Een Ander.
1 0
Stuyvesant
En OMA thuis laten...
Opinies Meningen Aannames
2 0
mgtow
Ik dacht oma insmeren. Nou liever niet zeg.
2 0
Redrum
Dan snap je dus werkelijk helemaal niets van de club waar je een paar jaar gevoetbald hebt. Maar goed, we wisten al dat Kenneth een rare eigenwijze snuiter is.
2 0
Babayaka
Alles wijst erop dat ajax dit juist niet had gedaan,
Groningen-ajax duidelijk overtreding op onana wat ajax punten koste plus de titel
Cheslea ajax belachelijke beslissing van de scheids bij 4-1 voor ajax, waarna het uiteindelijk 4-4 wordt door een onterechte pingel en rode kaart.

Ajax heeft geen iets gedaan
4 0
debarbaar
Het heeft geen enkele zin om aan mensen die de weg kwijt uit te leggen dat ze verdwaald zijn. Ze luisteren toch niet, zo ook Perez die wel heel erg in zichzelf is gaan geloven. Nee Ajax had niet hetzelfde gedaan. Die hadden in elk geval de stand op de homepage aangepast. Bij AZ staat AZ gewoon als tweede op de eigen website.

Ajax had ook geen fiscalist ingeschakeld met een zeer bedenkelijke reputatie. Een man die de Utrechtse rechtbank tijdens het tramschutter proces vele malen schoffeerde die Ajax advocaat en nu minister van financiën Grapperhaus aanklaagde (en verloor) die de zak kreeg bij een top accountants kantoor en die zich op LinkedIn als een soort van souteneur met een dikke auto voordoet als Rambo.

Ajax had een echte advocaat met internationale kennis ingehuurd, Ajax had AZ vertelt dat ze het gingen aanvechten en zouden niet achterbaks zijn geweest. Overigens zit niemand in Europa te wachten op AZ. Het is slecht voor de uitstraling van Nederland, slecht voor de coefficient punten, slecht voor de kijkcijfers van de CL, slecht voor de uitstraling van het toernooi en slecht voor de sponsors.
6 -1
Joseph
Met als enige verschil dat Ajax dat nooit achter de rug om zou doen zoals AZ dat gedaan heeft. Dat is iets dat Kenneth ook zou doen..
4 -1
AFCA127
Misschien, maar Ajax zou in ieder geval vanaf het eerste moment open kaart hebben gespeeld en niet op een achterbakse manier de boel in de zeik hebben genomen.
Dat maakt een groot verschil.
4 -1
ajaxxcied4life
Kenneth laat geen gelegenheid onbenut om tegen Ajax te redeneren en dat is natuurlijk prima. Of Ajax hetzelfde zou hebben gedaan gaan we natuurlijk nooit weten. Misschien wel, misschien niet. AZ gedraagt zich als een achterbaks secreet en daar kun ik maar weinig respect voor opbrengen.
5 0
Rho1980
Gaat om hele handelswijze Kenneth.... als je grote jongen/club wilt zijn gedraag je dan ook zo. Ipv achter rug om je gelijk elders proberen te halen.
5 0
Frank1978
Als Ajax hetzelfde gedaan had, had jij vooraan gestaan om er schande van te spreken, griezel...
13 0
Saanchez
Ik betwijfel het Kenneth. Zou me als Ajacied helemaal doodschamen als wij zo kinderachtig zouden zijn en ons verlies niet zouden kunnen nemen. Dat ze in eerste instantie in beroep gingen tegen de KNVB kan ik best begrijpen, maar dit hele verhaal duurt nu al maanden en ik denk dat we er in Nederland onderhand wel schoon genoeg van hebben. Zelfs een hoop Feyenoord- en PSVfans staan in dit geschil aan onze kant
6 0
Ron403
Helemaal eens. Wat hier natuurlijk de essentie is, is dat AZ dit deed zonder Ajax ook maar van iets op de hoogte te brengen. Dat is gewoon achterbaks.

Dat zij voor hun kans willen gaan, hoe kansloos ook, begrijp ik nog wel. Maar via deze manier is gewoon schandalig en dat moet Perez toch ook wel begrijpen.

Laat ze bij AZ hier maar lekker op focussen de komende weken, dan gaan wij gewoon een ontspannen voorbereiding afwerken.
6 0