'Jeugdspelers Feyenoord naar Ajax vanwege het geld'

BartVeenstra, 16-04-2020 om 11:55, 16137 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De laatste tijd stappen er geregeld spelers over van de jeugdopleiding van Feyenoord naar die van Ajax. Jeugdspelers geven aan dat zij dit doen omdat ze het gevoel hebben dat ze zich in Amsterdam beter kunnen ontwikkelen. Volgens Marcel van der Kraan, Feyenoord-watcher van De Telegraaf, is echter geld de hoofdreden.

In een Q&A op de website van De Telegraaf geeft Van der Kraan antwoord op de vraag waarom er veel jeugdspelers van Feyenoord naar Ajax verkassen. 'Het antwoord is simpel: geld. Niet een beetje meer, maar héél veel meer in alle gevallen. Daarbij hebben de ouders ook een stem. Zaakwaarnemers praten bij talenten van 13, 14 of 15 jaar vooral met de ouders. Ajax heeft een slordige 200 miljoen euro op de bank.'

En dat is bij Feyenoord wel anders, zo geeft Van der Kraan aan. 'Feyenoord heeft géén geld op de bank en werkt met een totaal ander budget. Ajax kan spelers ongekend hoge bedragen bieden en daar zijn ouders van onder de indruk. De zaakwaarnemer ruikt ook geld. Hogere salarissen en een eventuele hogere transfersom in de toekomst zorgen voor een hoger percentage aan commissie.'

Onlangs maakte Avery Appiah bekend de overstap te maken van Feyenoord naar Ajax. Vorig jaar bewandelden Steven van der Sloot en Rico Speksnijder al dezelfde weg. Verder kennen ook de gebroeders Timber en Noa Lang een verleden bij Feyenoord.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3*stars*3
Hij is een Fey watcher/fan maar in Rotterdam zuid, geven ze het niet graag toe.
Ajax is en blijft een grotere club dan Fey en de jeugdopleiding en doorstroom is gewoon beter.
Valt ook op dat daar weinig technische spelers doorbreken maar vooral verdedigers.

Zegt genoeg dat Fey geen 1 exceptionele talent heeft voortgebracht na RVP en dat is lang geleden.
Tenzij je Wijnaldum en De Vrij, exceptionele talenten wil noemen...
0 0
Kaatje
Leuke gezegd maar wel onzin, Het is toch echt Ajax die uiteindelijk bepaalt welke jeugdspeler van buitenaf wel of niet komt. Ajax wil het zelf vooraf al gezien hebben en er komt echt geen jeugdspeler van -in dit geval- Feyenoord als Ajax er niets in ziet. Zonde van het geld. Er kunnen er zo 100 op de stoep staan, maar die deurkier is niet zo groot als ze in 010 denken.
0 0
oxxer
vd Kraan = AD = Feyenoord, hoe objectief ben je dan?
Ondanks dat zij met Dicky en geluk veel punten pakten is het daar 3 x niks. Toegeven dat het daar een zooitje is blijkt voor sommige van dat volk heel moeilijk. Alles wat daar fout gaat is de schuld van de rivaal.
0 0
3*stars*3
HD Kraan is idd een fey fan maar werkt wel voor De Telegraaf.
Tenzij hij vroeger voor AD heeft gewerkt, dan blijft het natuurlijk in zijn DNA. ;-)
0 0
oxxer
Hahaha, je hebt gelijk , ik maak de link Feyenoord = AD. ;)
0 0
Francisco81
Onzin. Jongens die daar enige potentie hebben zien dat het stukje verderop bij ons beter is. Mocht je het eerste halen bij Ajax dan kun je vanuit daar veel sneller een stap naar de Europesetop/subtop maken. Of in het minste geval een modale eredivisiespeler. Want kijk naar alle competities over de hele wereld, overal zitten wel spelers uit onze opleiding of spelers die door Ajax zijn gekocht en mooie stap hebben kunnen maken. Als je dat vergelijkt met zowel psv of feyenoord , dan snap ik die jeugdspelers wel die naar ons toe komen
0 0
Hagmag
Ik heb het niet zo op kakkerlakken.
0 0
Meerkoet
Als dat de conclusie is van vd Kraan, dan wens ik Feyenoord nog vele jaren vd Kraan toe.
Feyenoord verdiend vd Kraan ..... slaap zacht in Rotterdam.
6 0
Murtagh
hij vergeet te zeggen dat amsterdam gewoon veel mooier is als rotterdam
3 0
ajaxxcied4life
Het heeft natuurlijk niets te maken met de betere trainingsmethoden, betere visie, professionelere jeugdtrainers, mooiere accommodatie en betere faciliteiten. Neen, het is enkel geld waarom deze spelers voor een overstap naar Amsterdam kiezen.

Dat complotvod maakt zich met de dag meer belachelijk.
9 0
Van Reenen
Kijk het zijn natuurlijk bekende Nederlanders, maar André van Duin en Paul de Leeuw zijn hun voorgegaan. Zij wonen al jaren in Amsterdam. Hebben misschien niets met voetballen, maar toch.
0 0
Spectre
Diep vanbinnen weten ze dat heus wel maar er lopen er daar genoeg die dit zeker geloven, die ook nog denken dat fnoord een slapende reus is
0 0
MortenOlsen
Die club van die kakkerlakken is écht een slapende reus. Vinden wij misschien niet leuk maar is wel gewoon een waarheid als een koe. Als die zouden openstaan voor overname door een rijke Rus of Arabier, zijn ze potentieel even groot als wij, zo niet groter. Manchester City stelde vroeger ook helemaal niks voor t.o.v. Manchester United. Dat was de dwerg tegen de reus! Tot er iemand met heel veel geld kwam die gelijk ook een topsportklimaat eiste van de hele organisatie. Ik vraag mij mijn hele leven al af hoe het mogelijk is dat een club die zo K met P presteert als die kakkerlakken, zo achterlijk veel aanhang en sympathie van zo onwijs veel mensen kan hebben in NL? Moet je eens kijken hoe snel bij ons de pleuris uitbreekt als het even minder gaat. Daar lijkt het wel of ze tegen de verdrukking in qua supportersaantallen toenemen als het slecht gaat! Dat is toch onbegrijpelijk? Als daar een gast met heel veel geld inspringt, die dat door heeft, heb je een veel grotere concurrent dan Psv of AZ.
0 0
Jaridebeste
En natuurlijk een veel mooiere club ;-)
0 0
ajaxxcied4life
Het heeft natuurlijk niets te maken met de betere trainingsmethoden, betere visie, professionelere jeugdtrainers, mooiere accommodatie en betere faciliteiten. Neen, het is enkel geld waarom deze spelers voor een overstap naar Amsterdam kiezen.
1 0
Hans Kraay Jr.
Gelukkig is er nu een O21 competitie opgezet. Dit zal voor Feyenoord een game changer zijn.

Nu denkt een talent wel 2x na voor hij weg gaat als je perspectief hebt op spelen in de O21 competitie tegen teams als..........uuuhm tja zeg het maar.
3 0
AjaxHoorn
Ajax mag 14 jarigen niet eens geld bieden, dus dat valt wel mee.
3 0
mgtow
Haha ja vast. Het is ook echt niet omdat het er een groot ouderwets zootje is met trainers die met een been in het graf zitten en alle vormen van vernieuwing tegenhouden.
2 0
RuffRhythim
Dan bevestig je wel hoe dom je denkt als je denkt dat het alleen om geld gaat....
3 0
Redrum
En zo wordt de algemene opinie weer lekker beïnvloed door de zoveelste fopjournalist die maar wat roept zonder enige feitenkennis of onderbouwing. Het grote boze Ajax rooft overal spelers weg met hun centen. Andere clubs zijn totaal machteloos tegen dit financiële geweld. Nou, als ze dan toch zo rijk zijn dan mogen ze andere clubs die nu in moeilijkheid komen maar mooi even helpen! Een groot deel van de haat die er is richting Ajax is gebaseerd op bullshit verhaaltjes zoals deze.
3 -1
Markopantelic007
Ergens is het wel sneu natuurlijk. Voor de club Feyenoord dan, niet voor dat achterlijke supportersvolkje. Dat geld de reden is is natuurlijk onzin. Ik denk dat menig jeugdspeler zelfs voor minder naar ons zou vertrekken gezien het toekomstperspectief.
1 0
AjaxDaniel
Volgens mij valt het wel mee wat Ajax biedt. Echter is het een wespennest bij de Feyenoord jeugd. Zou het daardoor komen misschien?
1 0
trooop
Viezerik die van der kraan, hij weet heel goed dat er veel meer aan de hand is.

https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/feyenoord-jeugd-snoeihard-over-eigen-opleiding-we-zijn-volledig-voorbijgestreefd~ab4d0e4e/

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/26/feyenoord-de-jeugd-en-de-haperende-doorstroming-a3961609

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/24/de-machtige-mannen-van-feyenoords-koffietafel-a3961498
4 0
Cello
Marcel van der Kraan moet nog maar eens even goed nadenken. 13-14-15 jarigen die voor het geld naar Ajax komen?. Sinds wanneer krijgen zij een contract?
Dat begint pas vanaf 16 jaar en zelfs dan krijgt nog niet eens elke 16-jarige automatisch een contract.....
3 0
ajaxdordtt
Daar zijn toch genoeg omwegen voor Cello? Dan laat je zijn vader voor een ton per jaar in de kantine werken oid.
0 -2
Cello
Ach...verhalen hè. Iedereen kent ze, maar ik heb voorlopig in NL er nog geen bewijzen van gezien of gelezen. Een ton verdienen in de kantine?. 4 real?. Ik denk eerder aan iets als dat de onkostenvergoedingen beter zijn geregeld als elders, al zal zelfs dat geen vetpot zijn. Of en dat lijkt me meer voor de hand liggend, dat men een dergelijk zelfvertrouwen heeft als speler en familie, dat men vertrouwd zo ver te komen dat men met 16 jaar straks idd een beter contract krijgt dan dat dat bij Fnoord het geval zou zijn.
1 0
ajaxdordtt
Dat uiteraard ook. Maar dan speelt geld dus wel degelijk een rol. Verder niks mis mee ook.
0 -2
Westerpark1982
Tuurlijk joh. Ajax laat vaders op de toekomst in de kantine werken. Voor een paar ton per jaar Limonade schenken en. Frietjes bakken. Het wordt steeds gekker hier!
1 0
ajaxdordtt
Is bij Engelse clubs een beproefd recept. Geen idee of het bij Ajax gebeurt. Meer een voorbeeld dat er manieren zijn om jeugdspelers te betalen.
0 -2
AjaxHoorn
Precies. Je hebt geen idee. Roep dan ook niet dat het naief is. Ja ze krijgen op hun 16de meer dan bij Feyenoord. Maar zon contract moeten ze nog altijd verdienen.
2 0
ajaxdordtt
Ik heb geen idee hoe, wel dát er financieel gewin is.
0 -2
Ansjo
Feyenoord is gewoon veels te ouderwets. Zo'n 2/3e van de opleiding bestaat uit Surinamers, Marokkanen, Turken, Antillianen en Feyenoord blijft maar dwepen met dat arbeiders volksclub geouwehoer uit de jaren '50. De stad Rotterdam is al jaren vooruit en is een moderne, bruisende, vooruitstrevende stad geworden. Feyenoord profileert zich als de club voor mensen met een laag IQ uit heel Nederland. Huppie, flurrepie, durrepie, Feyenoord is mijn cluppie. Daardoor zit het stadion vol met laagopgeleide idioten waardoor de club een slecht imago krijgt en waardoor de grote sponsoren zich daar niet aan willen branden. Het lijkt alsof ze hun best willen doen om in alles het tegenovergestelde willen zijn dan Ajax. Feyenoord stond ooit bekend om mooi voetbal en Rotterdam om goed geklede mensen. Nu staat het bekend om de kampioen voor het plebs.

Besef dat dat mega arrogant klinkt maar elke club is een volksclub. Er zitten toch geen pinguins op de tribunes van de Arena ofzo? Feyenoord schiet zichzelf gewoon in de voet met dat ouderwetse seniele geneuzel en daardoor hebben die jeugdspelers zoiets van wat doe ik hier?

Een beetje coole Rotterdammer is voor Sparta.
12 -3
DKUnited
en zo is het
1 0
RusselWestbrook
Ik snap er echt geen reet van hoe de tweede zin uit je betoog uit de eerste volgt.
4 -6
wolterx
Bij Ajax gaat jaarlijks dubbel zoveel geld in de opleiding als bij Feyenoord volgens VI, PSV zit dichter bij Ajax dan Feyenoord bij PSV zit. Dit zitten zelfs dichter bij Vitesse, Utrecht en AZ dan bij PSV, laat staan Ajax. Daarnaast helpt het niet dat tussen de o13-1 en o19 Feyenoord welgeteld 1 wedstrijd heeft gewonnen tegen Ajax. Tel erbij op dat het geld hier met 16 ook simpelweg meer gaat zijn dan in Rotterdam (zelfde gaat op in Eindhoven, daar verdienen ze ook meer) en dat onkosten als met reisvergoedingen etc hier heel goed geregeld schijnen te zijn en je hebt genoeg om spelers die niet tevreden zijn te laten twijfelen.
5 0
Lazell
Eens. Heel simpel gedacht. Ik vraag me af of er uberhaupt 1 punt is dat beter is bij Feyenoord. Misschien lagere drempel naar het eerste elftal, maar dat wordt ongedaan gemaakt door de KKD.
2 0
Redrum
Er is helemaal niets beter bij Feyenoord en dat is precies ook de tragedie van Feyenoord. Ze zijn in niets beter dan Ajax, maar willen zo graag de beste zijn. Daarom gedragen ze zich ook als zulke totale debielen en verdraaien ze continu de realiteit.
2 0
Van Reenen
Ja zeker hebben zij iets wat beter is dan bij ons. Dat is dat legioen gestoorden dat zich altijd en overal misdraagt en zich Feijenoord supporter noemt. Supporter onwaardig voor die Rotterdamse club.
0 0
Bensco
1. Spelers van 13, 14, 15 krijgen geen geld

2. Feyenoord denkt dat haar jeugdopleiding prominent is maar er is al jaren geen grote speler meer uit doorgebroken terwijl die van ons de hofleverancier is van de top 5 competities en bovenaan staat wereldwijd.

3. Jeugdspelers bij ons ondervinden veel meer weerstand. Bv bij O19 kunnen spelers Youth League spelen, bij Feyenoord niet. NA 019 kunnen ze doorstromen naar de Jupiler League, dat kan bij Feyenoord niet. Daar hebben ze echt de bus gemist.

Dus om nu te stellen dat het alleen om geld gaat. Het zit wel wat genuanceerder in elkaar dan dat.
8 0
RusselWestbrook
1. Spelers onder de 16 zitten op een jeugdcontract. Dat zijn geen enorme bedragen ofzo, maar ze krijgen zeker wel betaald.
1 -1
trodat4030
Ónder de 16 verdienen ze geen stuiver. Pas bóven de 16 krijgen ze een jeugdcontract dat, mits zij zich goed ontwikkelen, na hun 18e wordt verlengd met een profcontract. Onder de 16 krijgen ze niets behalve een opleiding.
0 0
Bensco
Niet via ajax als het goed. Heeft ons ook veel spelers gekost omdat wij geen contracten aanbieden onder de 16.
0 -1
trodat4030
Het koste 3 spelers die vanáf hun 16e nog geen contract kregen (Fosu Mensah, Peeters en Dilrosun), niet meer dan die 3. Ónder de 16 een speler contracteren is verboden in NL.
0 0
Westerpark1982
Lul niet uit je nek. Spelers onder de 16 krijgen niks en hebben geen jeugdcontract. Vermoeiend dit...
3 0
ajaxdordtt
1. Heerlijk naief!

2. Eens

3. Eens
1 -3
Bensco
Ben ik ook weleens nieuwsgierig naar
0 0
AjaxHoorn
Leg uit, hoe krijgt een 14 jarige geld.
0 0
trodat4030
Door de auto van papa te wassen.
0 0
Mark03
Om te stellen dat het alleen om geld gaat is wel erg simpel.

Geld zal een rol spelen, maar zal ook niet de enige factor zijn. Deze jonge jongens hebben Ajax de afgelopen jaren ook zien groeien en Europees zien schitteren met spelers uit de eigen jeugd. Dit straalt ook af op jonge talenten die bezig zijn het beste pad voor zichzelf uit stippelen. Als je het niet red maar je hebt Ajax op cv staan, dan ben je stuk interessanter voor andere clubs.

Daarbij komt dat Feyenoord geen team heeft in de KKD.
4 0
Bjorn
Ik denk dat via de ouders wel eens wat geld terecht komt bij de familie/de speler.
0 0
AlexIbarra
Volgens mij krijgen jeugdspelers pas na hun 16e een contract bij Ajax, toch?

Wat hebben jongens van 14 er dan aan dat Ajax 200 mln op de bank heeft?
Wel leuk dat je over 2 jaar misschien een ietsje beter jeugdcontract kunt krijgen, maar tot die tijd maak je vooral veel extra kilometers en kosten lijkt me.
En als je het niet redt op een hoger niveau hd je er ook niets aan.

Maar goed, dat jongens vrijwillig voor de uitdaging van de grootste club en beste opleiding van NL kiezen, gaat er natuurlijk niet in..
3 0
Joseph
Uhm, natuurlijk speelt geld mee, maar wat heeft Feyenoord de afgelopen 10 jaar gepresteerd waardoor die talenten op sportieve grond voor Feyenoord zouden kiezen?

Die jongens hebben de afgelopen jaren Frenkie en de Ligt gezien, 2 van de grootste talenten ter wereld, die speelde niet bij Feyenoord.

Het enige waar Feyenoord op kan hopen is loyaliteit, maar dat zal zelden opwegen tegen een carrière als topvoetballer.
2 0
Bjorn
Ajax heeft geen 200 miljoen op de bank. Verdiep je eens in de materie voordat je wat roept. Zogenaamd journalist.
7 0
Cisco2
Als dat zo zou zijn, wat is hier gek aan?

Van Ajax gaan ze naar United voor het geld. In het bedrijfsleven gaan werknemers nou eenmaal naar een beter betalende baas.
1 0