Van Hooijdonk pleit voor beslissingswedstrijd Ajax - AZ

ThijsZwagerman, 05-04-2020 om 11:55, 4019 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Pierre van Hooijdonk pleit voor een beslissingswedstrijd tussen Ajax en AZ om uit te maken wie kampioen van Nederland wordt. Volgens de analist van de NOS is dat het meest eerlijke, omdat Ajax en AZ tot dusver verschillende tegenstanders hebben gehad. Zowel Ajax als AZ hebben 56 punten na 25 wedstrijden.

‘Je moet een wedstrijd gaan krijgen om de titel. Je kan niet zeggen: Ajax is kampioen’, stelt Van Hooijdonk, waarna hij zijn standpunt toelicht. ‘Die discussie heb ik ook al met een paar vrienden gevoerd. Die zeggen: "Ajax heeft een beter doelsaldo, dat telt". Nee, wacht even. Het doelsaldo telt pas na 34 wedstrijden, als twee clubs een gelijk aantal punten hebben. Want clubs hebben tegen verschillende ploegen twee keer gespeeld. Dat is niet eerlijk.’

Wat Van Hooijdonk daarnaast ‘moeilijk te verkroppen’ zou vinden, is het onderling resultaat leidend te maken. Dat is in het voordeel van AZ, maar het zou volgens Van Hooijdonk niet fair zijn om dat nu opeens doorslaggevend te maken, terwijl normaal het doelsaldo leidend is bij een gelijk aantal punten. ‘De optie waarmee je het minste gezeik krijgt, is dan ook een beslissingswedstrijd. Dan hoeven die andere ploegen helemaal niet meer in actie te komen’, besluit Van Hooijdonk.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pinballmagic
Dat zou je reinste competitie vervalsing zij
Nog nooit gezien dat clubs 3 keer tegen elkaar spelen in een competitie
Er is maar een ploeg die recht heeft om CL te spelen en dat is Ajax
Ze staan bovenaan en ze hebben bijna alleen voor alle punten internationaal gezorgd
Zonder Ajax stonden we troosteloos ergens tussen landen als noorwegen zweden luxemburg e.d.
0 0
Murph
Wanneer Ajax 6 punten los had gestaan hadden deze calimero's Ajax ook niet tot kampioen verklaard.
NOBODY LIKES US WE DON 'T CARE
1 0
Boer Gijs
Nee want dan had je ook niet tegen elke ploeg gespeeld
1 0
Bensco
Reinste onzin natuurlijk. "Doelsaldo telt pas na 34 wedstrijden" dat kan natuurlijk niet omdat we er maar 25 kunnen spelen dus dan telt het na 25 toch ook? En waarom alleen 1 beslissingswedstrijd? Als we mogen voetballen van het RIVM mag iedereen weer voetballen. Die van Hooijdonk is nooit objectief in zijn analyses. Het verbaast me nog dat hij niet oppert dat PSV en Feyenoord ook nog een gooi mogen doen naar de schaal.
3 0
Juichtoon
Precies. Als de competitie niet kan worden uitgespeeld is de huidige stand de eindstand. Is echt in elke sport zo.
Ergo: het doelsaldo is een onderdeel van het spel in NL dus hier kun je rekening mee houden. Dat heeft Ajax het beste gedaan. Ik zou niet weten nu opeens niet zou tellen. Hier is tenslotte ook voor of om gevoetbald.
0 0
pinballmagic
Als AZ boven aan had gestaan dan zouden zij terecht volgens van Hooijdonk CL moeten spelen
0 0
trainerdv
Als er weer gevoetbald kan worden dan zullen ze echt wel meer dan 1 wedstrijd gaan organiseren.
0 0
iammike
Als AZ toch 2x van Ajax wint, waarom staan ze dan nog steeds 8 doelpunten achter? Heeft Ajax het toch net iets beter gedaan tegen alle andere clubs.
1 0
Lewis Hamilton
Pierre wil ook dat Liverpool een beslissingswedstrijd gaat spelen, heeft die onbenul wel door dat dit geen natte vingerwerk is waar je maar wat zomaar kan uitproberen?
3 -1
ajax2004
Ja Piere, dat is eerlijk 2 teams moeten gaan optrainen in juni een potje spelen en dan korte vakantie voor de een en meteen cl kwalificaties. En maar hopen dat alle gezond zijn. De rest kan rustig en veilig thuis voorbereiden op het nieuwe seizoen.
1 0
trooop
In verhouding tot de financiële mogelijkheden en de grootte van beide clubs heeft az het dit seizoen véél beter gedaan dan wij. Een beslissingswedstrijd is wel het minste wat ze verdienen.
0 -5
Juichtoon
Die factor telt niet mee want dan had Ajax vorig jaar de CL verdient . Als je nu de inkomsten voor Ajax kunt innen mag AZ een wedstrijdje extra spelen.
0 0
brullie
Wat doe je hier als AZ aanhanger man??!!
0 0
ajax2004
Dan kunnen we Emmen ook wel kampioen noemen
2 0
trooop
Als emmen 2e stond met evenveel punten als wij had emmen een beslissingswedstrijd verdiend.
0 -2
ajax2004
Waarom moeten zij daarvoor 2e staan, je zegt toch dat clubs met weinig geld bonus punten krijgen?
1 0
tinntinn
Hij heeft wel een beetje gelijk, het is ook oneerlijk, niet dezelfde tegenstanders enzo en onderling resultaat in voordeel AZ blabla..
Maar AZ heeft dus 2 keer van Ajax gewonnen en nog steeds een veel slechter doelsaldo...
Wat is dan eerlijker?
0 0
TontoKarnaggel
Je aan de vooraf afgesproken regels houden wellicht?
2 0
tinntinn
Uhhja.. Dat bedoelde ik ook..
0 0
Bobbaasje
We worden gek JAAAA!!!! WE ZIJN KAMPIOEN!!!!
0 0
NelsonAFCA
Pi-air, doe een plezier en blijf weg bij ons aller Ajax.

Ajax is kampioen van Nederland, punt uit.
2 0
OdjePils
Hou je bek Pi-air
6 -1
Alexander40
Als de competitie niet wordt afgemaakt zou ik geen kampioen benoemen. Gelijk Juventus die al hebben gezegd niet aangewezen te willen worden als kampioen ook al staan ze dan bovenaan. Ik ben dan wel groot Ajax supporter maar voor mij hoeft kampioen worden op deze wijze niet. Krijg je ook alleen maar haat en nijd doorbij sommige clubs, supporters en journalisten. Europese plekken zou ik wel de huidige ranglijst aanhouden maar moet Ajax champions league gelden delen met az en Feyenoord op basis van de statistische kans dat resp Ajax, az en Feyenoord kampioen worden. Dat kan je gewoon uit laten rekenen. Zal wel in verhouding 60 / 35 / 5 zijn ofzo. Als AZ voorronde CL dan overleeft valt hun deel dan vanzelfsprekend weg
1 0
JariJari
Ajax heeft meer dan 80%.
0 0
JariJari
Ik wil ook nog eeb beslissingswedstrijd tegen PSV dan voor de titel van 1991 en 2007. In geval van winst voor ons eis ik dat alle daaruit voortvloeiende gelden, direct of indirect, met rente terugbetaald worden aan Ajax.

Zie? Dit is net zo belachelijk.
2 0
Pheadrus
De heren commentatoren hebben iets nodig om over te praten en dus verzinnen ze maar wat.
0 0
JariJari
Prima als we met 8-0 voorsprong beginnen.
10 0
MarLuuk76
Haha nice en nog spijker kop ook.
2 0
DT10
Als de competitie niet word uitgespeeld zijn er 2 opties: De huidige stand als eindstand nemen, of de stand aan het einde van de eerste seizoenshelft. Alle andere creative ideeën van alle analisten etc zijn onmogelijk.

Ze hoeven Ajax wat mij betreft niet eens kampioen te maken, aangezien die titel op het moment toch niet veel waard is. Wat wel belangrijk is, zijn de tickets voor Europees voetbal en als er één team is dat recht heeft op rechtstreekse CL-plaatsing, dan is het Ajax!

Er hoeft voor mij ook niemand te degraderen. Er kunnen zelfs 2 clubs uit de KKD erbij komen, zodat de ED uit 20 clubs bestaat, evenveel als de meeste topcompetities.
4 0
JariJari
Helemaal mee eens behalve dat Ajax natuurlijk wel kampioen is en de onderste 2 gewoon degraderen. Dit is mannensport, winnen is winnen en verliezen is verliezen.
2 -1
DT10
Die titel kan mij gestolen worden, heeft voor mij nauwelijks waarde, als we volgend jaar maar rechtstreeks de CL in gaan. Ajax heeft afgelopen jaren hard gestreden in Europa om die rechtstreekse plaatsing terug te verdienen voor Nederland en staat simpelweg bovenaan, net als aan het einde van de eerste seizoenshelft.
1 0
Kuningast
Dat is niet eerlijk want hunnie hebben niet tegen dezelfde tegenstanders gespeeld
Pakken we toch de stand in de winterstop?

Het leven is niet eerlijk pierre zeker als je supporter van 010 bent
5 0
DT10
Het mooiste zou inderdaad zijn als ze de stand nemen van het einde van de eerste seizoensheft, kunnen die zure kakkies lekker voorronde EL gaan spelen!
4 0
JariJari
Is ook 1 van de eerlijkste oplossingen.
3 0
Bramble1988
Ik vind hem altijd zinnig over voetbal praten, En geef Pierre in deze ook gelijk. Speel een alles beslissende pot, als het weer kan. AZ-Ajax in de Kuip ala bekerfinale en Fey-Utr voor de bekerfinale en seizoen is klaar
0 -16
Boer Gijs
Als er dan toch nog een beslissingswedstrijd gespeeld kan worden, kan de competitie ook nog wel uitgespeeld worden...het probleem is echter dat er niet meer gespeeld kan worden. Dag Pierre!
0 0
ram
Maar dan zouden er veel meer wedstrijden moeten komen. Er zijn ploegen die ook aanspraak willen/kunnen maken op Europese tickets namelijk. En Utrecht en Feyenoord willen dan ook wel één potje spelen om de beker, lijkt me...

Het is te simpel om alleen één wedstrijd om de titel te spelen. En daarbij vind ik het nergens op slaan. Het is alleen in het voordeel van AZ. Wie zegt mij dat Feyenoord anders niet door was gedrukt en kampioen was geworden? Of misschien hadden wij wel weer gewoon dik afstand genomen.
0 0
JariJari
Je bent gek :/

1 van de oneerlijkste oplossingen. Uitslag vorig seizoen nemen is nog eerlijker.

Wat is zn volgende voorstel? Alfabet?
0 0
Bramble1988
Laten we het eens omdraaien. Ajax is bezig met een inhaalrace, komt in punten gelijk maar nog net paar doelpunten minder; coronacrisis gooit roet in het eten en iedereen zegt; ja AZ kampioen, klaar.

Wat zegt de gemiddelde Ajacied dan? Akkoord? Haha, no way!
0 -3
MarLuuk76
Nou boeit het mij niet meer qua kampioenschap. Maar je mag in dit geval wel ff meenemen. Dat Ajax de laatste 3 jaar veruit het meeste heeft betekend voor NL in EU. En AZ staat daar echt alleen door die 6 tot 8 Blessures van Ajax. Anders waren we met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid al veel verder. Oh ja als telt natuurlijk niet.
1 0
DT10
Er zijn ook nog 16 andere clubs in de ED, met ieder zijn eigen belang. Moeten die dan niet ook allemaal beslissingswedstrijden gaan spelen, om te bepalen wie voorronde CL, directe plaatsing EL, voorronde EL, nacompetitie en degradatie krijgt?
2 0
Bjorn
Als je gaat voetballen betekent het dat het weer veilig is om te voetballen. Dan kun je de competitie ook uitspelen. Hoe immoreel is het wel niet dat twee potjes schijnbaar wel kunnen terwijl de maatschappij in de fik staat en mensen overlijden/vechten voor hun leven, maar acht speelrondes niet. Dan doen we er twee, want dat kan wel..
1 0
Bramble1988
Ik doel op, als het spelen het toelaat met publiek. Wellicht ergens in Augustus? Dan bepalen we alsnog de kampioen, de bekerwinnaar en kunnen we voor de rest de competitie stoppen en kan ieder haar balans opmaken.

Pas in Augustus(verwacht dat we niet eerder kunnen starten) de competitie afmaken lijkt me niet realistisch
0 -2
Bjorn
Volgens mij kunnen we beter onze wonden likken, geen kampioen en met een schone lei beginnen. Zou heel vreemd zijn een kampioen aan te wijzen op basis van een potje terwijl het een competitie beslist die over 34 wedstrijden moet gaan. Degene die koploper is na 25 speelronde is de sterkste gebleken.
0 0
Bramble1988
Eens. Kampioen lijkt me niet tr worden uitgeroepen maar gaat in deze voornamelijk om rechtstreekse CL plek.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Natuurlijk vind je dat... kuchhhtroll
1 -2
Bramble1988
Haha, man wat een zielige bedoeling hier. Tijden dat hier normaal over voetbal gesproken kan worden is er al lang niet meer. Hoe oud ben je? 12?

Ben Ajacied in hart en nieren maar voor een faire oplossing ben ik wel te porren voor Pierres voorstel.

Ga nou maar je middagdutje doen
1 -3
JariJari
Als je voor een faire oplossing bent weet je dat Ajax kampioen is.
Geen beslissingswedstrijden of andere oplossingen.

Gewoon het dichtst bij het reglement blijven.
Het reglement definieerd gewoon ten alle tijde een officiele tussenstand en manieren om die te bepalen.

Het valt mij trouwens sterk tegen dat het reglement niet een zin heeft als: " als in het geval van overmacht het onmogelijk is alle wedstrijden voor de officiele einddatum van de competitie af te ronden is de dan geldende officiele tussenstand de officiele eindstand."

Dan was er helemaal geen discussie nodig geweest.
1 0
Bramble1988
Tjah eens. Ik heb een oplossing niet paraat. Een kampioen zal er nooit komen, maar ik snap de discussie momenteel wel. Hoe moet je dit oplossen?
0 -1
ajaxdordtt
Laat gaan, iedereen die een andere mening heeft is voor hem een Feyenoorder.
0 -2
Ajaxxxisdebeste
Laten we nu even niet kakkerlakken om een mening vragen, geen schaal dus ook geen bekerfinale of kan dat wel gewoon nog... meten met twee maten
0 0
Bjorn
Heeft Pierre nog wat snabbels in Rotterdam en moet hij de boel te vriend houden?

Als je definitief stopt is het ook klaar.

Als je het risico neemt op besmetting in 1 wedstrijd, want dan kan/mag het schijnbaar wel, dan kun je ook nog 8 speelrondes afwerken. Spelers gaan echt niet meer voetballen. RIVM kan nooit keiharde garanties geven.
1 0
ajaxxcied4life
Waarom eigenlijk Piërre? Ajax staat bovenaan. Niks aan te doen.
3 0
JariJari
Omdat hij een kakkerlak is.
0 0
OdjePils
Ja een vies insect!
0 -1
DT10
Ajax staat bovenaan.. Daarom! ;)
1 0
ghouleseddik
♫ Let it go, let it go ♫
0 0
ambtenaar
Niemand die hem serieus neemt als hij over Ajax praat.
1 -1
ajaxdordtt
Waar Pierre gelijk in heeft is dat het hoe dan ook niet eerlijk is. Wellicht kan je alleen niet anders.
0 -2
JariJari
Het leven is niet eerlijk.
Daarom doen we het meest eerlijke dat praktisch uitvoerbaar is.
0 0
Middenweg401
Maar een lukrake oplossing als een enkele wedstrijden tussen de 2 die op dit moment er het beste voor staan maakt het nog veel oneerlijker.
0 -1
ajaxdordtt
Ja, eens.
1 -1
Patrick78
Aldus Pierre " kakkerlak" Van Hooijdonk. Wat een idioot.
3 0
TontoKarnaggel
Krijg je beetje het idee dat veel mensen dat coronagedoe best lastig vinden maar het vooral heel erg erg vinden dat Ajax wel eens bovenaan kan gaan eindigen.
Pierre is er blijkbaar ook zo èèn die wat vreemde prioriteiten heeft.....of hij laat zich ook op voetbalgebied adviseren door zijn kapper.
2 0
Fredschuit1
Hahaha! sinds wanneer tellen onderlinge resultaten in de Nederlandse competitie? Ajax staat bovenaan qua doelpunten en dan hoor je kampioen te worden net zoals die honderd jaar ervoor. Het is echt alleen omdat Ajax het is hoor die bovenaan staat. Was AZ dit geweest had je hier niemand over gehoord.. stelletje clowns!
4 0
JOHANisGOD
Stand winterstop.
1 0
Juichtoon
Waarom verbaast het me niet dat er vandaag weer een kkrlk met zo'n bericht komt.
Had Pierre dit ook gezegd als Fnoord vanaf speelronde 3 bovenaan had gestaan?
En Pierre, Ajax staat op 1. AZ 2.
Media blijft maar zoeken naar manieren om Ajax van de bovenste plaats af te stoten.
Hij gebruikt een non argument (zou oneerlijk zijn om regels te wijzigen) om de regels te wijzigen.
Ajax staat al bovenaan Pierre.
En AZ wil de competitie ook beëindigen. Daarbij dien je bij een beslissingswedstrijd allebei iets te winnen of te verliezen te hebben. Daarvan is nu geen sprake.
2 -1
munser
Clown!
2 0
Labrador
Pierre ,. je bent echt een idioot. We weten niet eens waneer er weer gespeeld kan en mag worden.
2 0
oxxer
Dit soort analisten krijgen gewoon betaald om via de media deze onzin te verkondigen.
2 0
MichelAngelo66
Volkomen belachelijk om een beslissingswedstrijd te spelen. Als van Hooijdonk dit echt vindt dan moet hem direct ontslaan als analist. Dan ben ter eigen glorie aan het spreken wat hij juist Ajax verwijt. Als je een hekel aan Ajax hebt en dit dan voorstellen ben je gewoon een lul. Bij een normaal kampioenschap wordt er nooit een beslissingswedstrijd gespeeld. Doelsaldo is altijd leidend. Er is geen enkele reden om dat nu opeens anders in te vullen. Behalve dan haat naar Ajax.
3 -1
JOHANisGOD
Een analist ontslaan om zijn mening.

Uhhhhhhh
1 0
Juichtoon
Maak graag deze uitzondering.
0 0
MichelAngelo66
Nou ja, daar heb je gelijk in.

Maar toch, als analist dit soort dingen roepen. Hoe serieus kan je iemand dan nog nemen...
2 0
TontoKarnaggel
Dus als ik het goed begrijp... we laten het zoals het is, degradatie, europees voetbal, voorronde CL enz, enz wordt bepaalt door de huidige stand. Alleen de prijzen waar Ajax met de huidige stand recht op zou hebben (titel, CL) gaan we nog op het spel zetten met een beslissingwedstrijd.
3 0
Libero
We kunnen ook gewoon een muntje opwerpen.
0 -1
Redrum
De volgende creatieve clown. Wie volgt?
3 0
MankeNelis
Gebaseerd op niets hooguit op Pi-air zn onderbuik gevoel.
Het is staken of uitspelen. Theoretisch is Feyenoord ook kandidaat en zo kan je ook naar de rest van de ranglijst kijken.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ja theoretisch kan mijn oma nog in de spits...
0 0
insectenverdelg
Hahahahahahaha

Next.
6 0
Ardoe
Haha wat een gelul weer van Pierre. Moeten PEC en Fortuna dan ook een beslissingswedstrijd gaan spelen om nacompetitie? En Heerenveen en Sparta? En Utrecht en Vitesse? De competitie is klaar enne vooral omdat er een pandemie schijnt te heersen. Hebben sommigen in de voetballerij nog niet helemaal in de gaten blijkbaar en welke consequenties dat heeft.
6 0
Juichtoon
De haat naar Ajax neemt nu bizarre vormen aan. We dienen na het corona tijdperk deze gasten heel hard te straffen. Nooit meer aan het woord laten of heel hard doorheen gillen oid
3 0
PJK54
Het anti-Ajax komt weer boven bij Pierre en dan moet er een "beslissingswedstrijd" gespeeld worden dan vraag ik je "waarom?" "op welke gronden" oh ja, heb ik al eens aangehaald, omdat ze dit jaar 2x gewonnen hebben van Ajax dus gaan we de reglementen bij de KNVB ook aanpassen met de volgende regel: "de club die in één seizoen 2x wint van de bovenste speelt een beslissingswedstrijd om het kampioenschap" !!! Flikker lekker op onder je steen Pierre in plaats van onzin te verkondigen of laat je testen.
3 0
afcasven1995
Krijgen we dan ook nog een beslissingsduel met PSV in de kampioensstrijd van 2007? Of telt doelsaldo dan opeens wel?
4 -1
Frank1978
Dat vond Pierre wel eerlijk, omdat het toen na 34 speelrondes was. Ik vraag me echter oprecht af of hij ook met dit voorstel aan zou komen zetten als AZ nu eerste stond.
2 0
Juichtoon
Of beter als Fnoord op 1 zou staan.
2 0
Illegaal
Dan komt die met onzin er zijn daar 34 wedstrijden gespeeld.

van Hooidonk kan willen wat hij wil, corona is overmacht (alhoewel ik corona zwaar overschat vind aangezien bij een griep meer doden vallen en).... er is nergens een regel; in de Nederlandse competitie dat twee teams tegen elkaar zouden moeten voetballen zou de competitie door overmacht gestopt moeten worden.

Feit is dat de competitie beslist wordt op punten lukt dat niet dan op doelsaldo, is het dan nog gelijk dan telt het meest aantal gescoorde doelpunten... er is geen andere regel en die kunnen ze nu ook niet ineens gaan verzinnen bij de KNVB.

Uiteraard begrijp je wel dat hooivork met zijn ragebol op zijn hoofd liever Ajax niet kampioen ziet worden
1 -5
trodat4030
Over die griep stelling:

-Corona is veel besmettelijker, zelfs mét ingrijpende maatregelen dreigen de besmettingen de ziekenhuizen te overbelasten, gebeurt nooit bij griep
-We zitten pas in de eerste maanden van deze pandemie, we hebben geen flauw benul waar het eindigt op het gebied van overlijden
-Tegen griep wordt relatief weinig gedaan om het te voorkomen (griepprikken daargelaten, coronaprikken bestaan niet)
-Tegen griep heeft de mens meer weerstand opgebouwd, puur door het te krijgen op het moment dat het lichaam jong en gezond is
-Ik vergeet nog vast wel n flink verschil

Dus pleur lekker ff op met je 'griepje'.
0 -1
Illegaal
Corona is minder snel besmettelijk dan een griep, verdiep je
1 0
trodat4030
Ja tuurlijk joh. Daarom overstromen de IC's wereldwijd bij corona en niet bij griep, gebruik het greintje gezonde verstand dat je misschien nog ergens heel diep hebt weggestopt. Alsjeblieft, voor het welzijn van je familie, vrienden, collega's en de rest vd wereld, DOE HET! Mensen als jij zijn hét gevaar voor de samenleving..
0 0
Middenweg401
Even nadenken over die vergelijking met griep illegaal..
Besef je dat er meer dan 100.000 doden zouden komen als je de boel z'n gang laat gaan?
3 -1
Illegaal
Nee je kan niet in de toekomst kijken.

En geloof niet alles wat onze linkse pers allemaal verspreid op tv en andere media (kijk op internet ook eens andere geluiden die er genoeg te zien zijn op internet, kijk bijv. eens naar jensen etc)., want links Nederland en Europa hebben baat bij corona, banken staan er slecht voor, mensen komen steeds meer in opstand overal etc, de regeringen willen paniek verspreiden en op deze manier meer macht krijgen over de bevolking.
Italie staat er het slechts voor in de EU, valt Italie dan valt de EU en de Italianen weten dat maar al te goed, dus links Nederland en de EU hebben belang om Italie heel geld te geven, dit gaan ze schenken onder de naam corona, in Italie is het % gewijs nog niet 4x zo erg als hier met corona. de italianen is al 100!!! miljard in het vooruitzicht gesteld, de italianen zelf willen 410 miljard, Nederland krijgt 25 miljoen!!! van de EU, terwijl als je 100 miljard door 4 deelt (de hoeveelheid coronagevallen meer dan Nederland) zou Nederland 25 Miljard moeten krijgen, maar dat krijgen ze niet, hier heel andere belangen dan corona, Spanje is het volgende land die er dan het slechts voorstaat... en alles is nu al richting Spanje aan het gaan qua coronadoden etc....corona is een politiek spel
De overledenen zijn bijna allemaal ouderen boven de 70 die andere ziektes erbij hebben en toch worden die onder de corona doden geteld terwijl ze net zo goed aan de andere ziekte zijn kunnen overlijden etc. etc, etc,
wij mogen niet meer bij elkaar maar moslims mogen wel nog met 30 man bij elkaar in de moskee!! Waar is dat goed voor, verspreiden moslims geen corona?

Een andere lezing die ook gaande is, is dat China dit virus bewust in de wereld gebracht heeft om Amerika en de EU zwakker te maken dat daar bedrijven etc omvallen, China schijnt zelf wel al een antimiddel te hebben gehad voordat dit virus uitbrak, in Wuhan is het heel erg maar in Peking en andere delen van het is niks, dit gaat verder ook met amrika en Trumop er zijn mensen die willen Trump kapot maken , bill Gates heeft er mee te maken, etc.etc..... hier kan ik je ook een hele uitleg over geven, maar het wordt te lang.

In nederland volgen ze een viroloog osterhaus die alle belang erbij dat er ziektes uitbreken want hij heeft belangen in Farmaceutische bedrijven (hij is een hele gemene vent er is zelfs al een filmpje op internet te zien waar ze blij is dat een klein meisje een ziekte kreeg die ook besmettelijk was en hij de goedkeuring kreeg van de regering om medicijnen te leveren, dit was jaren terug).

Er zijn nog veel bewijzen dat hier iets niet met corona.... ik zoui zeggen kijk verder dan je neus lang is en geloof niet de linkse media maar kijk ook naar andere feiten die al overal te vinden zijn op het internet, er zijn trouwens nog meer belangen op te noemen waarom corona heel goed uitkomt voor veel mensen op de wereld
0 -2
DT10
Mensen die Robert Jensen serieus nemen... *zucht
0 0
trodat4030
Illuminatie!
0 -1
Middenweg401
Ik hield op met lezen bij de woorden "linkse pers". Toen wist ik genoeg.
1 0
Illegaal
ja toen wist je genoeg, je weet dus niks jij wordt alleen geïntroduceerd door een bepaalde groep mensen en niet door ze allemaal en dus niet door de waarheid en feiten.

Ik zal jou ook niet serieus nemen als jij alleen de linkse media volgt.
0 -2
DT10
Mensen luisteren niet naar de media, maar naar de regering en de regering is... juist: RECHTS!
0 0
Middenweg401
Luister, ik laat me geregeld verleiden in te gaan om onredelijke voorstellingen van zaken, maar ik ben echt opgehouden te reageren op zure samenzweringstheorie gasten.
0 0
Illegaal
weet je als iemand ruzie heeft wil ik het altijd van twee kanten horen en niet van een kant want de ene heeft in de regel een heel ander verhaal dan de andere.
0 0
Libero
Na een paar maanden zijn het er al 65.000 en de echte piek moet in de VS en veel andere landen nog komen. Die 100.000 is al zo goed als zeker. Ik vrees voor het dubbele voor de zomer en dat het na de zomer weer opleeft en wellicht gemuteerd terugkomt zodat alle mensen die ervan genezen zijn weer opnieuw besmet kunnen worden. Dan Zit je zo aan dezelfde sterftecijfers als die van influenza in een heel jaar.
0 0
Illegaal
Luister en kijk niet alleen naar de extreem linkse tv en radiozenders en linkse kranten, doe je best om ook andere geluiden en bewijzen te achterhalen wat er speelt.... op internet is er genoeg te vinden.... je zou eens kunnen beginnen om vanaf twee geleden met de uitzendingen van jensen op youtube te bekijken, hij legt je haarfijn uit dat er iets niet klopt met dit virus...... er zijn meerdere dodelijke virussen geweest maar we zijn nog nooit zo opgesloten geworden door de linkse macht.
0 -1
Libero
Oh flikker toch op met je links-rechtsgezeik.
Ik baseer me op de gegevens van John Hopkins University, CDC, WHO, RIVM en ga maar door.
0 -1
GotnohairWedontcare
Dubieuze bronnen hou je er op na. Iedereen weet dat de wetenschap het speeltje van de extreem-linkse elite is. Als je de waarheid wil achterhalen moet je YouTube filmpjes van Robert Jensen kijken. /s
1 0
DT10
Advies: stop met drugs!
0 -1
Fvy
Welke linkse macht, Einstein? Links hééft geen macht
2 -1
Illegaal
moet ik je een donald duck sturen?
0 -2
Middenweg401
Ik bedoelde dat die schattingen tot zo'n 100.000 enkel in NL zonder maatregelen (o.b.v. zo'n 9 miljoen besmettingen). Want wereldwijd zitten we daar volgende week al zeker boven!

Daarom vind ik de gedachte dat er weer stadions gevuld gaan worden voor een vaccin in (hopelijk) 2021 ook zo bizar.
Zeker als je beseft hoe het in Italië en Spanje zo uit de hand is gelopen. Maar ze hebben het allemaal maar over het afronden van dit seizoen, alsof het probleem straks weg is als we met volgend seizoen gaan beginnen.
0 0
Libero
Okee sorry, dan begreep ik je verkeerd.
0 0
Illegaal
Nogmaals laat je niet alleen door linkse media bespelen, er zijn andere media die niet op de linkse tv mogen komen. Verdiep je en laat je mening niet alleen afhangen wat de linkse media via op tv, radio, praatprogramma,s en kranten verspreiden want die zijn NIET objectief!

een ander geluid... (zeg maar immigratie rechts bijvoorbeeld en ik ben als pvv aanhanger ook niet eens met wilders met zijn standpunt over corona)... wordt niet toegestaan op onze linkse tv die door pvda en d66 mensen beheerd worden.

Voor de waarheid in onze wereld kan je niet afgaan van onze linkse media, je zal op internet andere geluiden die met tegenbewijzen komen moeten gaan kijken.

Ik kijk al heel lang geen Nederlandse journaals praatprogramma's niet meer omdat daar de waarheid niet volledig verteld wordt en veel verdraaid wordt en bepaalde dingen niet mogen worden besproken, ik ben meer op de hoogte van hoe het zich afspeelt in ons land en de wereld als degene die hun kennis alleen opdoen via de linkse media
0 -1
DT10
Kijk jij maar naar Jensen, die is heel geloofwaardig..
1 -1
insectenverdelg
Waarom is er geen arts of viroloog die hetzelfde roept over Corona tov een griep? Je haal lukraak wat cijfers ana d8e totaal niet goed onderbouwd zijn.
3 0
Illegaal
Je hebt gelijk maar er speelt nog veel meer er spelen hele andere zaken dan corona mee.

We hebben eerder ergere virussen gehad en toen werden we ook niet opgesloten.
0 0
Beachboy
Dit zou een oplossing kunnen zijn in andere omstandigheden dan de huidige. Feit is dat de teams niet getraind zijn dus een aantal weken nodig hebben voordat ze zo'n wedstrijd kunnen spelen. Plus dat je dan ook oefenwedstrijden zou moeten spelen. Consequentie is (als dat allemaal al lukt) dat je dit vrijwel zeker na 1 juli moet doen (eerder in augustus), daarmee ga je dus iets beslissen met teams die niet meer gelijk zijn aan de periode waarover je een beslissingswedstrijd speelt. Er zitten met andere woorden ook aan dit scenario veel nadelen.
0 -1
chloorbestendig
Ik begrijp dat Pierre al jaren in een sociaal isolement zit omdat niemand zich wat aantrekt van zijn mening, daarom voor hem even een korte samenvatting;

- er heerst op dit moment een pandemie;
- voor de veiligheid van iedereen moet je zoveel mogelijk thuisblijven en afstand houden;
- bedrijven gaan dicht, evenementen worden afgelast en verplaatst;
- er gaan mensen dood en er is voorlopig nog geen vaccin;
- er mag niet gevoetbald worden vanwege de gezondheid van spelers, medewerkers en toeschouwers;
- er is nog geen idee wanneer alles wel weer mogelijk is;
- Pierre moet zijn bek dichthouden.
3 -2
trodat4030
Ik niet. Ik wil een titel op basis van 34 wedstrijden, op geen enkele andere basis is een titel in mijn ogen 'echt'. Niet op aanwijzen, niet op basis van 25 wedstrijden en doelsaldo, niet op basis van 1 beslissings-wie-heeft-de-vorm-van-de-dag-wedstrijd. Dan maar geen kampioen in 19/20. Ik zou het echt een hele dikke vette smet vinden als je 'kampioen' wordt zonder de volledige competitie uit te spelen.

Maar goed, dat is mijn mening.
2 0
chloorbestendig
Titel is niet belangrijk, Ajax heeft recht op rechtstreekse plaatsing op basis van de huidige stand, de stand halverwege het seizoen, de stand van vorig seizoen, het aantal europese punten.
1 0
trodat4030
Ik heb het ook puur over de titel. Niet over CL plaatsen of wat dan ook, enkel en alleen de titel.
0 0
JSF
Zo’n eenzijdig statement. Dan moet je voor allerlei prijzen en tickets een beslissingswedstrijd spelen
0 0