Roelfs: 'Zou als Ajax hand naar AZ uitsteken'

ArthurV, 13-07-2020 om 17:20, 24074 views, NOS Voetbalpodcast |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jan Roelfs is van mening dat wanneer Ajax definitief een plaats krijgt in de groepsfase van de Champions League, de club een deel van de opbrengsten moet schenken aan AZ. Hoewel de sportverslaggever de Alkmaarders niet veel kans geeft om met juridische stappen het beste Europese ticket te bemachtigen, hoopt hij dat de clubs er alsnog samen uitkomen.

'Zolang AZ procedeert, waarbij ik denk dat ze het niet gaan redden bij de UEFA en het CAS, schep je wel het klimaat met Ajax voor een soort gentlemen's agreement', vertelt Roelfs in de NOS Voetbalpodcast. 'Zodat van die pot geld die Ajax zal krijgen, toch een deel naar AZ gaat. Dat zou ik ook van de kant van Ajax moreel gezien heel normaal vinden, na alles wat er is gebeurd de afgelopen maanden.'

'Vanuit mijn morele gevoel zou ik als ik Ajax was die hand wel gaan uitsteken', vervolgt Roelfs. 'Maar zo werkt dat meestal niet in de voetballerij, dat weet ik ook wel weer. Maar hoe langer je procedeert, hoe dichter je Ajax en AZ uiteindelijk aan de onderhandelingstafel krijgt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chino
Ga lekker eerst een veilig stadion bouwen voordat je Europees gaat voetballen.
1 0
Libero
BVO's die aan je stoelpoten zagen worden overgeslagen.
1 0
PJK54
Ik denk dat Ajax best wel een joetje kan schenken aan die jankclub!!!

Ach je hebt nu eenmaal mensen die graag tegen alles ingaan dus denk dat deze kneus dat ook graag wil om in de belangstelling te komen.
0 0
Ferd
Roelfs: 'Zou als Ajax hand naar AZ uitsteken'

Ferd: 'Zou als Ajax middelvinger naar AZ opsteken'
1 0
Kingoffdatoilet
Geef dit soort clubs een hand en je bent je portemonnee kwijt.
1 0
Cello
Ach ja.....wedstrijdverslaggevers die we nu ook al een podium bieden om opinie te maken. Kunnen ze dat niet beter overlaten aan mensen die daadwerkelijk iets hebben gedaan op het veld?. Oud spelers?. Oud trainers?.

Meneer Roelffs zal het wel even vertellen hoe of het eigenlijk allemaal zou moeten gaan. Laat me niet lachen.

Ik had er vrede mee gehad, wanneer dit een uitkomst was geweest van een gesprek tussen Ajax en AZ vlak na het beëindigen van de competitie. Als ze dan hadden gezegd, okay...jullie rechtstreeks deCL in en wij voorrondes, maar laten we dan afspreken, omdat het uitzonderlijke tijden zijn èn we gedeeld eerste staan in de stand om onze start-premies CL bij elkaar te gooien en dan 50/50 te delen. Maar nu al die heisa is geweest en eigenlijk nog steeds er is, vind ik dat een gepasseerd station. Dan zeg ik spreekwoordelijk: laat ze dood vallen!.
Nu is het te laat imo.
0 -1
dennisindoor
wat??
0 0
Maus1978
Jan wie ??!? Next!
0 0
Frankey78
ik denk dat deze meneer Roelfs nog niet helemaal wakker was, mischien te diep in het glaasje heeft gekeken of een flinke klap van de molen heeft gehad. Daarom maakte hij een typefout..! Hij bedoelde natuurlijk 'Zou als Ajax middelvinger naar AZ uitsteken'.
En ook geen rooie cent naar dat achterbakse jank clubje, want het grote boze Ajax heeft het allemaal weer gedaan. Ik hoop alleen al voor meneertje Eenhoorn dat AZ de voorrondes niet eens doorkomt.

Wij zijn Ajax.
Wij zij en blijven de beste.
0 0
7172AFCA7395
Ik zie meer in een goede spelers-deal met (of voor) AZ.
0 0
Peewee
Huh ... waar slaat dit op ??? Klinkklare zielige onzin is dit, ik zou eerder zeggen AZ zou Ajax financieel tegemoet moeten komen want dankzij de Amsterdammers hoeven zij enkel maar een voorronde te spelen!
0 0
Amsteraaij
Toet toet boing boing
1 0
Babayaka
Ik heb het stuk nog eens gelezen, maar ik kan gewoon niet geloven dat zo iemand zoiets zegt en vindt. Journalisten hebben toch best geleerd of niet?
Hoe kan je dan zoiets publiceren?
Az dat zo aan het koptstoten en janken is.
3 0
Ajax95Duivendrecht
AZ verdient helemaal geen handreiking, vooral niet na dat zielige gejank van ze de afgelopen tijd. Daardoor heeft die club bij mij behoorlijk afgedaan de laatste weken. Ik vond AZ buiten Ajax en Sparta altijd een van de meest sympathieke clubs van Nederland, mede vanwege hun positieve en aanvallende speelstijl. Maar na dat sneue en achterbakse gehuil van die Eenhoorn in de media kan AZ voorlopig even de pot op.

Als ze in Alkmaar een beetje fatsoen en eergevoel zouden hebben, dan zouden ze direct moeten zeggen dat het zuur voor ze is, maar dat Ajax dit seizoen over de gehele linie CL-voetbal meer verdiend heeft dan zij zelf. Ajax heeft verdomme het grootste deel van de competitie (al sinds begin september) al op plek 1 gestaan. Ajax heeft het Europees aanmerkelijk beter gedaan dit seizoen dan AZ. Daar komt ook nog eens bij dat Ajax over de laatste paar seizoenen een veelvoud van het aantal UEFA-coëfficiënten heeft binnengeharkt, waar ze in Alkmaar alleen naar van kunnen dromen. En een laatste argument is dat Ajax minstens evenveel zo niet meer economische schade van de coronacrisis ondervindt als/dan AZ. Dus het siert ze om hun mond nu even te houden. Het is zuur voor ze dat een buitengewoon goed seizoen voor hen zo ten einde komt, maar Ajax heeft het op alle fronten beter gedaan dit jaar. Dat is de realiteit.

Moet je eens voorstellen dat Ajax nu tweede had gestaan op basis van doelsaldo achter AZ. En dat Ajax dan naar het sporttribunaal had gestapt om op basis van het doelsaldo de 1e plek alsnog af te dwingen. Dan weet ik wel zeker dat de verontwaardiging in Nederland niet te filmen zou zijn geweest. Dan was het ongetwijfeld "zie je wel, dat arrogante Ajax wil per se zijn zin doordrukken en het kampioenschap afdwingen". Want zo hypocriet is het grootste deel van NL wel: Als iets ten koste van Ajax kan gaan is het prima (want Ajax is toch arrogant), maar als Ajax iets probeert los te weken bij andere clubs dan is Ajax ineens de gebeten hond.
5 0
Frank1978
Amen!
0 0
rondewaart
Jan Roelfs, teveel gesnoven? Na het onsportieve gedrag van AZ geen cent naar Alkmaar
0 0
Ar
Ik denk eerder dat AZ de hand maar moet uitsteken.
0 0
Robeerke
Ehm, nee.
0 0
mvdk
God, het kan nog idioter.
0 0
Hollister
Allemaal Derksen naapers... proberen te komen met spraakmakende uitspraken dan krijg ik vanzelf een podium... wat een nietszeggende journalist (wat hij niet is) of analist (wat hij ook niet is) tegenwoordig allemaal voor onzin uitkraamt.
0 0
MrPink
Opzouten. Laat dat az lekker in de stront zakken met hun gejank.
1 0
Flipper33
Stom gedoe hand uitreiken naar Az ! Waarom ? Hadden ze maar meer moeten scoren Ajax is Az niks verschuldigd.
0 0
ProfessorX
Roelfs ?
0 0
JariJari
Persoonlijk zou ik mijn middelvinger uitsteken.
1 0
AjaxDUde123hk
We kunnen alvast aan de naam wennen A.F.C. Ajax Eredivise! zucht!
0 0
komop
Het Nederlands voetbal schiet er niks mee op als een clupje als AZ Europa in gaat. Dus daar moeten we moreel gezien juist niet aan meewerken.
Verder wil ik nog benoemen dat het hele betoog van AZ erover gaat dat ze 2x van Ajax gewonnen hebben en dus meer recht hebben. Die regel is er niet in Nederland. Dus kap er nou eens mee.
Buiten het feit nog dat ze gewoon 2x geluk hebben gehad om tegen Ajax te spelen juist op het moment dat Ajax 40% van hun basis elf miste. Om maar te zwijgen van de enorme blunder van Schuurs in de 90e minuut in Alkmaar waardoor ze een typische 0-0 wedstrijd toch nog met 1-0 wonnen. Dus al met al mogen ze hun handjes dichtknijpen dat ze net zoveel punten hebben gehaald. Ik zie eerder dat zij de morele verplichting hebben om Ajax gewoon te feliciteren met de eerste plek.
14 0
Van Reenen
Waarom kan ik geen 25 duimpjes omhoog geven?
2 0
Kingoffdatoilet
Als Ajax een ding niet moet doen is het AZ geld geven
5 0
Hans Kraay Jr.
Goed plan, laten we dat achterbakse gedrag ook nog even gaan belonen.
4 0
Spectre
Als dat is wat AZ probeerd dan zijn ze toch echt verkeerd bezig, met de houding die ze in het begin hadden (stoppen competitie) zou zoiets er sneller in hebben gezeten lijkt me
0 0
PeterVKV
Buigen voor chantage.....
0 0
AlexIbarra
Een hand met een mooi lang en scherp mes erin ja..

We kunnen de CL gelden 'moreel gezien' beter door zeven delen trouwens (na aftrek van de solidariteitsbijdrage), want Feyenoord, Psv, Willem II. Utrecht en Vitesse konden wiskundig gezien ook allemaal nog kampioen worden.
AZ krijgt een paar procent extra omdat ze zo sportief waren om de rechtszaak te starten.

Jeetje, ik voel nu al een enorme morele erectie opkomen...
1 0
sebastiaan1900
Knettergek. Waarom zou je dat doen? AZ doet altijd moeilijk naar Ajax toe als het bijv. gaat om transfers en is bovendien een concurrent als het gaat om jeugdig talent. Doei.
0 -1
3*stars*3
Helemaal doorgeslagen in dit land.
Ajax is ook getroffen door coronacrisis en nu moet Ajax doodleuk ook nog een extra schepje bovenop doen (na die 4mil!) en Az wat geven!?
Die idioten zoeken allemaal een podium op om bullshit te schreeuwen...
1 0
CrazyJew
Die club is opgebouwd op ellende van anderen. Scheringa trok normaal werkende mensen al kaal met zijn woeker hypotheken. Het ligt dus verankerd in de cultuur van die club
3 0
Redrum
Mag een club waarvan het dak is ingestort door ernstig wanbeleid eigenlijk wel meespelen in de eredivisie? Waarom wordt er geen grondig onderzoek uitgevoerd naar die instorting? Niets hoor je erover, helemaal niets. En dan mag Ajax zeker dat nieuwe dak even gaan betalen. Mensen als Jan Roelfs zijn echt volledig de weg kwijt.
5 -1
Babayaka
Corona heeft ze flink te pakken. wat een droeftoeters zijn het met zijn allen.
2 -1
Ansjo
Ja een hand met een middelvinger.
6 0
Joseph
Lijkt me niet meer dan eerlijk.. AZ heeft namelijk het hele seizoen bovenaan gestaan en had een beter doelsaldo dan Ajax..

20 miljoen voor Boadu, Wijndal en Stengs, gewoon om de bank te versterken..
3 0
Van Reenen
20 miljoen? Dat zijn ze lang (nog) niet waard. 12 miljoen is meer dan genoeg. 10 miljoen voor die 3 wijsneuzen en 2 miljoen als genoegdoening voor door achter de rug van Ajax en KNVB om naar de uefa en nu CAS tw stappen. Even terzijde Cas is dus de helft van Casper het spookje. Nou dat is écht van toepassing op de Azijn Zeikerds.
0 0
Stuyvesant
We laten het kampioenschap al schieten voor Altijd Zielig. Op basis van artikel 17 lid 5 van het Reglement Wedstrijden Betaald Voetbal is degene die na afloop van de reguliere competitie de meeste punten heeft behaald de kampioen. In lid 1 van hetzelfde artikel wordt bepaald hoe de rangorde wordt bepaald op basis van doelsaldo. Nergens in de reglementen staat dat er 34 wedstrijden gespeeld moeten zijn, voordat er een kampioen uitgeroepen kan worden. De reguliere competitie is op last van de overheid beëindigd en rechtsgeldig afgelopen. Dus AFC Ajax had zijn 35e kampioenschap moeten krijgen. Maar ja, daar durfde Gudde niet aan...

En dan moet AFC Ajax ook nog een financiële compensatie aan de Achterlijke Zeikerds betalen?
10 0
JariJari
Dit, herhaal ik al sinds april.

Als Ajax naar de rechtbank gaat wint het met 27 vingers in de neus.
1 0
ProfessorX
mag het ook 35 zijn ?
1 0
JariJari
Lukt misschien ook wel
0 0
RuffRhythim
Lekker met andermans poen ff beslissen wat die ermee moet doen, laat die vent zichzelf grondig nakijken zeg !
1 0
AFCAMM
Wat een onzin. Als jij het vanuit je morele goed zou doen is dat prima, Jan. Als jij je schuldig voelt tov AZ, dan zullen ze het vast waarderen als je je fouten erkent en je hand uitsteekt.

Maar Ajax hoeft dat helemaal niet, want er is geen enkele reden voor Ajax om zich ergens schuldig over te voelen, of AZ dankbaar te zijn. AZ heeft niets gedaan voor Ajax of zo... Zowel mèt, als zonder AZ had Ajax nu bovenaan gestaan. Het enige dat AZ gedaan heeft, is twee wedstrijden winnen. Verder waren ze het hele seizoen vooral druk bezig met niet bovenaan staan. Dus onder Ajax, zeg maar. Ze waren druk bezig met het ontwijken van de eerste plek, zou je ook kunnen zeggen. Oh, en daarna waren ze vooral bezig met jammeren en achterbaks gedrag. Ook daar verdienen ze geen prijs voor.

De tering, die kunnen ze krijgen.
3 0
insectenverdelg
Im weet niet hoe jij t ziet Jan. Maar als een vriend van me achter mn rijd mn wijf probeert te stelen, geef ik m niet vervolgens alsnog mn zus om maar van me wijf af te blijven.

Kortom als AZ zich niet als gentlemen kan opstellen, waarom verwacht je dat dan wel van Ajax?
3 0
FSideMaluku
Zonder gezeik van AZ, weet je nooit of de nieuwe week al begonnen is.
2 0
AFCA1961
Even kijken of ik het begrijp hoor......je word gehaat door die gasten uit Alkmaar die jou kost wat kost je terechte CL plaats willen afpakken, maar omdat ze zo lang daarover blijven door zeiken en procederen moet je met ze om de tafel gaan zitten en ze een deel van je CL opbrengsten schenken?
Je moet dus voor hun gaan voetballen en winnen zodat zij het geld op strijken waar Ajax eerder al 4,5 miljoen betaalde aan die corona pot en de armlastigen uit Alkmaar maar 500.000.
Ze hebben 2x van Ajax gewonnen zeggen de stakkers. maar Willem II heeft 2x van hun gewonnen, gaan zij dat geld dan ook weer delen met Willem II? Gewoon smoel houden en oprotten die gekken uit Alkmaar.
6 0
Willem410
Ik zie geen verschil met voor de corona.
Toen haten ze ons en gunde ze ons niks en nu haten ze ons nog steeds en gunnen ze ons niks.
En nu moeten we geld gaan geven om dichter bij elkaar te komen ofzo?
3 0
Oliveira
Zo oneerlijk dat kapitalisme, dat je wanneer je succesvol bent wordt beloond... Moeten ze echt verbieden! Laten we naar een gematigde samenleving gaan waar iedereen het zelfde is. ... Athans deze "Journalist" Jan Roelfs. Ajax heeft AZ en de rest van de Eredivisie NIKS te bewijzen. Het feit dat ze nog steeds bestaansrecht hebben is 95% dankzij Ajax en toch ook wel 5% dankzij PSV. Als deze 2 clubs niks hadden gepresteerd in Europa hadden we hier in Nederland hooguit amateur clubjes en geen stadions.
3 -3
vak114
Als het andersom had geweest zou dat zeker niet gebeuren.
Ze bekijken het maar in Alkmaar.
3 0
oxxer
Gaan Roelfs en AZ ook een deel van de salarissen betalen? Wat zijn dit voor fanatasiën van kansloze kanaries.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Hahaha nee die is grappig, ons eerst proberen te naaien en dan geld ervoor geven. Daaagggg
5 0
TontoKarnaggel
Let maar op, over een tijdje worden wij als de boosdoener gezien en is az het arme slachtoffer.
Het is allemaal zo voorspelbaar.....
1 0
Marcao
Ja tuurlijk joh! En geef dan ook een paar miljoen aan pisvee. Ook zo’n sympathieke club zonder matennaaijerij.
1 0
Toon meer reacties