'Power van Rijkaard ongekend indrukwekkend'

ThijsZwagerman, 24-05-2020 om 10:10, 4116 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jaap de Groot, columnist van Het Parool, herinnert zich nog goed hoe Frank Rijkaard zich in 1995 voorbereidde op de Champions League-finale van Ajax. De Groot beschrijft hoe Rijkaard tot aan de finale niet meer voor Ajax wilde spelen en ook niemand van de pers te woord wilde staan.

Dit alles om in een ultieme focus te komen voor de Champions League-finale tegen AC Milan, de wedstrijd die Rijkaards laatste kunststukje moest worden. ‘Het effect was op die 24ste mei overdonderend’, schrijft De Groot. ‘Rijkaard zat vacuüm gezogen in zijn tunnel en vrat vanaf de eerste minuut de wedstrijd op. Dat werkte door tot in de kleedkamer, waar hij tijdens de rust spelers bijna dreigend op hun matige spel zou wijzen.’

‘Intussen werd hij maar beter en beter’, vervolgt de columnist. ‘Eerst controleerde hij als centrale verdediger de defensie, vervolgens deelde hij achterin en op het middenveld de lakens uit, om uiteindelijk overal op het veld aanwezig te zijn. De power waarmee hij de ­Milandefensie bij het winnende doelpunt in paniek bracht, waardoor Patrick Kluivert het gaatje vond om de bal tegen het net te punteren, was ongekend indrukwekkend.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DiAngelo
Rijkaard, één van de beste spelers van Ajax en het Nederlands elftal ooit. Bijna nooit balverlies, geweldige techniek, kracht en inzicht. Maakte het verschil in de finale van 95 tegen zijn oude cluppie. Liet als trainer het Nederlands elftal super mooi voetballen en huilde toen we er uit vlogen. Zo bescheiden is die dan ook weer. Great player and person !!
1 0
Ajaxxxisdebeste
Rijkaard was zo'n ongelofelijke goeie speler... Blij alles live te hebben meegemaakt hetzij voor de buis en twee keer in het Olympisch Stadion als 12 jarige ventje. Voelde toen al hoe bijzonder dit was ondanks mijn leeftijd. Alles werd er gewonnen dat jaar.
2 0
Champy
Hij was toch een soort jeugdheld toen ik Ajax begon te volgen.
Wat een verschijning in dat elftal. je nam zulke spelers echt vanzelfsprekend omdat je voetbal pas volgde.
1 0
AFCAMM
Ik was toen 8. Wel fan en natuurlijk blij dat Ajax had gewonnen (en het sowieso heel goed deed), maar eigenlijk inderdaad geen ècht besef van hoe bijzonder het allemaal was of de grootsheid van (enkele van) de spelers.
1 0