'Onterecht dat Ajax als de grote weldoener wordt neergezet'

StijnDoornhof, 03-06-2020 om 07:35, 12352 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad vinden de andere Nederlandse topclubs het onterecht dat Ajax wordt neergezet als de 'hoofdsponsor van de Eredivisie'. Ajax stort ongeveer drie miljoen euro in het solidariteitsfonds. Bij AZ, Feyenoord, PSV en Willem II zal dit bedrag 500.000 euro zijn. 

'Dat Ajax nu als de grote weldoener van het Nederlandse voetbal wordt neergezet, steekt wel bij diverse andere clubs', schrijft Gouka, die vervolgens toelicht. 'De Amsterdammers krijgen, omdat ze de laatste jaren een prima positie op de Europese ranking bij elkaar hebben gespeeld, nu eenmaal veel meer geld van de UEFA dan bijvoorbeeld AZ, PSV of Feyenoord.'

Ajax heeft meer geld tot haar beschikking, maar ook de andere clubs laten hun sociale kant zien. 'Ook AZ, Feyenoord en PSV zullen, ondanks hun eigen forse financiële problemen, de eventuele steun uit Den Haag niet aannemen', aldus Gouka. 'Dat betekent dat de kleinere clubs onderling dus een veel grotere taartpunt kunnen verdelen.'

Denk jij dat Klaassen scoort en Werder Bremen wint van Frankfurt? Zet in en krijg 5,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
korem
Tja de haat ziet diep ! De club met een goed beleid die verstandig omegegaan is met geld en zo zelf Europees Ajax en Nederland weer op de kaart heeft gezet, Ajax die Er voor gezorgd heeft dat er weer een rechtstreeks Champions league ticket Voor Nederland is. Maar nee hoor Ajax is geen grote weldoener ze hebben geld genoeg en het is maar normaal en zielig voor een PSV of Feyenoord die het al financieel zo moeilijk hebben !
1 0
PierreHeno
Nou dan draagt Ajax toch gewoon hetzelfde bij als Psv, AZ en Feyenoord?! Ook prima. En laat al die BVO's die al võór corona hun financiele broek niet konden ophouden nu maar neteen wegsaneren. 14 clubs in de kleredivisie is mooi zat en dan de play offs voor de titel. Zijn we mooi meteen af van 6-0 en 7-0 wedstrijden wat totaal niets meer met wedstrijden te maken heeft. Saaier kan niet.
2 -1
AjaxAmsterdam
Ga maar lekker met zijn allen huilen in een hoekje. Bah, wat een klein kindergedrag vertonen de clubs weer. Hadden ze maar beter moeten presteren in Europa! Kijk eens naar jezelf i.p.v. altijd maar met jaloezie naar Ajax te wijzen en overal de schuld van geven.
2 0
ainami
Als je de Ajax bijdrage niet nodig hebt dat trekken we het toch terug?? Kijken hoe lang de eredivisie nog bestaat zonder onze sportieve en monetaire bijdrage....sukkels!!
2 0
JariJari
Kan Ajax zn totale bijdrage (bijna 10M NIET 3M) terugtrekken? Dan kan 1 van die fucking calimero's de "grote weldoener zijn".
2 0
Ozymandias
Bijna 10 miljoen? Ik dacht bijna 6 miljoen (3 miljoen voor dit en 2.4 miljoen voor de uitvoering van de veranderagenda). Waar komt die extra 4 miljoen vandaan?
0 0
Libero
Volgens Chris Woerts 25% van de startpremie CL van 14,5 mio, maar dit heb ik nergens bevestigd gezien. Nog afgezien van het feit dat de startpremie 14,9 mio bedraagt en Ajax nog helemaal niet gegarandeerd is van een direct ticket. En die 2,4 mio zou Ajax sowieso afstaan, al voor de coronacrisis.
Dus aan steunfonds is het slechts 3 mio gegarandeerd en mogelijk 3,725 mio bij plaatsing CL.
1 0
TontoKarnaggel
Heerlijk gevoel die dankbaarheid vanuit de rest van de clubs, dan weet je dat je niet voor niks 6 miljoen heb weggeven....

Het enige wat ze wat mij betreft nu nog van ons kunnen krijgen is een dikke middelvinger....
2 0
Jariiii
Is de begroting van Ajax zes keer zo groot als die van Feyenoord en PSV?
Dan nog is drie miljoen gewoon een mooi bedrag.
1 0
Stibba020
Zodra Ajax naar een super league toe kan gelijk doen.
7 0
JariJari
Geld terugvorderen please. 10M door de plee (in totaal)
0 -1
Ferd
Ze hebben keihard gewerkt voor die centen, die ze nu weggeven. Dus zijn ze terecht grote weldoener AD
2 0
chloorbestendig
Die hele eredivisie mag wat mij betreft lekker kapotvallen, Ajax in een europese superleague miljarden verdienen tussen clubs die niet op voorhand Ajax al haten. Succes met je poldervoetbal.
4 0
JariJari
Inderdaad, ik hoop dat ze ALLEMAAL failliet gaan en wij dan elders kunnen instromen. Sjaak is het vast met mij eens ;)
1 0
Raoul14
Correctie, Ajax kreeg niet meer geld, maar verdiende meer geld door het leveren van goede prestaties. Wat mij betreft geven ze helemaal niks aan de klootjesclubs!
2 0
kampioen0809
Helemaal klaar met alle andere kutclubs. Hierna nooit, maar dan ook nooit meer hulp bieden. Laat ze lekker in de stront zakken.
1 -1
JariJari
Dat zeggen we elke keer maar Ajax helpt iedere keer weer. Kunnen we een wat lager cuck gehalte in de leiding krijgen please?
0 0
ajax_janneman
Die Gouka toch, hij haalt letterlijk zijn eigen betoog onderuit door te zeggen dat Ajax veel meer geld bij elkaar heeft gespeeld in de laatste jaren. Dit houdt dus in dat het door eigen sportieve verdiensten komt. Wederom dit seizoen op plek nummer 1 geëindigd, waardoor we als Ajax zijnde toch weer zelf het voor elkaar hebben gekregen. Dit relateert hij nu naar andere clubs toe die deze sportieve prestaties niet hebben geleverd en wel geld krijgen. Dan is de wereld alsnog te klein omdat Ajax maar zo weinig geeft? Schiet mij maar lek hoor.
0 0
migilo
Wie legt Mikos even uit dat er een groot verschil is tussen geven en niet nemen?
2 0
Ozymandias
Ajax betaalt een bedrag wat gelijk staat aan 5.5% van de begroting van de club.
Willem II betaalt een bedrag wat gelijk staat aan 4% van de begroting van de club.
AZ betaalt een bedrag wat gelijk staat aan 2% van de begroting van de club.
Feyenoord betaalt een bedrag wat gelijk staat aan 0.7% van de begroting van de club.
PSV betaalt een bedrag wat gelijk staat aan 0.6% van de begroting van de club.

Ik vind dat vooral Feyenoord en PSV aangesproken mogen worden op hun gebrek aan solidariteit. Ze kunnen wel als argument gebruiken dat Ajax een veel grotere begroting heeft maar de begroting van AZ en Willem II is kleiner en die betalen een bedrag wat gelijk staat een veel hoger percentage van hun begroting. Ik vind dat eigenlijk alleen Ajax, AZ en Willem II zich echt solidair tonen aan de rest van de Eredivisie.
8 0
Frank1978
Eigenlijk heb ik nog maar een woord voor dit soort "journalisten" en al die steeds maar weer mekkerende andere ED clubs... Schaamteloos.
1 0
Lagasj
Een Griek en de centjes.
Hoe zat dat ook alweer?
2 -1
goajaxgo
Niet sterk.
0 0
Redrum
Er zijn letterlijk alleen feiten naar buiten gebracht en uit die feiten blijkt dat Ajax verreweg het meeste sponsort. Maar natuurlijk moet er weer uitgebreid gejankt worden en er zullen nog velen van dit soort zielige stukjes volgen de komende dagen of zelfs weken. Jammer dat Ajax zich toch heeft laten verleiden om te sponsoren.
4 0
Kingoffdatoilet
Lijkt me wel vrij terecht als je het bedrag ziet dat Ajax geeft
2 0
Joseph
Voetballend is Ajax al de weldoener van de eredivisie, nu is het dat financieel gezien ook.

De eredivisie is Ajax, de rest is toneel vulling.
1 0
Freddy Al
Nog zo'n zuur mannetje, Ajax geeft beduidend meer dan de andere topclubs maar het is natuurlijk nooit voldoende .
Een bijzondere manier om de feiten om te draaien, zeker veel geknikkerd met Knipping.
Laat gaan die mensen.
2 0
RayJordaan
Whahaha jaloerse kakkie
6 0
NouriVandeBeek
Ik begin langzamerhand wel een beetje klaar te raken met die kleinzerigheid elke keer richting Ajax. Zo zonde dat we hier aan vastzitten. Stik er maar en kijken wat jullie waard zijn zonder Ajax.
11 0
Jaridebeste
Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik ben er zo langzamerhand spuug- en spuugzat van hoe er gezeurd wordt over Ajax tijdens dit hele corona gebeuren. Wat een gejank en gezeik zeg. Alleen maar negativiteit.
15 0
JesperOlsen74
Is altijd zo geweest. Door alle successen, het feit dat een Johan, Dennis, Marco bij Ajax hebben gespeeld, de (wereldwijde geroemde) uitstraling, het mooie voetbal enz.... zorgt voor een hoop afgunst en jaloezie. En vanuit dat perspectief wint de emotie van de ratio en komen alle calimero’s met een en al negativiteit.
Maar wel handje ophouden en zich verheugen als Ajax langskomt, want dat is de enige keer in het jaar dat het stadion een keer volzit.
8 0
Jaridebeste
Ja, daar heb je helemaal gelijk in.
0 0
Lazell
Het zijn ook mensen met niet de minste beroepen, die hier ver boven zouden moeten kunnen staan. Maar dat kunnen ze niet. Het is gewoon triest.

Ik zie de media trouwens niet waar wij als grote weldoener worden weggezet...
5 0
OdjePils
Hou je bek Mikos!
4 0
TontoKarnaggel
Ajax geeft 3 miljoen op een begroting van ong. 90 miljoen maar moet vooral niet denken dat ze bijzonder zijn of zo en vervolgens az, feyenoord en psv complimenteren voor hun 1,5 miljoen op een gezamelijke begroting van ong. 170 miljoen.
Hahaha, zo kennen we het AD weer...als een klein jaloers, ja, maar gillend kind.
6 0
mgtow
Laat het Nederlands voetbal maar gewoon kapot vallen. Gaan wij wel lekker ballen in een echte Champions League. Een stuk of 15 van de beste Europese ploegen van dit moment samen met 5 historische clubs die veel betekend hebben. Geld zal binnenstromen als water en daarmee kopen we alles wat maar een beetje kan ballen in de eredivisie voor een schijntje op zodat alle niet-Ajacieden moeten kijken naar sukkels die nog over hun eigen poten pleuren.
0 0
Hans Kraay Jr.
Deze engnekkerij zag je natuurlijk al weer van mijlen ver aankomen.
5 0
debarbaar
Volgens mij heeft Ajax de directe plaatsing van Feyenoord bij elkaar gevoetbald en hebben ze er voor gezorgd dat de rest minder voorrondes hoeft te spelen. De jaloezie is groot en dus een prima reden voor Ajax om te pleiten voor ene Superleague en de eredivisie te laten voor wat het is. Je kunt toch nooit goed doen. De VI met Tom Knipping voert al een half jaar lang een hetze tegen Ajax. Misschien moeten ze de 1,5 miljoen die de KNVB bijlegt in twijfel trekken als je tientallen miljoenen in kasgeld op de bank hebt.
2 0
Vierendertigste
Zucht.............
1 0
Ajax27
Het zal ook eens een keer goed zijn... calimero's.
2 0
Deepblue
noblesse oblige

Hoeven we het verder niet over te hebben.
1 0
Libero
Juist en dus ook niet beginnen over kunstgras o.i.d. Puur geven om het geven en niet om iets ervoor terug te krijgen.
Dan pas toon je je nobel.
0 0
milan-jantje
Hey de calimero krant vind weer iets. Is gewoon terecht dat ajax zo genoemd wordt check de feiten maar. Ajax 3 Miljoen andere 4 clubs samen ieder €500.000. Of terwijl ajax in zijn eentje 1 miljoen meer dan de andere 4 clubs bij elkaar. Meneer van de AD volgens mij staat meestal de Hoofdsponsor ook vaak op een shirt omdat ze het meeste betalen. Dat zal bij Feyenoord dus eigen de vrienden van Feyenoord moeten zijn maar die blijven anoniem dus is het droomparken.
4 0
debarbaar
Droomparken omdat nepotisme bij de vrienden van hoog in het vaandel staan. Droomparken omdat er iemand met een loterij licentie is die nu voor de tweede keer een sponsor regelt met de belofte dat mensen geen geld winnen maar een weekje Droomparken. je reinste vorm van nepotisme.
2 0
mgtow
Maar het is Feyenoord en daar kan dat allemaal... Inclusief spelen in een bouwval waar je met de enkels in de pis staar als je naar de wc gaat. Wij zouden zulke malversaties eens moeten plegen dan staat het AD van de eerst tot de laatste plaats volgeramd met anti-Ajax propaganda.
1 0
ajaxxcied4life
Enfin, Telegraaf schrijf dat Rotterdamse kutkrantje aub toch eens een keer kapot.

AD verzint dat Ajax als 'grote weldoener' wordt neergezet. Door wie dan? Schrijft dan vervolgens dat zij dat kunnen zijn omdat ze meer UEFA-gelden binnenharken. Hoe komt dat Gouka? Nou door het sublieme beleid dat zij de afgelopen JAREN hebben gevoerd en dan wordt dat zogezegd gedowngrade met een hearsay als 'Clubs vinden het onterecht dat Ajax als de grote weldoener wordt neergezet" PSV en Feyenoord betalen ieder een 1/6 van wat Ajax inlegt. Hetgeen zij kunnen inleggen omdat zij zulke goede spelers opleiden en voor goede prijzen hebben verkocht en goed hebben gepresteerd in de Europese competities.

Jullie voeren rancuneuze rioolpolitiek AD. Ik snap niet dat de journalistiek aan geen enkele norm meer hoeft te voldoen en iedere mafketel maar zomaar iets kan opschrijven. ON VOOR STEL BAAR!
6 0
migilo
Nouja verzint.... verzint....., de kop van de telegraaf laat niet echt ruimte voor interpretatie.

https://www.telegraaf.nl/sport/716548521/ajax-hoofdsponsor-van-eredivisie
0 0
ajaxxcied4life
Naja, puur gelet op de cijfers klopt dat. De enige manier om dat onderuit te halen is als je met een op feiten gebaseerd relaas kan komen, dat Ajax bijvoorbeeld nog helemaal niks inlegt, maar dit bijvoorbeeld slechts zal doen als clubs in de Eredivisie dreigen om te vallen of iets anders. Ik noem maar wat. Het stuk in het AD raakt daarom in mijn beleving kant noch wal.
0 0
AFCAPolarBear
Dit was natuurlijk al te verwachten! Als je 1 vinger geeft, pakken ze je hele hand.
2 0
Siemmie
Ajax geeft in verhouding echt wel meer geld dan de rest hoor. Je gaat mij niet vertellen dat de begroting van Ajax 6 keer zoveel is als dat van de andere topclubs. Ajax heeft niet alleen het meeste geld, maar ze geven natuurlijk ook verreweg het meeste geld uit.
1 0
AFCAPolarBear
Dan vind ik ook dat Ajax 6x zoveel punten krijgt. Dus elke wedstrijd is een 18-punten wedstrijd :-)
3 0
Redrum
Door wie worden wij precies als de grote weldoener neergezet dan? Ze blijven maar dingen verzinnen. De feiten zijn dat Ajax veruit het meeste sponsort en uiteraard is dat alsnog een reden voor ktitiek. Waar waren Knipping en Gouka vorige week eigenlijk toen AZ achter ieders rug om naar de Uefa stapte? Daar hadden ze niet eens dingen voor hoeven verzinnen om het te veroordelen.
2 -1
Good Luck
Natuurlijk Mikos, het moet ook niet gekker worden. Straks spelen die 17 andere eredivisie clubs met het Ajaxlogo op hun shirt als hoofdsponser.
1 0
Good Luck
Natuurlijk Mikos, het moet ook niet gekker worden. Straks spelen die 17 andere eredivisie clubs met het Ajaxlogo op hun shirt als hoofdsponser.
1 0
Asociaal
Dat zal dan het meest mooie shirt worden dat al die andere clubs ooit zullen hebben
0 0
Bennyben
Onze welgemeende excuses we zullen daarom ook meteen weer 2,5 miljoen willen laten terug storten.

Sorry voor de geweldige cl resultaten en het goede beleid van de afgelopen 10 jaar ik hoop dat ik daar met mij verontschuldigingen diverse eredivisie clubs tegemoet kom.
17 0
AFCAMM
Ja, Ajax heeft het meeste geld. Maar dat maakt ze nog steeds de grootste ‘weldoener’ als ze het meeste geven...

Slap gelul dus.
10 0
Libero
Niet alleen dat, ze geven ook relatief het meeste.
0 0