De Groot: 'De KNVB nam AZ niet serieus'

BadembaBarrie, 30-05-2020 om 17:20, 9212 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dat de rechtsgang van AZ voor de KNVB als een verrassing kwam, komt omdat de bond AZ niet serieus nam. Dat is de conclusie die Jaap de Groot trekt in zijn column in Het Parool. De Groot wijst enkele cruciale momenten aan waarop de KNVB te weinig waarde hechtte aan de woorden van AZ, met alle gevolgen van dien.

Voorafgaand aan de bijeenkomst met alle betaald voetbalclubs op 24 april had AZ meerdere schriftelijke voorstellen voor de beëindiging van de competitie ingediend bij de KNVB. Zonder succes, want de bond reageerde nergens op. 'Er bleek zelfs geen bevestiging van ontvangst te zijn gestuurd', zo schrijft De Groot.

Ook het voorstel van de Alkmaarse club om de steun voor de verdeling onder de clubs te peilen, net zoals dat voor de promotie-degradatieregeling gebeurde werd afgewezen. Reden genoeg voor AZ om de uitkomst van de bijeenkomst niet accepteren. 'De Alkmaarders hebben op vrijdag 24 april, direct na de zo tumultueus verlopen bijeenkomst met alle clubs uit het betaald voetbal, officieel laten weten niet akkoord te gaan met de verdeling van de Europese tickets.'

Dit sentiment werd in de dagen en weken die volgden, meerdere malen herhaald door Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ. De KNVB heeft er echter niets mee gedaan en ondervindt daar nu de gevolgen van, zo stelt de groot. 'Waarom heeft Eric Gudde nadien niet bij Robert Eenhoorn geïnformeerd hoe het nou zat met zijn statement van 24 april? Zelfs die verklaring is niet serieus genomen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Niemamd neemt az nog serieus.
0 0
PJSM
En Jaap de Groot namen we sowieso al niet serieus. Dus nutteloos bericht van deze linkse rakker.
0 0
PierreHeno
Jaap de Groot ...wie kent hem niet (wanneer hij tenminste niet naar de kapper gaat want lang haar is zijn imago...heeft hij trowens afgekeken van Johan Derksen). Wie wordt er eigenlijk niet moe van deze OH.
0 0
Hans Kraay Jr.
Nou dat is dan het eerste dat de KNVB en Gudde goed gedaan hebben.
3 0
Rdk1983
Niemand neemt AZ meer serieus.
6 0
Schwalbino
Zal best, maar wie neemt de KNVB serieus?
1 0
MPAjax
Goeie vraag
0 0
OdjePils
Het zou best zo kunnen zijn dat er meer mensen verast zijn als ze zich met dit weer niet goed insmeren!
2 0
AjaxDaniel
Van groot naar klein (qua aanhang en invloed):

1. Ajax

2. Feyenoord


3. PSV


4. AZ
5. de rest
0 -2
31xAjax
Tussen Ajax en Feijenoord had je wel wat meer omhalen (returns) mogen gebruiken.....
2 0
Aspers73
Twente 4
0 0
Mikee
Inderdaad. Maar dat blijft ook een nare club.
1 0
Minsc
De AS redactie is inmiddels ook lid van de 'verassing' club, zie ik. Nice.
1 0
OdjePils
Wat heeft OGC Nice hier meer te maken? Blijf even on Topic!
2 -1
MPAjax
hij dolt een berg
0 0
AFCAMM
Hopelijk ben je niet verast.
1 0
Redrum
Waarom heeft de knvb in vredesnaam AZ niet serieus genomen? We hebben het hier wel over een club die deze eeuw één keer kampioen is geworden en vervolgen het jaar daarop twee hele knappe gelijke spelletjes heeft weten te boeken in de groepsfase van de CL. Zo'n ploeg moet je absoluut serieus nemen. Er is gewoon een reële kans dat AZ volgend jaar in de groepsfase CL weer op zijn minst één puntje gepakt zou hebben. De knvb negeert gewoon even wat AZ allemaal wel niet betekent heeft voor het Nederlands voetbal. Helemaal niks. Gewoon precies helemaal niks. Nog nooit een wedstrijd gewonnen in de CL en de KNVB negeert deze club en schenkt het ticket voor de CL gewoon aan Ajax. Schandalig!
7 0
AFCAMM
En dan ook nog met het belachelijke argument dat Ajax bovenaan staat. Hallo KNVB, AZ heeft twee keer van Ajax gewonnen en volgens berekeningen zou AZ kampioen worden als alles precies zo zou verlopen als voorspeld. Wat moet je als club nog meer doen?
#JUstus4Az!!
5 0
Redrum
Haha precies, AZ is hier echt zwaar genaaid.
1 0
Van Reenen
Realiteitszin aanleren. En met open vizier de club om wie het gaat, AJAX tegemoet treden en niet op een achterbakse manier die jij ondersteunt.
0 -2
Raoul14
jij bent zo iemand die zonder te 'lezen' direct negatief reageert
0 0
JariHeijden
Misschien kun je beter even het woord sarcasme opzoeken in het woordenboek.
1 0
Dick
OMG.......lees even ALLE berichten anders....
2 0
trodat4030
Dus AZ werd door de KNVB prima op waarde geschat. Deden ze tóch nog wat goed de laatste maanden..
2 0
Bky
Correctie, niemand neemt AZ serieus.
9 0