'Verbaasd over relatief korte contractduur'

FinnDekker, 11-06-2020 om 23:25, 10496 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Milan van Dongen, presentator bij FOX Sports, vindt het opvallend dat Ryan Gravenberch voor twee jaar heeft verlengd bij Ajax. De middenvelder lag voorheen vast tot medio 2021, waarna dit werd opgeschroefd naar de zomer van 2023. Dit terwijl 2024 of 2025 logischer was geweest, al was dat misschien niet bespreekbaar.

'Ik verbaasde mij wel over de contractduur. Het is relatief kort. Normaal zie je dat talenten vier of vijf jaar worden vastgelegd. Volgend jaar moet je al verlengen of verkopen om een goede prijs te krijgen.' Zijn collega, Fresia Cousiño Arias, denkt de reden te weten. 'Het heeft ook best wel lang geduurd. Het is duidelijk dat ze het niet eens waren over hoe of wat. Misschien is het in de onderhandelingen meegenomen, dat het alleen onder deze omstandigheden ging gebeuren?'

Vincent Schildkamp vindt de keuze van Gravenberch om überhaupt bij te tekenen vooral slim. 'Hij geeft zelf aan: ik heb nog niet veel gepresteerd. Het is goed dat hij niet de Kishna-route bewandelt. Ik vind dat heel verstandig van zo'n jongen. Raiola staat er toch om bekend de weg naar het buitenland te vinden.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Harrie Nak
Misschien wilde Ajax wel, maar speler niet?
0 0
de-Ajacied
Raiola. Dus nog 2 jaar vallen en opstaan en dan met 20 jaar “contractvrij” de deur uitlopen
Maar wel met een langer contract bij Raiola

Laat hem maar lekker 2 jaar in Jong Ajax spelen
0 0
wendoo9
Misschien is het niet eens zo slecht voor Ajax . Weet nog niet precies wat ik van deze jongen moet denken. Hij is een talent, maar het moet en zal veel beter moeten. Hij moet zeker aan zijn handelingssnelheid gaan werken en minder nonchalant gaan spelen. Het zou ook agressiever moeten, maar misschien heb ik het wel mis.
1 0
Bounce77
Langer contract is niet in het belang van mijnheer Riola, stel je voor een speler uit je stal waar je 3 jaar niks mee kunt. Niet in het belang van de speler, niet in het belang van Ajax, nope alleen in het belang van die hfter
2 0
Redrum
Raiola heeft eieren voor zijn geld gekozen. In deze tijd zijn clubs niet bereid om zaakwaarnemers een dikke toelage te geven voor een transfer. Voor hem is het nu niet interessant om zijn cliënten te laten verkassen.
3 0
AlexIbarra
Ik vind het helemaal niet zo raar. Die jongen wordt beschouwd als toptalent maar zijn carriere stelt nu nog niks voor.
Hem nu 5 jaar lang 3 miljoen per jaar betalen zou belachelijk zijn. Speelt hij komend seizoen echter basis, dan zou hij op basis daarvan prima kunnen vertrekken en ergens anders 3 miljoen verdienen. (Riedewald pakt 3,4 mln)

Hij is jongste debutant, heeft voor zijn 18e al een tijdje basis gestaan, etc. dus wat je mening ook is: Qua cijfers is hij een toptalent. Hij wordt nu 18 dus moet er iets getekend worden maar het verschil tussen wat hij nu bijdraagt en wat hij over 2-3 jaar waard kan zijn is enorm.
Ik vind het geen goed signaal om het op basis van 'potentie' een vijfjarig miljoenencontract te geven (Wat moeten Unuvar, Brobbey, enz dan krijgen) maar nu een langdurig cheapass contractje met corona-aftrek aanbieden zou ook belachelijk zijn.

Dan kom je uit op een korter durend contract gebaseerd op zijn huidige prestaties (dus weinig salaris, komt ons ook goed uit dit jaar). Beide partijen weten dat als Corona voorbij is en Ryan straks wellicht basis staat, er toch wel opnieuw onderhandeld gaat worden.
En mocht Ryan het net niet redden, dan pakken we maar 10 mln voor hem zoals bij Riedewald en Bazoer ipv 20 mln zoals bij Dolberg.

Ik kan er wel mee leven. Hopelijk volgen er nog vele contractverlengingen..
1 -1
geronimo
Die Raiola verpest het keer op keer voor Ajax
1 -1
Pheadrus
De onderhandelingspositie (nu op zijn 18e) van Ryan nu is niet heel sterk. Hij heeft een veel te lief karakter en is mentaal er al helemaal niet aan toe om naar een grote club in het buitenland te gaan. Ajax had de poot stijf moeten houden en moeten eisen dat hij voor 3 jaar verlengt.
4 0
WeerDinges
Vermoed eerder dat het vanuit Ajax komt. Gezien de huidige onzekerheid ook wel verstandig. Straks krijg je een financiële klap en zit je met zo'n Narsingh situatie en kom je niet van dure wisselspelers af.
0 -6
ajaxminimax
Vind ik niet opvallend.. Cliënten van Rioolrat tekenen bij Ajax bijna nooit voor 4/5 jaar. Komt omdat hij allang de stap naar Europa heeft uitgetekend
5 0
Meerkoet
Iedereen roept dat hij een talent is.
Maar ik heb het nog niet gezien.
Ik zie een speler die vooral handelingssnelheid tekort komt.
4 -4
Ozymandias
Voor iemand die handelingssnelheid te kort komt is hij ongelofelijk goed in de kleine ruimte. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar zijn doelpunten en assists. Bijna allemaal komen die voort uit een actie in de kleine ruimte.
3 -2
Web
De handelingssnelheid is wel een probleem, als het tempo hoger word heeft hij wel degelijk moeite, natuurlijk kan dit nog verbeteren
Sterker nog hij geeft het zelf aan dat hij moeite heeft met het tempo
1 0
Talent
Volkomen met je eens !
Ik snap zelf al die positiviteit over hem ook niet,
4 -2
ram
Ik denk dat jij en Meerkoet hem alleen in het eerste gezien hebben. Of niet?

Als je hem vaker gezien zou hebben, zou je weten dat het niet zo is. Ook heeft ie in het eerste regelmatig zijn klasse laten zien.

Al vind ook ik dat ie hele slecht momenten heeft gehad in het eerste. Hij kwam wat laconiek en slordig over en, inderdaad, ook handelingssnelheid was een probleem. Hij had duidelijk moeite met de aanpassing naar het 'grote mannen voetbal'. Dat heeft ie zelf ook toegegeven. Dat kan natuurlijk gewoon en is totaal niet iets waar ik me zorgen om maak.
2 0
Dennis129
Hij heeft gelijk Ajax probeert toptalenten altijd voor 5 jaar vast te leggen als ze 18 zijn.
Mathijs de Ligt was de eerste die al vanaf jonge leeftijd heel erg zijn vertrek aan t plannen was en daarom maar voor 4 jaar wilde tekenen. Nu alweer een een speler die zelfs maar voor 3 jaar tekent.
Dit kan een heel gevaarlijke trend worden, want als spelers op hun 20e al vertrekken ben je echt alleen nog maar aan het opleiden voor het buitenland.
0 0
Jari_held
Deze trend doet zich toch al een jaar of 5 voor? Noem een speler die de laatste jaren echt top was en lange tijd bij ons bleef? Ik denk dat eriksen de laatste is geweest die meer dan 3 seizoenen ajax 1 volledig basis heeft gespeeld en top was?
0 0
Dennis129
Ik heb het niet over hoe lang ze bij ons blijven maar over de duur van het contract dat ze op hun 18e tekenen.
Als je op je 20e na 2 jaar omdat je goed bent naar een buitenlandse topclub getransfereerd kan worden lever je natuurlijk veel meer op als je nog 3 jaar conract hebt dan dat je nog 1 jaar hebt
0 0
Ferd
Van Gelderen tekende ook maar tot 2023. Daar hoor je niemand over
0 0
ram
Omdat hij waarschijnlijk vooral opvulling is. Gravenberch is één van de grootste talenten ter wereld, dus dan hoop je dat ie 5 jaar tekent. Maar sowieso al mooi dat ie blijft natuurlijk! Verlengen kan altijd nog.
0 -1
Joseph
Ik denk gewoon dat het een relatief laag salaris is waarvoor beide jongens getekend hebben. Salaris zal opgewaardeerd worden als ze basisspelers worden, mits ze dan bijtekenen.
1 0
trainerdv
Nou ja valt wel mee toch? Het is voor Ajax ook een gok, hij is net 18 en heeft nauwelijks nog gespeeld. Wordt hij supergoed dan waarderen ze na een of twee jaar het contract op, blijkt het toch een beetje tegen te vallen dan wordt hij over 2 jaar verkocht aan de hoogste bieder.
0 -1
Schwalbino
Milan van Dongen. Wat gaan we nog van hem genieten. JJvG is zo 2019.
1 -2
Ajax114
Denk dat Fresia gelijk heeft en daarom zal hij nooit echt populair gaan worden . Kan in het rijtje Bazoer en Kishna. Zie in Timber veel meer potentie. Hopelijk kunnen ze die straks wel tot 2025 vastleggen.
2 -3
Schwalbino
Fresia Schwalbino zegt dat je niet te veel waarde aan dit soort uitspraken moet hechten. Allemaal koffie dik kijken.
0 -3