Oud-Ajax-directeur: 'Blijkbaar wint het grote geld toch weer'

BadembaBarrie, 15-07-2020 om 09:25, 7803 views, Langs de Lijn En Omstreken |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Maarten Fontein heeft vol ongeloof aangehoord hoe het CAS de Europese schorsing van Manchester City terugdraaide. De oud-directeur van onder meer Ajax en AZ was naar eigen zeggen 'ontzettend verbaasd' over het oordeel van het internationaal sporttribunaal en noemt de boete van tien miljoen euro 'een pinda, dat is helemaal niks.'

Fontein is naast oud-bestuurder van Ajax en AZ ook actief geweest als bestuurder van de European Club Association en als lid van de strategische commissie van de UEFA. Zo werkte hij mee aan het opstellen en implementeren van het Financial Fair Play-reglement dat Manchester City schond.

Dat reglement was opgezet om te voorkomen dat clubs als Manchester City door middel van een oneindige geldstroom het voetbal konden domineren. 'Het hele idee daarachter was dat niet elk jaar dezelfde clubs in de finale of halve finales zouden staan', aldus Fontein in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken. 

Fontein is dan ook verbaasd en teleurgesteld over de beslissing van het CAS. 'Ik dacht echt dat het CAS de UEFA zou volgen.' Door het tegenvallende besluit komt Fontein tot een trieste conclusie. 'Wint het grote geld dan weer? Zijn er krachten buiten de normale jurisprudentie en normale rechtsgang die dit mogelijk maken? Blijkbaar.'


Denk jij dat Virgil van Dijk namens Liverpool scoort tegen Arsenal? Zet in en krijg 6,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Illegaal
Is toch niks nieuws Fontein dat iedereen omkoopbaar is, je kan zelfs een gevangenisstraf afkopen (schikken)........dit soort corruptie is altijd al geweest met mensen die geld hebben, die hebben de macht namelijk en dat zal ook nooit veranderen.
0 0
bdsngsfs
In een Europese competitie (CL) hoort Europese regelgeving. Dus elke club evenveel mogelijkheid op hetzelfde budget en geen cent meer. Daar is een opdracht voor de politiek. Anders, concurrentievervalsing, stimuleren van corruptie etc.
Onbegrijpelijk dat hier niet allang regelgeving voor is.
0 0
EuforischeRealist
Maarten wordt eens wakker natuurlijk zijn die krachten er. De bestuurders regelen het voetbal, bestuurders zijn mensen en die hebben nou eenmaal de vervelende neiging dat wanneer ze op het pluche mogen plaatsnemen ze bij beslissingen eerst naar hun bankrekening kijken.
0 0
AFCA2211
Voetbal wordt elk jaar kutter.
0 0
mistermiyagi
City heeft gewoon procedure fouten benoemd en het deels ongeldig laten verklaren.

Het CAS heeft geen voetballend belang, puur feitelijk.
1 0
Amp
Het idee achter ffp was dat niet ieder jaar dezelfde clubs in de eindfase van de toernooien kwamen? Dan zit je toch echt verkeerd met een ffp. Alsof die ffp sterker is dan het uefa-plannetje om de grote landen 4 vaste cl-tickets te geven. Daar gaat het mis mbt dezelfde clubs in de eindfases. Die ffp moet er voor zorgen dat clubs niet steeds op onverantwoorde of oneerlijke wijze boven komen drijven.
Vind dit zaakje sws aan alle kanten stinken. Je leest her en der dat de uefa vooral zwak stond vanwege onrechtmatig verkregen bewijs. Je kan me niet vertellen dat zo een instituut dit vooraf niet zorgvuldig heeft na laten kijken. Zo wel, dan stinkt het nog rotter dan menigeen denkt
0 0
RuffRhythim
Ja dit stinkt aan alle kanten en City pakt ook gelijk lekker door nadat ze die in mijn ogen afgekochte uitspraak hebben gehoord door eventjes 150 miljoen te reserveren voor twee aankopen, grappig he?
5 -1
Schip
Sorry, mijn min had een plus moeten zijn.
0 0
Schip
Tactvolle verwoording van corruptie.

Ik heb echt genoeg van deze Europese kliekjes. Ik ben volkomen tegen de Brexit omdat ik vind dat Engeland samen met Nederland zich had moeten inzetten om de EU te hervormen en de mentaliteit te wijzigen, in plaats zich laf terug te trekken en de oude politiek weer op te zoeken, maar dit soort semi criminele Europese instituties die constant de rijke clubs bevoordelen hollen hun eigen geloofwaardigheid volkomen uit. Snap dat de Engelsen het wel gehad hebben met dit soort organen.

Om de huidige directeur te quoten: kappen met die shit.

Terug met de ouder diversiteit van het voetbal, waarin clubs als Rode Ster, Steaua en Ajax de EC konden winnen. Europa draait toch om het beschermen van cultureel erfgoed. Leg mij eens uit waarom een specifieke clubstijl daar niet onder valt.
3 -1
trooop
Kan me vinden in de strekking, maar je haalt dingen door elkaar. Het CAS heeft niets met de EU te maken. En hoezo draait europa om cultureel erfgoed? Wie heeft jou dat wijsgemaakt? Dat verhaal is op z'n best een versiering. Europa draait om niets anders dan concurrentievoordeel, net zoals alle samenwerkingsverbanden.
0 0
MPAjax
Blijkbaar? xD
0 0
fanforeffer
Je kun al jaren voorspellen wie er in de finales van de cl staan . je hebt keuze uit een stuk of 5/6 .
Spanje en Italië schreeuwen het hardst om solidariteit,maar op voetbal gebied denken ze alleen aan zichzelf . Dan geven ze niks om de armoede en honger van de gewone bevolking.
4 0