Kieft: 'Veel te gemakkelijk wat Overmars roept'

JesseTH, 03-04-2020 om 22:10, 3959 views, De Telegraaf |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Wim Kieft kan zich niet helemaal vinden in de teksten van Marc Overmars in De Telegraaf. In het belang van Ajax snapt de oud-spits het, maar de directeur voetbalzaken van de Amsterdamse club moet volgens Kieft verder kijken dan dat.

'Eigen belang is voor bijna iedereen de leidraad in het huidige dagelijks leven', leidt Kieft zijn column in De Telegraaf in. 'In deze crisis raken mensen hun baan kwijt, komen financieel in de problemen en dan denk je: hoe kom ik hieruit? Logisch, maar juist daarom is het veel te gemakkelijk wat Ajax nu via Marc Overmars keihard roept in het interview in De Telegraaf.'

Overmars pleitte voor het stopzetten van de Eredivisie, maar volgens Kieft gaat dat niet voor iedere club even gemakkelijk. 'Ja, hij overleeft dat wel met Ajax, maar die andere clubjes? Had Ajax hetzelfde geroepen als ze op doelsaldo tweede op de ranglijst hadden gestaan achter AZ, of nog in de kwartfinale van de Champions League actief waren? Het is zo selectief.'

'En Overmars zegt dat Ajax daar eveneens het meeste recht op heeft omdat de club afgelopen jaren de meeste Europese punten heeft verzameld voor Nederland', haalt de columnist andermaal een door Overmars aangehaald onderwerp aan. 'Wat een kulargument. Dat heeft werkelijk niets met deze situatie te maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
brullie
Wim je snapt het toch zelf wel als ex voetballer? Navolgende tekst heb ik al eens gepost...maar hoe wil je een competitie opnieuw opstarten met elftallen die ongetraind zijn? Worden amateur niveau wedstrijden om naar te kijken zo! Wat te denken van het hoge risico op blessures bij niet getrainde spelers? En wat te zeggen van spelers zoals Hakim die al verkocht is als die hierdoor zwaar geblesseerd raken? Het risico dat Chelsea eist dat Hakim niet meer speelt of Hakim faket een blessure zoals meerdere verkochte spelers kunnen gaan doen? Heeft de UEFA en KNVB hier wel eens aan gedacht? Het dom en bovenal onverantwoord voor de spelers om te hervatten! Niet meer hervatten is het beste voor iedereen....Bovendien de gezondheid van iedereen veel belangrijker!!
0 0
Babayaka
Makkelijk roepen vanachter een desk meneer kieft.
Het is simpel, ze kunnen het best afmaken de competitie, alleen dan zitten we waarschijnlijk in 2021.
Beter nokken en een een frisse start maken. Ik denk ook dat het europees voetbal op de schop moet.
Een miljarden industrie die niet eens 2 maanden kan overleven, dan klopt er iets niet.
Ga naar de teken tafel en denk een jaar goed na over een goed europees toernooi, die ook qua financiën is te waarborgen. En nee daar horen geen salarissen meer bij van 3ton per dag.
1 0
Mokum31
Veel te makkelijk wat Kieft roept
1 0
OdjePils
Eens!
1 0
Ansjo
Waarom doen zoveel mensen toch alsof Ajax de voetbalwereld iets heeft aangedaan? Alsof Ajax zich ergens voor moet excuseren? We hebben qua Nederlandse clubs de grootste naam opgebouwd in de hele wereld en staan mede daarom bekend om aanvallend, attractief voetbal met een hoop eigen jeugd. Daar zijn we ons van bewust en ook terecht erg trots op. Het aantal internationals wat we afleveren. Maar nog denken mensen dat Ajax aan goodwill moet werken. Waarvoor? Het zijn die andere clubs die eens normaal moeten gaan doen naar Ajax toe. Vraag niet om onze voeten te likken ofzo maar wat meer respect zou niet meer dan normaal zijn. Maar ja Nederlanders he? Die verbranden liever een miljoen euro dan dat je buurman het zou krijgen.

Dus als Ajax zijnde zou ik compleet schijt hebben aan die andere clubs. Ze staan allemaal "helemaal niets in Amsterdam!" te schreeuwen bij een slecht seizoen en zijn meer bezig of Ajax het niet goed doet dan met hun eigen club.

Daarnaast ziet elke Ajacied het liefst de competitie uitgespeeld worden met een terechte kampioen ook als dat Ajax niet is. Maar ja dat gaat niet gebeuren dus dan kan je maar beter nu zeggen om er definitief een streep onder te zetten zodat we daarna kunnen kijken hoe we het gaan afwikkelen. Dat heeft geen ene hol mee te maken met waar we nu staan maar gewoon met het feit dat we waarschijnlijk in Juli en Augustus ook niet kunnen voetballen. Maar ja Ajax hatend Nederland staat alweer schuimbekkend met rood aangelopen briesende hoofden te krijsen dat Ajax alleen aan zichzelf denkt terwijl je diezelfde figuren niets objectiefs meer kunnen zeggen over Ajax.

En natuurlijk hoort Ajax dan met het afblazen van dit jaar volgend jaar directe plaatsing van de Champions League te verdienen. Staan al het hele jaar bovenaan. Hebben alle Europese punten binnen gehaald waardoor we nu directe plaatsing hebben en heeft als enige Europese club wat in Europa te zoeken. En dat gelul over dat AZ 2x gewonnen heeft, ja vindt je het logisch met die blessures die we te verduren hebben gekregen dat er geen vorm meer is.

Iedereen vindt het logisch dat de competitie is afgelopen maar omdat Ajax dit het eerste vindt dan is het weer een probleem. Sodemieter toch op zeg.
2 0
Ajaxtao
Aldus de man die nog nooit iets positief over Ajax gezegd heeft.
2 0
Rijn1
Een 'kulargument' werkelijk? De Europese punten zijn wel degelijk een hele grote factor die mee moeten worden genomen in de beslissing. Jouw club PSV vindt het voor de rest ook wel prima, want die draaiden toch een klote seizoen. Uiteindelijk praat iedereen wel een beetje voor eigen parochie, net als jij Wim.
1 0
Vierendertigste
Wim-blablabla-Kieft
3 -1
Meerkoet
Misschien moet Kieft is verder lezen als regel 1.
Overmars gaf namelijk ook aan dat er hulp nodig was.
Stemmingmakerij van de Wimpie 'Nilfisk' Kieft.
3 0
FreddyAX
Ajax heeft ook het meeste recht op CL, ze staan bovenaan,stonden in de winter bovenaan, waren vorig jaar kampioen staan bovenaan in Uefa ranking en hebben veruit de meeste punten Europees gepakt, dus wat wil Kieft dan ?

Overmars heeft gelijk en is tenminste niet zo'n wegkruiperige lafbek die zijn mond houdt, hij vraagt zich af of Overmars dit ook gezegd had als ze onder AZ hadden gestaan; dat is best mogelijk en ook dan was het verhaal voor de andere clubs niet anders geweest, daar kan Ajax niets aan veranderen.
Ik vind dat Kieft en vele anderen uit hun nek lullen en triest dat ze dit niet durven te ondersteunen terwijl iedereen snapt dat de competitie niet meer op een normale manier uitgespeeld kan worden.

Nu ineens moet Ajax solidair zijn met de andere clubs, we vergeten dan dat die een aardig stukje meer verdienen omdat Ajax ook langskomt ieder seizoen en dat hele stadions aan het zingen en juichen zijn als Ajax geen prijs verdiend.

Dan zijn de Calimero's eensgezind in hun afgunstige zieligheid en solidair met elkaar.
4 0
Ajax95Duivendrecht
Zo voorspelbaar, dit geouwehoer. En ook precies van de mensen van wie je het ook verwacht.

Nu nog even Van Hanegem en dan heeft het gebruikelijke azijnploegje Derksen/Kieft/V Hanegem weer hun wekelijkse anti-Ajax-riedeltje kunnen houden.
2 0
Van Reenen
Ach, ach, ach, weer zo'n prutser die zich even moet laten horen. Vandaag maakte de medisch arts van de FIFA bekend dat de competities heter onmiddellijk gestopt kunnen worden. Hij begrijpt absoluut niet dat de UEFA de Europese competities wil laten uitspelen en vindt dat onverantwoord. Eindelijk weer eens iemand met verstand.
Er lopen vele gekken buiten, maar is er nu niemand die Ceferin kan afschieten. Wat een gigantische luilebol is dat toch. Eigen stokpaardjes berijden, daarin zijn ze goed. Daarom zit het hoofdkantoor van de UEFA in Nyon in Zwitserland. Dan is het onmogelijk voor buitenstaanders om de boeken in te zien om te kijken hoe de geldstromen lopen en hoeveel sommen geld er jaarlijks door Fox en grote clubs wordt gestort om die hersenlozen in het zadel te houden.
4 0
AjaciedRK
Wimpie heeft weer een lijntje teveel gelegd
1 -6
JOHANisGOD
Goh, die hadden we nog niet gehoord de laatste jaren.

Leuk!
2 -1
Boer Gijs
Nee als Ajax 3e had gestaan had Marc gezegd dat het virus belachelijk is en we ons niet laten leiden door zoiets onbelangrijks als de volksgezondheid.
0 0
Jaridebeste
Ah daar hebben we onze nationale azijnzeiker ook weer.
2 -1
Mokum31
Heb je huilie huilie ook weer
Ga jij nou maar positief lullen bij die lampenkappen
3 -1