Driessen: 'Dan denk ik: strik eromheen en wegwezen'

NielsOpdam, 27-06-2020 om 19:30, 11293 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Valentijn Driessen vindt dat Ajax Sven Botman naar Lille OSC moet laten gaan. Dat vertelt de chef voetbal van De Telegraaf in de Kick-off Podcast. AZ-watcher Steven Kooijman vindt Botman wel een goede speler, maar denkt dat de verdediger eieren voor zijn geld kiest. 

'Ik vind van wel', begint Driessen op de vraag of Ajax Botman moet laten gaan. 'Het ligt misschien aan mij, maar in de samenvattingen die ik van Heerenveen heb gezien, vond ik hem geen uitblinker. Ik ben ook naar een paar wedstrijden geweest van Heerenveen en toen viel hij mij ook niet echt op. Een degelijke speler, maar als je daar zes of zeven miljoen voor krijgt, dan denk ik: strik eromheen en wegwezen.'

Kooijman vindt Botman wel een goede speler. 'Hij heeft de hele jeugdopleiding doorlopen en hij is voor een grote kerel behoorlijk technisch. Ik heb denk ik andere wedstrijden gezien dan jij, want ik heb hem een paar keer echt goed zien spelen. Maar goed, die jongen moet vlieguren maken, maar hij heeft Daley Blind voor zich. In hun hart willen ze het liefst doorbreken bij Ajax en dan de volgende stap maken, maar nu kiest hij gewoon eieren voor zijn geld.'

Denk jij dat Kluivert namens AS Roma scoort tegen AC Milan? Zet in en krijg 4,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Snellejapie
Lille is niet dom. Driessen wel. Lille ziet een nieuwe De Ligt en denkt 'halen voordat hij 80 miljoen kost'.
0 0
ambtenaar
Ben benieuwd waar de top van Botman ligt, ik geloof wel in die jongen.
1 -1
wladimir
Opvolger van Virgil van Dijk in Oranje. Nog wel een lange weg te gaan hoor.
0 -1
michel76
Dat denk ik nou ook altijd als ik een bericht over Valentijn Driessen lees
1 0
trodat4030
Zie hier echt enkel aversie versus Driessen. Had een andere journalist dat gezegd had niemand het er mee oneens geweest, maar Driessen werkt gewoon als een rode lap op AS. Daar is men het pertinent mee oneens, enkel en alleen omdat het Driessen is, wat hij daadwerkelijk zegt, maakt niet uit, men is het er mee oneens, want Driessen, die heeft op AS áltijd ongelijk.
3 -3
Lazell
Dat is toch ook logisch. Hij zegt bijna altijd iets met een agenda erachter. Het gaat hem niet om de waarheid, maar om de reacties die hij op zijn mening krijgt. Dan stemt iedereen weer af op De Telegraaf.

Daarbij, als hij iets zegt zonder agenda zegt hij het ook zonder onderbouwing. Maw zijn mening is net zo sterk als die van jou en mij, wss nog minder sterk omdat hijminder Ajax volgt. Zijn werk is om goed onderzoek te doen en een onderbouwde, onafhankelijke mening te ventileren. Dat doet hij nooit.

Wat blijft er dan nog van de geloofwaardig van zijn woorden over? Op voorhand niet betrouwbaar.
4 0
Simon1
Driessen...

Zegt al genoeg.
1 -3
DrFootball
Zou Botman er gewoon bijhouden. Is een linksbenige centrale verdediger met lengte. En hij heeft ook best een aardige inspeel pass. Je kan hem toch gewoon een jaar erbij houden en kijken of hij voldoet. Dan kan je hem volgend jaar altijd nog voor een prachtig bedrag verkopen als hij het niveau niet blijkt aan te kunnen. Een alternatief zou zijn om weer iemand te kopen die weer moet wennen etc. Ik zou liever zien dat Ajax afscheid neemt van Van Leer, Alvarez, Marin en Labyad. Allemaal jongens die hebben aangetoond niet bij dit Ajax te passen.
2 -5
trodat4030
Aardige inspeelpass? Nee. Een aardige lange crosspass wel, maar daar heb je bij Ajax vrij weinig aan, misschien 2-3 keer per 5 wedstrijden. Verder heeft het wel of niet verkopen van Botman geen enkele invloed op v Leer, Marin of Labyad. Alvarez zou je over kunnen discussieren omdat het beide CV's zijn, maar ze staan niet op dezelfde positie gezien hun voorkeursbeen. Dus Botman kan je gewoon verkopen én de andere namen die je noemt ook, dat bijt elkaar geenszins.
1 0
DrFootball
Van Leer, Labyad, Alvarez en Marin voldoen niet. Botman wil ik nog wel een kans geven. Is een jongen die in de jeugd heeft gespeeld naast Victor van der Linde. Een centrum wat in de lucht niet te kloppen was ;) Botman voegt een aantal zaken aan deze selectie toe: fysiek, kopkracht, durft in te dribbelen en ja in mijn ogen is het best een aardig voetballende verdediger. Daarover kan je natuurlijk van mening verschillen. Uiteraard niet met de kwaliteiten van bijvoorbeeld Blind, maar wel voldoende. Botman lijkt meer op Schuurs, waarbij bijvoorbeeld J. Timber wat meer voetballend vermogen heeft. Ik ga er vanuit dat Veltman vertrekt, omdat hij graag nog eens in het buitenland wil spelen. Daarom zou ik best aandurven met de vier centrale verdedigers; Schuurs/Blind met daarachter J. Timber/Botman. Dan heb je 4 Nederlandse verdedigers, dus communicatie is geen probleem. Daarnaast heb je 2 voetballend sterke centrale verdedigers Blind en Timber en 2 wat meer fysiek sterk verdedigers die ook kunnen voetballen.
0 0
Ozymandias
Ik ben het met je eens dat ze Álvarez moeten verkopen maar waarom past Álvarez niet bij Ajax maar Botman wel? Beide zijn langzaam en de inspeelpass van Álvarez is matig maar die van Botman is nog minder. Botman is alleen positioneel wat beter maar dat komt doordat hij uit de jeugdopleiding van Ajax komt en Álvarez nog niet de kans heeft gehad om positioneel de speelstijl van Ajax (waarbij de verdediging van van het eigen doel af speelt) aan te leren.
3 -3
Rinus M.
Een strik om Driessen zou ook wel prettig zijn.
2 0
PierreHeno
En wanneer Botman wordt verkocht gaan de ogen weer op Vertonghen zeker? Die Borman groeit in zijn ontwikkeling.......Vertonghen wordt alleen maar minder.
4 0
fc Barcelona_ke
Ajax wil hem ook verkopen, maar gaat vol op meer geld dan wat Lille wil betalen! ik denk dat Ajax en Lille komende week wel rondkomen! minimaal 7 miljoen? dan heeft Overmars goed werk gedaan!
4 -2
Schwalbino
Dat denk ik steeds als ik de naam Driessen lees of hoor.
4 -1
Wereld
Ik ben het wel met hem eens, maar je kan toch niet als 'journalist' zulke uitspraken doen en erbij zeggen dat je hem niet hebt gevolgd.. Ik heb hem ook niet gevolgd maar mijn mening komt ook niet voor heel veel geld in de media
2 0
DeKenner
Ik volg, weliswaar op afstand, alle teams vanaf de bovenbouw van Ajax. Botman is mij nooit opgevallen. En als ik de echte kenners of AS moet geloven dan gaat hij het niveau van Ajax 1 ook nooit halen.. maar toch heeft hij het bij Heerenveen gewoon prima gedaan. Sommige spelers hebben gewoon wat langer nodig om er te komen. Ik heb ergens het gevoel dat deze jongen het nog weleens ver kan gaan schoppen. Niet voor niets is er de interesse van verschillende clubs.. Het is wel gewoon een jongen die bij Ajax is opgegroeid en niet meer hoeft te wennen. Actief voor Jong Oranje. Zo slecht ziet het er allemaal niet uit. Kan me voorstellen dat het een lastige beslissing wordt voor Overmars en co.
6 -1
Freddy
Bij Ajax voetballen met 30 meter in je rug of bij Heerenveen ballen weg koppen op de 16m is nogal een verschil qua speelstijl
3 -1
Joseph
Driessen heeft hem dus eigenlijk nooit bekeken, dat deze vent een podium krijgt is echt een belediging van de sport.
17 -2
trodat4030
Dit slaat nergens op, dit is enkel een mening over Driessen, niet over Botman, want hij heeft gewoon gelijk. Had een andere journalist dit gezegd, was iedereen het er mee eens, maar omdat het Driessen is, is iedereen het er op voorhand al mee oneens, ongeacht wat hij zegt.
2 -3
Joseph
Het is zijn werk en voor zijn mening heeft hij alleen samenvattingen bekeken, dan stel je niks voor. Het is geen verrassing dat dit van Driessen komt die zo veel onzin verkondigd.

Hij is 20 jaar en laat goede ontwikkeling zien, hij heeft geen gelijk, zeker niet voor 6 miljoen.
1 0
MosesD
Lachwekkend journalistje inderdaad. Ook nog eens een intrigant en volstrekt onbetrouwbaar. Begrijp niet dat die niet een gebiedsverbod krijgt bij Ajax na wat hij allemaal over ten Hag verzon.
9 0
Hans Kraay Jr.
Ik vind dat je hem geen eens een journalist kan noemen. Die gast verkondigd alleen zijn eigen mening maar komt werkelijk waar nooit met iets dat ook maar een beetje nieuws waarden heeft.
0 0
AFCAMM
Tsja.. Driessen is een journalist. Je kunt je afvragen hoeveel verstand hij heeft van zaken die buiten zijn eigen vakgebied liggen. Hij kan er verhaaltjes over schrijven...
4 0
blessure
AJAX, heeft broodnodig lengte nodig in de verdediging.
Geef die jongen een kans.
5 -4
trodat4030
Geef Schuurs dan maar de kans, die is net zo lang als Botman, maar in tegenstelling tot Sven kan Schuurs wél opbouwen. En vrij goed ook. Waarom zou je je beste opbouwer (Blind) vervangen voor de slechtste opbouwer die er in decennia uit je opleiding is gekomen? Als je dan per se lengte wil, zet Schuurs dan lekker naast Blind, ga je er opbouwend nog flink op vóóruit ook. Met Botman in plaats van Blind ga je er echt 3-5 stappen op achteruit. Ook als je Blind dan op het middenveld zet.
2 0
ajaxxcied4life
Voor 6 a 7 mln zou ik hem eerst een seizoen willen bekijken en testen. Voor 10 mln inderdaad wegdoen.
4 -1