Van Galen haalt uit naar handelswijze AZ

StijnDoornhof, 27-05-2020 om 07:35, 8867 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Clubicoon Barry van Galen heeft in gesprek met De Telegraaf uitgehaald naar AZ en algemeen directeur Robert Eenhoorn om hun handelswijze. AZ stapte naar de UEFA om de eerste plaats van de Eredivisie op te eisen. Dit gebeurde achter de rug van Ajax en de KNVB om.

Van Galen kan zich totaal niet vinden in deze handelswijze van AZ. 'Het is bizar dat Robert Eenhoorn zoiets uithaalt', begint Van Galen, die zijn relaas vervolgt. 'Het is gewoon een luizenstreek. Als je met de andere clubs de afgelopen dagen zo’n close contact hebt, dan ga je niet zoiets stiekems doen. Dat doe je gewoon niet. Zég het dan gewoon.'

Van Galen baalt van de imagoschade die de club dit zal opleveren. 'Dit is niet goed voor de club en past ook helemaal niet bij AZ', vervolgt Van Galen, die op dat gebied bijval krijgt van een ander AZ-icoon: Kees Kist. 'De spelers verdienen het niet om te worden afgerekend op het handelen van de directie', aldus Kist. 'Want die jonkies hebben met schitterend voetbal heel veel goodwill opgebouwd. Dat mag niet in één keer teniet worden gedaan door een bestuurlijke beslissing.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Benleiden
Dit is niks meer dan de ware aard van de club AZ. Iedereen die zegt dit niet te verwachten van hen is gewoon naïef.

AZ is tot op het bot verrot zodra het woordje Ajax valt.
6 -1
Asociaal
Wanneer DE clubicoon van AZ dit afkeurt, dan valt er niks toe te voegen XD

Maar goed, hoe onterecht wij die actie van AZ vinden, het is dan ook weer niet zo dat het een verrassing is. Direct na de beslissingen van de KNVB had AZ destijds ook al aangegeven dat ze stappen zouden ondernemen en ze hadden in de tussen tijd naar mijn weten niet gezegd dat ze daarvan af zouden zien... of ik vergeet iets en moet iets gemist hebben...
0 0
Red Devil
Vieze achterbakse streek van AZ.
Laat ze maar lekker omvallen die hufters daar.
0 0
Ajacied33
Logisch deze reactie van van Galen. Ik had nooit echt problemen met AZ ook, tot dit moment. Ik denk dat ze zich bij AZ ook doodschamen voor met name van Eenhoorn. De haat voor Ajax lijkt me groot bij deze kakkie
4 0
AjaxAmsterdam
Az kan zich nog enigszins redden door die Eenhoorn te ontslaan vanwege dit gedrag. maar dat zie ik echt niet gebeuren.
0 0
Ajacied33
Nee, gaat zeker niet gebeuren
0 0
Boer Gijs
Veelzeggend dat mensen die een goede band met AZ hebben (van Galen, Obdam, Kist) zich zo onomwonden tegen deze actie uitspreken. En dat zelfs de anti-Ajax media ze lik op stuk geven. Die straalt natuurlijk af op zo'n hele club. Terwijl ik me herinner dat zo'n speler (Idrisse geloof ik) juist al heel snel zei: boeien dat we geen kampioen worden, ik baal vooral dat we niet meer lekker verder kunnen ballen. Laten we respect houden voor hun spelers. Jammer voor ze dat ze zo'n directie hebben.
4 -1
Schip
Prima reactie dit.
0 0
Schip
Dit gaat AZ nog heel, heel lang voelen en dat weten deze oud spelers. AZ is er ook de club niet naar om stiekem dingen te doen. Als Eenhoorn dat heeft bedacht, is dit werkelijk de grootste rattenstreek die ik mij in het betaalde voetbal kan heugen.

En ze hebben gelijk; AZ heeft een prima imago als club die altijd aanvallend speelt, veel jeugd inbrengt en Europees zich vaak van zijn beste kant laat zien.

En nu is het een luizenclub geworden. Feli Eenhoorn. Snel naar de Kuip. Daar kunnen ze dit wel op prijs stellen.
4 0
komop
Ik denk dat AZ helemaal de weg kwijt is. Achter de rug om van iedereen en met name van hun 'baas' de KNVB naar de UEFA stappen is super achterbaks. En dom ook. Want het kleine beetje sympathie dat er was voor dit clupje is nu totaal weg. Ik snap de gedachtengang ook niet. Stel...stel (0,001% kans) ze hadden van de UEFA gelijk gekregen. Dan zou Ajax en de KNVB met een tegenactie komen en hadden ze nog minder goodwill in Nederland. Kansloze actie dus. Ze tonen hun ware aard met deze actie. Schijt aan de regels/de KNVB en ze tonen geen enkel fatsoen. Ze willen een topclub zijn ten koste van alles en zullen nu als een 'grote jongen' de klappen mogen ontvangen. Hopelijk geeft dit hun spelers een signaal om naar andere clubs te gaan. Ik zou Wijndal en Stengs wel graag willen begroeten bij onze mooiste club van Nederland.
0 0
Ajacied33
Stengs mag lekker wegblijven bij onze mooie club. Voor Wijndal valt wat te zeggen
1 0
AFCAMM
Ik vind het wel mooi om te zien dat er zoveel clubmensen voorbij komen die deze actie van AZ compleet afbranden. Het is die lui in Alkmaar echt compleet naar de bol gestegen.
4 0
Sanalologo
Die mensen komen ook uit een tijd dat AZ hun plek kende. Een tijd waarin ze bij AZ niet deden alsof Ajax geen stap omhoog is.

Vooral dat trainertje van jong-Az is een treurwilg eerste klas. Kan zijn haat voor Ajax niet verbergen. Met zijn wijven kapsel.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Het is je ook om kapot om te schamen, als Ajax tweede stond had ik ook belachelijk gevonden. Ajax is eerste en verdiend CL en de schaal. Want geen schaal geen bekerfinale.!
2 0