Woerts: 'Ajax moet diep in de buidel tasten'

StijnDoornhof, 07-04-2020 om 07:45, 10288 views, Veronica Inside |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Marketeer Chris Woerts heeft zich maandagavond in het voetbalpraatprogramma Veronica Inside uitgelaten over de verdeling van de Europese inkomsten van Ajax. Woerts hamert op solidariteit en is van mening dat Ajax diep in de buidel zou moeten tasten.

Johan Derksen komt met de suggestie dat Ajax vijf procent van de Europese inkomsten zou moeten afstaan. Een percentage dat volgens Woerts veel te weinig is. 'Dat is lachwekkend. Dan maak je jezelf belachelijk', aldus de marketeer, die vindt dat Ajax veertig procent zou moeten afstaan. 'Als je solidair wilt zijn met elkaar, dan moet je delen.'

Dinsdag wordt er vergaderd over de hervatting van de competities. De beslissing zal, zoals eerder vermeld, hoogstwaarschijnlijk tot eind april worden uitgesteld. Woerts zou, ondanks het dreigement van de UEFA, de competitie liever per direct beëindigd zien worden en zegt bovendien dat de UEFA geen poot heeft om op te staan. 'Dat is een beetje een losse flodder van de UEFA, want daar gaan ze niet over. Het RIVM en de regering hebben gezegd: alle activiteiten in Nederland zijn gestopt tot 1 juni. En onze competitie stopt op 24 mei. Dus wij houden ons keurig aan de richtlijnen van het RIVM en de overheid.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
dianaajax
die kans op 40% hebebn ze gehad - nu nix meer afstaan en gewoon voetballen en kampioen worden en de rest . bekijk het maar
0 0
GrandMasterFlex
Ja ja altijd loopt iedereen te haten op Ajax en nou moeten wij 40 procent afstaan? Zak in de stront zou ik zeggen.
1 0
AlexIbarra
Aan wie moeten wij dat CL-geld dan eigenlijk afstaan volgens deze kenner?

Aan clubs als Zwolle en Sparta, die het nu misschien moeilijk hebben maar anders ook nooit van hun leven Europees hadden gespeeld?
Of aan AZ, Psv en Feyenoord die zelf EU geld kunnen verdienen en niet in financiele nood zitten, maar in theorie 1e konden worden als we de competitie nog zouden uitspelen?
1 0
robert66
Die praatpaal van een Woerts moet gewoon zwijgen. Ze grijpen elke kans om te zeiken over Ajax en nu hebben ze geld nodig. Ik hoop dat Ajax zo min mogelijk doet.
0 0
de-Ajacied
Is die Woerts nog steeds bij feyenoord in dienst of is hij bij Gudde in dienst?
2 0
Cruijffthebest
Woerts en Derksen zijn echt totaal van de pot gerukt. Elke club moet gewoon een goed beleid voeren en een buffer opbouwen voor als er iets gebeurt, nee Ajax moet ze uit de stront helpen.
Dacht even van niet!!!
Waar waren al die clubs toen Ajax praktisch geen geld meer had eind jaren tachtig? Nergens!
Laat ze lekker de hik krijgen!
5 0
Kingoffdatoilet
Deze man heeft voor Feyenoord gewerkt. Hij zal dus geen zinnig woord uitspreken en altijd geld van Ajax willen aftroggelen. Raar dat dit soort types dan altijd een mening over Ajax moeten en kunnen verkondigen in de Nederlandse media. Ajax moet clubs helemaal niks geven. Alleen clubs die niks tegen Ajax hebben of zich normaal tegenover ons in de media gedragen kunnen wat krijgen. Dat zijn er betrekkelijk weinig.
2 -1
Van Reenen
Jong Ajax krijgt 100% dus helaas blijft er weinig over voor de andere jakhalsen.
0 0
ram
Hahaha, mijn God... Wat is dit van alle kanten kinderachtig.

Eerst iemand totaal onbetrouwbaar verklaren omdat ie voor Feyenoord heeft gewerkt. Niet iedereen is zo subjectief en onprofessioneel als jij hoor!

En dan ook nog even op de meest kinderachtige manier ever, gaan 'bepalen' wie wel recht heeft op geld en wie niet. Want ze moeten wel lief zijn tegen Ajax. Haha!

Hoe oud ben jij?
2 -4
robert66
Zit je niet op de verkeerde site.
1 0
Boer Gijs
En worden de kosten van Ajax, salarissen en transfersommen dan ook mede betaald dan andere clubs. Wat een lariekoek. Deze types zijn zeker ook voor eurobonds. Trouwens Ajax mag nog niet roepen over stoppen, maar al die zijlijn schreeuwers mogen al wel roepen over geld? Fijne dag nog
5 0
pinballmagic
Is het niet zo dat Ajax de enigste club is in Nederland die het goed doet
Dus ook de enige club waar iets te halen valt
Al die Calimeros die nu geld van Ajax eisen moeten zich eens afvragen waarom zij allemaal het hoofd niet boven water kunnen houden
Het is zoals het altijd al was Ajax tegen de rest van Nederland en we zijn alleen goed genoeg om geld te schokken zodat ze volgend jaar Ajax weer voor vuile vis kunnen uitmaken
4 -1
Ansjo
Woerts is er zeker niet van bewust dat als Ajax een slecht seizoen draait heel Nederland "helemaal niets in Amsterdam!" zingt? Die clubs interesseren me echt geen ene hol. Allemaal vol met kleine mensen die liever een miljoen euro in de fik steekt dan dat hun buurman het krijgt.

Er lijkt ook een soort sentiment te hangen dat Ajax goodwill moet kweken naar de rest van Nederland toe. Ik vraag me echt af waar ze dat vandaan halen? Ajax heeft 1 van de beste jeugdopleidingen van de wereld. Zijn zo'n beetje de enige club van naam in de wereld en het staat voor aanvallend attractief voetbal met branie. En dan denkt de rest van Nederland dat wij hen verontschuldigingen schuldig zijn omdat we als club overlopen van zelfvertrouwen?

Ik hoop dat Ajax het nu gewoon gaat aanvechten en zich wel gewoon tot kampioen uit laat roepen en dat er geen cent naar die andere clubs gaat. Kom op zeg. Elke wedstrijd tegen Ajax is voor die clubs de wedstrijd van het jaar. Iedereen haat ons om kleinzielige redenen. En dan moet Ajax die clubs gaan helpen?

Daarnaast ziet iedere Ajacied liever de competitie uitgespeeld met worden zodat we gewoon een terechte kampioen hebben op het eind ook als Ajax dat niet is.
4 -2
Joseph
Ik vind best dat er naar de startpremie (die was 15,25 miljoen dit seizoen voor de CL) gekeken mag worden. Je zou kunnen zeggen dat Ajax 75% van het seizoen gewonnen heeft, dus ook aanspraak maakt op 75% van het startgeld. Grofweg mogen de overige clubs dan 3,8 miljoen verdelen.

Voor de rest is er geen enkele solidariteit van andede clubs richting Ajax, zoals het herenakkoord over het overnemen van jeugdspelers, of het weigeren te spelen op gras van sommige clubs. Ajax heeft dus niks goed te maken en heeft alle miljoenen die het in de CL verdiend, zelf verdiend.

Solidariteit gaat 2 kanten op, iets dat in Europa op dit moment ook scheef drijgt te gaan. Ajax en Nederland zijn geen liefdadigheidsinstelling.
3 0
Redrum
Ik snap het echt niet, op basis van wat zouden wij dan solidair moeten zijn met de andere clubs in Nederland? Wij lopen veel meer geld mis dan andere clubs. Dat clubs nu dreigen om te vallen omdat ze een paar weken niet kunnen voetballen is toch zeker niet ons probleem? Wij zitten in hetzelfde schuitje, alleen hebben wij een grotere buffer. Het is nog steeds ieder voor zich. Als er iemand moet bijspringen dan is het de knvb, niet wij. Wie gaat ons compenseren voor al onze gemiste inkomsten? Helemaal niemand. En dan mogen wij ook nog even een deel van onze CL-inkomsten van volgend jaar gaan weggeven op basis van zogenaamde solidariteit? Krankzinnig dit.
3 0
ovopiet
Meneer Woerts, u verdient veel meer dan ik. In deze crisistijd moet u dan ook maar meer gaan bijdragen aan het herstel straks van de economie. En kom niet aan met 5% want dat is een schijntje. Toch?
6 0
ovopiet
Het lijkt er een beetje op dat VI nu de taak van de telegraaf gaat overnemen en een hetze tegen Ajax begint. Ze reageren overal op en wijzen beschuldigend naar Ajax.
3 0
robert66
Zo is dat, vrijdag zit er weer een andere praatpaal. Mister krabbendam.
0 0
Toekomst1900
Schijtziek wordt je ervan. Ajax moet dit, Ajax moet dat. Zonder Ajax zat geen stadion vol in de Eredivisie. Overal waar we komen is het uitverkocht, overal spelen ex (jeugd)spelers. En nu moeten we al die clubjes dankbaar zijn als wij zometeen de CL in mogen, terwijl we alle punten zelf gepakt hebben.. man man man!
4 0
Welja
Ik denk dat Ajax het geld hard zat nodig gaat hebben.

Begint een beetje een Italie-nederland te worden zo.
2 0
Stibba020
Ajax moet helemaal niks clown.
0 0
TontoKarnaggel
Hahaha, hoor al die figuren bedelen om geld, stelletje hypocrieten, geef ze de kans en ze staan te dansen op ons graf....
2 0
Redrum
En de andere clubs die Europees voetbal gaan spelen op basis van de huidige ranglijst? Die mogen ook hun handje ophouden bij Ajax en hoeven zelf niets af te dragen aan andere clubs?
4 0
michel76
Solidair zijn met clubs die weigeren om van kunstgras af te stappen, solidair zijn met een club die door fraude eigenlijk niet meer had mogen bestaan, solidair zijn met een club die steun krijgt van de gemeente door de grond te verkopen.. Zullen we RBC, Fc Wagening, SC Veendam, Hfc Haarlem en de rest die ik vergeet ook maar nieuw leven in blazen. Altijd zijn vele clubs anti Ajax en dan nu zielig het handje ophouden.....daagggg
5 0
DrFootball
Op basis van een goed beleid heeft Ajax de afgelopen jaren een prachtig eigen vermogen weten op te bouwen. Dat geld hebben ze niet in kas. Daarnaast zal dit half jaar een financieel enorm verlies opleveren. Misschien wel groter dan alle clubs uit de Eredivisie bij elkaar. Dan moet Ajax obv het Eigen Vermogen even moeten storten in een noodfonds, om clubs te redden waar eigenlijk al jaren geen bestaansrecht meer voor is. Clubs die door hun tegenwerking en stem in de Eredivisie elke vorm van vooruitgang blokkeren uit eigen belang. Kan mij voorstellen dat Ajax best wat wil doen qua solidariteit, maar dat het nu ook even aan zijn eigen belang denkt.
5 0
RuffRhythim
Zodra anderen gaan lopen roepen dat Ajax iets MOET gaan doen terwijl ze 365 dagen per jaar onze club verafschuwen kunnen ze wat mij betreft lekker de kolere krijgen !
20 0
TontoKarnaggel
Startpremie is toch eigenlijk maar 15 miljoen en 6 miljoen voor tv gelden? De rest (kleine 20 miljoen) is op basis van europese ranglijst. Dus als je dan toch een percentage wil geven dan maximaal over die 21 (15 + 6) . De overige heeft Ajax verdient door in voorgaande jaren goed te presteren en heeft niks met dit seizoen te maken.
3 0
blava
De overige eredivisie clubs, behoudens AZ en PSV, hebben maar een belang en dat is geld. Ajax wordt verweten onethisch te handelen eigenlijk zijn het de andere clubs.
4 0
EuforischeRealist
We hebben 24 wedstrijden gespeeld en dat is circa 70% van de competitie. Ieder bedrag boven de 30% is dus sowieso onzin!

Maar als dit door de hoge heren allemaal geroepen wordt in het kader van competitievervalsing dan zijn er nog wel een aantal zaken die bekeken mogen worden....
2 0
Stuyvesant
We hebben zelfs 25 wedstrijden gespeeld en dat is 73,5% van de competitie.
1 0
Babayaka
Zo zo 40% Fnurd wil dat ajax hun nieuwe stadion financiert volgens mij.
Ze zijn op hun achterhoofd gevallen volgens mij.
2 0
Redrum
De haat bij Feyenoord richting Ajax zit zo diep, die zouden NOOIT een cent van Ajax willen hebben. Net zo goed als dat ze absoluut geen speler van ons zouden willen hebben of eentje met een verleden bij ons. Daarvoor zijn ze veel te trots.
0 0
Murtagh
prima en alle opbrengst naar ons
0 0
Babayaka
O shit niet eens aangedacht, Feyenoord huurt het stadion van Ajax.
Maar dat is lachen.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Als lening ja met dikke rentepercentage erop.
2 0
Stuyvesant
Chris Woerts, oud directeur van...... feyenoord.
9 0
Ajax0403
Het is goed met al die clubs. Er is toch 'Helemaal niets in Amsterdam', toch? Ook geen geld dan... :-)
5 -1
Jojo49
als ajax op visite komt , bij de clubs, doen ze 300 procent hun best , en iedereen lacht als ajax verliest , en dan anderen helpen? zeker eerst fc den haag. hoe gek kun je wezen.
3 -1
KlasseLasse
solidair en dan wel roepen we zijn niet welkom bij feye ado en in de beker bij scheveningen! voor geld zijn we wel goed genoeg maar als het om sportuef gaat zijn we nergens welkom! nu gaan ze maar eens voelen
3 -1
FWAjacied
Ik vind alles best, als we maar niet doen wat Woerts zegt. Die heeft enkel dingen gezegd waar sport en supporters niet meer belangrijk zijn en waar het enkel om marketing en geld gaat.
2 -1
PJK54
Dus Ajax mag 16 miljoen aftikken en de overige clubs een minimaal bedrag iets tussen de €50.000 en de 2 miljoen? Je kan ook roepen je moet een bepaald percentage van wat je op de bank heb staan afdragen dan moet Ajax ook een giga bedrag ophoesten dus allemaal onzin natuurlijk en waarom omdat Ajax het goed gedaan heeft de afgelopen paar jaar? Daar en tegen heeft Ajax ook de grootste huishouding dus is het even ophoesten van 40% wel erg veel.
Laten ze maar een verdeling naar ratio maken dan zal het wat eerlijker worden.
1 0
Woodenshoe1
Het gaat helemaal nergens over geld wat clubs op de bank hebben staan. Het gaat om de startpremie van de Champions League en de Europa League. Omdat de clubs die nu op de plaatsen staan die daar recht op geven die plek (nog) niet 100% verdiend hebben. Aangezien het seizoen abrupt is stil gelegd. Wat is er dan mis met het verdelen van een deel van die startgelden om de clubs in de competitie (en de amateurs) in leven te houden?
0 -3
PJK54
Zeg ik toch niet ik schrijf "Je kan ook roepen..." Je moet eerst lezen voordat je een reactie neerzet want ook schrijf ik dat er een "eerlijke verdeling" moet komen.
1 -1
oxxer
Altijd dat gejank van anderen op Ajax, en nu dit ?
Wat een clown die Chris Woerst, Ajax moet helemaal niks.
2 -1
BarcoVanMasten
Het is werkelijk hilarisch hoe al deze zogenaamde kenners die altijd vooraan staan om de naam Ajax met ongegronde betogen te beschadigen en fans van een aantal clubs waar ze meest onaangename liederen hebben met betrekking tot antisemitisme, Nouri en Blind en nog veel meer dingen ineens het woordje solidariteit hebben gevonden.
Los daarvan, kijkend naar het financiële plaatje heeft Ajax veel hogere kosten en zou het compleet gestoord zijn om zo'n groot percentage af te staan, aangezien Ajax dan grotere verliezen dan alle andere clubs zou moeten draaien. Het is leuk dat veel van deze zogeheten kenners en voetbalfans (of eigenlijk gewoon Ajax haters?) nu met allerlei totaal niet legitieme redenen komen waarom Ajax maar zoveel zou moeten in leveren, maar die beseffen zich niet dat er gewoon helemaal niemand in Nederland behalve Ajax zelf ook maar wat te beslissen heeft wat er met de eventuele Europese inkomsten gedaan wordt.
Bovendien zou in het geval van zelfs het kleinste percentage dat wordt afgestaan, iedere club die extra inkomsten door Europees voetbal krijgt een proportioneel deel moeten inleveren. Dan kunnen we pas een klein beetje van solidariteit spreken.
7 -1
Woodenshoe1
Dat laatste is ook precies de bedoeling......
0 0
arigold
Laten we de competitie gewoon uitspelen en iedereen helemaal van de mat tikken. Trek je terug uit dat noodfonds. Ben er zo klaar mee.
2 -1
AFCAMM
40 procent maar Chris? Kom op, we zijn toch geen mietjes? Alles moet naar de andere clubs! En Overmars en vd Sar moeten al het geld pinnen en persoonlijk langs komen brengen op de fiets. Glimlachend en de andere clubs bedankend.

Mafkees.
6 -1
Woodenshoe1
Haha ik zie het al weer, iedereen blijft kijken door zijn Amsterdamse bril. Alles is voor Ajax want wij staan op het nippertje nog bovenaan. Enige vorm van realisme is hier ver te zoeken, succes allemaal!
0 -16
Redrum
Het gaat om de houding die de rest van Nederland altijd tegen Ajax heeft. Daar ontbreekt altijd elke vorm van realisme en solidariteit, dus waarom zouden wij nu deze clubs gaan helpen?
8 0
Woodenshoe1
Gaan we het nu hebben over wat supporters van andere clubs van Ajax vinden? Dan ga ik er maar niet op in....
1 -10
Frank1978
Goed idee, want jij bent sowieso geen Ajacied, klompje...
2 -1
Woodenshoe1
OK, bedankt Frank! Voor wie ben ik dan? bestel ik daar meteen ff een shirt van!
0 -1
Frank1978
Alsof je dat nog niet hebt.
1 0
Redrum
En waarom zou Ajax solidair willen zijn met andere clubs?
5 -1
Bky
Good ol' communism, want dat is solidair.
0 -1
apeldoorner
Ajax moet niets. Ajax wil speler A kopen, waarde 7 miljoen, maar omdat Ajax komt vragen ze er 12. want ze willen niet aan Ajax verkopen, liever 7 miljoen van club X dan van Ajax. En nu moet Ajax geld uitdelen? en dan nog ook een hoog percentage? Dan mag diezelfde speler A volgende keer voor 1 miljoen ipv 7 naar Ajax? of gaam we dan weer massaal antiAjax zijn?
6 -1
Woodenshoe1
Ik ben wel benieuwd hoe je gereageerd zou hebben als Ajax op doelsaldo 2e had gestaan en 2x van AZ had gewonnen....
0 -12
apeldoorner
Hetzelfde. Dan had Ajax geem geld van AZ hkeven te hebben..2x gewonnen of 2x verloren heeft daar dus geen reet mee te maken.... gaat om punt dat iedereen Ajax alles misgunt (heb je als je de grootste en beste bent) maar ineens moet Ajax wel aan de hele wereld denken. Zullen we anders om alles eerlijker re maken Onana bij 010 onder de lat zetten, en tadic bij psv, vd Beek bij rkc...beetje eerlijk verdelen en solidair zijn
3 -1
Ron403
Zie voor veel ‘als’ in jouw berichten...
3 -1
Bjorn
Het moet reeel zijn en in verhouding liggen met wat de rest van de clubs doet. 40% vind ik gortig.

20% vind ik al anders praten.
3 -2
Woodenshoe1
Als het waar is wat hij zei, dat Ajax 5% van de startpremie biedt, is dat ook volstrekt belachelijk.... Ze zouden op zijn minst de helft van de startpremie moeten verdelen.
0 -18
RuffRhythim
Ja dag hoor !!!

Ajax gaat eerst maar eens kijken hoe zij er zelf financieel zullen uitkomen in hun eigen huishouden en dan zien we wel verder hoe het gaat met al die graaiers die nu ineens de kop opsteken.
2 -1
GeleenAjax
Deel jij ook de helft van je salaris met de minderbedeelden uit onze samenleving, die hun baan dreigen te verliezen? En van je spaargeld: heb je daarvan al een noodfonds opgezet?
3 0
Woodenshoe1
Die vergelijking slaat nergens op. Het gaat erom dat Ajax eventueel al het CL geld in de schoot geworpen krijgt omdat het (godzijdank) nog net boven aan staat! Daar heb je normaal pas recht op als je aan het eind van het seizoen boven aan staat, dat is dus niet het geval nu. Dan zou het niet meer dan normaal zijn om een groot deel van die gelden te delen met de rest van de competitie. Ik zou er zelf het liefst nog een voorwaarde van spelen op gras aan verbinden.
0 -11
GdlT
Woodenshoe, je schrijft dat een club recht heeft op de start premie van het CL geld als het aan het eind van het seizoen bovenaan staat. Als de Nederlandse regering/RIVM besluit dat er dit seizoen niet meer gevoetbald wordt, dan volgt de KNVB en betekent dat het einde van het seizoen.
De nr 1 op dat moment krijgt misschien het startgeld (UEFA dreigt met uitsluiting).

Verder schrijf je “dan zou het niet meer dan normaal zijn om een groot deel van die gelden te delen met de rest van de competitie”.
Waarom is het normaal om een groot deel van het C.L. geld met anderen te delen? Dat is tot nu altijd gebeurd? Bovendien, wie bepaalt welk percentage van het C.L. geld eventueel in een noodfonds gestopt wordt? Men geeft andermans geld heel makkelijk uit.

Het seizoen uitspelen heeft mijn voorkeur maar ik heb weinig hoop Dat het daadwerkelijk gaat gebeuren. Maar stel, het seizoen wordt uitgespeeld, hoeveel moet de kampioen dan afstaan aan de rest van de competitie?
2 -1
Woodenshoe1
Ik vind het heerlijk om hier al dat egoïstische supportersgelul te lezen. Alles moet naar Ajax! Want wij staan bovenaan...
0 -3