'Denk jij dat Ziyech aan de gewichten gaat hangen?'

JesseTH, 24-05-2020 om 23:00, 5513 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hans Kraay jr. is helemaal niet van mening dat Hakim Ziyech de sportschool in moet voor hij naar Chelsea vertrekt. De analist hoorde veel van dergelijke geluiden vanuit Engeland, maar hij kan zich daar niet in vinden.

'Ik hoor iedereen in Engeland, ook Anwar El Ghazi, zeggen: van harte welkom in de Premier League, maar wel even naar de sportschool', begint Kraay te vertellen bij Voetbalpraat op FOX Sports. 'Denk jij nou echt dat Hakim Ziyech vier keer anderhalf uur aan de gewichten gaat hangen? Nee, als de centrale verdedigers aan gewichten gaan trekken, gaat hij nog 21 ballen in de kruising krullen met zijn linkerbeen.'

Vincent Schildkamp denkt er hetzelfde over en gelooft ook niet dat trainer Frank Lampard heeft gekocht met de gedachte om hem eerst spiermassa te laten kweken. 'Hij koopt hem om wie hij is. Hij heeft in de Champions League op het hoogste niveau laten zien dat hij op basis van techniek, inzicht en gogme het verschil kan maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Frank1978
Ziyech heeft in de CL laten zien meer dan goed genoeg te zijn voor het niveau van Chelsea. Damn, wat ga ik deze man missen bij ons.
0 0
Web
Ik ben nog lang niet van overtuigd dat Ziyech het maar zo even gaat doen daar
Het is een hele goede speler, maar ook zijn trots kan hem in de weg staan?
Vorige week zag ik langs komen in de orde van Marco van Basten en Dennis Bergkamp
Nou hij mocht het willen dat hij daar in de buurt zou komen. De Bergkamp van Arsenal is vele malen beter dat Ziyech
Bij Marco van Basten komt hij helemaal niet in de buurt
0 0
trainerdv
Alsof hij bij Ajax niet ook krachttraining deed... Sterke boven-en onderbenen en een goede romp: Meer heb je als aanvallende speler niet nodig aan ondersteunende training.
0 0
je
Arnold Muhren die speelde al die maffe Engelsen dol bij Ipswich Town.
0 0
Ajax_026
Als je laatste beelden van Ziyech vergelijkt met een half jaar geleden dan zie dat hij daar al lang mee bezig is. einde discussie.
0 0
Red Devil
Als hij verstandig is gaat hij de gym in en dat zal Lampard hem ook vertellen want anders redt hij het niet in de PL.
0 -1
Hans Kraay Jr.
Als hij massa gaat kweken, waar je op doelt, dan gaat dat ten kosten van zijn snelheid op de lange afstand en zijn wendbaarheid in de kleine ruimtes.

Ziyech heeft met zijn manier van spelen helemaal niks aan massa.

Echt goede creatieve spelers hebben helemaal geen overbodige spiermassa nodig.

Dit zie je ook in iedere andere sporten terug.
1 0
Web
Klopt
0 0
AFCAMM
En dan? Dan heeft ‘ie een heel ander lichaam, dat hij nog nooit heeft gehad. Er is geen enkele garantie dat hij daardoor beter gaat voetballen. Hij kan er zelfs minder door worden. Waarom is dat verstandig dan?
Volgens mij gaat het tot dusverre goed met Hakim. Ook in de Champions League.

Het lijkt mij dus verstandig om het eerst maar even aan te zien.. en als Hakim dan toch iets mist, dan zal hij er aan werken.
1 0
Joseph
Als hij verstandig is, blijft hij zich lekker op het voetbal focussen. Ik heb in de wedstrijden tegen Chelsea en Tottenham geen enkele keer gedacht: die zou wat meer in de gewichten moeten hangen.

Er zijn genoeg voorbeelden dat spiermassa niet bepalend is voor de kwaliteit van de speler.
0 0
milan-jantje
Hopelijk blijft Hakim de Hakim van Ajax maar dat kunnen we wel aan hem overlaten. Iedereen die hier een mening heeft over dat hij meer spiermassa moet hebben verwijs is graag door naar de Docu van Michael Jordan the last dance op Netflix. Na dat hij honkbal speelde en terug kwam bij de bulls was hij niet gelijk meer van top niveau door te veel van de verkeerde spiermassa opgebouwd te hebben. Ziyech is nog nooit zo goed geweest als afgelopen seizoenen dus laat hem zoals hij is.
0 -1
Amp
Dat hij niet teveel aan spiermassa moet werken: eens! Zo behoudt hij zijn flexibiliteit en behendigheid. Hij zal echter wel meer kunnen werken aan zijn schotkracht, waar ook krachttraining bij kan helpen en hij mag ook zeker wel aan zinn core werken om de aanslagen tegengas te kunnen geven.
Je verwijzing naar MJ: zijn terugkeer ging niet moeizaam vanwege krachttraining, maar door een andere wijze van trainen voor een andere sport. Echter komt in de serie ook duidelijk naar voren dat hij na een van de verloren finales het seizoen erop volle bak inzette op krachttraining en zijn teamgenoten daarin meesleepte. Dat fysieke was een van de laatste belangrijke stappen in zijn ontwikkeling om die grens naar absolute topniveau over te gaan. Meer spiermassa zou hakim dan ook zeker wel kunnen helpen, mits gericht. Arjen robben had op een gegeven moment ook een prima fysieke kracht zonder per se aan snelheid of behendigheid te hebben ingeleverd
2 0
Ajax4proud
Het kan gewoon!

Teveel is inderdaad niet handig maar als je een goede combinatie ervan maakt dan hoef je niet in te leveren op snelheid en behendigheid
2 0
Lazell
Pff, discussie tussen Hans Kraay jr en Vincent Schildkamp.
Alsof de PL uit alleen maar brede spierbundels bestaat...
0 0