'Was Van Gaals quote zaterdag soms een afrekening?'

BartVeenstra, 06-04-2020 om 07:20, 10351 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Valentijn Driessen heeft maandagochtend in zijn column in De Telegraaf hard uitgehaald naar Louis van Gaal. Laatstgenoemde haalde op zijn beurt afgelopen zaterdag in een interview met het Algemeen Dagblad hard uit naar Ajax. De voormalig trainer geloofde niet in de integriteit van Marc Overmars en Edwin van der Sar, de directeuren van Ajax.

In zijn column haalt Driessen een citaat van Van Gaal aan. '"Clubs die deze crisis misbruiken voor eigen gewin en het dan brengen als statement voor de volksgezondheid; ik ben een jongen die daar niet tegen kan." De altijd zo eerlijke en recht-door-zee-varende Van Gaal vergat even hoe zijn morele kompas tot een mes in de rug van de Engelse gentlemantrainer Bobby Robson leidde. Toen Van Gaal ondanks een doorlopend contract van Robson bij FC Barcelona een contract achter diens rug tekende als trainer bij de Spaanse topclub.'

Maar ook bij Ajax ging het in 2011 fout, zo weet Driessen nog. 'Of hoe hij een directeursfunctie bij Ajax accepteerde en daarmee niet alleen zijn plaaggeest Johan Cruijff dwars zat, maar vooral zijn pupillen van weleer als Dennis Bergkamp en Wim Jonk verraadde. Was Van Gaals quote zaterdag soms een afrekening? Ook Overmars stond in 2011 in de rechtszaal tegenover zijn oud-trainer en won die zaak. De rechtbank van Haarlem vernietigde de directeursbenoeming van Van Gaal.'

Driessen besluit door te schrijven dat in tijden van crisis je leert wie de leiders zijn en wie visie en gevoel hebben voor de maatschappij. 'Maar tevens wie je vrienden zijn. Of vooral, wie je vrienden niet zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
brullie
Joh laat lekker brallen die vent. Kan ons het schelen. De domme dokwerkers en paar andere nietszeggende onbeduidende clubjes willen alleen maar z.s.m. voetballen anders bestaan ze volgend jaar niet meer zonder subsidie. Huilebalkjes als in Rotterdam die gewend zijn om als varkens tegen elkaar op te kruipen snappen werkelijk niets als het meer inhoud heeft dan sesamstraat...
0 0
Rommy
Van Gaal en Kieft zijn zo negatief over Ajax phhhh
1 0
Van Reenen
Begrijp ook niet dat Ajax die 2 leeghoofden nog toegang geeft bij wedstrijden die Ajax speelt.
0 0
Cupmetgroteoren
Alles wat van gaal zegt is een afrekening. Alles wat van gaal zegt draait om van gaal. Een vermakelijke gek.
2 -1
BokkieBokstra
Zegt Driessen die de leeglopende Overmars te grazen heeft genomen. Je kan er van alles bij halen uit het verleden, maar van Gaal had wel een punt. Dat Overmars wilde stoppen was tot daaran toe maar meteen een CL plaats claimen omdat wij zijn Ajax wij staan bovenaan en hebben recht op de CL plaats is gekkigheid. Dat er allemaal clubs in de degradatieproblemen ook wilde stoppen verbaast ook niet. Misschien toch even afwachten hoe het zich allemaal ontvouwt. De Telegraaf en van Gaal, dat is nooit een goede combinatie geweest.

Het gaat de hele voetbalwereld aan, in binnen en buitenland, het gaat ook om het uitspelen van de CL/EL. Afstemming kan dan geen kwaad en niet op eigen houtje wat doen.
0 -13
Jelephi
Van Gaal grijpt elke gelegenheid aan om Ajax negatief te belichten. De man heeft nooit echt iets met Ajax gehad. Alleen met individuen binnen de club en zijn salarisstrook.

Walgelijke kerel. Narcist pur sang die samen met Thierry Baudet op een eiland moet gaan zitten. Kunnen ze genieten van elkaars eigenpijperij.
10 -3
Van Reenen
Zoals ik in mijn reactie al zei vorige week dat Van Gaal een klap van een wiek van de mallemolen heeft gehad. Fijn dat Driessen dat allemaal even opfrist in ons geheugen. Waarom zit Van Gaal eigenlijk nirt in zijn geliefde (zon) Portugal. Aha, de zorg is veel en veel beter in Nederland. Ja, dan moet je natuurlijk hier zijn.
0 0
jaripettersson
Misschien kunnen ze op dat eiland mekaar een plezier doen..
0 0
GdlT
Natuurlijk, ik denk ook in eerste instantie aan mijn gezin en familie. Daarna kijk ik wat ik voor mijn werkgever en omgeving kan doen. Zal bij de meeste mensen zo werken, ook bij de journalisten.
Bij Louis van Gaal lijkt het inderdaad op rancune jegens AJAX. Ooit werd hij als een soort “Orakel” gezien, helaas is hij niet meegegroeid met het huidige voetbal.

Marc Overmars werkt bij AJAX, na zijn gezin en familie zal hij kijken wat voor AJAX het beste is (althans dat lijkt mij). Daarna zal hij zich bekommeren om de rest van de voetbalclubs in Nederland, ik ga ervan uit dat het noodfonds waar ze bij AJAX over spreken (welke andere club heeft zich inmiddels over een noodfonds uitgelaten?) voor de andere noodlijdende clubs is.

Het mooiste zou zijn als de competitie van 2019/2020 uitgespeeld kan worden, maar wel op een veilige manier. Er hoeft maar 1 speler, coach, scheidsrechter of ander betrokkene het Corona virus op te lopen nadat de competitie wordt hervat en alle journalisten zullen hun vorige stukjes vergeten en schrijven dat het belachelijk was dat er weer gevoetbald wordt.
Hoeveel Corona spelers van Valencia zijn met het Corona virus besmet nadat de UEFA hun wedstrijd tegen Atalanta door liet gaan???

Marc Overmars ventileert zijn mening, hij heeft nergens gezegd dat zijn woord wet is (misschien binnenskamer ;-) ). Ik begrijp uit het verhaal van Marc Overmars dat hij verder kijkt dan deze competitie. Een leider (o.a. Marc Overmars) durft met een plan te komen, volgers (lees KNVB) gaan bij de pluche neerzitten en laten zich vertellen wat ze moeten doen. Die hebben geen plan A, plan B of plan Z.

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
0 -1
geDaante
In dit soort tijden, eigenlijk altijd, maar vooral nu, moet het eens klaar zijn met ego en eigenbelang. Je bent BY FAR de rijkste club van Nederland, rijker dan alle clubs bij elkaar, en dan ben je degene die het hardst aan zichzelf denkt.
Het gaat nu even niet om Ajax, het gaat om mensen, en daarna voor Ajax het Nederlandse voetbal, en clubs overeind houden. Ik zou dan ook graag zien dat Ajax veel steekt in een hulpfonds voor de andere clubs.

Natuurlijk is het doodzonde dat (transfer)opbrengsten vervliegen, maar inkomsten werden de laatste jaren toch al over de balk gegooid en/of de meest trieste aankopen mee gedaan. Met dezelfde mensen aan het roer, waarom zou dat ineens anders zijn? Het is ook weer teveel kopen, het wordt zo meer een koopclub dan een opleidingsclub. Ik heb veel meer vertrouwen in eigen jeugd, dan in de gemiddelde aankoop van Overmars. Overmars moet sowieso eruit, is zeer zwak in talentherkenning en het samenstellen van een selectie.

Buiten dat moet de achterbakse Van Gaal inderdaad heel snel zijn mond houden. Hij is wel de laatste die zich zo over een ander zou moeten mogen uitlaten.

Ajax zou overigens zeer waarschijnlijk het kampioenschap zijn misgelopen ten faveure van AZ. Ajax bakte er helemaal niks van, voetbaltechnisch niet, mentaal niet. AZ zat in een winning mood, flow, goede teamgeest, beter spel, fysiek leken ze fitter, etc.
3 -6
EuforischeRealist
Knap, 3 zinnen over de huidige situatie en vervolgens over de rug van die 'arme mensen' je gelijk proberen te halen over de manier waarop Ajax geleid wordt.
1 0
geDaante
Hoezo over de rug? De eerste alinea heeft een andere strekking dan de tweede.
0 0
Ajax68
100 % sta IK achter deze korte samenvatting van Driessen, want wat is die GALBAK van van Gaal een HYPOCRIET, en nog steeds denkt hij god te zijn, die PISVLEK !
Jij blijft van Ajax en dus Overmars en van de Sar af, vieze matennaaier.
Het IS gewoon een revance van van Gaal, natuurlijk, die voelt zich nog steeds en altijd bezeken, en nu dacht hij terug te kunnen slaan, idioot om zo rancuneus te zijn en te blijven !
Verzuip maar niet in je HAAT, of misschien ook wél !
NOOIT heb jij ook maar enig moment aan Johan Cruijff kunnen tippen, niet als Voetballer en zeker ook niet als MENS, wat een hatelijk ventje is hij zeg !
Blij dat Driessen dit allemaal effies weer in onze gedachten heeft gebracht, dus we weten weer genoeg over dit "zieke wereldwonder " !
Want zo vindt hij zichzelf nog steeds, die zelfingenomen over het paard getilde ras idioot, met zijn Misplaatste Hoogmoedswaanzin !
Normaal ben ik niet zo'n Driessen fan, maar hier slaat hij de spijker op zijn kop, en dat doet mij als AJACIED enorm goed !
9 0
TontoKarnaggel
Rusthâââââg.....
2 0
geDaante
Waarom? Hij heeft volledig gelijk, koppelt daar wat emotie aan, prima
6 -2
Hans Kraay Jr.
Ajax68 koppelt aan ieder post zo ongeveer emotie met hoofdletters.

Ondanks dat hij in deze post een goed punt aansnijdt nemen vele hem niet meer serieus door het vaak ongefundeerde geschreeuw van hem in zijn overige posts.

Denk dat de reacties van Tonto en Ferd hier ook voornamelijk op gebaseerd zijn.
2 -1
Ferd
Ah, ik miste de hoofdletters van onze schreeuwende demente eikel al.
2 -6
DT10
Nou Louis, als Valentijn het voor Ajax op gaat nemen, dan weet je wel hoe fout je zit!
10 0
Sluk
Natuurlijk denkt Overmars ook aan het eigen belang, hij zal niet iets voorstellen wat in beginsel Ajax zal schaden. Neemt niet weg dat wat Overmars voorstelt verdomd logisch is en dat de clubs in Nederland meer gebaad zijn bij duidelijkheid zodat ze door kunnen met de organisatie voor volgend seizoen ipv in de wachtkamer komen door het uitstelgedrag van de KNVB en niet de laatste plaats van de UEFA, die alleen financiële belangen heeft bij de afhandeling van dit seizoen.
5 0
mgtow
Ajax houdt het Nederlands voetbal in leven en als dank poogt men ons kapot te maken. Gaan ze toch lekker doorvoetballen maar dan wel zonder Ajax. We zien de berichten van Corona lijdende spelers en fans die live op beeld ineen zijgen wel tegemoet.
3 0
Labrador
Ik begin een beetje moe te worden van alle media die keihard beweren dat Overmars handelt uit eigen belang. Hugo Borst vandaag ook weer.
8 0
Ajax68
Sinds wanneer nemen wij juffrouw Borst serieus ????
Hou toch op zeg, waarom halen ze zo'n DROL voor de camera, hebben ze weer eens niks anders , net zoals die van Gaal, wat een stelletje PISVLEKKEN !
2 -1
Dazoo
Ik begin een beetje moe te worden van mensen die 'de media' van alles betichten. 'De media' reflecteren de opinies en zienswijzen die er in de samenleving bestaan en maakt die bespreekbaar. Net zoals jij hier dat, op deze plek, in dit 'medium' doet.
0 -4
Van Reenen
Er is natuurlijk wel één groot verschil. Op AS zitten echte supporters van Ajax en Hugo Borst is een Rotterdammer. Hij heeft inderdaad een eigen mening. Echter, het had AS gesierd als zij dit soort meningen niet plaatsen. Wij, op AS, zitten niet op zijn ge-OH te wachten, net zoals niet op jou gewauwel. Dus ga leek er ergens anders zeiken, b.v. bij jou eigen clubje.
Laat ons met rust.
0 -1
CruijffiaansNouriaans
Dan kijk je
Toch niet?

De media doet helemaal niet wat jij zegt dat het doet. Ze verheerlijken veelal ego’s in stukken tekst en beeld veelal gemaakt door iets minder getalenteerde maar minstens zo Groote ego’s.
0 0
Gerrr
U voelt zich aangesproken ?
0 0
Sterretje73
Denk dat Overmars 1 van de weinige nuchtere en integere mensen in dat wereldje is. Boerenhardheid met wat opgedane Amsterdams gogme. van Gaal is afgegleden naar een “bejaarde zeikerd” niveau....
2 0
geDaante
Iemand die integer is, gaat niet net na het implementeren van Plan Cruijff en de daarbij behorende afspraken, meteen die afspraken schenden door totaal schijt te hebben aan het Technisch Hart. En dan ga je niet het Plan dat door degene is opgesteld die jou heeft aangesteld, frustreren, tegenwerken en helpen kapotmaken, om uiteindelijk iedereen die mondig is of net zoveel overwicht heeft, eruit te knikkeren en jezelf de almachtige TD te maken.
0 -2
Lazell
Een technisch hart met beslissingsbevoegdheid is toch ook onwerkbaar. Het is een hele romantische gedachte, maar wanneer ik noem maar wat De Boer en Overmars je plannen voor de jeugdopleiding wegstemmen met matige argumenten waar jij verantwoordelijk voor bent, dan kan het niet anders dan dat het een keertje gaat klappen?

Ik zou eerder voor een TH als adviesorgaan gaan. Alle plannen laten beoordelen door anderen, verbeterpunten opzoeken en die implementeren. Maar wel afgebakende verantwoordelijkheden.
0 0
geDaante
Zie mijn verhaal hieronder, het hoeft niet bij romantisch te blijven, als je het maar echt wil laten werken, en door duidelijke en sterke leiding in goede banen leidt, en verantwoordelijkheden afkadert.

Nu zit je met een almachtige TD, die zeer zwak is in talentherkenning, maar aankoopt wat door wie dan ook wordt voorgedragen. Dat verklaart namelijk die enorm belachelijke aankopen.
0 0
Hans Kraay Jr.
Het technisch hart was voor iedereen die daar inzat onwerkbaar.

Jonk vond het onwerkbaar, Bergkamp heeft het de kop gekost. Frank de Boer zat eerst wel bij het TH en later ook niet meer.

Dat vd Sar en Overmars dit uiteindelijk hebben opgeheven vind ik dan ook niet zo gek. Op het punt dat dat gebeurde was het kwaad echter al geschied.

Het is gewoon doodzonde dat vier voetbalvrienden het gezamenlijk niet tot een succes hebben weten te brengen.

Aan beide kanten zijn grove fouten gemaakt en dit heeft voor Ajax ook geresulteerd in het verlies van een aantal iconen binnen de club.

Want ik had graag zowel Jonk als Bergkamp nog bij Ajax gezien, maar zie ook Overmars en Sar niet graag vertrekken.

En het had ook allemaal kunnen werken als er iemand bij had gezeten die de conflict situaties beter gemanaged had. Daar ligt in mijn ogen het grootste falen. Kortom allemaal doodzonde.
0 0
je
Ronald de Boer is snel naar de tv gegaan die wou daar niet tussen zitten nou tussen dat gevecht Frank en Jonk nou was zijn rol marchinaal als jeugd trainer maar gewiekst als de Boertjes zijn kneep hij ertussen uit.
0 0
geDaante
Het was onwerkbaar door ego en eigenbelang van vooral De Boer en Overmars. Bepaalden met z'n tweeën aankopen, en De Boer bepaalde de speelwijze in Ajax 1, die niet strookte met Cruijffs filosofie.

Vanwege dat soort mensen, heb je duidelijk afgekaderde verantwoordelijkheden nodig, zodat ieder afgerekend kan worden op zijn mogelijke falen of onwil zich te schikken naar de clubvisie.

Jonk drong daar ook op aan, Henrichs gaf hem zelfs gelijk, maar deed er niks op uit. Het werd ook in rapport LIng aangestipt, ook niks mee gedaan.

Het had makkelijk kunnen werken, als de wil van bovenaf er was geweest. Deze was er nooit, men zag het liever klappen, toch weer af van Cruijff, de 'bemoeial'.

Samenwerking kan alleen als je heel veel geluk hebt, en een paar goede mensen met een klein ego bij elkaar hebt, en intrinsiek vrijwel dezelfde visie hebben. Maar in de meeste gevallen heb je sterke en duidelijke leiding van bovenaf nodig.
Dit was er niet.
0 0
FreddyAX
Daar gaan we weer..........
0 0
voorkennis
Van Gaal een geweldige trainer/coach, maar een verschrikkelijke kwal van een vent
11 -1
ajaxxcied4life
Ook Driessen heeft weleens gelijk.
8 0
insectenverdelg
T lijkt zelfs dst Driessen beter gaat schrijven in crisis tijd. ontbreekt alleen nog een lieve column over ten Hag....
8 0