'Bij Frenkie ziet het er nu ook niet uit'

FinnDekker, 07-07-2020 om 07:25, 10987 views, Trouw |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Als Real Madrid voor je op de stoep staat, dan ga je naar Real Madrid. Dat is wat Rafael van der Vaart en Ronald de Boer vertellen aan Trouw. De Koninklijke is een wereldtopper en dus is het moeilijk om 'nee' te zeggen. Dit geldt straks mogelijk voor Donny van de Beek, die al maanden wordt gelinkt aan de Madrilenen. Toch twijfelt het tweetal aan de match tussen de twee.

'Al die mensen die zeggen dat hij nog een jaartje bij Ajax moet blijven en eerst een goed EK moet spelen met het Nederlands elftal, die begrijpen niet dat je moeilijk nee kunt zeggen tegen een club als Real Madrid. Als Real komt, waar moet je dan nog op wachten? Dat is een van de grootste clubs ter wereld. En als ze je écht willen, dan halen ze je ook', aldus Van der Vaart.

Volgens de voormalig middenvelder moet je ook wat geluk hebben. 'Frenkie (de Jong, red.) vonden we ook perfect bij FC Barcelona passen, maar dat ziet er nu ook niet uit. Duitsland vind ik eigenlijk beter bij hem passen. Donny is eenzelfde soort speler als Davy Klaassen, die toch het beste tot zijn recht komt in Duitsland. Bayern München of Borussia Dortmund zou ik wel een mooie club voor hem vinden.'

De Boer denkt ook dat Van de Beek beter ergens anders past. 'Zidane is meer een people manager geworden, hoor ik, iemand die de boel bij elkaar houdt en zorgt dat de sfeer goed is. Ik weet niet of Donny daarin past. Je kunt niet tegen hem zeggen: Donny, jij staat op tien, maak jij maar even het verschil. Dat werkt niet. Hij is geen Messi of Ronaldo.'

Denk jij dat Chelsea met 1-2 wint op bezoek bij Crystal Palace? Zet in en krijg 7,35 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
Make Ajax Great Again Donny .

Het buitenland is niet dat wat het was behalve geld , maar PL is wel een competitie die zwaar is en ja dan moet je wel ergens spelen waar het toe doe ipv reserve zitten of nooit voor de prijzenspelen .
0 -1
Henkjanklaas
het ligt er ook in de eerste plaats aan war hij aan spelen toekomt dat is gewoon t belangrijkste.
een aar miljoen gata hij er altijd wel op vooruit. lekker gevoel lijkt mij dat je je in een paar jaar financieel onafhankelijk kunt spelen.
0 0
Joseph
Als Donny nu blijft kan hij de vedette van het team worden, die rol was eerst weggelegd voor Frenkie en toen Ziyech. Er is bij Ajax dus genoeg te leren.

Maar goed, hij kan er ook voor kiezen om altijd in de schaduw te blijven staan van grotere spelers in een team. Donny is voor elk team een nuttige speler, ook bij Real zal hij minuten krijgen. Hij zal voornamelijk op de bank zitten, maar hij kan daar een soort supersub worden.
0 0
MK77
Wat een warrig verhaal. Frenkie heeft zichzelf toch in de basis gespeeld bij Barca?
Dat dat team niet goed draait ligt ook niet aan hem
5 0
Ozymandias
Volgens mij bedoelt hij dat "we" dachten dat De Jong perfect bij de speelstijl van Barcelona paste maar dat hij nu op een manier wordt gebruikt (of beter gezegd misbruikt) waarin hij niet goed tot zijn recht komt.
3 0
MK77
Ach een miljoenen salaris, prima weer in Catalonië, nog in de race om de CL en la Liga te winnen. Hij heeft het heel zwaar :)
0 0
Lazell
Haha, ik zou het wel heel zwaar hebben om dan een topsport mentaliteit te hebben.
0 0
Schip
Eens, maar ook weer eens met de boodschap dat Donny echt geen 10 voor Real is. Die nemen geen genoegen met goals van een speler die vooral erg goed is in loopacties en diepgang en af en toe goals. Donny was goud twee jaar terug en heel waardevol, maar bij Real spelen zo'n beetje de meest opvallende spelers op hun positie. Althans, dat is hun streven.

Als Donny het echt wil, moet hij ervoor gaan. Maar als hij nee zegt, bij Ajax blijft of naar een club als United gaat, zou ik dat veel verstandiger vinden.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Vd Beek eerst een dragende speler van Ajax moet worden voordat hij naar een Europese topclub vertrekt. Ik vind persoonlijk dat er afgelopen seizoen vijf spelers (Tadic, Blind, Tagliafico, Ziyech en Onana) belangrijker én beter waren dat Vd Beek. Volgens mij zou het voor Vd Beek een goede uitdaging zijn om het komende seizoen te proberen om Ziyech op te volgen als de dragende aanvallende speler. Natuurlijk zal hij in zijn eentje niet geheel de schoenen van Ziyech kunnen vullen maar die schoenen moeten dan ook worden ingevuld door meerdere spelers die een stap vooruit doen (als Neres weer geheel fit wordt zal dat al een enorm verschil maken). Als ik Vd Beek was zou ik naar Ten Hag stappen met het verzoek om me weer op '10' te zetten in een rol als aanvallende spelverdeler.
1 0
Lazell
Misschien geen type voor Real, maar hoe belangrijk hij is wordt denk ik onderschat. Zonder een speler als vd Beek die perfect loopt, was Tadic een stuk minder. Hij trekt ruimtes, scoort, geeft assists, is beslissend en op de belangrijke momenten. Dan ben je naar mijn mening wel degelijk een dragende speler.

Van de Beek is geen type spelverdeler, dat moet je hem ook niet aandoen. Heeft daar niet de fluwelen passtechniek voor. Zou hem wel op 10 willen zien, maar dan moeten de spelverdelers om hem heen staan. Zoals met Ziyech en in mindere mate Tadic was in de goede CL campagne.
0 0
Ozymandias
Vd Beek heeft in de jeugdopleiding laten zien zeker ook kwaliteiten als spelverdeler te hebben. Ik denk dat voor hem een goede stap zou zijn als hij zichzelf in die rol dwingt om zijn ontwikkeling een extra stimulans te geven.
0 -1
Schip
Beetje een type Gerard of Lampard.
1 0
Lazell
In de jeugd tegen spelers waarvan 80% geen betaald voetbal haalt, of CL niveau. Daar was De Sa ook een flitsende buitenspeler, Schoop een hele bruikbare spits, Castillion en Menig de nieuwe Kluivert, etc. Eenmaal op niveau blijft niks meer van die kwaliteiten over.

Van de Beek op de 6 afgelopen seizoen kwam veel te weinig aan de bal om een spelverdeler te zijn. Hij heeft ook een soort killersinstinct, weten wanneer er ergens ruimte ligt, precies op het juiste moment daar komen om dan het overzicht te hebben om af te leggen en de vaardigheden om het zelf af te maken. Hij gaat op deze leeftijd niet meer leren om een spelverdeler te worden en als hij dat wel wordt, zal het nooit op een heel hoog niveau zijn zoals Ziyech. Dan zal hij altijd middelmaat blijven. Hij mag wel wat schaven aan zijn 'spelmakende vaardigheden', maar door die rol op zich te nemen laat je hem iets doen waar hij niet in uitblinkt en haal je de angel uit zijn spel.
1 0
wladimir
Ik snap je punt. De statistieken van Tadic waren prima. Desalniettemin vond ik hem niet sterker dan van de Beek. Het is wel duidelijk dat van de Beek een jaartje gaat bijtekenen wanneer Ajax deelneemt aan de Champions League. Als Europees kampioen gaat hij aankomende zomer waarschijnlijk wel naar Madrid.
0 0
Ozymandias
Zelfs in zijn mindere wedstrijden had Tadic door zijn productiviteit een waarde terwijl Vd Beek te vaak een wedstrijd speelde waarin hij niets toevoegde aan het spel. Opvallend is ook dat Ajax alle wedstrijden waarin Vd Beek niet speelde (APOEL 2-0, Lille 3-0, Sparta 1-4, Heerenveen 4-1) overtuigend won met goed voetbal. In die wedstrijden heb ik hem moment gemist terwijl ik Blind, Tagliafico en Ziyech (Tadic en Onana hebben geen wedstrijden gemist) wel enorm miste in de wedstrijden die ze niet mee speelden. Vd Beek heeft nog een lange weg richting de top te gaan.
0 0
wladimir
Beide wedstrijden tegen Getafe deed van de Beek wel gewoon mee. Tadic ook trouwens. Net niet overwinterd in de Champions League en niet de laatste 16 gehaald in de Europa League. Niveautje Frank de Boer. Van de Beek moet accepteren dat hij een klasse minder is dan Mathijs en Frenkie.

Waarom zou van de Beek niet gewoon bij Ajax blijven? In Amsterdam kan hij waarschijnlijk 4 miljoen per jaar verdienen. Met Veltman, Blind, Neres, Tadic en Promes wordt Ajax natuurlijk kampioen. Ik sluit niet uit dat Onana ook gewoon blijft.
0 0
Lars93
Eens! Klein puntje, we misten Onana tegen Getafe. En óf we die gemist hebben.....
1 0
Ozymandias
Oh ja natuurlijk! Ik denk dat dit voor mij ‘repressed memory’ is.
0 0
AFCA-B93
Donny lijkt me wel een jongen die voor een bepaald type voetbal naar een club gaat. In al die jaren dat ik Real zie spelen heb ik geen echte speelstijl kunnen ontdekken. Geen pressing, geen kort combinatievoetbal. Het lijk allemaal op toeval berust. Dat is denk ik ook waarom ik het nooit leuk heb gevonden om naar Real te kijken.
0 -2
Lazell
Eerst was de counter de huisstijl, met Ozil, Benzema, Ronaldo en Di Maria. Counterde Bayern een wedstrijd volledig aan flarden met 4-0. De enige counterploeg die ik heb gezien waar ik van kon genieten.
1 -1
DT10
Als Donny verstandig is, zegt hij nee tegen Real, omdat de kans groot is dat hij daar, net als Rafael, op de reservebank gaat belanden!
1 0
migilo
Als Real 12 maanden wacht om het definitief te maken dan moet Donny toch voldoende weten....
0 0