'Spelen zonder publiek zou het failliet zijn'

FinnDekker, 08-04-2020 om 20:40, 3386 views, EenVandaag |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De directeur van Supportersvereniging Ajax vindt het belachelijk dat de KNVB de competitie deze zomer nog wil hervatten. Fabian Nagtzaam zegt in een gesprek met EenVandaag dat het onbestaanbaar is dat de KNVB zichzelf buiten de maatschappij plaatst.

Veel supporters zouden tegen het hervatten van de competitie zijn. 'Het merendeel wil volgend jaar gewoon weer gezond op de tribune zitten.' Spelen zonder publiek heeft ook geen voorkeur. 'Het is een belevingssport. Daar is voetbal juist voor uitgevonden, voor het publiek. Spelen zonder zou het failliet zijn voor het voetbal.'

Daarnaast moet er ook zonder publiek een beroep worden gedaan op de politie, hetgeen Nagtzaam niet slim vindt. 'Die ondersteunende diensten, zoals de politie en ambulances, die hebben het nu al druk genoeg. Willen we die dan ook nog gaan lastigvallen met voetbal in de zomermaanden?'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Maus1978
Niet teveel piepen, zijn toch geen bejaarden? Gewoon ballen als het sein op groen gaat en niet zeuren. Kunnen we thuis gewoon lekker kijken. Nu meer dan ooit moeten de spelers hun poen maar ‘s waarmaken..
0 0
AjaxWatergraafsmeer
4 thuiswedstrijdjes zonder publiek. Prima toch, het is niet ideaal, maar ik denk dat de meeste sportliefhebbers blij zijn dat er actuele sport op tv is. Krijg je in ieder geval een eerlijke kampioen, voorronde CL, eerlijke europese tickets, eerlijke bekerwinnaar, eerlijke degradanten, eerlijke promovendi....
0 0
Venta
Gewoon voetballen zonder publiek, dan maar minder beleving en iedereen z’n club aanmoedigen via de televisie!
0 0
Bennyben
10 jaar zonder publiek zou het failliet zijn, niet 9 wedstrijdjes. Het meerendeel van de mensen kijkt het ook gewoon op tv dus wat een onzin dit. Het moet natuurlijk wel veilig zijn voor de spelers en dat is waar het nu precies omdraait.
2 0
7172AFCA7395
Ik kan die bonden die competities willen laten uitspelen
nog wel begrijpen maar met publiek gaat dat voorlopig niet.
Rest alleen nog uitspelen zonder publiek maar is op dit moment
ook niet verantwoord. To be continued.
1 0
Hagmag
Ik vrees met grote vrezen, dat wij dit jaar of zolang er geen vaccin beschikbaar is tegen CV de stadions niet meer mogen bezoeken en zeker niet met 50.000 in de Arena.
De volksgezondheid en onze economie gaat boven volle stadions met de kans op nieuwe besmettingen zal er gezegd en besloten worden.
Iedereen houdt zich bezig met het wel/niet uitspelen van dit seizoen.
Ik lees en hoor weinig over het komende seizoen. Volgens mij denken velen dat medio Augustus het CVdrama verleden tijd zal zijn. Volgens mij zijn dit doemdenkers.
Dit schrijf en denk ik met pijn in mijn hart.
Ik ben ook benieuwd of Ajax ons op kort termijn weer een bericht gaat sturen dat er op mijn Ajax de nieuwe seizoenkaart voor seizoen 2020-2021 klaar staat.
Zonder beschikbaar vaccin staat ons allen een hele nieuwe 1.5 mtr wereld te wachten.
2 0
Middenweg401
Exact. Ik heb al een aantal keren iets dergelijks geschreven, maar dit besef lijkt totaal niet te leven idd.
Ik denk dat van alle maatregelen het verbod op massabijeenkomsten als laatste zal worden opgeheven, en idd alleen als dat ding de wereld uit lijkt te zijn. Ds een vaccin of een totale terugdringing (wat mij erg sterk lijkt bij een pandemie). Ik vrees voor het grootste gedeelte van volgend seizoen. Zelfde geldt voor concerten etc.
1 0
Kingoffdatoilet
Ik verwacht dat iedereen klaar is met al die maatregelen rond de zomer en dat de regering het niet vol gaat houden om dan maatregelen te blijven aanhouden. Bedrijven, horeca enzovoort moeten door. Anders gaat de halve middenstand kapot. Dan komt het volk vanzelf in opstand tegen de maatregelen.
2 -4
Middenweg401
Hoe snel denk je dat iedereen (inclusief de economie) klaar is met meer dan 10. 000 doden elke maand en 10 miljoen zieken in een jaar tijd.
1 0
OuweDibbes
Hij heeft toch gelijk.. Ik kijk al uit naar mei om weer te beginnen. Zo niet kan ik over 4 maanden de deur sluiten. Je gelooft toch niet dat onze regering iedereen tegenmoed gaat komen en ook de zuid Europese landen spekken. Dan is het ook over en sluiten met de BV Nederland. Dus begin mei gaan we er tegen aan.
0 -1
Middenweg401
Nou, "de maatregelen" kun je niet als zwart wit zien.
Massabijeenkomsten ken mij uit den boze.
Wellicht dat grote restaurants op den duur met halve capaciteit kunnen draaien om iets te noemen.
0 0
Deepblue
Ik zie liever voetbal op TV nu dan die eindeloze herhalingen van hoe erg en verschrikkelijk het allemaal wel niet is.
Dus voetbal zonder publiek (als het veilig genoeg is)... graag!
0 0
ram
Dom supportersgelul.

Spelen zonder publiek is prima als het de clubs, sponsoren, FOX, KNVB en weet ik veel wie allemaal, ontzettend veel geld scheelt én als het op een gegeven moment veilig is voor de spelers. Ook sportief is het natuurlijk mooi om alles uit te spelen.

Ik verwacht niet dat het mogelijk is maar begrijp heel goed dat er goed over nagedacht wordt.
3 0
Web
Je hebt toch gehoord wat de burgemeester van Eindhoven zegt?
Wat een verstandige man is dit
Lekker naïef om te denken dat alle supporters gehoor geven om thuis te blijven

Veel belangrijker dat de Economie weer op gang komt, dat ver overbetaalde sporters.
1 -1
ram
Ik ben niet iemand die afgaat op de mening van één persoon. Maar ik denk inderdaad dat supporters gemiddeld dommer zijn dan het 'normale' volk. En het normale volk loopt met een beetje zon al in grote groepen door parken en winkelstraten. Dus ja... Niet zo'n moeilijke conclusie.

Eens over de economie. Maar niet over de "overbetaalde sporters". Als we weer gaan voetballen (zonder publiek) heeft dat weinig te maken met de financiën van de sporters maar eerder met de financiën van clubs, FOX enzo.
0 0
Web
Dus jij vind die bedragen van transfers en salarissen normaal?
Burgemeesters zijn om de veiligheid van de bewoners te bewaken
Wat hebben ze wel niet achter de kiezen gehad
Je moet er toch niet aan denken, dat de virus weer opnieuw opduikt, omdat zo nodig de competitie uitgespeeld moet worden
1 -1
ram
Haha! Wtf... Jij legt allerlei bizarre lijntjes die er niet zijn. Ik zeg alleen maar dat voetballen met/zonder publiek heel weinig te maken heeft met "overbetaalde sporters". Stap even uit de emo-trein.
0 0
OpaVerteld
Er komen het komende jaar nog topics genoeg op AS met "failliet" als verbindend element....
Inkrimping van de ere divisie van 18 naar 16 clubs, toch lang een veelbesproken wensgedachte, is nog nooit zo binnen handbereik geweest.
1 0
mgtow
Mooi voorbeeldje: Twente gaat geheid kapot als ze na 1 juli moeten spelen en er niks is geregeld met betrekking tot contractverlengingen omdat de halve toko daar draait op huurlingen en korte contracten.
0 0
FSideMaluku
Precies, als er een moment is om de competitieverbanden te veranderen is, dan is het wel nu.
1 0
cantharel
Wees maar voorzichtig met je woorden want voor dat je het weet word je door dat rapalje aan de schandpaal genageld. Vraag maar aan Mark.
0 -3