De Mos: 'Dan moet je een kampioen aanwijzen'

ThijsZwagerman, 05-04-2020 om 09:35, 5416 views, Omroep West |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Aad de Mos heeft wel wat ideeën over de afhandeling van het huidige Eredivisie-seizoen. De voormalig voetbaltrainer stelt dat er, ook als er niet meer gevoetbald gaat worden, een kampioen aangewezen moeten worden. Verder pleit De Mos ervoor om niemand te laten degraderen.

‘Als dat handig is voor Europees voetbal, dan moet je een kampioen aanwijzen. Desnoods op doelsaldo. Dat is niet zo spannend’, zegt De Mos in gesprek met Omroep West. ‘Degradanten zou ik niet doen. Ze moeten De Graafschap en SC Cambuur belonen en laten promoveren. Volgend jaar in de Eredivisie starten met twintig clubs en dan een strengere degradatieregel. Dan is het een seizoen later weer normaal.’

Hoewel het nog niet definitief is dat er dit seizoen niet meer gevoetbald wordt in Nederland, hoopt De Mos dat dit op korte termijn wel definitief wordt gemaakt. De analist is zeer kritisch op de FIFA en de UEFA, die er allebei voor pleiten het voetbalseizoen een paar maanden te verlengen. ‘Zij denken echt dat ze in een ivoren toren leven. Als Michel D'Hooghe van de FIFA, dat boven de UEFA staat, al verklaart dat het medisch onverantwoord is om te voetballen, dan moet je je niet onder druk laten zetten door landen waar ze mogelijk de tv-gelden niet krijgen’, besluit De Mos fel.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
In iets andere bewoordingen exact het stuk dat ik eerder heb geschreven op AS. Toeval?
0 0
DT10
Nostraaddemos
1 0
Hans Kraay Jr.
Toch altijd wel heel enerverend wat Aad over dit soort dingen te vertellen heeft. Komt toch altijd met nieuwe inzichten en ziet dingen die niemand anders nog heeft opgemerkt.

Ik zou eerlijk gezegd niet goed weten wat de Nederlandse voetballerij zonder Aad zou moeten. Toch wel de man met het meest inzicht in het hedendaagse spelletje.
2 -1
MichelAngelo66
Nou ja ik hoor hem liever dan Hans Kraay jr. ;)

Aparte vent en niet altijd serieus te nemen, maar op zich heeft hij natuurlijk wel verstand van zaken. En wat betreft bovenstaand stuk heeft ie gelijk wat mij betreft.
1 -1
Hans Kraay Jr.
Fair enough wat Hans Kraay Jr. betreft, hoewel ik vaak wel om Hans zijn idioterie moet lachen. Vooral waneer hij interviews in het Engels moet doen.

Wat betreft Aad, is ook niet zo moeilijk om gelijk te hebben als je altijd open deuren intrapt.

Als ik zeg dat gras groen is, heb ik ook gelijk, of je er verder wat aan heb dat ik dat zeg is een tweede.
1 0
Illegaal
Ik hoor liever zijn mening dan een of andere journalist waarvan zijn mening mij totaal niet interesseert.
Aad weet waarover hij praat hij heeft ervaring in het voetbal, de mening van een journalist die een of andere krant moet voorzien van een verhaal lap ik aan mijn laars omdat die niet meer verstand van het voetbal heeft dan veruit de meesten hier bijv.
0 -1
Hans Kraay Jr.
Een journalist hoeft zijn mening ook eigenlijk niet te geven.

Het beroep van een journalist is nieuwsfeiten verzamelen over recent en gebeurtenissen deze analyseren en publiceert in een actueel medium.

Aad de Mos trapt vooral open deuren in. Dan is het allemaal ook niet heel lastig.
1 0
insectenverdelg
Dit klinkt wel goed moet ik zeggen. Probleem met Ad is dat hij over 10 minuten een interview kan geven aan omroep Brabant of RTV Utrecht en dan iwts totaal anders beweert over t zelfde onderwerp
2 -1
Redrum
Aad is een sieraad.
2 0