Traoré getipt bij Twente: 'Zou voor ons fantastisch zijn'

GinoHaverkamp, 08-07-2020 om 13:40, 10463 views, VoetbalTijd |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jan van Staa ziet Lassina Traoré komend seizoen graag bij FC Twente voetballen. De club uit Enschede heeft een tekort aan selectiepelers en zou een spits als Traoré goed kunnen gebruiken, terwijl hij op zijn beurt veel minuten zou kunnen maken in de volgende jaargang.

Van Staa, in 2018 voor het laatst werkzaam als hoofdtrainer bij Go Ahead Eagles, spreekt die wens uit in het FC Twente-georiënteerde YouTube-programma VoetbalTijd. Traoré zelf wil graag voor zijn kansen bij Ajax gaan, maar Van Staa sluit niet uit dat een eventueel verhuur aan FC Twente mogelijk is. Oud Jong Ajax-coach Andries Ulderink is werkzaam bij de Overijsselse club, terwijl ook Erik ten Hag zijn banden heeft in Enschede, zo stelt de trainer in ruste.

'Dat zijn topspelers in aanleg en die zal je ook niet lang kunnen houden, alleen die kunnen je wel verder helpen en dan kom je nooit in de problemen bij FC Twente', legt hij uit. 'Dit jaar is het een kwestie van overleven en niet in de problemen komen. En kijk naar de entourage in Enschede met dat stadion en die achterban: dat is een stap voorwaarts vergeleken met het tweede van Ajax.'

Van Staa krijgt bijval van Eddy Achterberg, die in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw speler was van FC Twente. 'Als zo iemand zou komen, zou dat voor ons fantastisch zijn. En ik denk ook voor die knul om zichzelf te laten zien.' Hij trekt de vergelijking met Noa Lang, die het begin van dit kalenderjaar op huurbasis actief was bij de club uit Enschede. 'Het is een etterbakje en zo'n speler is gewoon belangrijk binnen een ploeg. Een trainer moet hem weleens bij de lurven pakken, maar ik had wel plezier van Lang.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DiAngelo
Denk dat Traoré veel gaat banken bij Ajax. Fc Twente zou een prima stap zijn om meer te spelen. Europees is hij er imo sowieso nog niet klaar voor. Traoré zou wat meer Coerver kunnen oefenen om echt een topspits te worden. Vind hem nog te weinig durven in bewegingen en schijnbewegingen. Komt mij wat houterig over voor n Ajax spits al heeft hij net zijn fysiek en inzicht wel veel potentie..
0 0
oxxer
Zit tegen het eerste aan, waarom denken zij bij FC Creatief Boekhouden dat Traoré uitgeleend gaat worden?
0 0
Duif63
Die Tukkers zijn echt schaamteloos. Hebben heel de voetbalwereld bedonderd, en Ajax nog het meest, en toch willen ze de ene na de andere speler van ons hebben. Donder op, ga zelf is een paar fatsoenlijke spelers opleiden.
0 0
PierreHeno
Van Staa ziet Messi en Ronaldo natuurlijk ook graag bij FC Twente spelen..
0 0
vdhaas
Traore zal bij ajax genoeg minuten maken dus hoeft niet verhuurd te worden lijkt me.
0 0
Mokumnorth
Traore niet, da's je 1e of 2e spits. Brobbey zou ik wel toejuichen.
0 0
Kingoffdatoilet
Dit is toch geen tippen meer. Iedereen bij Twente wist al dat Traore bij hun zeker in de basis zou staan
0 0
kampioenenjood
Ik zou een verhuur van Traore wel snappen, zolang hij ergens een heel seizoen kan spelen en die ervaring mee terug neemt naar Ajax. Hij zal moeten leren in de eredivisie (meer) te scoren.

Het grote nadeel van verhuur in Nederland is dat de spelers geen Europese ervaring opdoen. Een verhuur naar AZ, PSV of Feyenoord zie ik niet zitten en ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat Willem II zich door de voorrondes van de Europe League weet te knokken.
1 0
Sterspeler
Eens. Maar W2 zou met de huidige spelopvatting wel een geschikte club zijn.
0 0
trodat4030
Houd Traore gewoon erbij, is je 2e basisspits in mijn ogen. Tadic is de 1e, maar als die om wat voor reden dan ook niet (in de spits) kan spelen, moet je imo beginnen met Traore. Huntelaar zou ik niet meer laten starten, die is imo op zn best als ie in kan vallen en we een goal nodig hebben, maar ik zou niet 90 minuten met hem in de spits willen spelen, daarvoor mist ie teveel meevoetballende kwaliteiten. Traore verder heel geregeld minuten gunnen als de wedstrijd beslist is.

Hieronder zie ik er een aantal opperen om een spits te kopen, maar dat is echt van de zotten. Dan koop je dus een spits voor de bank zodat je Traore kan verhuren, dat zou echt nergens op slaan.. Een nieuwe spits komt niet voor 1 jaartje banken. Die komt minstens 2 jaar en loopt volgend seizoen dus weer je jeugd in de weg. Ik zie het nut daar niet van.
0 0
GvanderK
Nee, Traore moet komend seizoen onze vaste spits worden. Ik zou het zonde vinden als hij een jaar weg gaat.
1 -2
gebruikersnaam
gaan ze nu iedere dag een ander Ajax speler met Twente in verband brengen?
2 0
Ozymandias
Ik vind dat voor spelers als Eiting, Lang, Schuurs, Kotarski, Ekkelenkamp en Traoré allen hetzelfde geld. Tenzij ze daadwerkelijk een goed uitzicht hebben op een vaste basisplaats bij Ajax zou ik ze verhuren. Het zijn allen spelers die veel speeltijd op een zo'n hoog mogelijk niveau nodig hebben om zich optimaal verder te kunnen ontwikkelen. Ik denk dat FC Twente een goede club zou zijn om deze spelers aan te verhuren. Ze spelen in een relatief groot stadion voor relatief veel supporters waardoor de druk groter zal zijn dan bij de meeste andere clubs in de Eredivisie.
1 0
DeKenner
Schuurs, Eiting en Traore gaan we (zo verwacht ik) zelf nog hard genoeg nodig hebben. Alleen als voor hun posities nieuwe spelers worden gehaald zou een verhuur bespreekbaar mogen zijn.
0 0
PierreHeno
nodig in de kleredivisie of CL/EL?
0 0
trodat4030
Maar waarom zou je in godsnaam nu een nieuwe spits kopen? Zodat Traore verhuurd kan worden? Met alle spitsen die we in huis hebben is een spits wel t laatste wat we nodig hebben imo...
0 0
DeKenner
Even voor de goede orde, ik zou dus ook absoluut geen nieuwe spits halen en Traore erbij houden. Die gaat normaal gesproken komend seizoen zijn minuten wel krijgen.
0 0
AFCA-B93
Er is bij de contractonderhandelingen van Huntelaar gesproken over een nieuwe rol en minder speeltijd, en dan nog opperen mensen dat Huntelaar de 2e spits moet worden en Traoré verhuren.

Huntelaar heeft verlengd om zo Traoré en in mindere mate Brobbey te kunnen ondersteunen, dat was al lang duidelijk toch?
1 0
Sterspeler
Traore moet vooral veel minuten maken. Huntelaar is een breekijzer voor het laatste kwartier. Wel een luxe hoor. 3 verschillende soorten spitsen. Voor iedere gelegenheid wat Wils. En toch kunnen ze allemaal aan hun minuten komen (Brobbey en Hansen reken ik niet mee. Die moeten elders minuten maken.)
0 0
insectenverdelg
En daarna zejer 10% van zn transferprijs vragen....
0 0
sebastiaan1900
Prima. Maar, wel de afspraak maken dat hij niet tegen Ajax speelt.
1 -1
Sterspeler
Dat je hier een minnetje voor krijgt snap ik dus niet. Dit is in de PL gebruikelijk. Bij ons heeft het al is een titel gekost.
0 0
Westerpark1982
Hahahaha! De hele eredivise behalve de top 3 zit te azen op huurspelers van Ajax. Ekkelenkamp, Kotarski, Lang, Traore noem ze maar op. Alles is al voorbij gekomen deze week.
1 0
mistermiyagi
Top Traore moet leren scoren, heeft totaal geen killers mentaliteit.. (komt hier in zwaar tekort, dit zal hij kunnen omtwikkelen)
Brobbey als 3de spits en minuten makende bij Jong.

Huntelaar als 2de spits is ook niet alles, heeft precies wat Traore niet heeft en andersom.

Ik zie Ajax een echte 9 halen en kijken hoe dit verloopt.. Michy Batshuayi vann Chelsea (heeft zoveel kwaliteit, zit maar wat op de bank bij een Chelsea)
0 -2
Sterspeler
Batshuayi is veel te hoog gegrepen man. Verdient veel teveel.
0 0
Raoul14
Entourage is momenteel geen issue lijkt mij.
0 0
036AFCA97
Zou Brobbey niet een jaartje naar Twente kunnen?
0 0
jutter
Is natuurlijk wel zeer de vraag of Ajax Traore laat gaan. Want de ploeg zit nou niet bepaald dik in de centrumspitsen. Brobby moet zich eerst maar eens bewijzen bij Jong en Huntelaar is een voetbalbejaarde die op zijn laatste benen loopt, zo eerlijk moet je zijn. En Promes (word beweerd) of Tadic als specifieke centrumspits? Leuk voor een enkele keer maar op termijn allerminst ideaal, lijkt mij.
3 0
Sterspeler
Tadic als eerste spits is vooralsnog prima. Promes als eerste spits ga je wel heel anders spelen. Die is als spits enkel geschikt voor een twee spitsen systeem.
0 0
Professor
Zoals reeds eerder gezegd kwantiteit genoeg maar te weinig kwaliteit in de spits.
0 0
ghouleseddik
Dagelijks tegen Wout Brama trainen, daar wordt je wel een betere spits van ja.
2 0
Sterspeler
Ff vertrouwen tanken.
0 0
PeterVKV
keep on dreaming
2 0