'Het is beneden alle peil wat hier gebeurt'

BartVeenstra, 04-04-2020 om 09:35, 13069 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het interview van Marc Overmars met De Telegraaf deze week heeft flink wat losgemaakt. Er wordt gezegd en geschreven dat er in de voetballerij amper sprake is van solidariteit. Door het interview van Overmars is de chaos compleet, zo bespreken NOS-journalisten in de voetbalpodcast van de publieke omroep.

'Ik vind het vooral heel erg pijnlijk om te zien dat de clubs nu over elkaar heen tuimelen', zegt commentator Jeroen Elshoff. 'Ik denk dat het begon met misgaan op het moment dat Marc Overmars sprak in De Telegraaf. Tot die tijd hebben we gedacht dat de clubs het gezamenlijk probeerden te doen. Vanaf het moment dat dat uitgesproken werd, wisten we voor een groot deel welke kant het op zou gaan. Namelijk dat het chaos zou worden.'

Commentator Arman Avsaroglu kan zich vinden in de woorden van zijn collega. Hij weet niet precies waarom Ajax dit statement naar buiten bracht. 'Maar we kunnen het er met z'n allen over eens zijn dat het beneden alle peil is wat hier gebeurt. Als je afspreekt om met z'n allen op te trekken als bedrijfstak en één iemand loopt leeg in een gesprek met een journalist en legt er een bom onder...Dan vraag ik me af waar je precies mee bezig bent. Waarom moet je dit doen in zo'n tijd? Als je gewoon even wacht tot dinsdag (de dag van de vergaderingen, red.), waarom moet je dit dan nu al doen? Ajax heeft daar een heel slecht signaal mee afgegeven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DT10
Overmars: “Er gaan in Nederland elke dag meer dan honderd mensen dood aan dit virus. Volksgezondheid is het belangrijkst."

Nederland: “Beneden alle peil.”
2 0
ajax2004
Ik vind het beneden alle peil dat geld boven gezondheid gaat.
3 0
Robbie en de Kock
Dit zijn nu de nu wedstrijden die we volgen.
Ajax vol in de aanval!
Overmars in de spits, scoort de eerste goal.
Kop op Mark, maak er nog maar eentje!
Van der Sar houdt de tegenaanvallen wel tegen.
1 0
Web
Wat is beneden alle peil in deze tijd?
Wakker worden heren
Besluiteloosheid is veel erger
1 0
AlexIbarra
Ik dacht dat ik een dag voor Overmars iets zei, 2 of 3 andere voorzitters / woordvoerders van clubs ook hoorde zeggen dat wat hen betreft het seizoen wel klaar mag zijn.
Maar kennelijk ging precies totdat Overmars sprak, alles volledig gezamenlijk en in harmonie. De solidariteit spatte ervan af...

Zelf ben ik voorstander van uitspelen als het kan (we zijn op 75% van titel nummer 35) en ik was ook wat verbaasd over de stelligheid waarmee Overmars sprak. Maar kijkend naar de besmettingen bij Valencia, verspreidt het virus zich goed in kleedkamers.
Publiek erbij gaat voorlopig sowieso niet lukken en de spelers zijn dus ook erg kwetsbaar.

Dat wetende kun je als Bond ook iets verder vooruitdenken en met iets meer komen dan 'we kijken wel hoe de situatie zich ontwikkelt.'
Doe je dat niet dan gaan mensen op een gegeven moment zelf hun mond open doen.
0 0
JSF
Waarom wordt Jeroen Grueter hier niet in geciteerd. Is de enige die zinnige dingen zegt in deze podcast (stoppen met voetballen) en er ook klaar mee is.
0 0
Ginoajax1
Jeroen Elshof wat lul je nou man. Wees nou blij dat Ajax deel uit maakt van de competitie, anders stelt die hele competitie geen ene reet voor. Besef dat nou eens man. Alleen az kan nog bijbenen, maar anders is het een verschrikkelijk zootje bij elkaar. Dus luister nou naar Overmars en hou je snavel man.
0 0
FreddyAX
Wat mij betreft heeft hij gedaan wat gedaan moet worden, keihard de problemen benoemen en handelen is nu vereist.
Als hij zich op persoonlijke titel uitsprak en daarmee afspraken doorkruiste dan is dat jammer maar het heeft wel het voordeel dat er nu prioriteit aan wordt gegeven.

De reacties zijn ongelofelijk en vaak wanstaltig, de meesten gaan er van uit dat Ajax nu voordeel heeft van deze situatie, gebaseerd op helemaal niets anders dan een week gevoel in de onderbuik.
Als men de competitie nu afkapt dan zal daarna volgen wat de beslissingen zijn rond eindstanden promotie/degradatie, Europese tickets maar kennelijk weten Derksen, Kieft en zeker van Gaal al dat dit allemaal in het voordeel van Ajax gaat uitpakken.

Ajax heeft geen recette verlies , ziet geen transfers ge-cancelled worden,heeft geen problemen met contracten en ook geen gevaar voor besmetting in en rond de club met alle gevolgen van dien.

Hoe halen deze hersenloze egocentristen het in hun gekke hoofd om daar voordeel voor Ajax in te zien, het lijkt op de storm in februari die ook in het voordeel van Ajax was.

Dan hoor je die mafkees van een Derksen roepen dat Ajax voor geen meter draait, welnu op dit moment draait geen enkele ploeg.
Nog gekker maakt Louis van Gaal het die stelt dat Ajax het coronavirus misbruikt voor eigen gewin.
0 0
TontoKarnaggel
Flikker toch een eind op met je solidariteit. Het enige waar een groot deel van de media en het gros van de club's solidair in zijn is hun afkeer van Ajax. Dat volk verstaat onder solidariteit het tegemoet komen aan hun wensen. Weet je wat? Als jullie zo graag solidariteit uit willen stralen dan ga je toch gewoon mee in het Ajax standpunt. Zijn we toch ook solidair?
3 0
Boer Gijs
Laat de Nos maar een paar maanden in Wuhan werken. Misschien dat ze dan anders praten. Of misschien moeten ze eens met Gerbrands praten over situatie in Brabant. Ik ben pislink. Dat ze Ajax bashen prima. Maar als je op dit thema een club gaat bashen die verantwoordelijkheid voor volksgezondheid neemt, dan ben je geen knip voor de neus waard.
2 0
Juichtoon
Nu kunnen Fnoord, AD en Gudde niet meer ongestoord hun standpunt er doorheen drukken. En dat nemen ze Ajax heel erg kwalijk.
Het is toch wat.
6 0
Dit is mijn club
Aldus het Feyenoordmannetje Arman Avsaroglu.......
8 0
Kuningast
Precies dit. Moeten we wakker liggen wat al die kakkerlakken ervan vinden.
Was al duidelijk dat ze niks om gezondheid geven. Die supporters daar zijn allemaal al ziek in hun hoofd
6 0
Ansjo
Ach sodemieter op. Het is gewoon weer een anti Ajax hetze omdat ze weten dat de Ajax haters ze gelijk groot gelijk geven. Walgelijk volk is het toch.
4 0
Spectre
Hij weet niet precies waarom Ajax dit statement naar buiten bracht

Dan snap je echt niet wat er momenteel gaande is in de wereld hoor. Ajax deed wat de KNVB had moeten doen, al was het p$v of feyenoord die als eerste met dit statement naar buiten waren gekomen dan had ik er nog 100% achter gestaan, dan had de media het waarschijnlijk ook beter kunnen verteren...
5 0
Hagmag
Iedereen gilt, ik lees geen noodplan maar men vergeet 1 ding.
Niemand kan hier in de glazen bol kijken.
1 zaak, feit, kwestie is zeker: Voor 1 juni wordt er NIET gevoetbalt.
Daarnaast is het momenteel NIET veilig genoeg om als groep te trainen of deze te hervatten.
Laat iedereen nu eens ophouden, de tand des tijds zal het uitwijzen.
Gestel dat de situatie in mei vergelijkbaar is met de huidige situatie gaat er NIET getraind worden als groep.
Iedereen gilt.... ja maar.... en Grudde wordt voor alles en nog wat uitgemaakt en Overmars had niet....en v.d. Sar is lid van....
Iedereen is afhankelijk van die CV-shit. Wanneer gaat het minder worden ? Wanneer worden de ziekenhuis en IC-opnames minder? Wanneer komt het moment dat er niemand meer besmet is met die CV-shit in NL als dat ooit nog mag gebeuren. Wanneer is het veilig voor de spelers om met elkaar te gaan trainen en wedstrijden te gaan spelen ? Wanneer weer publiek in het stadion ?
Op deze vragen kan niemand momenteel antwoord geven. De UEFA heeft bepaald dat het uitspelen van de competitie verlengd is van 30 juni naar 3 augustus.
Iedereen moet zich nu gaan druk maken over of de spelers zoals Ziyech tot 3 augustus voor hun huidige club kunnen blijven uitkomen.
Laat Marc dit eens aan Chelsea voorleggen ? Als Chelsea NEE zegt dan moet Marc bij UEFA aan gaan kloppen en het woord competitie vervalsing neerleggen.
Bij Ajax gaat dat ook om Varela, Babel. Veel clubs hebben spelers die gehuurd worden tot 1 juni 2020. Veel clubs hebben spelers formeel per 1 juni ontslagen.
Neem maar van mij aan dat de onvoorspelbare CV-shit alles bepalend is.
De klok staat niet stil en het wordt vanzelf 1 juni.
4 0
insectenverdelg
De knvb moet varianten aanmaken en data daarbij invullen.

Wat weet je weel:
Tot 28 april wordt er iig niet getraind
Tot 1 juni wordt er iig niet gespeeld
Voor 3 augustus moet de competitie over zijn.

Dat geeft iig al aan dat er maar 2 maanden zijn om 9 en in sommige gevallen 10 wedstrijden te spelen. Dat is niet heel veel tijd, maar zou kunnen.

Echter is er een opstarttijd nodig om vloetballers wedstrijd fit te krijgen. Je kan niet binnen 2 weken echte competitie spelen. Deze stop was langer dan een zomervakantie wanneer 28 april voorbij is. Zo kan je dus iig 2 uiterste deadlines zetten.

1. Er moet iig half mei weer getraind kunnen worden.
2. Er moet iig begin juni weer gespeeld kunnen worden (minimaal de gelegenheid voor 2 oefenwedstrijden. Voor de competitie start).

Echter moet je ook de onzekere factoren in kaarrt brengen

Wil je zonder publiek spelen (kans acht ik 100%) . Wat als je start maar de competitie toch weer stil ligt ( 1 coronageval in 1 selectie is al genoegen denk ik). Er is geen enkele ruimte meer voor uitstel.
En de laatste vraag die je je nu al kan stellen. Wat voor gevolg heeft dit voor volgend seizoen in het meest gunstige scenario.

Daarbij komrn dan nog is de onduidelijkheden rondom contracten.

Al met al is er amper reden behalve geld om wel door te gaan om die paar % kans in werk te stellen dat je het onder surrealistische omstandigheden ( deels) kan uitspelen en zijn er heel veel redenen om volged jaar met een schone lei aan een nieuw seizoen te starten. ( training starten tussen half jun en begint juli en v.a. 4 augustus direct weer spelen, dan geef jej ezelf tijd om volgend jaar nog een 3nigszins normaal voetbal seizorn te spelen, en dus geld te makrn, ipv dat seizoen dat met een EK eindigt ook al heel lastig maakt qua planning rn alle spelers overbelast een EK laat spelen.
0 0
ajaxinho
Het voetbal (lees: spelregels) is al langer een chaos. Als ze (KNVB/UEFA) dat niet eens op orde (willen) hebben is mij dit niet vreemd.
4 0
Sanalologo
Komt allemaal voort uit wanbeleid van de KNVB.

KNVB:
-Geen noodplan
-Geen inzicht wat de schade zal zijn bij verschillende scenario's.
-Geen visie
-Mensen aan het roer die overal gefaald hebben en niet uit de voetballerij komen
8 -1
BRAMHOUTEN
Wat verwacht je van een KNVB waarbij Gudde de baas is. Na vd Herik heeft Feyenoord geen enkele capabele leider gehad. En zo'n zak hooi moet nu leiding geven aan de knvb. Dit is gewoon een lachertje
4 0
Gerrr
Ik denk dat ze bij AZ en PSV gewoon op de hoogte waren wat Overmars zou gaan zeggen .
Hij heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid namens deze 2 andere clubs.
2 -1
insectenverdelg
Als je ala bedrijfstak samen optrekt overleg je als bond eerst met de clubs ipv klakkeloos achtee de UEFA MAFFIA aan te lopen. Daar hoor ik niemand over. Pas daarna kwam Marc met zijn uitspraak
14 -1
jaripettersson
Zo is het precies.
1 0