Aboutaleb: 'Voetbal zonder publiek zou zomaar kunnen'

JesseTH, 29-05-2020 om 22:30, 4035 views, RTL |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, gelooft dat het voetbal spoediger dan 1 september terug kan keren. Hij weet echter ook dat er meer bij komt kijken dan de zaken die plaatsvinden op het veld en daarbij moet stil worden gestaan.

'Het zou zomaar kunnen als je het op een bepaalde manier organiseert', vertelt Aboutaleb aan tafel bij Beau. 'Het is een heel gedoe, maar dat kan. Dan kun je voetballen zonder publiek. Op een andere lijn: alle mensen die naar het voetbal gaan kijken in een café, dat wil je ook niet hebben.'

Ondertussen worden veel Europese topcompetities in juni hervat en ligt Nederland voor nu nog altijd stil tot 1 september. Aboutaleb probeert het te verklaren. 'Er worden verschillende medische standaarden in verschillende landen gehanteerd. In Scandinavische landen hebben ze een wat meer relaxte manier, restaurants zijn niet eens gesloten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chloorbestendig
Zo druk was in het in die aftandse kuip toch niet meer.
0 0
fanforeffer
Waarom zonder publiek ? men kan toch ook met een halfvol stadion beginnen ! Uiteraart met de nodige veiligheids voor schriften.
0 0
Ferd
Er zijn zodanig veel bottlenecks dat dit onmogelijk is. Stel 20.000 man in de arena, dan moeten er 20.000 man door de poortjes. Als dat met anderhalve meter afstand moet gebeuren ben je vanaf 9 uur smorgens bezig voor een 16:15 wedstrijd. En wat als er iemand moet pissen tijdens de wedstrijd?
0 0
fanforeffer
ik denk dat het meevalt . Er zullen praktische aanpassingen moeten gebeuren,maar waar een wil is is ook een weg. normaal gaan er 50.000 door de poortjes in een uur tijd,dus dat moet wel lukken. Er is plek genoeg dus dat lukt ook wel, de toiletten kun je ook wel aanpassen en anders maar voor de wedstrijd plassen . Er zijn wel heus wel mogelijk heden,maar men moet willen .
0 0
AFCAMM
Ik vraag me af wat voor impact dit zou hebben bij Feyenoord. Een club die er prat op gaat dat hun Kuip zo’n heksenketel is, met hun hondstrouwe supporters.

Als ze er niks van bakken, dan is het genieten voor ons. En als ze het prima doen, dan blijkt het publiek toch niet zoveel invloed te hebben..
2 -1
Labrador
Alleen voor Vitesse veranderd er dus weinig
1 0
Van Reenen
Heerlijke reactie van Aboutaleb. Misschien moet hij dit elk jaar op deze wijze regelen. Ik juich het toe om Feijenoord-Ajax in een lege kuip te spelen elk jaar. Vaccin of geen vaccin. Ik zeg....doen.
1 0
AjaxDaniel
Voetbal met publiek gaat sowieso niet gebeuren tot dat er een vaccin is lijkt me
0 0