Faik hoopt voor Botman: 'Maar als Blind blijft...'

ThijsZwagerman, 24-05-2020 om 10:25, 5271 views, Fean Online |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hicham Faik, middenvelder van sc Heerenveen, is zeer te spreken over Sven Botman. Faik en Botman speelden dit seizoen samen bij sc Heerenveen, maar Botman is na zijn verhuurperiode inmiddels teruggekeerd bij Ajax. Faik hoopt dat zijn oude ploeggenoot in Amsterdam een basisplaats veroverd.

Toch weet de middenvelder van sc Heerenveen niet of het reëel is dat Botman komend seizoen een basisplaats bij Ajax zal veroveren. ‘Laat ik ermee beginnen dat ik het voor hem hoop. Sven is echt een jongen met veel kwaliteit, maar als Daley Blind blijft... Dan wordt het een serieuze concurrentiestrijd. Maar goed, je weet nooit hoe zo'n seizoen loopt’, zegt Faik tegen Fean Online.

De middenvelder is onder de indruk van Botman en is het dan ook niet eens met criticasters die stellen dat de verdediger in voetballend opzicht tekort komt voor Ajax. ‘Ik heb hem dagelijks meegemaakt, dus ik denk dat ik wel een mening kan hebben over hem. Ik denk dat hij wel echt de kwaliteiten heeft om in elk geval bij een topclub in Nederland te spelen. Als hij zijn eigen spel maar durft te spelen.’

Volgens Faik hoeft een verdediger ook bij Ajax niet tot in perfectie mee te kunnen voetballen. Mede door een oud-Ajacied ziet Faik daarom kansen voor Botman bij Ajax. ‘Drie jaar geleden speelde Davinson Sánchez bij Ajax en dat was ook niet de beste voetballer. Toch ging hij uiteindelijk naar Tottenham Hotspur.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PierreHeno
Eh Faik....Ajax speelt CL poulefase....als Botman dat niveau ooit denkt te willen èn kunnen halen zal hij nog verdomd veel moeten bijleren...o.a. van Daley. Dus vooralsnog geen basis nee....
1 0
Ozymandias
Ik denk dat het voor Ajax en Botman het beste zou zijn als ze hem nog een seizoen aan Heerenveen verhuren. Als we de verhalen mogen geloven heeft hij zich daar goed ontwikkeld maar bij Ajax zal hij geen basisplaats hebben en dus niet de speeltijd krijgen die hij nodig heeft om zich verder te ontwikkelen.
4 0
MankeNelis
Zit wat in, maar het kan ook zo zijn dat hij zijn kans pakt. Martinez op linksback en de ballen inleveren bij Daley op 6. Dat geeft EtH meer armslag.
1 -1
Ozymandias
Als Ajax met een '6' gaat spelen kunnen ze beter Blind achterin houden en Eiting op '6' zetten. Eiting is een véél betere speler dan Botman.
0 -1
Chesterson93
Eiting op 6, doe maar .. niet bij Ajax.
0 0
Minsc
Probleem is alleen dat Eiting bij lange na niet het niveau voor Ajax 1 heeft, dat hij beter is dan Botman maakt hem nog niet geschikt voor ons.
1 0
Ozymandias
Ik denk dat Eiting enorm wordt onderschat. Hij heeft een hoge handelingssnelheid, een groot spelinzicht en een geweldige pass- en traptechniek. Eiting heeft alleen niet het atletische vermogen wat een linker- of rechtermiddenvelder in een systeem met een '10' nodig heeft. Als Ajax overschakeld naar een speelstijl met een '6' hebben ze met Eiting daar een zeer geschikt speler voor.
1 -2
AJAIXIXIXI
Als Ajax van plan is om met een ‘6’ te gaan spelen dan moeten ze gewoon Vertonghen terughalen. Jan is dan weer een véél betere voetballer dan Eiting.
0 -1
Aeter
Vertonghen vergelijken met Eiting, dan snap je echt niets van voetbal. Eiting is een passer die voor de verdediging speelt. Vertonghen is een instappende cv die een goede rush heeft en loeihard schot. Slaat dus nergens op. Jan op 6, zou een afgang voor Jan worden. Geen handelingssnelheid en zeker niet het passvermogen van Eiting. Eiting heeft weer niet de verdedigende kwaliteiten van Vertonghen, maar goed hij is ook geen verdediger. Nogmaals, domme vergelijking.
0 0
Chesterson93
Blij dat je dat even soepel weet te vermelden. Zegt alleen verder niets over hun kwaliteiten op de ‘6’. En ik ben het met hem eens: Vertonghen op 6 zie ik ook liever dan Eiting. Maar Eiting gaat wel een mooie carrière tegemoet, daar ben ik van overtuigd.
0 0
Ozymandias
Vertonghen is geen schim meer van de speler die hij een paar jaar geleden was. Hij is niet goed genoeg meer om bij Ajax een vaste basisplaats te hebben. Dat was hij eigenlijk in de tweede helft van het vorige seizoen al niet meer en dit seizoen is zijn niveau van een cliff gedoken.
1 0
PierreHeno
Komend ' corona' seizoen gebruiken om veel nieuwe spelers in te passen...een leerjaar zogezegd...en dan maar hopen dat ze in CL seizoen 2021-2022 mee zullen kunnen doen om de KO fase CL te bereiken.....zal nog een flinke dobber worden trouwens.
0 0