'Dan moet je toegeven dat Ajax terecht boven AZ staat'

GinoHaverkamp, 26-05-2020 om 18:05, 9873 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Barry Opdam vindt het niet raar dat AZ nul op het rekest heeft gekregen wat betreft de verdeling van de Europese tickets voor volgend seizoen. De Alkmaarders stapten naar de UEFA, omdat ze van mening waren recht te hebben op het beste Champions League-ticket, dat naar Ajax gaat.

Opdam, tussen 1996 en 2008 actief voor AZ, kan het bedrijfsmatig wel snappen dat zijn oude werkgever gevraagd heeft om het beste Champions League-ticket. 'Al zijn er op dit moment wel belangrijkere dingen in het leven om je druk om te maken', benadrukt de achtvoudig Oranje-international in het Algemeen Dagblad. 'Ik had het goed gevonden als er al van tevoren zou worden gezegd: wat we ook gaan beslissen over wie er Europa ingaat, het geld dat we ermee verdienen, verdelen we op een eerlijke manier.'

De Volendammer vindt het echter niet meer dan logisch dat het verzoek van AZ, dat stelde meer recht te hebben op het Champions League-ticket vanwege het betere onderlinge resultaat met Ajax, niet werd gehonoreerd. 'Kijk je puur naar de ranglijst, dan moet je toegeven dat Ajax terecht boven AZ staat. Want de reglementen zijn helder: als je evenveel punten hebt dan gaat het doelsaldo boven het onderlinge resultaat.'

Het argument van een niet volledig gespeelde competitie gaat niet op volgens Opdam. 'Klopt natuurlijk, maar het is ook gissen naar de wedstrijden die zouden zijn gekomen. Niemand weet daar de uitslagen van. Voor hetzelfde geld verlies je al die duels. Het is gewoon een verloren seizoen en sommige clubs hebben meer pech dan de ander', concludeert hij.

Denk jij dat Borussia Dortmund en Bayern München met 2-2 gelijkspelen? Zet in en krijg 9,70 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Ik hou van deze berichten. Heerlijk hoe ik al weken lang vrienden van mij in een groepsapp zit te bashen met dit soort berichten. Vier AZ'ers en ik als Ajacied in een groep. Er zijn geen mooiere tijden als deze!!!

WZAWZDB!!!
0 -2
ram
Geen mooiere tijden dan deze... Okay... Rare perceptie van "lol" heb jij dan zeg.
1 0
ram
Ik snap deze discussie echt totaal niet.

Ik begrijp heel goed dat AZ (en Cambuur, De Graafschap, Utrecht en Feyenoord ook) zich kut voelt. Ik snap ook dat ze de competitie graag hadden afgemaakt. Maar in welk universum is het okay om de competitieregels aan te gaan passen omdat dat AZ beter uitkomt...? Waar haal je het lef vandaan... Ongelooflijk. AZ was eerste geweest als er eerst naar onderling resultaat werd gekeken. Leuk... Maar dat is niet zo. Dan ben je toch gewoon klaar?

Wat veel clubs vergeten, en wat vrijwel niemand op deze site inziet, is dat Ajax ook slachtoffer is. Je kunt ons afzeiken op de recente vorm, maar we waren nog altijd (al is het nipt) kandidaat nummer 1 om kampioen te worden. Dat kan nu niet meer. Ik vind dat ook zonde. Het voelt een klein beetje als een afgenomen titel.
1 0
BrandjeXL
Al die Az clubiconen branden zagen hun oude club bij de enkels af. Als je van Galen ook hoort, er zitten daar nu een paar hele enge mensen aan het roer.
3 0
Web
Ik ben best voor concessies doen
Want Ajax is gewoon geen kampioen, zou ik ook helemaal niet willen zo
Maar wat heeft AZ bij mij afgedaan.
Had ze best hoog zitten, telkens leuk voetballen met een kleine begroting
Maar dit is is zo onder de gordel
Het doelsaldo telt, dat schrijven de reglementen voor Klaar
Weet nog maar al te goed hoe PSV eens de titel voor weg haalde met een paar goals verschil. Hebben ze daar in Amsterdam ook over geklaagd.
2 -2
BokkieBokstra
Met het Europees geld verdelen daar ben ik het wel mee eens, daar had iets voor afgesproken moeten worden voordat de deal gemaakt werd. Helaas, er was geen regie en krijgen we nu het gesteggel over geld.
0 -1
Lazell
Waarom is het solidariteitsfonds waar ze nu over in disucssie zijn minder goed dan afspraken over Europees geld? Ik zou zelfs zeggen dat deze discussie beter is, omdat je dan eerder geld beschikbaar zou kunnen krijgen.
1 0
Juichtoon
Het geld verdelen op een eerlijke manier? Gaan we dan ook de salarissen verdelen op een eerlijke manier. Wij staan bovenaan, al vanaf speelronde 3.
En bij AZ op plaats 1 is er 20 mln minder te verdelen...
2 -1
Gooseman
Het geld dat 'we' verdienen. Vooral dat 'we'. Ik blijf erbij dat het een taak van de Uefa/Fifa is om de bonden bij te staan. Die hebben jarenlang miljoenen verdient waarbij corruptie meer regel dan uitzondering is. Kleinere clubs helpen die het lastig hebben vind ik meer dan logisch, maar om Europees verdiende inkomsten te gaan verdelen onder clubs in het betaald voetbal gaat me te ver. Zoals je zegt, dan verwacht ik binnenkort ook een berichtje van Fam. Heineken dat we nog een paar duizend euro mogen verwachten.
0 0