Kieft: 'Alleen jammer dat Robben niet kiest voor de top-vier'

BartVeenstra, 04-07-2020 om 08:10, 9376 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajax-spits Wim Kieft is blij met de aanstaande terugkeer van Arjen Robben in de Eredivisie, al baalt hij ervan dat de ervaren aanvaller niet bij een topclub aan de slag gaat. 'Het is alleen jammer dat Robben kiest voor FC Groningen om terug te keren als profvoetballer en helaas niet voor Ajax, AZ, Feyenoord of PSV.'

In zijn column in De Telegraaf legt Kieft uit waarom hij dat jammer vindt. 'Je gunt de exceptionele talenten bij de Nederlandse topclubs een leermeester als Robben. Het is mooi voor de talenten van FC Groningen, maar uiteindelijk lopen daar niet de toptalenten van Nederland rond.'

Kieft legt uit dat een coach belangrijk is voor de opstelling en het maken van teamafspraken, maar als speler pik je het meeste op van je teamgenoten. 'Zeker als je instroomt als jeugdig talent in de top van Nederland lopen er spelers rond die beter zijn dan jij, die het inzicht hebben en weten hoe je situaties in het veld moet oplossen. Zelf heb ik dat ervaren met toppers als Johan Cruijff, Wim Jansen, Ruud Gullit, Ronald Koeman en later ook nog Romario. Ze zetten je op je plaats en dragen oplossingen aan waarmee je aan de slag kunt.'

Bovendien kan een speler van Robben leren hoe je moet leven als prof, hoe je je verzorging moet aanpakken, hoe je de balans goed houdt tussen arbeid en rust en hoe je moet omgaan met externe begeleiding. Een terugkeer van Sneijder zou Kieft ook toejuichen. 'Al is het alleen maar op het trainingsveld. Sneijder is weliswaar 36 jaar en heeft er een ander levenspatroon op nagehouden dan Robben. Maar als hij elke dag met jonge spelers meedoet aan het positiespel en de partijen, dan geeft hij ze bagage waarmee ze de rest van hun carrière hun voordeel kunnen doen.'

Denk jij dat Arsenal de lastige uitwedstrijd bij Wolverhampton Wanderers weet om te zetten in winst? Zet in en krijg 3,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
De keuze vanuit Robben is begrijpelijk. Er valt weinig te halen bij PSV, Feyenoord en AZ. Ajax is gewoon de komende jaren kampioen als er geen hele gekke dingen gebeuren. Bij Ajax was de rechtsbuiten positie goed bezet... Dus waarom dan moeilijk doen als je ook zonder druk gewoon lekker vrijuit kunt ballen bij Groningen. Maaaaaaarrrr... De argumenten van Kieft zijn zeker valide. De absolute toptalenten van Nederland stimuleren en naar een hoger plan tillen om ze klaar te stomen voor de top. Die spelers zitten niet bij Groningen. Met al zijn ervaring, techniek, scorend vermogen en snelheid had hij de voorhoede van iedere NL topclub kunnen ondersteunen. Dus dat is idd jammer.
0 0
Koekepeer
Hij kiest volgens mij vooral voor Groningen om ze een dienst te bewijzen in deze financieel lastige tijden.
0 0
Henkjanklaas
PSV had zeker gekund. Ajax heeft hem niet echt nodig voorin en Feyenoord heeft een aardig team maar niet meer dan dat. Dan begrijp ik wel dat hij voor zijn eerste liefde, Groningen, kiest.
0 0
Duif63
Vrij logisch juist vind ik. Robben heeft geen enkel gevoel bij de top 4, ook al heeft hij 2 jaar bij Psv gespeeld. Hij volgt zijn hart naar de club die hem lief is, voetbalt dichtbij zijn nieuwe huis, geen last van files en de drukte van de Randstad, en het hele Noorden krijgt er een impuls van.
Prima lijkt me.
1 0
masterrr
Ik vind het pure klasse van hem en toch geweldig voor een club als Groningen
Deze voetballer heeft nederland zoveel plezier bezorgd, verdient ook een groot applaus in zijn laatste ronde langs de velden!
3 0
Kingoffdatoilet
Denk dat de algehele sterkte van de competitie belangrijker is dan 2 a 3 talentjes.
1 0
Schip
Begrijp wel wat hij zegt, maar als Robben naar de top gaat, houdt hij juist een talent uit de basis. Vraag is hoeveel beter je daarvan wordt...

Dit is juist weer de echte romantiek. Robben terug in het Grun stadion. Dat is toch fucking schitterend voor de supporters. En je hebt kans dat je met een Robben in je team, gelijk ook andere spelers over de streep kunt trekken om te komen, die anders zouden bedanken. Je moet ook bedenken dat je hiermee waarschijnlijk wat makkelijker sponsors binnenhaalt, al zijn dat mogelijk de wat kleinere.

Gewoon mooi dit. Doet me denken aan de tijd dat Grun nog spitsen als Hennie Meijer en Milko Djurosvki had rondlopen. Waren echt publiekstrekkers pur sang, waar topploegen het lastig mee hadden.
4 0
DS84
Ja en het is niet de eerste die bij terugkeer een subtopper probeert kampioen te maken. Kuyt deed dat ook.
2 0
Van Reenen
En o.a. Frank Rijkaard.
0 0
Duif63
Kwam Rijkaard terug bij een subtopper dan ?
0 0
Ajax34
Bij Ajax is het net een stapje hoger. Dankzij Rijkaard hebben we de Champions league gewonnen
0 0
ajaxminimax
Vind dit juist mooi. Iemand die duidelijk kiest voor clubliefde, de stad waar hij groot werd. En dus eindelijk een speler die niet meer naar het geld kijkt. Prachtige voetballer en een prachtig mens. Veel voetballers mogen een voorbeeld nemen aan hem
1 0
Bennyben
Vind het juist super mooi dat die bij Groningen afsluit dat geeft maar weer eens echte clubliefde aan. Ik had het ook mooi gevonden als van persie bij exelcior, van Bommel bij Fortuna had afgesloten.

PSV is voor Robben toch gewoon een tussenstap geweest.
1 0
Redrum
Natuurlijk. Het gaat om de club waar je opgegroeid bent. Wat dat betreft is het logisch dat hij voor Groningen gaat en ook prachtig voor zo'n club. Met psv heeft hij niet echt een sterke binding volgens mij. Geloof dat hij er ook slechts twee jaar gespeeld heeft.
0 0
FTS95
Super leuk juist. Alleen moeten spelers dat wat mij betreft op hun 33-34ste al doen.
2 0
AFCAMM
Er is maar één club in Nederland waar Robben nu naartoe zou moeten, als hij door zou gaan. Bij die club is hij nu. Groningen is de perfecte afsluiter voor Robben.
3 0
3*stars*3
Wat een gezeik weer Kieft.
Gewoon prachtig dat hij kiest voor de club, waar het allemaal begon voor hem (Kunnen andere spelers van leren...).
Al was het mooier geweest als hij na Bayern gelijk die stap zou maken.
2 -3
insectenverdelg
En als hij vooreen plek uit de you 3( waar haal je in godsnaam de top 4 vandaan Wim?) Kiest, had je een mooie column kunnen maken hoe jammer het was datvhij niet Groningen nog iets terug geeft.

Commentaar leveren is toch wel makkelijk. Ik vind dit de mooiste keus die Robben kan maken.
3 0