Derksen: 'De middelmaat heeft de macht gegrepen'

BartVeenstra, 09-04-2020 om 15:00, 4898 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voetbalanalist Johan Derksen ziet in dat de middenmoot van de Eredivisie de macht heeft gegrepen in de discussie over het wel of niet vroegtijdig beëindigen van het Eredivisieseizoen. Eerder deze week werd duidelijk dat de KNVB plannen heeft om de Eredivisie in juni en juli af te maken.

'Het is heel duidelijk: de middelmaat heeft de macht gegrepen', zegt Derksen tegenover de kanalen van Veronica Inside. 'Kijk, al die clubs waren natuurlijk gepikeerd over het voorstel van Ajax om te stoppen, want die willen dat alleen maar omdat ze dan kampioen zijn', zegt Derksen. Dat laatste wordt overigens ontkend door Ajax-watcher Mike Verweij, die namens De Telegraaf uitgebreid sprak met Ajax-directeur voetbalzaken Marc Overmars.

'AZ heeft geen bijbedoelingen, want die waren het daarmee eens. Dat PSV het ermee eens is, begrijp ik, want zij zitten in het epicentrum van het coronavirus in Brabant. Daar leeft dat veel erger dan in de rest van het land. De burgemeester van Eindhoven was heel duidelijk: er wordt niet gevoetbald', gaat Derksen verder.

'De middenmoot van de Eredivisie was dus gepikeerd dat Ajax, AZ, PSV en uiteraard degradatiekandidaten ADO, Fortuna en RKC wilden stoppen', geeft Derksen vervolgens aan. 'De middenmoot is maar voor één ding bang en dat is niet voor corona, maar dat FOX Sports de tv-gelden niet overmaakt. Zij hebben zich gekeerd tegen die drie grote clubs en Feyenoord heeft zich daarbij aangesloten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ansjo
Ajax is de grootste club van Nederland doordat het met haar beleid het meeste de voetballiefhebbers aanspreekt en bovendien in alles Nederlands is. Tenminste naast de supporters die geen andere keuze hebben omdat ze in Amsterdam geboren en getogen zijn. Denk je nou echt dat die Ajacieden graag willen dat de competitie is afgelopen omdat we dan nr 1 zouden blijven staan? Nee! Het meeste voetbalverstand bevindt zich gewoon in Amsterdam en die zien gewoon realistisch dat dit seizoen gewoon hoe dan ook geen hol meer aan is zo. Dat we beter ermee op kunnen houden en plannen moeten maken voor de aanvang van het nieuwe seizoen en hoe dat het eerlijkste en logischt zal vergaan.

Of we doen gewoon een dubbel kampioensjaar waar de wedstrijden gewoon ook in het nieuwe seizoen worden ingehaald met elke club 78 wedstrijden gespeeld over 2 seizoen en daarvan de nr 1. Maar ja dan zit je wel met zomer transfers in- en uitgaand maar goed dat heb je met de winterstop ook.

Dan rest alleen de vraag wie er de Europese competities in gaan.
0 0
niquedegraaff
Feyenoord sluit zich aan bij de middenmoot. Inderdaad.
0 0
Babayaka
Prima toch, maar de middelmaat straks niet zijn handje ophouden.
1 -1
Henkjanklaas
Derksen en consorten zijn altijd anti-ajax geweest. Waarom is mij een raadsel daar Ajax de enige club is die de mensen de laatste jaren weer zo veel plezier heeft gebracht. AZ en onder meer PSV wilden ook stoppen maar alleen onze club krijgt de Zwarte Piet.
Is het onder de gegeven omstandigheden met duizenden doden, een complete crisis, zo vreemd dat er clubs zijn die de competitie willen stoppen ?
0 -2
Libero
Het waarom is simpel: ze winnen er de meeste zieltjes mee. Kijkcijferhoeren zijn het.
0 -1
Blankenburg
Volgens mij staat Derksen in dit geval achter Ajax en verwijt hij juist de middenmoters en Feyenoord dat die het alleen om de poen gaat. Goed lezen...
1 -1
TontoKarnaggel
Mooi voorbeeld van hoe het in een groot deel van de media not-done is om Ajax gelijk te geven. Exact dezelfde mening als Az en Psv maar alleen die van ons is schandalig. Maar ja, lekker inhakken op Ajax valt natuurlijk heerlijk in het pulletje van een groot deel van hun publiek. En zo'n derksen maar roepen dat hij zo onafhankelijk is.....schei uit joh, zegt gewoon wat zijn achterban horen wil, een meelopertje dus.
2 -1
Libero
Erger dan een meeloper, het is een demagoog - waar hij zelf de grootste hekel aan beweert te hebben, ergo is het ook een enorme hypocriet.
0 0
Woodenshoe
Just checking, het komt Ajax toch ook wel heel erg goed uit?
0 -6
Rockpotje
Tuurlijk niet. We waren gewoon kampioen geworden als iedereen weer fit was. Direct de CL in en een schaal, dikke prima. Nu lopen we gigantisch veel inkomsten mis, worden we geen kampioen en staat directe CL plaatsing op de tocht. Dat komt nog bovenop de gezondheidsrisico's en de vele doden over de hele wereld.
2 -1
Woodenshoe
Want we spelen niet als een drol sinds de winterstop? Of heb ik andere wedstrijden gezien?
0 -1
Libero
We? Haha.
0 0
Rockpotje
Omdat de belangrijkste pilaren Ziyech en Blind nog op de weg terug waren en gevaarlijke aanvallers zoals Promes en Neres geblesseerd waren. Zodat dat weer liep en misschien zelfs Veltman weer fit was geweest had je de rest van de wedstrijden fluitend gewonnen.
1 -1
Redrum
We staan nog steeds eerste en de spelers kwamen net weer terug van blessures. Er is werkelijk geen enkele reden om te denken dat wij geen kampioen zouden zijn geworden als deze hele ellende er niet was geweest.
1 -1
OpaVerteld
Dat heet democratie, Johan.
De middelmaat vormt de meerderheid en meeste stemmen gelden.
Geldt voor de hele maatschappij, de voetballerij niet uitgezonderd.
0 -1
JesperOlsen74
Paar dingen die opvallen:
Ajax geeft aan te willen stoppen, gevolg: hel breekt los, iedereen valt over elkaar heen om Ajax zo negatief mogelijk neer te zetten.
AZ schaart zich achter standpunt van Ajax maar daar zitten geen bijbedoelingen achter.... Nee die voetballen enkel voor hun plezier en geld en eindklassering maakt in Alkmaar helemaal niks uit... AZ wordt op deze manier weggezet als simpele boeren die anno 2020 nog niet begrijpen dat voetbal een miljarden business is.
PSV, die zitten midden in de brandhaard dus dat is te snappen......... Alsof dit niet zomaar kan overslaan (zonder JUISTE maatregelen) naar Amsterdam of welke stad dan ook.

Feyenoord sluit zich aan bij de middenmoot.... Dat is dan ook de enige juiste opmerking van alles wat de laatste weken de revue heeft gepasseerd; Feyenoord is middenmoot, al jaren en jaren.

En dan nog ff dat Ajax zo'n beetje alleen de hele armoedige competitie financieel moet redden.
Want??
Wordt Ajax nu gestraft omdat ze de zaken goed voor elkaar hebben daar?
Daar waar Ajax jaren en jaren met beleid naar deze (financiële) gezonde situatie heeft toegewerkt, daar waar andere clubs nul lange termijnvisie hebben gehad, moeten ze daar nu op afgerekend worden? Moet niet gekker worden! Het had ook mis kunnen gaan, die risico's die ze bij Ajax genomen hadden, hadden de clubs dan ook in de rij gestaan om Ajax financieel te helpen?? Tuurlijk niet.

Het is zoiets als dat Italie nu roept dat iedereen maar ff met miljarden bij moet springen. Zelf geen (financieel) beleid, smijten met geld en when the shit hits the fan, handje ophouden en anderen verwijten maken.

Er is maar een conclusie:
Ajax is de mooiste, rijkste en grootste club van Nederland en dat steekt een hoop mensen, vandaar dat ze nu allemaal over elkaar heen vallen om al die onzin uit te kramen.

Ik hoop oprecht dat Ajax die bekrompen competitie verlaat en aansluit bij de grote clubs.
Hoe krijgen ze in Utrecht, Arnhem em alle andere steden hun stadion een keertje uitverkocht?
Als Ajax de competitie zou verlaten, weet men pas hoe groot (de invloed van) Ajax is. Zonder Ajax stelt het helemaal niks, maar dan ook niks voor!
11 -1
insectenverdelg
T is alsof je Italie die jaren geld bleef lenen ipv staatsschuld aflossen nu dus due lening kwijt moey schelden.
0 0
niquedegraaff
Sterker nog, ze willen nog meer lenen.
0 0
FreddyAX
Derksen moet gewoon zeggen waar het op staat: Overmars had volledig gelijk ,dat doet zeer ,maar dat moet dan maar even.
De negatieve toevoegingen over dat eigenbelang van Ajax voegt hij zelf toe,kan op de grote hoop' bullshit reeds door anderen uitgescheten'.
3 -1
DT10
Derksen moet tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Hij is op weg om de minst geloofwaardig persoon in de voetbalwereld te worden. Eigenlijk is hij het volledig eens met het statement van Overmars, hij krijgt het alleen niet uit zijn strot!
1 -1
Rhythim
Hoe kan je je bij een middenmoot aansluiten als je zelf al middenmoot bent...?
2 -1
mickey2602
Dan erkennen ze eindelijk dat ze middenmoot zijn,afgelopen jaren dachten ze nog dat ze een topclub waren;-)
Oftewel,het verstand komt met de jaren,ook in Rotterdam!
1 0
Redrum
Waar haalt deze totale idioot toch al die wijsheid vandaan? Een pure narcist deze vent. Hij denkt niet dat hij gelijk heeft, hij weet het zelfs zeker. Niemand houdt de grote Johan Derksen voor de gek, hij kijkt overal dwars door heen.
3 -1
Frank1978
Ik erger me meer en meer aan deze zelfingenomen griezel.
0 0
Redrum
Een griezel is het inderdaad ja. Meneer heeft zijn beste tijd beleefd bij Veendam en zit elke week alles en iedereen uit de voetbalwereld compleet af te branden. Daarbij kent hij vaak de feiten niet, maar die vult hij zonder moeite zelf wel even in. Een heel eng mannetje is het.
1 0
GdlT
Derksen zegt wat iedereen al wist, dat het juist bij de middenmoot om eigen gewin gaat. Heel hard wijzen naar AJAX zodat de aandacht niet bij henzelf komt te liggen.
2 -1
insectenverdelg
AZ moet 3rn dak bouwen Johan. Puur eigen belang. Zucht......
1 -1
AjaciedRK
Dus Ajax is weer de enige met bijbedoelingen. Juist ja.

De middenmoot kan de prullenbak in:

Volgens Rutte is niet te voorspellen hoe lang de maatregelen in Nederland nog gaan duren. Hij zegt wel dat de kans nul is dat het na 28 april weer allemaal normaal zal zijn. 'Er is nog geen vaccin en nog teveel mensen kunnen besmet raken'.
4 -2
insectenverdelg
Iedereen weet dat er niet meer gevoetbald wordt. Echter wachten ze tot dit door de overheid beslist wordt en t geld door FOX dus wordt uitbetaald. Exact Wat Derksen met zn blues festival in Grollo doet. Wachten op de overhied, zodat de verzekering uitkeert.
1 -1
Woodenshoe
Grolloo*
0 0