'AZ moet zuinig zijn op goede imago en nu stoppen'

BartVeenstra, 11-07-2020 om 13:25, 14157 views, NH Sportcafé |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dat AZ nog altijd probeert het beste Europese ticket van Ajax over te nemen, is mogelijk slecht voor het goede imago van de Alkmaarse club, zo geeft Andries Jonker aan bij NH Sportcafé. De Alkmaarders overwegen naar het CAS te stappen als de UEFA op 3 augustus definitief beslist dat Ajax het beste Europese ticket krijgt.

Jonker, trainer van Telstar, vindt dat AZ de verkeerde beslissingen heeft genomen. 'AZ was een van de clubs met een uitgesproken mening: absoluut stoppen met voetballen', begint hij zijn verhaal. 'Ze hebben toen niet goed ingeschat wat het gevolg daarvan zou zijn. Nu komt het de club niet uit en willen ze tot aan de hoogste rechter procederen. Ik vind: wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Ze hadden moeten zeggen: we willen voetballen zodra het kan. AZ heeft een goed imago en daar moeten ze zuinig op zijn. Nu gewoon stoppen en niet de irritatie van voetballiefhebbers op de hals halen.'

Gerard van der Lem, in het verleden werkzaam bij zowel Ajax als AZ, kan wel begrijpen dat AZ nog altijd probeert het beste Europese ticket van Ajax over te nemen. Wel vindt hij dat de reglementen leidend moeten zijn. 'De UEFA zegt ook dat het een besluit is van de nationale bonden, dat is klaar. Ze kunnen blijven procederen of weer gaan procederen, maar ik denk niet dat ze het redden. Ik denk ook niet dat ze er bij Ajax van wakker liggen', aldus Van der Lem, waarna Bert Dijkstra - journalist van De Telegraaf - eraan toevoegt dat AZ 'volslagen kansloos' is. 'De rechter verwijst naar de sportbonden.'

Denk jij dat Sheffield United in eigen huis een verrassende zege gaat boeken op Chelsea? Zet in en krijg 5,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Wat wordt dat AZ toch weer hard aangepakt zeg in de media. Die hebben hun lesje inmiddels wel geleerd denk ik.
1 0
Rdk1983
Waarom zouden we na al die jaren doelsaldo regel nu ineens voor AZ daar af moeten stappen? Wat denken die lui wel niet?
0 0
MK77
Ach laat ze nog maar even doorgaan.
De kans dat ze hun gelijk hakken is vrij klein en het is wel fijn om de komkommertijd door te komen
0 0
TontoKarnaggel
Maakt voor een groot deel van nederland geen moer uit voor hun imago, het is tegen Ajax dus impopulair gaan ze er echt niet van worden. Over een paar weken hoor je hier niemand meer over. Als het andersom had geweest was het natuurlijk andere koek, dan hadden we jarenlang de paria van het vaderlandse voetbal geweest...
1 0
Jariiii
Te laat natuurlijk.
Maar toch maar stoppen, ja.
0 0
fanforeffer
Stel dat AZ hun zin krijgen ,wat dan ? Laat Ajax het er dan bij zitten ? Ajax voorrondes en AZ poule fase . Sta je bovenaan en de 1 de krijgt voorrondes, en nummer 2 poule fase ?
0 0
Bjorn
Dan vecht Ajax het direct aan natuurlijk. Maar geen zorgen, KNVB staat achter het besluit en dat is leidend. We zijn zeker van het beste ticket.
0 0
Rho1980
Laat hen lekker doorgaan. Zinloos geld erin pompen. Zolang er een advocaat is die hier brood in ziet en men bij AZ blijft volharden; lekker blijven doen. Wat nou sympathie? Ze pretenderen toch een topclub te zijn, een gelijke aan Ajax zoals zij zelf stellen. Laat hem maar eens kop van jut zijn.
Arrogante Zakkenwassers zijn het met dit soort acties.
0 0
Sunny
Ik probeer me altijd in de situatie v.d. tegenstander te verplaatsen.
Zouden wij niet hetzelfde hebben gedaan?
Want voor een goed imago en sympathie koop je natuurlijk weinig.
Ze drammen door wat ik wel kan begrijpen maar hoop natuurlijk dat ze geen gelijk krijgen v.d. rechter. Tot die tijd toch wel beetje link.
0 -6
Hans Kraay Jr.
En waarom is dit link dan?

AZ heeft toch geen poot om op te staan? Kan niet achteraf ineens zelf spelregels gaan verzinnen en dan bij de rechter gaan afdwingen dat jou zelf bedachte nieuwe regels ineens gevolgd moeten worden.

Nee, het enige wat AZ hiermee doet is in een rap tempo al hun goodwill verspelen die ze opgebouwd hebben.
0 0
Simon1
Lekker doen.
0 0
mgtow
Ze hebben bij daar bij AZ echt een gat in het dak. Ze hebben van alle kanten gehoord dat ze het dak op kunnen en toch gaan ze door. Ik wil daarom graag van de daken schreeuwen dat het nieuwe dak met gemeenschapsgeld gebouwd gaat worden. We kunnen daarom wel stellen dat ze een gouden dak op het stadion hebben zitten. Daar ga je toch van uit je dak?
0 -4
JSF
Welk dak...?
1 0
mgtow
Die ene, je weet wel. Die eraf getieflazert is en die nu met taksflappen er weer opgerommeld wordt.
0 0
LeslyDeSa
Kwaad is allang geschied Andries. Al mijn sympathie voor deze club in een klap weg en met stip gestegen op mijn lijstje meest gehate clubs.
18 0
JariJari
Jaartje kkd zal ze goed doen!
4 0
AlexIbarra
Kitchen Champions League..
0 0