Verheijen waarschuwt voor hogere belasting

FinnDekker, 08-04-2020 om 21:10, 3618 views, AD |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Raymond Verheijen vindt het gek dat de KNVB denkt dat de Eredivisie in juni gewoon uitgespeeld kan worden. Volgens de inspanningsfysioloog moeten mensen nog maandenlang de social distancing respecteren. Dat valt niet te rijmen met het spelen van een voetbalwedstrijd met 22 spelers.

'Het RIVM gaat echt niet enerzijds de KNVB toestemming geven om voetballers fysiek contact te laten hebben, maar anderzijds tegen de bevolking zeggen dat ze afstand moeten houden. Hoe wil je iemand die geen afstand houdt 390 euro boete gaan geven als hij op televisie voetballers ziet die lopen te duwen en trekken aan elkaar?' Verheijen snapt niks van de gedachtegang van de voetbalbond. 'Staat het voetballen boven de natuur en de maatschappij?'

De 48-jarige maakt zich in het interview met het Algemeen Dagblad daarnaast druk om de vele blessures die spelers kunnen oplopen, als ze in de zomer gehaast de competitie moeten voltooien. 'Spelers zullen met een lagere fitheid dan normaal worden geconfronteerd met een hogere belasting dan normaal. De rest kan iedereen wel zelf invullen.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Marcao
Ja hoor, daar hebben de de Gordon van de voetbalwereld weer. Prima dat hij dit roept, maar ik heb die kneus nog nooit een oplossing horen roepen. Een soort Kieft: altijd maar dat zure gezeik.
0 0
Web
Hij heeft echt wel kijk op belastbaarheid
Zeker wel kennis van zaken
0 0
Web
Hij heeft gewoon een punt
Bovendien eerst maar eens de Economie stap voor stap laten beginnen
Voetbal moet pas op de plaats maken, hoe jammer het ook is
0 0
Oliveira
Dit niet alleen. Als door het voetbal mensen ziek worden en komen te overlijden zijn de voetbalbonden direct aansprakelijk en niet de verzekeringsmaatschappijen. Ik weet niet of een voetbalbond wel over lijken wilt gaan...…… Ik zal per direct stoppen met voetbal kijken als dit soort achterlijke besluiten toch worden doorgezet.
0 0
Bennyben
Voor het eerst dat ik hem iet nuttigs hoor zeggen.
1 0
JOHANisGOD
Hij heeft gewoon gelijk.
1 0
FCMax
Mag ook wel eens na al die jaren onzin roeptoeteren.
1 0
Arek Milik
Dat heb ik dus hier ook al een paar weken geleden gezegd. Voetballers zijn een voorbeeldfunctie, die kun je dus niet een uitzondering geven op een maatschappelijk maatregel.
3 -1
Web
Zeker niet
0 0
grannig mokum1
Zolang de coronavirus nog actief is, wordt niet getraint en of gevoetbald....
3 0
Sanalologo
Dan wordt er nooit meer gevoetbald.
1 -2
RusselWestbrook
Het virus gaat nooit meer weg. Maar medicatie of vaccinnatie is een kwestie van tijd.
0 0
Web
De sport zal zich ook aan moeten passen
Hopen dat de vaccinatie niet zolang duurt dan normaal
De hele wereld moet elkaar ondersteunen nu, wij zitten allemaal in het zelfde schuitje
0 0
Oliveira
Ik snap niet dat jij negatief wordt beoordeeld. Virussen die de kop op zijn gestoken kom je nooit meer vanaf. De ernst van de virus kan wel worden beïnvloed. Ik denk dat veel mensen dit deel niet goed door hebben.
0 0
Dennis129
Nooit gedacht dat dit mijn reactie op een uitspraak van Verheijen zou zijn, maar geen speld tussen te krijgen!
1 0