'Guardiola zei gekscherend een keer trainer van Ajax te worden'

BartVeenstra, 29-05-2020 om 09:50, 9731 views, Voetbal Primeur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajax-speler Ronald de Boer heeft in gesprek met Voetbal Primeur een opvallende uitspraak van Manchester City-manager Pep Guardiola naar buiten gebracht. De Spaanse oefenmeester zei het gekscherend, maar dat Guardiola uit heeft gesproken een keer trainer te worden bij Ajax is opvallend te noemen.

De Boer brengt zijn favoriete elf naar buiten en daarbij heeft hij het onder meer over Danny Blind. Hij vindt dat de voormalig aanvoerder van Ajax onderschat wordt. 'Ik heb eigenlijk nooit meer een centrale verdediger gezien die zó vaak in de zestien van de tegenstander kwam. Hoe hij ten strijde trok, dat is ongekend. Jammer genoeg zie je dat bijna niet meer. Guardiola doet het nog wel met Manchester City. Laatst sprak ik hem op mijn verjaardag. Ik word nog wel een keer trainer van Ajax met jou als assistent. Dan gaan we lekker een extra man op het middenveld zetten, zei hij gekscherend.'

Ook Clarence Seedorf kan op complimenten rekenen. 'We noemden hem altijd opa Seedorf, want hij wist op achttienjarige leeftijd al te vertellen hoe we het moesten doen. Soms kon je hem wel een draai om zijn oren geven, maar dat houdt je ook scherp', aldus De Boer, die als spits kiest voor Patrick Kluivert. 'Hij had alles als spits: kracht, snelheid, techniek, doeltreffendheid, rechts en links. Er zijn maar weinig spelers die fysiek zo sterk waren als Kluivert. Als ik hem vastpakte, voelde het als staal. En dan was hij ontspannen, hè. Zo ongelóóflijk sterk. Ik vind hem ook een gouden gozer. Als ik hem nu zou bellen, zou hij klaarstaan.'

Denk jij dat het Leverkusen van Bosz met 1-3 wint op bezoek bij Freiburg? Zet in en krijg 11 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Als we em hadden gewonnen vorig jaar, hadden we misschien een klein kansje gehad bij Pep. Maar hij werkt alleen waar hij ook veel te besteden heeft en dat zal bij Ajax niet het geval zijn. Zou wel de stunt van de eeuw zijn. Beste trainer (met Klopp) van deze generatie.
0 0
bdsngsfs
Ben benieuwd hoeveel ze gekscherend gedronken hadden toen Guardiola dat zei.

Was dat al niet duidelijk, dan neem je zijn uitspraak dat hij Ronald als assistent zou nemen :D
Toch duidelijk grappig bedoeld mensen ;)
0 0
xstaniox
Opvolger van Ten Hag.
0 0
Cruijffthebest
Dat zou een stunt zijn als dat ooit gebeurt!
0 0
MrPink
In de Eredivisie jaja lekker blijven dromen.
0 0
dimitri1903
Kom hem zwemmend ophalen!
1 0
RusselWestbrook
Moet ie dan zelf terug zwemmen of neem je hem op je rug?

In dat laatste geval moet je ook even de organisatie achter het Guinness World Record inschakelen.
1 -1
Schip
Ik ben wakker.
0 0
ram
Dat zou geniaal zijn hey! Altijd welkom.
0 0
Joseph
Als die Super League er ooit komt, en Ajax mag deelnemen, dan staan ze allemaal in de rij voor Ajax. De combinatie van de jeugdopleiding, geld en competitie maken van Ajax direct 1 van de absolute topclubs van Europa.

Maar ik heb het idee dat de super league alleen gebruikt wordt om bonden onder druk te zetten.
1 -1
Aspers73
Het zou zijn cirkeltje rond maken, zie dit best eens gebeuren.
0 0
TontoKarnaggel
Ach, als hij het heel lief vraagt kunnen we eens kijken of er ergens een plekkie vrij is bij ons.
0 0
PierreHeno
Wow!!
0 0
Biss
Doe maar met Jonk als assistent dan ;)
0 -2
Ozymandias
Degene niet niet wilde dat jeugdtrainers van Ajax de manier waarop Guardiola zijn ploegen laat opbouwen zouden hanteren omdat het niet paste in zijn zeer nauwe interpretatie van de Ajax School past? Trouwens hebben zowel Bosz als Ten Hag die manier van opbouwen in hun speelstijl verwerkt.
0 -1
Amp
Zou guardiola bij ajax in de jeugd komen te trainen dan?
0 0
WZAWZDB14
Ten Hag is in de CL in 2 jaar verder gekomen met Ajax dan Guardiola in 4 jaar met City..
6 0
Soccerskins
En nu 3x raden van wie onze Erik het meeste heeft geleerd.
2 0
BillSplate
Het moment dat de leerling zelf de meester wordt.
0 0
Soccerskins
Daar moet Ten Hag toch nog wel wat meer voor laten zien. Het Barcelona van Pep zat op een eenzaam niveau in die tijd.
0 0
Schwalbino
Daar heb je wat aan.
0 0
Babangida83
Proberen bij hem kan altijd natuurlijk. Sowieso weten we dat de affiniteit van Xavi en Guardiola met Cruijff enorm is. En dat ze daarmee ook echt heel veel respect voor Ajax hebben. Ze zouden dit zelfs voor Cruijff doen, denk ik, trainer worden van Ajax.

Net zoals Laudrup ook graag voor Ajax speelde. Barcelona heeft veel te danken aan Cruijff/Ajax.
1 0
Aspers73
Zoniet alles.
0 -1
Nosky
Wie weet, hij heeft een contract tot 2021.
Het is tevens niet ondenkbaar dat Ten Hag na volgend seizoen afscheid neemt.

Dus dan zou de eerste voorwaarde geschept zijn.

Ajax en Guardiola past elkaar natuurlijk als gegoten.
Ik geloof er geenszins in dat Guardiola een beslissing op financiele gronden baseert, hij is een trainer van dan 50 jaar oud, de centen ruim verdient en in tegenstelling tot een voetballer loopt hij geen enkele keer het risico een boot te missen. Die is al meermaals voorbij gekomen en komt wel weer vaker langs, zelfs al zou hij een jaar RKC trainen. Daarbij ligt de zilvervloot uit Azie danwel Midden Oosten permanent voor anker in de Europses wateren, dus nee, salaris zal nooit een breekpunt zijn.

Mocht Guardiola ooit een potentiele kanditaat zijn voor Ajax, zal alles afhangen van de andere clubs die in de markt zijn, het perspectief wat Ajax kan bieden en de lichting die er is.

Komt PSG op hetzelfde moment, ben je bij voorbaat kansloos. Want daar speel je serieus voor CL en kun je onsterflijk worden als je 'm wint (eerste CL titel). En zo zijn er natuurlijk meer clubs. Maar dat zijn er géén tientallen. Het hangt helemaal af van welk van die clubs er op dát moment in de markt zijn voor Guardiola.

Ik vind het dus helemaal geen ondenkbaar idee. Maar het zal volledig afhangen van timing, in alle aspecten.
0 0
Kingoffdatoilet
Als je met Ajax de CL wint ben je een grotere legende dan bij PSG.
1 -1
Nosky
Dat weet ik zo net niet. Hangt ook een beetje af met welk perspectief je kijkt.
Bij Ajax zou het nummer 5 zijn, bij PSG nummer 1.
De prestatie bij Ajax is vele malen groter natuurlijk.
Maar bij PSG is die CL een doel op zich geworden, er wordt al jarenlang idioot geld gepompt, om maar een keer voorbij die halve finale te komen.
Ajax wil vooral mooi voetbal spelen en aansluiten bij de Europese top, maar weet tegelijkertijd dat de kans op een prijs gering is, dus dat geeft een totaal ander verwachtingspatroon.
Bij Ajax zal altijd de link naar de (unieke) lichting spelers worden gelegd, waar méér dan alleen een trainer de credits voor krijgt. Bij PSG is het enkel om ervoor te zoren dat die voor honderden miljoenen gekochte spelers, een keer goed genoeg gaan voetballen voor die prijs, dus de rol van de trainer is dan veel bepalender.
0 0
NotForSale
Misschien maar eens 20 miljoen aan een trainer spenderen ipv aan kansloze aankopen als Bande, Alvarez, Marin en Magallan.
Bij Guardiola weet je zeker dat je succes in huis haalt.
2 -2
WZAWZDB14
Heb je gezien met wat voor spelers guardiola gewerkt heeft en hoeveel geld hij wel niet mocht uitgeven?
1 0
Nosky
Dat weet je natuurlijk nooit zeker.
Wat je zeker weet is dat je een trainer in huis haalt die naadloos aansluit bij de filosofie en identiteit van Ajax. Dus je weet zeker dat je naar leuk voetbal gaat kijken.
Goed, omdat het een ervaren, goed onderlegde en passende trainer is wordt de kans op succes natuurlijk een stuk groter, maar die zal bij Ajax (vooral internationaal) afhangen van de lichting die er op een bepaald moment is en hoe de selectie daarmee wordt samengesteld.

Zou Guardiola ooit een optie zijn voor Ajax en vice versa (wat volgend jaar zou kunnen) dan zou dát de eerste randvoorwaarde zijn om als Ajax een interessante optie te zijn voor Guardiola. Dat hangt dan ook dus samen met de prestaties die we aankomend seizoen internationaal gaan leveren.

Als Ajax dááraan voldoet, is het een kwestie van geluk hebben dat grotere/interessantere clubs op dat moment niet in de markt zijn voor een trainer.
0 0
Mikee
Hij is ook kaal, past prima in de trend.
5 0
Sunny
Guardiola is altijd welkom en hoop doet leven
1 0
milan-jantje
Dan is de opvolger van Ten Hag bij deze bekend gemaakt
2 0
Jariiii
Qua voetbal-DNA, qua visie is Guardiola natuurlijk de perfecte Ajax-coach. Hij is zó gevormd door het gedachtegoed van Cruijff en het totaalvoetbal. Ik denk ook dat hij een groot zwak heeft voor de Ajax-filosofie, die vorig seizoen nog zi fantastisch tot uitdrukking kwam. Zal uiteindelijk financieel en qua totale uitdaging (lees: de zwakke eredivisie) wel nooit werkelijkheid kunnen worden, maar een fantastisch match zou Ajax-Guardiola zeker zijn. Heel misschien zou het Nederlands Elftal nog een optie kunnen zijn, als hij op een gegeven moment bondscoach zou willen worden.
1 0
Simon1
Hij is welkom hoor, zie het alleen niet helemaal gebeuren... Hij zal zich wel onsterfelijk maken als hij met Ajax de CL weet te winnen. xD
4 0
Ajaxxxisdebeste
Guardiola komt niet voor dat salaris uit bed, tenzij dat hij inmiddels wel genoeg heeft. Opvolger Ten Hag, prima
1 0
MPAjax
hij gaat liever via arabie naar china om vervolgens in de usa de boel leeg te trekken
0 0