'Hoe mensen bij AZ worden weggezet, valt bij mij verkeerd'

NielsOpdam, 29-05-2020 om 18:20, 6942 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In de afgelopen week kreeg de directie van AZ veel kritiek, omdat ze de eerste plek in de Eredivisie probeerden te krijgen. AZ-iconen Kees Kist en Barry van Galen vonden het niet netjes van de Alkmaarders, maar die uitspraken vallen niet goed bij Dries Boussatta. 

'Hoe de mensen bij AZ nu worden weggezet, dat valt bij mij helemaal verkeerd', opent Boussatta in de podcast van De Telegraaf. 'Ik hoor eigenlijk alleen maar een beetje eenrichtingsverkeer. Iedereen praat elkaar na, maar we weten natuurlijk helemaal de details niet.'

Boussatta had precies hetzelfde gedaan als AZ. 'Ajax kan heel makkelijk praten met een paar honderd miljoen op de rekening, maar voor AZ is het twintig tot dertig miljoen dat ze binnen kunnen halen. Robert Eenhoorn en Max Huiberts zijn voorheen altijd heel positief in het nieuws gekomen. Het zijn slimme jongens. Kijk naar waar ze de club hebben gebracht.'

De oud-speler van AZ denkt dat de directie van de Alkmaarders er direct mee aan de slag is gegaan. 'Ze zijn drie weken geleden niet wakker geworden van: hey, laten we nu eventjes kijken of we die eerste plek nog kunnen bemachtigen. Het is nu net alsof ze dit op het laatste moment achter de rug van anderen om hebben gedaan. Waar hebben we het over?'

Denk jij dat Klaassen met Werder Bremen gelijk gaat spelen tegen Schalke? Zet in en krijg 3,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aeter
Boussatta zegt hier dat het niet ineens achterbaks is gebeurd? Prima, maar als je daarna niet uitlegt waarom dat niet zo is, kun je beter niks zeggen. Hij is nu gewoon zijn collega's aan het verdedigen zonder argumenten. Vrij nutteloos.
0 0
Ginoajax1
Alleen maar haat jegens Amsterdam. Geen rooie cent naar die haatdragers. Utrecht, Alkmaar, Rotterdam. Eindhoven in mindere mate. Laat ze de klere maar krijgen. Het is dat Ajax meedoet in deze flutcompetitie, anders hadden ze nog minder geld binnegekregen. Ondankbare honden zijn het.
0 0
Ginoajax1
Wie is Boussatta. Van zijn mening liggen we toch echt niet wakker. Een zielig stelletje daar in die kaasstad. Schimmelkaas.
0 0
Freddy Al
Wees er maar trots op Bousatta, het blijft een misselijkmakend stiekeme poging van dat piepkuiken AZ.
0 0
NotForSale
dat we veel geld hebben is onze eigen verdienste
1 0
cantharel
Dries Boussatta je moeder heeft een snor je moeder heeft een snor je moeder heeft een snor, la la la la lalalala.
1 0
Amp
"we horen alleen maar een beetje een richtingsverkeer..." ja lullo, omdat die laffe eenhoorn, huiberts en slot nu ineens in geen velden of wegen te bekennen zijn nu ze met de billen bloot moeten. Toen ajax ervan langs kreeg hoorde je deze huichelaar niet, nu is az ineens het gepeste jongetje in de klas. Rot een eind op, stel idioten. Zelfs eigen clubmannen kotsen de actie uit, komt deze popiejopie het nog ff rechtlullen
4 0
ajax4ever01
Het is gewoon achterbaks hoe AZ het deed achter de rug van Ajax om dan is het terecht dat AZ terecht die kritiek krijgt.
2 0
JesperOlsen74
“Ajax heeft makkelijk praten met 100 miljoen op de bank......”
Dus in zijn bekrompen koppie is dat een geldige reden voor AZ om achterbaks te zijn? Dus als Ajax schulden had gehad, dan had AZ deze streek niet gedaan?
Met andere woorden, Ajax is vogelvrij verklaard omdat ze veel geld in kast hebben door het voeren van Jarenlang goed beleid.
Elke nitwit komt tegenwoordig met dit argument dat Ajax geld moet afstaan omdat ze toch al zoveel hebben. Hoe denken die dat Ajax daaraan gekomen is? Door elke keer voor sinterklaas te spelen? Door te veel geld uit te geven? Nope, goed beleid.
Ajax Zou zelfs beloond moeten worden dat ze niet met overheidsgeld in leven hoeven gehouden worden.
4 0
cantharel
Dries had hetzelfde gedaan als AZ. Ik wil de minister verzoeken om de steun aanvraag van Dries voor zijn horeca nog eens extra te onderzoeken want misschien heeft hij net zo een luizenstreek uitgehaald AZ om aan geld te komen. Je weet maar nooit.
0 0
komop
Maakt niet uit hoe lang ze gedacht hebben erover. Deze actie toont aan dat AZ geen enkel respect heeft voor de KNVB en eigenlijk het hele nederlandse voetbal. Wij, als nederlands voetbal, zouden voor aap staan in heel europe als we zo'n provincie clubje geplaatst in de Champions League zouden krijgen. Dan zijn we zeker het lachertje van Europa. Gaat ons ook heel veel punten kosten omdat AZ natuurlijk nauwelijks punten zou pakken. Dus in feite steek AZ met deze actie een dikke middelvinger uit naar iedereen buiten hun kleine fanbase.
1 0
ambtenaar
Dit interview zegt meer over Bousatta dan over Ajax, wat een achterbaks ventje.
1 0
Benleiden
Dries Boussata, een scholletje eersteklas.

Past prima bij die enge mannen uit Alkmaar.
0 0
AFCAPolarBear
Dus Boussatta weet wel hoe het precies zit? AZ wil niet reageren en van de (Nederlandse) betrokkenen horen we dat het als donder bij heldere hemel komt. Met andere worden, het lijkt erop dat AZ weinig tot niets heeft gezegd en/of geprobeerd heeft of AZ als nummer 1 aan te wijzen in overleggen met KNVB een maand geleden. Ze kunnen er misschien wel lang mee bezig zijn geweest, maar de timing is sowieso ongepast. Als ze het niet terecht vonden dat Ajax nummer 1 is, hadden ze dat meteen moeten aangeven. Zoals Utrecht, Cambuur en De Graafschap hebben gedaan. Ik zie het meer als dat ik ruzie heb gehad met iemand. Het is allemaal gesust en een week later kom ik diegene tegen en slaat me opeens op mijn neus. Dat geval heeft trouwens meer kans van slagen dan AZ nu!
1 0
insectenverdelg
zou alsnog is een brief sturen naar de uefa dat we geen schaal hebben gekregen terwijl die in België en Frankrijk wel zijn uitgereikt Maar die brief wel in het geheim sturen natuurlijk....
3 0
Babangida83
Natuurlijk gaat het om veel geld, maar dat is het hele punt niet. Het is niet zo dat als het om veel geld gaat, je dan wel je immorele plicht dient te doen om iets te voor elkaar te krijgen waar je geen recht op hebt ofzo...

Dries is een beetje een huilenbalk geworden na zijn carriere en kiest dan op emotionele basis voor ook een rechtzaak om die onverdiende eerste plaats te bemachtigen.
0 0
Noxin
Of je nou drie weken geleden of 3 maanden geleden op het idee bent gekomen, het gaat erom dat je de partijen die er ook bij betrokken zijn (Ajax en de KNVB) voorbij bent gelopen. Maar goed, het zegt denk veel over de integriteit van meneer Boussatta als hij het allemaal wel oke vind.

Zal 'm nog wel dwars zitten dat hij nooit in het eerste van Ajax heeft kunnen debuteren. :P
1 -1
off
Het is ook wel lastig om naar de andere kant te luisteren als iedereen bij az zich onder het bureau heeft verstopt.
3 0
insectenverdelg
Als die bureaus maar wel op anderhalve meter staan....
2 -1
Ajacied33
Wat een onzin praat deze gast zeg. Dit heeft toch helemaal niets te maken met hoeveel geld je op de rekening hebt staan. Het gaat om fatsoen en afspraken. AZ is gewoon een enorme schijnheilige jankerd gebleken die overigens nergens recht op heeft in deze. Ff achteraf de spelregels willen veranderen....Tuurlijk, lekker makkelijk
2 0
Jan Doedel
Bij Bousatta valt alles verkeerd dus boeit niet.
3 0
TontoKarnaggel
Wat een jankmuil, vind juist dat ze daar in alkmaar poeslief benadert worden door de media. Ze hebben doodleuk achter iedereen zijn rug om een legitieme 1e plaats van Ajax af willen pakken en krijgen daar nu een beetje kritiek op. En dan daarover gaan zitten janken?? Sjezus, ik kan een niet nader te noemen voetbalclub uit de hoofdstad die om veel minder veel en veel harder aangepakt wordt door de media.
0 0
Kingoffdatoilet
Beetje dom om dit te doen terwijl Ajax volgens de regels ook gewoon eerste zou zijn. Dan ben je in mijn ogen niet echt een slimme jongen hoor.
2 0
Kuningast
We staan toch godverdomme op nummer 1 door de regels. az staat volgens de regels 2e. Einde discussie lijkt me. Het is gewoon een zeilige rattenstreek van az
2 0
Ajaxxxisdebeste
Idd begrijp de frustratie dat Ajax weer 1e staat maar spelregels zijn bekend vooraf dus jank er niet over als het niet jouw kant op valt had je meer moeten scoren tegen ons hahaha
1 0
Van Reenen
Achterbaks handelen Boussatta daarover hebben we het. Maar misschien is dat voor jou wel normaal handelen.
4 0
Redrum
Ajax heeft makkelijk praten met een paar honderd miljoen op de rekening.. Dan ben je al direct af en mag je nooit meer geïnterviewd worden. Wat een ongelofelijke simpele ziel ben je dan. Dries is af en mag niets meer zeggen. Geef die man een kleurplaat en een paar krijtjes en zet een stoeltje voor hem neer in het kantoortje van Eenhoorn.
6 0
AjaxDaniel
Dat soort mensen zijn bij voorbaat al klaar. Als je als volwassene niet begrijpt dat een grotere club met een groter huishouden, ook meer geld nodig heeft uit de reserves, is je mening sowieso al relevant. Je hoeft geen econoom te zijn om zo iets simpels te begrijpen.
3 0
Rho1980
Hahaha, het is dat jij het al hebt getikt.... plus het feit dat hij heel simpel voorbij gaat aan de gehele handelwijze.
Enfin. Inmiddels genoeg gezegd en geschreven.
1 0
PierreHeno
Het blijft gewoon een 3 stelen 2 betalen mentaliteit. AZ was , is en blijft een provincieclubje met landelijk nog geen 80.000 fans. Zelfs inclusief die 9 gestolen punten uit bij Psv, Feyenoord en Ajax staan ze nog steefs 2e.
3 -2
Joseph
Die mensen hebben zichzelf zo neergezet toen ze deze streek leverde. Mensen hebben echt geen journalisten nodig om tot die conclusie te komen..
0 0
GotnohairWedontcare
Dat je arm bent, betekent niet dat je mag stelen Dries.
8 0
AJAXAFC1
Boussatta heeft ook weer iets nodig wss anders ga je niet in deze discussie bemoeien dusja next.
AJAX is 1
1 -1
AjaxDaniel
Compleet offtopic maar is dit niet datzelfde advocaatje dat steeds Ajax aan de schandpaal nagelt w.b. Nouri?

https://www.ad.nl/binnenland/om-en-politie-advocaat-khalid-kasem-lekte-informatie-naar-organisatie-ridouan-taghi~afb0d26c/
0 0
CDS
Klopt. Vriendje van Taghi dus. Als Ajax zijnde zou ik snel betalen :)
0 0
Illegaal
ik zou de commando's op dat stelletje afsturen en schieten met scherp
1 0
Illegaal
Nou Boussatta dit toont aan dat ook jij een achterbaks iemand bent om dit achter de rug te proberen te bewerkstelligen en openbaar net doen alsof jullie met de gang van zaken eens waren.
8 0