Derksen streng: 'Wacht eens even Marc...'

JesseTH, 03-04-2020 om 21:20, 6863 views, Veronica Inside |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Johan Derksen heeft zich geërgerd aan de teksten van Marc Overmars in De Telegraaf. De analist kan zich vinden in het voornemen om de competitie stop te zetten, maar de reden waarom Overmars dat wil, is volgens Derksen vooral in eigen belang.

'Ik dacht: eindelijk iemand met een eigen mening en karakter. Toen dacht ik er even over na en dacht ik: wacht eens even Marc, natuurlijk ben jij gebaat bij het stoppen van de competitie. Ajax draait voor geen meter, dadelijk wordt de competitie hervat en is Ziyech er niet meer bij. Jij bent bang dat AZ kampioen wordt en daarom wil je nu stoppen met de competitie.'

'Ze hebben nu een beter doelgemiddelde dan AZ en daar ontlenen ze dan uit dat ze bovenaan staan', vervolgt Derksen zijn rede. 'Het is ook niet verrassend dat RKC, ADO en Fortuna Sittard het ermee eens zijn, want zij degraderen dan niet. Het zijn allemaal eigen belangetjes en die worden gebracht op een manier van: we moeten fatsoenlijk zijn.

Overigens is de voormalig hoofdredacteur van Voetbal International het er wel volkomen mee eens dat de Eredivisie niet meer hervat moet worden. 'Ik denk dat je de knoop moet doorhakken, want het is onrealistisch. Niemand weet het. Dan moet je je eigen fatsoensnormen die je hebt volgen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Weet je.... Overmars had het nooit goed gedaan, wat ie ook gezegd zou hebben.
Als ie had gezegd door te willen voetballen hadden ze hem daarom neergesabeld, want dan had ie te weinig 'feeling' gehouden met de rest van NL die in ziekenhuizen en thuis liggen te kreperen en dat ie alleen maar aan geld zou denken. Dan hadden ze rustig gezegd, dat ie over lijken gaat.

Nu dat ie zegt niet verder te willen weten ze het wel anders te spinnen, want nu is Ajax gebaat bij stoppen, immers Ajax draait niet en straks is Ziyech ook weg....en zou ie bang zijn dat AZ kampioen wordt.

Of het nu linksom is of rechtsom...ze zijn maar op 1 ding uit: Ajax (in deze dus Overmars) naar beneden halen. Het is bij die gasten net maar hoe ze kiezen het te willen interpreteren, maar uiteindelijk wel zo, dat ze kunnen hakken.
1 0
stefanwillem
Ok. Vanaf nu moet Ajax geen enkele vorm van hulp meer aanbieden aan die schurftclubs uit de eredivisie. Wanneer de mogelijkheid zich aandient om in een andere competitie te spelen moet je zo snel mogelijk weg uit dit hypocriete clubje. Tevens alle media weren die ons nu weer af lopen te zeiken.
0 0
OdjePils
Derksen val neer!
1 0
Ansjo
Ajax bashen is wel hip he bij de rest van Nederland. Ik denk dat iedereen graag liever wilt dat de competitie gewoon uitgespeeld gaat worden. Ik zit echt niet zo van yes! door het corona virus zijn we nu kampioen. Niemand is kampioen. Het gaat er gewoon om dat het met deze stand en situatie niet meer dan logisch is dat Ajax directe plaatsing voor de CL krijgt aangezien wij het hele seizoen al bovenaan staan, de Europese punten hebben vergaard zodat Nederland überhaupt directe plaatsing voor de CL heeft en dat Ajax de enige club is in Nederland wat er überhaupt wat te zoeken heeft. Dat is allemaal waar.

En die grote muilen van AZ en Feyenoorders. We hebben iets van 6 a 8 basisspelers moeten missen een lange tijd lang door blessures. Zijn fucking hard genaaid door de UEFA tegen Chelsea.

Al die Ajax haters kunnen lekker met elkaar redenen op te noemen om een hekel aan Ajax te hebben maar niemand die onderling daar zoiets van heeft hee ja jongens dit slaat natuurlijk nergens op.
0 0
de-Ajacied
“Ze hebben nu een beter doelgemiddelde dan AZ en daar ontlenen ze dan uit dat ze bovenaan staan',”
Dit is de domste uitspraak van het jaar
Doelsaldo is na het aantal punten wat de ranglijst bepaalt.
Ajax verloor 2 X de titel. In 1991 had Psv 2 doelpunten en in 2007 één doelpunt voorsprong op Ajax
Nu heeft Ajax een beter doelsaldo van 8 dan AZ
En nu mag dat niet tellen ??????
0 0
Labrador
Mensen gunnen AZ een titel want dat staat zo leuk. Daarom reageren ze zo.
0 0
Frank1978
Het valt mij op dat er nu in de media voortdurend wordt gerept over een gedeelde koppositie. Wat snappen die mensen niet aan de regels die al jaren gelden? Bij evenveel wedstrijdpunten geeft het DOELSALDO de doorslag, pas wanneer dat ook precies gelijk zou zijn, wordt er naar onderling resultaat gekeken. Dit kostte ons de titel in 2007, omdat we één (!) goal tekort kwamen. Waarom was Psv toen wel de terechte kampioen? Beantwoord die vraag voor mij eens, zeiksnor, met die grote bek van je altijd.
0 0
Frank1978
Zeiksnor...
0 0
Henkjanklaas
Heeft iemand een mening , vindt die snor het weer niet goed. Hij denkt overal verstand van te hebben... vond ook al dat Rutte het geweldig doet maar was even vergeten dat onder Rutte 10 duizenden zorgverleners op straat kwamen te staan.
1 0
Daneman
Is het lastig om de competitie te hervatten? Vanzelf dan natuurlijk zonder publiek. Maar hoeveel mensen heb je op en rondom het veld nodig? voetballers en coach en klein staf? 50 mensen ofzo?
Kan die gezondheid niet simpel gemonitord worden? Dit zeg ik natuurlijk ook uit eigen belang. Het is nu een stuk saaier. Wat voetbal op het scherm zou welkom vermaak zijn.
0 0
mgtow
Kan niet. Voetjebal is vergunningsplichtig.
0 0
DeWijsneus
Hypocriet mannetje bah.
2 0
FreddyAX
Ja zo lullen we gewoon weer tot we terug zijn bij start, onzinnig gezever ,
De conclusie dat Overmars uit Ajax belang handelt durf ik dan weer in twijfel te trekken, de motivatie die gegeven is , lijkt me volkomen terecht en duidelijk , wat je daar dan zelf van maakt is niet voor rekening van Overmars meneer Derksen.
0 0
WZAWZDB14
Ok, dus omdat het een kwestie van doelsaldo is moeten we volgens derksen straks de helft van de inkomsten aan az geven. Waar trek je anders de lijn om het eerlijkr te maken? 1 punt? 5 punten? 10 punten? Wat een gelul, het is gewoon een feit dat ajax bovenaan staat. Een finale winnen door in de laatste seconden te scoren of je tegenstander met 8-0 afslachten wordt de prijs ook niet groter van.

Daarnaast zegt het ook genoeg dat we gelijk de inkomsten van CL moeten verdelen, terwijl de nr 2, AZ dus, gewoon voorrondes speelt. Blijkbaar gaat iedereen er vanuit dat AZ de voorrondes niet overleefd, des te meer reden dat ajax een vaste plek heeft verdiend naa de afgelopen jaren in europa.
2 0
3*stars*3
Hahaha en sommige hier maar Gijp/Derksen meer verdedigen Ajax zelf.
Want nee hoor, ‘het is niet anti Ajax’....

Moet er niet aan denken dat competitie toch hervat gaat worden en er in de tussentijd toch weer besmettingen opduiken.
Echt sommige mensen zijn echt te dom om te poepen en dan krijgen ze ook nog eens betaald om hun bullshit uit te kramen...
4 0
RayJordaan
Bah is gewoon 010 tv stink kakkies
0 0
Ajax95Duivendrecht
Helemaal mee eens. Met dit soort uitspraken krijgt dat volk uit Rotterdam weer nieuwe voeding om te radicaliseren in hun anti-Ajax houding. Precies zoals Van Hanegem dat ook bijna altijd doet met zijn columns.
2 0
Leprechaun
Mooi dat iedereen het heeft over dat AZ gewoon nog kampioen kan worden. Ze kunnen net zo goed achterhaald worden door Feyenoord en de EL induikelen. Als we dan toch cynisch willen zijn; de motivatie van AZ om te stoppen is minstens zo egoïstisch als die van Ajax.
1 0
3*stars*3
Daar heb je em want zelfs bij Az maken ze er geen punt van en logisch...ik vraag me echt af wat Marc en Ten Hag hebben gedaan om telkens zo aangepakt te worden bij deze heren...

Tijdens het typen, schoot mij een naam binnen en dat is natuurlijk Valentijn D...
1 0
Ajax95Duivendrecht
Juist die is opvallend pro-Overmars nu. Durf het haast niet uit mijn strot te krijgen, maar ik ben het zowaar eens een keer helemaal eens met Valentijn.
0 0
arigold
Zo simpel dit.
0 0
AjaciedRK
Vond Derksen verder redelijk positief over de houding van ajax
0 0
Gabri411
Wow. Maandag waren er geen mannen die zeiden wat er gezegd moest worden en nu is degene die het doet iemand die praat uit eigenbelang....
0 0
Bounce77
Johan vorm is iets tijdelijks, als de competitie over een maand hervat wordt is er bij geen enkel team meer iets van vorm, dan komt het weer neer op basiskwaliteit en geloof mij dan steekt Ajax met kop en schouders boven iedereen uit. Die opmerking over eigen belang is bizar en heel makkelijk scoren, als Marc zegt het moet doorgaan dan zeg jij hij is gek het is niet gepast en onmogelijk door te voetballen, als hij zegt de competitie moet nu stoppen zeg jij het is eigen belang......trekpop
5 0
JariJari
Ajax met de hele selectie hersteld zou gewoon met dubbele cijfers voorsprong nog kampioen worden.

Clubelo is conveservatiever: 4 puntne voorsprong op AZ, 10 op Fey http://clubelo.com/2020-04-03/Ajax

Euroclubindex geeft ons 6 punten voor op AZ https://www.euroclubindex.com/league-odds/
0 0
JSF
Derksen is enorm hypocriet. Met Falentijn ben ik het vaak niet eens, maar hij heeft heel veel zinnige dingen gezegd over nu stoppen, meer dan hier in z’n podcast bij Televaag
2 0
Redrum
Johan vindt zichzelf zo ongelofelijk slim, het is gewoon aandoenlijk. Niemand houdt hem voor de gek. Hij doorziet alles.
1 0