Derksen: 'Ajax zonder Ziyech stuk minder interessant'

ThijsZwagerman, 20-05-2020 om 21:10, 6990 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Johan Derksen vindt het jammer voor het Nederlandse voetbal dat Hakim Ziyech deze zomer de overstap maakt naar Chelsea. Voor Derksen was het meespelen van Ziyech namelijk een extra reden om naar de wedstrijden van Ajax te kijken.

‘Het feit dat Ziyech weggaat, is een verschraling voor het Nederlandse voetbal. Je keek naar Ajax, maar je keek ook naar Ziyech. Als Ziyech er niet bij was, was het een stuk minder interessant om naar Ajax te kijken’, stelt Derksen in gesprek met Veronica Inside.

De voormalig hoofdredacteur van Voetbal International gaat vervolgens in op het spel van Ziyech. ‘De man had in het verleden nogal vaak balverlies, maar dat is inherent aan de wijze waarop hij speelt. Ziyech geeft passes over veertig of zestig meter en dan wil er weleens eentje niet aankomen.’

Tot slot geeft Derksen aan dat hij hoopt dat Ziyech zich volgend seizoen positief zal laten gelden in het shirt van Chelsea. ‘Een voetballer zoals Ziyech kom je zelden tegen op de Nederlandse velden. Ik hoop dat hij het redt bij Chelsea, gezien zijn kwaliteiten zou dat ook moeten kunnen.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Don't worry Derksen, Unuvar staat te trappelen om de oeeehhh's en aaahhhh's over de tribunes te laten klinken. Hopelijk gaan we snel veel en lang genieten van de lichting 2001-2003. Unuvar, Brobbey, Hansen, Taylor, gebroeders Timber. Als ze daar de juiste mix van ervaring omheen kunnen bouwen kunnen er nog eens sneller dan verwacht hele mooie jaren komen.
1 0
Fvy
Hoeveel levert Derksen eigenlijk in?
0 0
Flipper33
Wie is eigenlijk de vervanger van Ziyech ? Antony ?
0 0
7172AFCA7395
Niemand is onvervangbaar in het voetbal.
0 0
Cruijffthebest
Ik blijf het hier zeggen, Roberto Alvarado zou de opvolger van Ziyech kunnen zijn. Lijkt zelfs in zijn spel veel op hem en is een stuk jonger!
Je moet als Ajax zijnde echt een creatieve middenvelder halen, uiteraard ook een hele goede RCV en wellicht dito keeper.
1 -1
debarbaar
Derksen z'n mening zal me aan m'n reet roesten. De man lult zo stom. Ajax zou zich moeten schamen zegt hij in dezelfde clip. M'n neus. Het voetbal is de enige bedrijfstak waar spelers en directie een salarisoffer brengen. Ik heb meneer Elbers alleen maar horen prielen dat hij dan maar van zijn nieuwe hogere bonus wilde afzien. Bij de KLM wordt 5 miljard uitgedeeld en er is geen piloot of directeur die inlevert. Er is geen museum directeur die 10% inlevert en de kamerleden doen het ook niet. Ik krijg jeuk van die Derksen.
4 -2
fanforeffer
meneer Elbers doet zijn werk ook nog slecht ! de beveiliging is een aanfluiting.
0 0
B.dykstra
Als die demente derksen nu van de tv verdwijnt,wordt de tv weer veel interessanter
3 -5
Jariiii
Als dat betekent dat Derksen zich minder met Ajax bemoeit kan ik er prima mee leven.
2 -1
fanforeffer
Ach Johan dat vertrek ,dat wist je toch ? Ziyech en Tadic kunnen elkaar niet uitstaan, dat zei jij altijd.
1 -1
xstaniox
Ünüvar komt eraan. Met hem wordt het misschien wel nóg interessanter.
1 -1
Schip
Komop man. Dat is echt geen vergelijk. Je kan enkel hopen dat dat ooit wel zo is.
1 -1
Kuningast
Anderen zullen wel weer opstaan en het voortouw nemen. Dat is altijd zo geweest.

We hebben nog steeds een heerlijke aanval/middenveld met Neres, Tadic, Promes, Antony, Traore en vd Beek
3 -4
RaynoFischer
Precies, daar kan elke andere Eredivisieclub alleen maarr van dromen, en dan hebben we er nog talenten als Hansen, Unuvar, Taylor en Brobbey achter.
Gravenberch als hij gewoon verlengd en zich eerst hier nog even een paar jaar doorontwikkelt.
3 0
AFCAMM
Mooi, Johan. Dan verwacht ik ook dat er veel minder gezeik over Ajax is, en minder (compleet achterlijke) randzaken en gefabriceerde roddels over spelers die elkaar of de trainer niet zouden liggen (of andersom).

Kijk vooral naar en zeik vooral over andere clubs. Dan levert Ziyech’s vertrek toch nog iets positiefs op.
1 0
S_020
Tuurlijk is het vertrek van Ziyech een flinke aderlating maar het is misschien wel goed om niet (meer) van 1 speler afhankelijk te zijn. We moeten doorschakelen. Hij zou hoe dan ook niet tot in de eeuwigheid blijven. Komt wel goed.
2 0
Juichtoon
Tuurlijk dat hopen de Fnoorders van VI.
2 -1
RaynoFischer
Natuurlijk gaan we Ziyech missen, maar laten we niet ineens gaan doen alsof hij Cruijff 2.0 is ....

Altijd vertrekken er sterkhouders, maar er staan heus wel weer nieuwe spelers op, talentvolle lichting in jong, Antony komt, hoezo niet interessant? ;)
3 -2
BokkieBokstra
Precies, zijn al zoveel sterren gegaan en er komen altijd weer nieuwe spelers boven drijven. Het lot en de kracht van Ajax.
5 0
PJK54
Natuurlijk zal Ajax Hakim gaan missen en misschien Hakim Ajax ook ik denk dat het in de PL harder is als in de ED en daar zal het verschil liggen als hij zich daarbij kan aanpassen zal Hakim kunnen uitgroeien tot een grote speler anders.......
1 0
Ferd
Ziyech: "Veronica Inside zonder Derksen een stuk interessanter".
5 -2
ajax1981
Ik ga Ziyech missen. Een sieraad, en natuurlijk ben je daarna slechter. Er vertrekken ieder jaar sterkhouders, de Ligt en de Jong afgelopen jaar. Blijft zonde, maar ook realiteit.
Alle andere spelers ontwikkelen zich weer verder, en dat maakt het toch mooi om te zien.
6 0
Redrum
Zonder Ziyech is Ajax zeker minder interessant, maar nog altijd een stuk interessanter dan de rest van Nederland.
3 -1
AFCA-B93
Voetballend zal er vast wel weer iemand op staan, al is dat niet van het niveau Ziyech. Op termijn zal een Unuvar dat wel oppakken, al is nog maar de vraag op welk niveau dat is. Maar ik denk niet dat een Unuvar of een ander in de selectie het onverstoorbare heeft wat Hakim heeft. Dat bedoel ik in de zin van stug opnieuw blijven proberen en niet gaan twijfelen aan je eigen kwaliteiten, om vervolgens veilige balletjes te gaan geven.
1 0
Schwalbino
Wij hebben Ziyech natuurlijk niet op zijn 17de gezien maar je hebt wel een punt dat niet elke speler die heel goed kan ballen ook ballen heeft en een strijder is. In dat opzicht is Ziyech mentaal heel erg sterk en spelers die dat hebben zijn dun gezaaid.
3 0
Kingoffdatoilet
Ajax verliest een goede speler. Desondanks zal Ajax volgend jaar weer goed voetbal spelen en staat er wel weer een ander op.
6 -1
AFCAPolarBear
Ik heb goede hoop op Ünüvar! Wat mij betreft geef je hem gelijk een basisplaats vanaf het begin (als we geen play-ff CL hoeven te spelen). Hij liet vorig jaar al geregeld dezelfde klasse als Ziyech zien in de KKD.
1 -8
Ferd
jij moet echt ff een ijsbeer gaan aaien.
2 -3
ram
Right... Mensen moeten hier echt eens stoppen met het overschatten van talent en het onderschatten van volwassen profs. Dit soort opmerkingen zijn echt bizar.
12 -1
wladimir
Ajax wordt niet slechter door het vertrek van Ziyech, maar wel rijker. Een verwend Marrokaans mannetje met vervelende maniertjes. Een nederige Labyad kan van Ajax een beter team maken. Aggressieffer, ook creatief en een veel betere vrije trap. Laat Donny nog een seizoen blijven. Gravenberch heeft het nog niet om hem op te volgen.
3 -19
RayJordaan
Wat lees ik nou...
2 0
Ferd
2 jaar geleden had ik voor een deel met je mee gegaan. Toen was Ziyech nukkig en toonde hij wat vervelende maniertjes. Maar sindsdien is hij enorm gegroeid, als speler en als mens. Een voorbeeldprof met een geweldige instelling, hij was echt de spil waar Ajax om draaide. Die gaan we zeker missen.
3 -1
ram
Jij spoort niet...
7 -2
Duif63
Gaat het verder goed met je?
7 -3
Ozymandias
Je wil Botman in de basis van Ajax zien en juicht het vertrek van Ziyech toe. Weet je zeker dat je een fan van de juiste club bent? Volgens mij zijn er andere clubs die met de rode en witte kleur in hun logo die beter bij jouw smaak passen.
11 -2
JOHANisGOD
Ik wist niet dat Corona je IQ ook aantastte.
3 -4