VI over 'miskoop' Marin: 'Is geen Ajax-voetballer'

ThijsZwagerman, 05-04-2020 om 12:45, 3976 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Razvan Marin is door Voetbal International in het rijtje van grootste miskopen van dit seizoen neergezet. De Roemeen komt nauwelijks in de plannen voor bij Ajax en dat terwijl de Amsterdammers vorige zomer nog twaalf miljoen euro voor hem betaalden.

Bas van den Hoven, redacteur van Voetbal International, begreep dat aanvankelijk wel. ‘Bij Standard Luik was hij de grote man. Hij was daar in balbezit bepalend. Hij zocht naar mogelijkheden en durfde risico’s te nemen. Maar hij heeft duidelijk moeite gehad om zich aan te passen aan de speelstijl van Ajax’, stelt Van den Hoven.

Dat laatste beaamt ook collega Süleyman Öztürk, die vervolgens nog kritischer op Marin is. ‘Het is een prima voetballer, dat heeft hij bij Standard Luik wel bewezen. Daar was hij wel dominant. Maar als Ajax aan een voetballer zo veel geld uitgeeft, moet het een voltreffer zijn. Dit is een speler die in een goed elftal meevoetbalt en dat aardig beheerst, maar bij Ajax kan hij niet uitblinken. Het is geen Ajax-voetballer.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kingoffdatoilet
Ik denk dat hij het nog steeds kan gaan maken. Jaartje gewend. Er is weer wat ruimte op het middenveld met het vertrek van Ziyech. Heeft gewoon wat tijd nodig
0 0
Boer Gijs
Komkommertijd?
0 0
ram
Helaas hebben ze gelijk. Marin is een aardige speler maar hij past totaal niet in ons spel. En daardoor lijkt het een dramatische speler.

Marin is een echte box-to-box speler (wel meer aan de aanvallende kant). Het is geen '10' , wat sommigen hier heel onterecht in hem zien. Het is ook niet iemand die je op '6' moet zetten om het spel te maken. En laten wij nu nooit met een '8' spelen. Marin heeft werkelijk nog nooit in 'zijn' rol kunnen spelen. Om dat mogelijk te maken, hadden we met één '6' moeten gaan spelen en daarvoor één creatieve man en daarnaast de loper: de '8'. Marin dus.

Marin heeft er altijd bang en verloren bijgelopen. Ik had direct al medelijden met hem want hij lijkt zich werkelijk in helemaal niets thuis te voelen bij Ajax. Als we met de punt naar achter hadden gespeeld en hij was redelijk begonnen, had hij misschien wat meer zelfvertrouwen gekregen en dan had het zomaar een groot succes kunnen zijn.

Dus ja: dit is een miskoop. Maar geen miskoop omdat hij er geen reet van kan. Het is een miskoop omdat hij overduidelijk niet past. Dat is net zo dom hoor! Daar niet van.

Maar ik vind het een andere type miskoop wanneer je iemand koopt die gewoon helemaal niets blijkt te kunnen, op zijn beste positie. Ik denk aan Baumgartl: zo ongeveer de allerslechtste verdediger dit ik ooit heb gezien.
1 0
Danos
Vergeet Mallejan niet, die vind ik nog slechter
2 0
Holleblok
Als 'aankoop' van Ten Hag, toch wel veelzeggend dat diezelfde trainer na een aantal maanden totaal geen vertrouwen meer in Marin heeft. Tis in ieder geval wel duidelijk dat ie voor de posities 6 en 8 niet meer in aanmerking gaat komen. In de verdedigende omschakeling ontzettend traag en kwetsbaar in balbezit. Op 10 zou die nog een kans kunnen krijgen als Donny ook nog vertrekt.
0 -1
Koekepeer
Marin heeft nooit op de goede plek gestaan.
0 0
JariJari
Je kon hem van de winter al met winst doorverkopen. Alvarez idemdito.

Hoezo miskoop?
1 -1
Jojo49
goede speler , geen kans gehad
3 0
Markopantelic007
Te makkelijk. Heeft nooit op zijn positie gespeeld geloof ik. En natuurlijk uberhaupt veel te weinig op het veld gestaan om er iets van te zeggen. Zet Ziyech neer als controlerende middenvelder en het is ook kut. Grootste ergernis is nog wel dat zelfs Siem de voorkeur kreeg boven Marin.
6 0
Koekepeer
Helemaal mee eens
1 0
Jelephi
Is gewoon een ongelofelijke miskoop gebleken. In niets een Ajax-voetballer. Snap nog steeds niet dat onze scouts enerzijds wel een Neres en Anthony kunnen scouten maar anderzijds ook met deze rommel en types als Magallan komen aanzetten.
0 -1
cantharel
Kan misschien een miskoop zijn maar dat wil niet zeggen dat het miljoenen kost want hij levert altijd wel eigen geld op dus alleen maar stemmingmakerij voor de buhne.
1 -2
MosesD
Beide journalisten kletsen maar een beetje uit hun nek. Ik ga niet zeggen dat Marin een geweldige aankoop is, maar hij heeft nooit op zijn sterkste positie gespeeld, waar hij bij Standaard ook voetbalde, namelijk als een soort 10 een diepgaande middenvelder die veel bij de spits komt. Bij Ajax is hij alleen 'getest' als controleur rechts in de zone. Dat is absoluut niet zijn positie. Neemt niet weg dat ik 12.5 mio direct al erg veel geld vond, zeker omdat je deze speler met van de Beek (en Ziyech) als perfecte 10-en helemaal niet nodig had.
3 -2
Hagmag
Is geen Ajax voetballer is gewoon een MISkoop.
1 -2
MPAjax
Bas van den Hoven zegt terwijl de jongen bijna niet heeft gespeeld, zie nauwelijks in de plannen voor omdat hij moeite heeft met de speelstijl. De jongen heeft bijna niet gespeeld ja dan heeft hij weinig wedstrijdritme dus moeite met de speelstijl.

De vooringenomenheid waarmee Bas zijn mening verkondigd is diep triest voor een redacteur van een ooit gerenommeerd sportblad. Wat hij vergeet erbij te zeggen is dat de wedstrijden die hij wel gespeeld heeft allemaal zijn gewonnen. Behalve dat als je een speler die duidelijk aanpassingsproblemen heeft geen vertrouwen geeft dan ben je gewoon een eikel.

Ten hag heeft duidelijk voorkeur voor spelers, kiest oogappels dan ligt het aan de coach, niet aan de speler. Met zijn Siem de Jong terwijl iedereen wist dat hij het niet meer heeft, stelt hij hem in wedstrijden op die je moet winnen puur alleen omdat hij koppig wil zijn, heeft niks met kunde te maken.

Wat mensen hier vergeten is dat spelers echt wedstrijden moeten spelen en niet alleen trainen om wedstrijdritme te krijgen, het woord zegt het al en dus dat de speler beter de speelstijl beheerst.
8 -2
Rockpotje
Ik snap de helft van je verhaal niet, maar Marin heeft echt niet al zijn wedstrijden gewonnen. De voorronde van de CL ging stroef zat en de wedstrijd tegen AZ-uit was dramatisch. Ik ben het met je eens dat een speler tijd moet krijgen om aan de speelstijl te wennen, maar het punt dat ze bij VI proberen te maken is dat een aankoop voor zo'n bedrag gewoon meteen een toevoeging hoort te zijn. En daar hebben ze gewoon gelijk. Als je voor vijf miljoen een talentvolle speler haalt kan die best een jaartje moeten wennen, maar boven de tien miljoen moet het gewoon een toegevoegde waarde zijn die er staat en meteen zijn kwaliteiten laat zien.
2 -1