'Boel is wel een beetje geforceerd door Ajax'

NielsOpdam, 29-05-2020 om 19:05, 6262 views, Veronica Inside |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Wim Kieft is het stoppen van de Eredivisie geforceerd door Ajax. Dat vertelt de analist in gesprek met Veronica Inside. Vooral het interview van directeur voetbalzaken Marc Overmars was volgens Kieft forcerend. 

'Bij ons gaat het natuurlijk ook om minder geld met televisierechten', opent Kieft over waarom de competitie in Nederland is stilgelegd. 'Dat speelt natuurlijk mee. De boel is wel een beetje geforceerd door Ajax, door Marc Overmars met dat interview. Daarna heb ik hem nooit meer gehoord trouwens, die is weer van de aardbodem verdwenen.'

Overmars vond begin april dat de KNVB de competitie stil moest leggen vanuit menselijk oogpunt. 'Overigens waren de argumenten niet verkeerd. AZ is daar kennelijk in meegegaan toendertijd. Dat las ik vandaag in de column van Valentijn Driessen.'

Denk jij dat Klaassen met Werder Bremen gelijk gaat spelen tegen Schalke? Zet in en krijg 3,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mokum31
Ouwe psver
0 0
Rdk1983
Onzin.
0 0
JesperOlsen74
Ik vraag me af wat er met die Kieft bij Ajax is gebeurd dat die altijd zo negatief over Ajax is
0 0
ambtenaar
Ik heb gehoord dat hij is gepakt door Bogarde, daarna heeft iedereen tegen hem aan staan pissen in de douche.
0 0
ajax2004
Ik wist niet dat Mark premier van Nederland was
0 0
Lazell
Dan heb je onder een steen gelegen ;)
0 0
cantharel
Ja Wim, zoveel macht als Marc heeft zul jij nooit krijgen.Hij was natuurlijk ook op het veld al beter dan dat jij ooit geweest bent.
0 0
Schip
Want AZ had niet net als Feyenoord kunnen zeggen: wij willen doorspelen? Ze waren maar wat verguld met de kans op CL kwalificatie.
1 0
3*stars*3
Voer voor de Ajax haters.
Great job Wimpie....
1 0
Bennyben
Geef Marc groot gelijk dat die weer van de aardbodem verdwenen is, waarom zou je al deze mensen voer willen geven.
1 0
JariJari
Kan Marc ook nog een CL titel voor Ajax forceren?
Zou mooi zijn.
0 0
je
Vermoeide Willempie ga lekker een baan zoeken a zijn pisser.
2 0
Boer Gijs
Misschien kan Marc Overmars dan nu ook even het einde van die hele Corina crisis forceren. Want dan zal dat ook gewoon gewoon gebeuren volgens de logica van Kieft
0 0
Libero
Zucht. Ik wou dat Wim eens moe van zichzelf werd. Give it a rest.
2 0
trooop
Waarom zou je bij voorbaat al een definitieve beslissing over stopzetting nemen, terwijl niemand ter wereld enig idee heeft hoe alles zal verlopen? Inderdaad, omdat je roomser dan de paus wil zijn. Het was een belachelijke beslissing. De kritiek op overmars is dan ook terecht: als baas van de enige club die ertoe doet heb je een veel grotere verantwoordelijkheid omdat je stem zwaarder weegt. Hij had gewoon z'n mond moeten houden.
0 -5
Wout1988
dan was de beslissing niet opeens anders
0 0
Amp
Al die clubs wilden duidelijkheid. En hier zijn ze minder afhankelijk van tv gelden dan in t buitenland. Precies daarom wilde men een snel besluit. Als die buitenlandse clubs niet op omvallen stonden, hadden ze daar de competities allang geannuleerd. Praat geen troep en behoud je advies voor overmars beter voor jezelf.
1 0
masterrr
Lijkt me een overschatting van Overmars
1 0
Kingoffdatoilet
Je moet je best doen om de aandacht weer negatief op Ajax te vestigen natuurlijk
5 0
Kuningast
Iedereen lekker zeiken op Ajax terwijl de regering alle evenementen verbiedt tot 1 september. En over die mes in de rug actie van az en dat kinderachtige gejank van utrecht hoor je niemand.

Wat een verrassing!
3 0
TontoKarnaggel
Wow, die Overmars van ons moet toch wel met afstand de machtigste man van ons land zijn.
Even in een intervieuwtje je mening ventileren en zowel gudde, de gehele knvb, alsmede de minister president en zijn voltallige kabinet voeren s'man's orders klakkeloos uit. Marcie trekt schijnbaar aan alle touwtjes in ons land.
Marc Overmars, MASTER OF PUPPETS!!!
11 0
Frank1978
Pulling your strings, twisting your mind and smashing your dreams! ;-)
0 0
TontoKarnaggel
Blinded by me, you can't see a thing...

Sjezus, best toepasselijk eigenlijk :)
Nu die ene nog....
OBEY YOUR MASTER!!!
1 0
Frank1978
James Hetfield en consorten moeten al deze perikelen hebben voorzien, kan niet anders! ;-)
0 0
MrPink
Allemaal de schuld van Ajax, donder lekker op snuifduif. Echt alles en iedereen loopt te janken maar straks wel weer aankloppen voor de verdeling van het Europese geld (als dat gaat gebeuren) dan is Ajax wel weer goed.
3 0
PierreHeno
Was Willem maar net zo zwijgzaam als Overmars. Wat hebben we Kieft misdaan dat we telkens weer met dat geOH van hem worden opgezadeld?1 Kom op Willem....maak alsjeblieft eens plaats voor iemand die wèl wst zinnigs over voetbal te zeggen heeft. We weten na al die jaren nu heuscwelmdst je nog steeds gefrustreerd bent over het feit dat jij bij Ajax maar 2e plan was. Zo gaat dat in topvoetbal. Je pastte beduidend beter bij Psv dan bij Ajax en voor mij ben jij geen Ajacied....zul je nooit worden ook. Die Psv das en sjaal zijn voor jou gemaakt gewoon.
6 0
Van Reenen
Kieft heeft zeker een paar maanden in comagelegen. Het hierboven beschreven feit heeft uitgebreid in de media te staan en Kievit las het vandaag in een column van ene Fontein Driessen.
2 0
Redrum
Oh, oh, oh, oh, oh, wat is dit toch vermoeiend. Ze hebben het continu over de verkeerde Marc/Mark. Het is niet Marc Overmars, maar Mark Rutte die ervoor gezorgd heeft dat de competitie is stil gelegd. Hoe moeilijk is het in vredesnaam om dit te begrijpen? Ik weet dat Ajax de grootste club van Nederland is, maar ze zijn niet zo machtig dat ze dit soort beslissingen kunnen forceren. Doe ff normaal met zijn allen alsjeblieft stelletje imbecielen.
2 0
RaynoFischer
Lachen hoe men de invloed van Overmars/AJax overschat, RKC en ADO begonnen het volgens mij te roepen, AZ en PSV stonden achter dit idee ...
En uiteindelijk maken de KNVB en de regering de beslisingen,die ze echt niet maken alleen omdat de TD van Ajax zijn mening geeft.. :P
0 0
Redrum
Het idee alleen al dat de mening van Overmars een rol gespeeld zou hebben bij de beslissing is gewoon krankzinnig. Moet je je voorstellen dat er een vergadering heeft plaats gevonden tussen de premier, een paar ministers en het RIVM.

Rutte: "Ok jongens, Marc Overmars heeft aangegeven dat we moeten stoppen. Dat betekent dat we geen opties meer hebben. We moeten de competitie stilleggen tot 1 september." RIVM: " Verstandig besluit van Overmars, we sluiten ons hier uiteraard volledig bij aan. We waren zelf al van plan iets in die richting te gaan opperen."
2 0
JSF
Wat een kul verhaal. Marc heeft toch geen stemrecht? Ben er zo klaar mee dat alleen maar naar Ajax wordt gekeken.
1 0
Frank1978
Mijn Hemel, die lui weten echt van geen ophouden hè?
1 0
Onpartijdig
Ik vind het persoonlijk wel mooi hoeveel invloed Overmars heeft in Voetballend Nederland.

1 april was dat stuk in de Telegraaf, en nu (bijna 2 maanden later) kan de media er nog niet over ophouden. Ik zou het ook wel willen: een krantje erbij halen, mening geven, terugtrekken, en rustig toekijken hoe iedereen over elkaar heen valt.
0 0
Van Reenen
Precies. EN als Youp geen oudejaarsconference geeft, kan Marc het misschien doen. Wordt echt lachen.
0 0