'Schwolow qua type te vergelijken met Ter Stegen en Neuer'

BartVeenstra, 22-05-2020 om 15:00, 3333 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Als we voetbalanalist Youri Mulder moeten geloven, is Ajax goed op weg om een mogelijk vertrek van huidig eerste doelman André Onana goed op te vangen. In de Duitse pers werd donderdagavond Alexander Schwolow genoemd en volgens Mulder zou hij prima bij Ajax passen.

'Ja, ik denk het wel. Het is een goede keeper', zegt Mulder in Paniekvoetbal van Ziggo Sport. 'Hij krijgt weinig goals tegen en Freiburg staat er met een zevende plaats goed voor. Je kunt hem vergelijken met Ter Stegen, Neuer en Nübel, qua type.'

Volgens Mulder is Schwolow goed met zijn voeten en daarnaast is hij stoïcijns. 'Hij heeft ook een goede leeftijd, hij is 27. En die andere die ze willen, die van Anderlecht, Van Combrugge, die is ook goed trouwens.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DrFootball
Het is wel rustig rondom Ajax en de selectie. Aan de ene kant is dat goed en te begrijpen. Aan de andere kant hoor je weinig met betrekking tot het eventueel verlengen van de contracten van spelers, maar ook van een grote groep jeugdspelers van wie bij velen het contract volgend jaar afloopt. Hopelijk volgt daar op korte termijn een beslissing over.
0 0
mistermiyagi
Ajax heeft een keeper nodig die minimaal de subtop aankan van Europa.
Cillessen, Onana kunnen dit of deze mannen het kunnen betwijfel ik.
0 -2
DrFootball
Ben niet zo'n fan van Cillessen. Eigenlijk nooit geweest. Zeker niet in zijn Ajax tijd. In het Nederlands elftal vind ik hem ook 1 van de zwakke schakels. Ik zou de Kotarski en/of Scherpen de kans geven. Heeft ons uiteindelijk bij Onana geen windeieren gelegd. Wil je dan een ervaren 2e of 3e doelman, haal dan Stekelenburg op. Die loopt uit zijn contract, kent de club en kan deze jongens wel wat ervaring bijbrengen zonder dat hij nog de echte ambitie heeft om 1e doelman te willen zijn.
0 0
Intec
Alle keepers die genoemd worden zijn beter en goedkoper dan Cillissen.
0 0
Minsc
Eén schwoloh maakt nog geen zomer, eens zien hoe goed hij is.
1 0
dianaajax
youri mulder en kenner????????
1 -2
Chesterson93
Wat een verschrikkelijke naam vind ik dat.
0 0
milan-jantje
Ik zou graag Fruchtl zien komen groot heel groot talent ook of Plogmann ook groot talent als het gaat om keepers en zijn Duitsers en die leveren wel echt als serieus jaren goede keepers af. Heb met de jaren echt al heel veel Duitse topkeepers gezien. Kahn, Lehmann, Neuer, Ter Stegen, Nubel, Leno
1 -2
Sampaoli
Allebei erg goede en talentvolle keepers, maar met Kotarski en Scherpen hebben wij die zelf ook in huis. Als we dan toch een keeper halen, moet dat een ervaren goallie zijn.
1 0
Intec
Het lijstje met keepers die voorbij komen kun je echt vrolijk van worden. Alleen de naam van Cillesen zorgt bij mij ontzettend veel zorgen tegen over de andere keepers.
5 0
Joseph
Ik zou het prima vinden als Cillessen het over zou nemen van Onana, ik vond het altijd een hele degelijke keeper. Ik vind hem alleen niet meer waard dan 15 miljoen en hij hoort ook niet bij de topverdieners qua salaris, dat zullen 2 grote problemen zijn.
1 -1
Frank1978
Niet geheel on topic, maar hoe kan het dat Duitsland zoveel extreem goede doelmannen heeft? Ik moet nu ook denken aan ons thuisduel tegen Schalke uit '17, toen we met minstens 5-0 hadden moeten winnen, maar die keeper (Fahrmann?) nauwelijks te passeren viel. Neuer, Ter Stegen, die Nübel van Bayern en er zijn er ongetwijfeld nog meer. Terwijl wij na Edwin (met alle respect voor de keepers erna) in Nederland nooit meer zo'n topper hebben gehad.
2 0
3*stars*3
Vraag het mij ook al jaren af.
Ze doen daar echt tig jaar I ets heel goed mbt opleiden van keepers.
7172AFCA7395, heeft misschien wel een goed punt genoemd en dat is dat ze het daar wel serieus nemen.
1 0
milan-jantje
Ja dan noem je er een paar maar sinds de tijd van Kahn en Lehmann valt het echt op dat die Duitsers het qua keepers telkens weer goed doen. Zou graag jonge Duitse keeper zien komen zijn daar echt grote talenten op goal Fruchtl bij Bayern Plogmann bij Bremen Unbehaun Dortmund.
2 0
Lazell
Ja niet normaal he. Daaronder zitten er nog wel een paar: Leno, Trapp, Baumann, Horn zijn geen wereldkeepers, maar op zijn minst hele goede concurrenten voor Cillessen.

Denk dat ze hier in de opleiding gewoon te weinig aandacht schenken aan keepers in de opleiding. Bij Ajax kwamen er eerst nog wel degelijke ED keepers door met Padt, Bizot, ,Hahn, Vermeer en wellicht nog een paar, maar dat lijkt opgedroogd.
2 0
3*stars*3
Ajax had idd een periode waarin er veel keepers het schopten tot profs in NL.
Ook die gozer van ADO komt uit de opleiding en die HD Hart ook.
Niet dat die laatste 2 zo goed zijn maar toch.

Qua opleiden van keepers is het in NL verder helemaal triest.
Je hebt Bijlow maar verder weinig NL keeperstalenten.

Overigens lopen er in Frankrijk ook grote keeperstalenten.
Sowieso lopen daar geweldige talenten rond.
1 0
7172AFCA7395
Verschil met BRD is dat je hier met de nek wordt aangekeken
als je op doel wordt gezet, het lulletje van de selectie...
Dat zien ze daar heel anders en het zit ze ook in de genen denk ik.
Ik zie heel graag een Duitse keeper komen.
1 0
Frank1978
Ik betwijfel of het haalbaar zou zijn, maar mocht Onana vertrekken, lijkt die Nübel van Bayern mij wel iets. Heel misschien dat er iets te regelen zou zijn als Dest inderdaad die kant op gaat? Neuer heeft verlengd, dus wie weet... Iemand die nog iets meer over deze Schwolow kan vertellen?
0 -1
Saanchez
Die heeft toch juist net getekend bij Bayern? Lijkt me niet dat hij dan meteen deze kant op kan/wil. Schwolow klinkt als een prima, betaalbare vervanger voor Onana, net als van Crombrugge. We zullen sowieso iets inleveren op kwaliteit van de keeper maar met een van die twee heren blijft er een prima man tussen de palen staan
2 0
Frank1978
OK, dat wist ik niet dat Nübel ook net heeft getekend, maar ik meende ergens te hebben gelezen dat hij een klein beetje ervan uitging dat hij op vrij korte termijn eerste doelman zou worden en dat lijkt er nu voorlopig zeker niet van te komen. Misschien toch het proberen waard.
0 0
Saanchez
Dan zou huren de enige optie zijn maar ik denk dat Ajax liever een keeper koopt.
1 0
ram
Als Bayern er zeker van is dat Neuer daar nog jaren speelt, kan ik me best voorstellen dat ze willen dat Nubel ook veel op niveau speelt. Dan zou je in theorie kunnen denken aan een verhuur van drie seizoenen. Dan is huren het, vind ik, wel waard. Een keeper van dat niveau kan Ajax niet kopen, lijkt me.

Maar dat gaat niet gebeuren. Ajax zal gewoon voor een aankoop gaan, als Onana vertrekt.
0 0
behangdelul
I i schowow, i scholow you.....(Triggerfinger - i follow rivers)...

ja de eerste dijenkletser van de dag is gepost.
1 -10
Arie Vink
Ja ja, nu weten we het wel.
2 0