Molenaar: 'Hij is niet zo fantastisch als iedereen zegt'

GinoHaverkamp, 23-05-2020 om 10:55, 17407 views, NH Radio Sportcafé |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax hoeft zich niet al te druk te maken om een vertrek van André Onana. Dat stelt ex-Ajacied Keje Molenaar in het NH Radio Sportcafé, die denkt dat topclubs niet staan te trappelen om keepers te kopen deze transferzomer.

Gevraagd naar wat hij denkt van vermeend Ajax-target Alexander Schwolow, geeft Molenaar toe de Duitser niet (goed) te kennen. De doelman van SC Freiburg zou op de radar staan om al dan niet André Onana op te volgen bij de Amsterdammers, maar Molenaar vraagt zich af of dat überhaupt nodig is. 'Het laatste wat ze (de Europese topclubs, red.) kopen is een keeper. De hele transfermarkt blijft stil en om dan een keeper te kopen voor veertig miljoen, dat zie ik niet zitten.'

Molenaar geef te kennen niet een bijzonder hoge pet op te hebben van Onana, die volgens hem net wat te veel fouten maakt. 'Hij heeft er wel een paar (punten, red.) verloren. Wat dacht je tegen AZ? Dat hij zo twee keer de goal uitkomt. Hij is niet zo fantastisch als dat iedereen zegt. Hij maakt regelmatig essentiële fouten. Het is geen Van der Sar bijvoorbeeld.'

Presentator Leo Driessen countert hem door te zeggen dat Van der Sar in het begin van zijn carrière ook regelmatig de fout inging. Molenaar erkent dat ook. 'In het begin maakte hij fouten, maar later maakte hij heel weinig fouten. Dat was echt een complete keeper.'

Denk jij dat Klaassen scoort en Werder Bremen wint van SC Freiburg? Zet in en krijg 6,50 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Wat een onzin van molenaar, Onana heeft meer punten voor zijn Ajax gehaald dan laten liggen.....
0 0
waayop
Tsjee, nooit begrepen dat die Molenaar gevraagd wordt om zijn mening.
0 0
Benleiden
Tja, nadeel van vrijheid van meningsuiting zullen we maar zeggen.
0 0
je
Keje Molenaar schoenmaker blijf bij je leest.
0 0
3*stars*3
Molenaar wilt weer eens een afwijkende mening hebben.
Tegenover die fouten staan er ook ontelbare puntenpakkers.
Ajax is in 3 jaar tijd, 2x ver gekomen in een EU toernooi.
Geen toeval met Onana als keep want ook in die toernooien had hij een groot aandeel met hele belangrijke reddingen.

Toch vond ik dat die bal van Moura niet onhoudbaar was...
1 0
gi0vanni
De matige tactiek was het probleem. Met zoveel ruimtes voorin had nooit Huntelaar maar Traore erin gemoeten. Huntelaar is een geweldige afmaker maar geen spits die een half veld over vliegt en iedereen eruit sprint. We hadden snelheid voorin nodig.
Verder moet je NIET eerst naar de keeper kijken maar naar zo'n 5 a 6 verdedigers waar 1 man door komt. Dat is de eerste fout.
1 0
Joseph
Geen enkele keeper is foutloos, Courtois niet, ter Stegen niet en zeker niet de keeper van 80 miljoen. Onana was de afgelopen 2 seizoen de betere van deze 3.

Van der Sar was op zijn top beter dan Onana, maar is in zijn carrière vaker minder dan beter geweest dan deze Onana. Als je dan de leeftijd van Onana meeneemt, is het uitzonderlijk wat hij laat zien.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Het klopt dat Onana niet fantastisch is, hij is buitenaards ;)
1 0
MankeNelis
Onana is op de lijn een geweldenaar, die katachtige reflexen zijn grandioos. Maar bij hoge ballen vanaf de zijkanten gaat hij nog weleens de mist in.
1 0
Schip
Onana is Europees zo belangrijk geweest. Kijk alleen al naar de wedstrijd tegen Nantes thuis. Molenaar lult hier echt.
0 0
3*stars*3
Bedoel je Lyon in 16/17 (idd belangrijke reddingen in beide duels) of Lille?
0 0
RuffRhythim
Ja eigenlijk is het gewoon een "kutkeeper"...
Wie wil nou zo'n keeper hebben?
2 0
CDS
Molenaar ziet het allemaal niet zo fantastisch als iedereen zegt......
1 0
OdjePils
Keje is gek!
3 0
Ajaxxxisdebeste
Jongens Keje helpt ons Onana te behouden... Barca denkt nu ja als Keje dat zegt...
4 0
Kuningast
Onana heeft een paar keer per seizoen een offday en dan laat hij zomaar 3 ballen los. Lijkt wel een gebrek aan concentratie. Maar die wedstrijden zijn elk jaar op 1 hand te tellen.

Verder is het gewoon een topkeeper. Als hij zijn dag heeft pakt hij alles!
3 0
Mankemenno
Hij komt met een argument om vervolgens, na tussenkomst van Driessen, zijn hele eigen argument weer tegen te spreken. ''Van der Sar maakte eerst inderdaad ook fouten, later deed hij dit niet meer''.

Onana is nog jong, dus heeft hij nog alle tijd om 'dit later ook niet meer te doen'.

Ik denk dat Onana uiteindelijk nog beter kan worden dan Van der Sar was, ook omdat Onana een natuurlijk charisma en een goede uitstraling heeft waardoor je als spits al met 1-0 achter staat.
1 0
Jariiii
Molenaar blijft bij je leest.
5 0
Salamis
Wat een onzin. Onana maakt wel eens een fout, maar zet daar zoveel reddingen tegenover. De enige speler dit seizoen dit het absolute topniveau van vorig jaar continu wist vast te houden. Echt een geweldige keeper. Ik hoop dat hij blijft, maar verwacht het niet.
8 0
ajax4altijdamsterdam
Zijn schoonzoon maakt ook de nodige fouten . Heeft hij daar dan ook geen hoge pet van op ?
9 -1
Bjorn
Onana heeft zowel dit jaar als vorig jaar zo gruwelijk veel punten voor ons gepakt.
2 -4
Unuvar1980
Onana heeft fantastische reddingen gehad, maar hij heeft niet heel veel punten gepakt, komt ook doordat Ajax alsnog vaak makkelijk won, ook al maakte Onana een fout. Benfica uit was hij wel de absolute held, door hem verloor Ajax toen niet.
2 -1
BrandjeXL
Lyon uit
0 0
AlexIbarra
Het aantal serieuze fouten dat Onana maakt is het enige dat hem onderscheidt van de absolute wereldtop. Hij maakt er misschien 10 per seizoen, waar 5 beter zou zijn.
Niet elke fout hoeft uiteraard meteen een tegengoal te zijn.

Maar wie als keeper wil domineren in de lucht, maakt meer fouten dan wie afwacht op zijn lijn, wie constant meevoetbalt maakt daarin ws vaker een foutje dan de keeper die altijd over wordt geslagen en wie soms agressief uitkomt ipv af te wachten, kan er ook naast zitten.

Sar en Onana vergelijken vind ik een beetje hetzelfde als Donny vs Ziyech voor de 10 positie.
Sar bracht rust en stabiliteit, Onana duelkracht, dominantie en 'onmogelijke' reddingen.

Wat mij betreft sturen we Keje op een reclamerondje langs alle EU-topclubs en zorgt hij ervoor dat Onana nog lekker een jaartje hier blijft.
Bijlow is veel jonger en ook een enorm talent, laat ze hem lekker halen. ;)
0 0
Koekepeer
Ja Bijlow is de beste van de Eredivisie. Heb ik ergens horen zeggen........
1 -1
Amp
Welke onana en vds vergelijkt hij hier dan? Sar was op onana zijn leeftijd ook niet zo fantastisch als later, was bij juve zelfs een flop voor iemand van zijn status. Onana maakt idd nog wel eens een ketser, maar heeft in de afgelopen vier seizoenen het team veel vaker op de been gehouden.
1 0
Ajax114
Onana en Tagliafico hebben best een grote mond in Corona tijd en doen of er niets aan de hand is in de wereld. Straks gaan ze allebei ook nog vragen of ze voor 20 M weg mogen. Voor de prijs die Ajax wilt gaan er geen clubs komen die meer dan 30 M gaan betalen voor voor deze twee spelers.
0 -1
Ajacied33
Hahah waar en wat hebben zij verkeerds gezegd dan? Beetje vage opmerking
1 0
Amp
Wat hebben ze gezegd met hun grote mond?
1 0
Gabri411
Altijd het negatieve onthouden. Mede door de geweldige reddingen van Onana kwamen we vorig jaar zo ver. Zijn weinig spitsen in de eredivisie die uitkijken naar een confrontatie met hem in de 16
0 0
Frank1978
Er zijn zeker wat dingen die nog beter kunnen bij Onana, maar voor een keeper is hij ook nog vrij jong. In potentie kan Onana jarenlang tot de absolute topkeepers behoren, dus ik hoop dat Molenaar in elk geval gelijk krijgt met de verwachting dat hij niet vertrekt. André is de beste keeper die we hebben gehad sinds Sar.
0 0
PJK54
Op zich heeft Keje wel punt. Nu kunnen we wel als door een wesp gestoken reageren maar laten we ook reëel blijven en inzien dat Onana ook zijn "foutjes" maakt en ja helaas verlies je daar ook weleens een wedstrijd mee maar zolang je dat kan compenseren met winstpartijen zal het aan het eind van de rit wel goed komen.

Ik hoop dat Onana de club vindt waar hij graag wil keepen anders misschien overwegen om toch nog maar bij Ajax te blijven en verder uit te groeien tot de beste.
0 0
ram
Ik vind Keje altijd een wijze en fijne man. Maar nu slaat ie de plank enorm mis. Onana is absolute wereldtop.
3 -2
Knalpot
Kan dat worden. Hij moet nog wel een paar punten verbeteren zq afleren. Die vage effectballetjes bijv die bijna niet te controleren zijn, ziet er leuk uit maar je brengt er wel een back mee in gevaar, sowieso zijn zn voortzettingen nog niet top (vliegen er nog best veel ballen over de zijlijn) en zoals meerderen zeggen bij hoge ballen timed ie ook nog wel redelijk vaak verkeerd. Qua reflexen is ie idd wel wereldtop.
0 -1
ram
Jij bent bezig een perfecte keeper samen te stellen. Ik zeg niet dat Allison en Oblak niet beter zijn hoor! Maar wat zie jij onder wereldtop...? In mijn ogen is hoor Onana bij de pakweg beste 5 a 7 keepers (ik denk ook aan De Gea, Neuer in topvorm, Ter Stegen, Ederson). Heel vlak daarachter of ertussen hoort Onana echt wel. Dan ben je in mijn ogen wereldtop.
0 0
Knalpot
Ik heb het dan ook over compleetheid, qua compleetheid zijn al die keepers die jij noemt iig beter of verder in hun ontwikkeling. Het is ook een kwestie van interpretatie als je relatief naar het aantal keepers kijkt over de hele wereld ja dan is hij zeker wereldtop, mijn interpretatie is als je zo compleet bent als een Oblak, ter Steegen, Allison en Neuer dan ben je echt wereldtop. (en niet dat die wel eens een balletje fout passen of een foutje maken, zij zijn iig nog wat consistenter in het niet maken van die foutjes).
0 0
ram
Hmm... Ik vind dat niet zo eerlijk. Als je zo kijkt, kun je zo'n 5 keepers als wereldtoneel bestempelen en ondertussen noemen velen makkelijk 20 middenvelders als wereldtoppers.
0 0
Knalpot
Dat kan dat is ook welke perceptie je erop nahoudt, er spelen gemiddeld per wedstrijd ook 3x zoveel middenvelders/verdedigers/aanvallers als keepers dus een aantal van 12-15 wereldtoppers zou dat dan in mijn beleving zijn. Maar goed ik stel de lat waarschijnlijk wat hoger dan jou maakt ook verder niet uit, het is een mening en aan jou verder om daar wat van te vinden of niet :)
0 -1
Ajacied33
Ik heb het de laatste tijd sowieso niet zo met deze Molenaar, vind het een vervelend mannetje. Als je durft te beweren dat Onana een simpele keeper is, dan moet je je echt laten nakijken. En Onana is beter dan Sar op dezelfde leeftijd. Elke keeper op aarde maakt fouten. Ik wil niet eens weten hoeveel punten/wedstrijden Onana voor ons gewonnen heeft.
6 -3
Libero
Sar was net zo oud als Onana nu toen hij de CL won. Ik denk dat ze elkaar niet veel ontlopen qua niveau op hun 24e.
0 0
Ar
Onana is echt niet beter dan Sar was. Die was een seizoen eerder eigenlijk al beter dan de populaire Menzo. En ik heb Sar nooit zulke rare fratsen zien uithalen als Onana.
3 -1
Frank1978
Onana vind ik qua reflexen wat beter dan Sar, maar Edwin had geen echt zwakke plekken, op strafschoppen na dan misschien. De rust die Sar uitstraalde was geweldig. Onana heeft het denk ik wel in zich om nog stukken beter en completer te worden. Ik vind inderdaad dat hij nog wel eens de fout ingaat bij uitkomen (en hoge ballen), maar zoals gezegd, hij is nog jong voor een doelman.
1 0
31xAjax
Het niet stoppen van strafschoppen is geen tekortkoming van een keeper. Dat ligt nl. altijd aan de nemer. Maar heel veel spelers durven de bal niet in de bovenste helft van het doel te schieten waardoor je de keeper een kans geeft. Een goed genomen strafschop wordt door geen enkele keeper gestopt....
0 -3
RusselWestbrook
Dat dit drie minnetjes krijgt is echt van de zotte.

Een volgens de regels genomen penalty (lees: keeper blijft op de lijn) die dicht naast de paal geschoten wordt is gewoon domweg niet te stoppen. De keeper heeft dan namelijk de tijd niet om te reageren, moet gokken én 3 meter lang zijn ofzo wil hij een kans hebben.
0 0
Ajacied33
Onana is op de lijn echt een beest en heeft katachtige reflexen. En Sar straalde idd rust uit, maar vind Onana ook zeer rustgevend. Ik heb vaak situaties meegemaakt dat als een speler alleen op Onana afging, ik me toch niet druk maakte. En dat zegt wat hoor, want ben een stresskikker met Ajax wedstrijden
1 0
Ar
Dat had ik bij Sar altijd, dat ik me niet druk maakte als ie een op een kwam te staan.
0 0
Frank1978
Ja, ik ben ook blij met André en dat laatste hebben we met elkaar gemeen. :-)
0 0
Libero
Het wordt weer eens tijd voor een mediaverbod voor Keje.
3 -3
Gerbrand
Molenaar heeft dus totaal geen kijk op keepers. Van der Sar was goed maar was in de lucht voor zijn doel bij hoge ballen nooit goed , zelfs nooit aanwezig. Onana dus als het moet bijna altijd.Logisch dat je dan dus ok wel eens een foutje maakt.
3 -4
Siemmie
Die Molenaar wordt ook met de dag een grotere zuurpruim zeg, gadver. Er is geen enkele keeper op de wereld die foutloos is en nooit voor puntenverlies zorgt, en dat hoort meneer Molenaar ook wel te weten.
Voor zijn leeftijd is Onana een topkeeper. Tuurlijk maakt hij ook wel eens fouten, maar hij pakt ook zó vaak de punten voor Ajax... En dat vind ik het belangrijkste. Het is leuk als keepers geen fouten maken, maar je hebt er pas écht wat aan als ze ook punten voor het team pakken. En dat doet Onana als geen ander, hij houdt Ajax vaak genoeg op de been terwijl het hele elftal loopt te schutteren.
3 -1
Raoul14
Van je vrienden moet je het maar hebben....
0 0
NegentigMinutenLang
Wat een onzin. Onana is een fantastische keeper die inderdaad soms de mist in gaat, maar door zijn snelle optreden en doortastendheid veel vaker punten redt. Daarnaast nog maar 24, erg jong voor een keeper die gewoon Europese top is.
5 -1
Frank1978
Precies, normaal gesproken komen de beste jaren van Onana nog en dat wil wat zeggen.
1 0
Joseph
Vreemde uitspraak, Onana heeft vast een keer aan zijn geld gezeten, die man leeft maar voor 1 ding.
4 -2
trodat4030
Voor elk punt dat we door Onana verliezen pakt ie er 6 tot 8 voor de ploeg. Af en toe een brainfreeze en een rare frats, ik kan er goed mee leven.
11 0
Ozymandias
Inderdaad, Onana is de eerste doelman die Ajax sinds Vd Sar heeft gehad die over een geheel seizoen gezien punten heeft gepakt.
2 0
Saanchez
Vergeet meneer Molenaar even dat Onana voor een keeper nog altijd erg jong is? En bovendien werd uitgeroepen als 7de beste keeper van 2019? En we volgens mij zijn duidelijke fouten per seizoen makkelijk op 1 hand kunnen tellen? En dat geen enkele keeper op aarde altijd maar foutloos is? Kan makkelijk een paar flinke blunders van Kepa, Ter Stegen en Neuer opnoemen van afgelopen seizoen.

Also, Arminia Bielefeld? Schwolow speelt al 5 jaar lang bij Freiburg
3 0
GinoHaverkamp
Ik liep even te slapen bij het laatste punt. Is inmiddels hersteld, dank!
1 0